Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

163 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

IT&C intrebari si raspunsuri, calculatoare, retele, internet

R19/16v
post 5 May 2009, 10:26
Post #61


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.544
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




Nu neaparat, cred ca e mult mai ieftin sa cumperi un display sh smile.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bhal
post 5 May 2009, 14:59
Post #62


Membru autentic


Group: Members
Posts: 233
Joined: 30 April 07




nasol, daca e de service. sad.gif

ei bine, ma apuc de demontat. sper sa mai am de pe ce sa va scriu rezultatul tongue.gif

dar inainte, un post la faze de toata jena

LE: misiune abandonata. m-a poticnit in niste torx-uri pentru care nu am cheie.

In continuare, daca stiti, astept o sugestie pentru un service rezonabil. multam

This post has been edited by Bhal: 5 May 2009, 15:26


--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 5 May 2009, 15:38
Post #63


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.132
Joined: 5 January 07
From: From: From:




am desfacut si eu un laptop... m`am oprit la un moment dat pentru ca erau prea multe suruburi si prea multe gauri... Si se tot adunau...Totusi daca spui ca l`ai desfacut cat de cat, vezi de banda care duce la display. Recomandarea mea este sa-l duci la un service. Pana maine cred ca iti gasesc eu unul rezonabil (daca mai exista)


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bhal
post 5 May 2009, 19:26
Post #64


Membru autentic


Group: Members
Posts: 233
Joined: 30 April 07




Salut radu, m-am oprit ca nu aveam torxul respectiv. cei de la asistenta hp mi-au dat un pdf complet cu tot ce am nevoie ca sa fac asta bucatele, dar din pacate nu am avut eu ce trebuia. tot spre panglica ma indreptam si eu, pentru ca a mai facut asa si miscand de ecran si-a revenit. insa acum nu mai vrea. tind sa cred ca e panglica de vina, ca orice alta piesa (fixa) nu ar fi reactionat la miscarea ecranului.

daca poti sa ma ajuti cu un service rezonabil, raman dator...


--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 6 May 2009, 08:26
Post #65


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind




studiu de caz: io in fata calculatorului. navigam pa net. cablu de la net vine de la un stalp din parcarea din fata blocului. afara a fulgerat. rezultat: s-a auzit un plici puternic si placa de retea arsa. la fel si sursa.
in momentul fulgerului aveam in aceeasi priza: combina, calculatorul si tv-ul. din toate astea numai calculatorul a avut de suferit. concluzia: nu e din cauza prizei, sau a retelei electrice. ci a cablului de net. pe el a venit tensiune mare, a intrat in placa de retea, a ars-o apoi s-a oprit in sursa si-a belit-o si p-aia.

ce pot sa fac io in cazul asta? cum imi recuperez prejudiciul.
n-ar fi trebuit ca astia care monteza cabluri de net sa aiba o protectie, o impamantare. ceva sa previna cazuri din astea?


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 6 May 2009, 08:38
Post #66


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




N-o sa prea poti demonstra motivul defectarii calculatorului, chiar daca tu sti sigur care e. Furnizorul de internet mai mult ca sigur nu va recunoaste ca au circuite neprotejate, care pot sa genereze astfel de defecte.


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 6 May 2009, 09:36
Post #67


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




Greu de demonstrat de unde a venit supratensiunea, or sa spuna ca a cedat sursa si a dat supratensiunea ce ti-a prajit placa de retea. Se intampla cazuri de sursa care cedeaza (se duc de rapa condensatorii de pe ea) si apoi ai dezastru prin calculator.
Poate doar daca ai ceva urme ale prapadului pe cablul de retea ce intra in calculator, dar nu imi vine sa cred.


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 6 May 2009, 10:14
Post #68


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.132
Joined: 5 January 07
From: From: From:




QUOTE(gabizegrean @ 6 May 2009, 08:38)
N-o sa prea poti demonstra motivul defectarii calculatorului, chiar daca tu sti sigur care e. Furnizorul de internet mai mult ca sigur nu va recunoaste ca au circuite neprotejate, care pot sa genereze astfel de defecte.
*



E... Cum sa nu poti demonstra ca utp-ul nu este izolat? biggrin.gif


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 6 May 2009, 10:17
Post #69


_______________________


Group: Members
Posts: 5.669
Joined: 12 September 06




Corect...mai mult ca sigur ca este un cablu chior pentru interior...cum se poarta peste tot..


--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 6 May 2009, 12:22
Post #70


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




Din cate stiu, protectie impotriva traznetelor nu exista inca la cablul ethernet. smile.gif Impamantarea la ethernet se foloseste in ecranare. Nu prea exista leac pentru un traznet bine tintit.

Grounding
Proper grounding is the key to effective shielding. Missing or incorrect grounding could degrade the shield effectiveness. The shield should ideally be grounded at only one point. When interference couples onto the shield the current is drained to ground, largely before the pairs underneath are affected. When both the near end and the far end of the shield are connected to ground, the potential for a ground loop arises. The difference in ground potential from the near end to the far end location may create a significant voltage difference and associated current flow on the conductive shield. The ground currents flowing on the shield can actually make the shield a source of interference on the signal carrying pairs.


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pcs
post 6 May 2009, 13:36
Post #71


Membru autentic


Group: Members
Posts: 388
Joined: 8 November 08
From: Suceava




@ cristib : pasul 1 verifica la vecini daca in aceeasi perioada nu li s-a ars si lor ceva. In acest caz, faceti o reclamatie comuna la ENEL care vor trebui sa va despagubeasca, intrucat retele electrice trebuie sa fie prevazute cu protectii la supratensiuni atmosferice. Daca li s-a intamplat si lor ceva ( trebuie sa fie minim 3 reclamanti ), atunci furnizorul de energie trebuie sa va despagubeasca sau sa repare echipamentul deteriorat. Va trebui sa aveti insa facturile care sa ateste cumpararea echipamentului deteriorat ( prevedere ANRE )
pasul 2 Pentru a preveni ca un astfel de incident sa se repete, cauta in magazinele specializate prelungitoare cu prize multiple cu protectie la supratensiuni. Din cate am vazut, exista modele mai noi care au si prize pentru cablul de telefon si pentru cablul de retea. Costa cam 150 RON. Pentru siguranta, e bine ca aparatura electrica mai scumpa din casa sa fie alimentata prin astfel de prize cu protectie la supratensiuni ( sunt suficiente si modelele mai ieftine, la vreo 70 RON ). De exemplu, pentru o bucatarie in care ai si centrala pe gaz e suficienta o singura astfel de priza, deoarece la ea poti sa conectezi apoi un prelungitor. Atentie insa la puterea maxima a prizei care trebie sa acopere puterea absorbita de receptoarele electrice.


--------------------
Dacia/Renault Logan1.6/Laguna3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33 05 Ambition/08 Privilege/15 Intense/19 Intense GT - SV10DRG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 6 May 2009, 15:18
Post #72


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




@pcs: nu e cazul, supratensiunea nu a venit prin reteaua electrica...


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 6 May 2009, 16:04
Post #73


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind




taman fui la firma de net. durere mare, jale. anunt mare pe usa: "din cauza furtunii din data de 02.05.2009, sint mari probleme in toata reteaua".
toti care au avut cablul de net varat in calculator, au placa de retea si sursa belite.
un tovaras prevazator si-a scos cablul de net si l-a lasat langa calculator. fulgerul a trecut din cablu in prelungitorul de la priza de curent si i-a belit sigurantele in panou'electric. plus ca mufa din capul cablului de net e neagra si topita. da' macar a scapat cu sursa si placa de retea, intregi.

legat de placile de retea arse de la fulger: or sa fie schimbate toate de firma. doar e vina lor ca nu si-au facut reteaua cum trebuie.


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 6 May 2009, 16:31
Post #74


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




Iti schimba placa de retea si sursa? Si ce fac cu cei ce au placa de retea incorporata in placa de baza? smile.gif


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 6 May 2009, 16:42
Post #75


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.544
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




Traiasca wirelessu' wub.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Hack
post 6 May 2009, 17:45
Post #76


Megan' ti-ai luat?!


Group: Members
Posts: 5.147
Joined: 12 April 07
From: The Moon




Placa de retea pe PCI te-ai prins, nu cred ca vor schimba toata placa de baza. rolleyes.gif


--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
Yamaha Fazer 8 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 6 May 2009, 18:04
Post #77


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind




doar placa de retea o schimba. ca-i mai ieftina smile.gif
cu sursa se descurca fiecare. iar aia cu placa de retea incorporata in aia de baza....dumnezeu cu mila.


This post has been edited by cristib: 6 May 2009, 18:06


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 6 May 2009, 20:23
Post #78


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




smile.gif
Bine ca mai recuperezi ceva din pierdere. Cu ocazia asta ia-ti o sursa ok. De la ea poate veni mare nefericire. Am vazut calculator busit grav (placa de baza, HDD!!!, de fapt cam tot...) in urma unor supratensiuni generate de o sursa in vrie.


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bhal
post 8 May 2009, 23:34
Post #79


Membru autentic


Group: Members
Posts: 233
Joined: 30 April 07




QUOTE(R19/16v @ 6 May 2009, 16:42)
Traiasca wirelessu' wub.gif
*



si in routerul wireless intra un cablu de net....

cu aceasta ocazie anunt si repararea laptopului... 100 e sad.gif(


--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 11 May 2009, 10:45
Post #80


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




Baietii care mai au treaba cu routere wireless, ceva recomandari aveti (afara de WRT54GL, pe care il am si de care sunt super-multumit) pentru un router? Am nevoie pentru cineva mai a-tehnic, deci nu ar avea nevoie de ceva ultra-configurabil.

Conditiile date sunt:
- comparabil in performante cu GL (stabilitate, acoperire)
- pret mai mic (ca GL)
- fara interventii care necesita creativitate tehnica deosebita

Ma gandeam tot la un Linksys WRT54, dar G (fara L). Mai aveti experiente si cu alte routere? Eventual la ce sa nu ma uit. smile.gif

Opinii?

Multam,

Tavi

This post has been edited by the_tavi: 11 May 2009, 10:46


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 11 May 2009, 11:10
Post #81


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.544
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




@Bhal da, da' routere sunt pe toate strazile smile.gif ce-am eu pe hard... nu smile.gif


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
L!nuX
post 11 May 2009, 15:34
Post #82


Membru decent


Group: Members
Posts: 1.316
Joined: 4 January 08
From: Bucuresti




TAVI sa te feresti de Surecoame , SMC-uri ... Merigi pe Linksys sau Asus


--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
the_tavi
post 11 May 2009, 15:39
Post #83


Membru


Group: Members
Posts: 406
Joined: 10 April 08
From: Timisoara




Multam de sfat, tocmai am aflat ca WRT54G simplu nu se mai face. Amu e G2, mai frumusel la fata, dar nu stiu cat de bun. Cred ca o sa iau un GL si pun DD-WRT si am terminat povestea. Ma gandeam ca omul caruia i-l iau nu are nevoie de Linux si alte "capabilitati" si ieseam mai ieftin cu o scula similara, dar se pare ca "viata bate filmul". smile.gif)


--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 12 May 2009, 09:46
Post #84


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind




doo chestii:

1. in bucale, prin ce zone se prinde wireless moca. am inteles c-a promis oprescu c-o sa fie wireless prin unele parcuri. stie careva ceva? in parcu' carol de ex, se poate accesa netu?

2. vreau sa-mi bag net de la romtelecom, mai precis abonamentul ala cel mai eftin (de 2 MB). costa fro 4,8 euro pa luna, cu tot cu tva.
are cineva? cam cu ce viteza merge in medie? 2 MB fiind maximul garantat.
si cum se monteaza? am inteles ca-mi dau ei un cablu si-un modem. de montat ma ocup eu.


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 12 May 2009, 10:26
Post #85


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.132
Joined: 5 January 07
From: From: From:




2. Aia 2 Mb sunt maxim garantati si ii vei atinge destul de des biggrin.gif
Problemele sunt la cei cu banda de 6Mb care din cauza liniilor au fluctuatie. Explicatia e simpla. Cu cat esti mai departe de nod cu atat ai mai mica viteza. La instalare este extrem de usor. Iti dau baietii un modem rahitic pe care-l bagi in usb si il instalezi dupa manualul in romana cu care vine wink.gif (in principiu merge pe sistemul next i agree next next ok finish).


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 12 May 2009, 10:59
Post #86


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind




perfect.
stii si daca se poate muta netu de pe un calculator pe altul fara sa mai sun la ei. adica...daca mi se strica calculatoru' pe care am net, pot sa bag cablul in alt calculator si sa am net.

de ex la astia de am acu net, daca scot cablul de net si-l bag in alt calculator nu mere netu. tre' sa-i sun, sa le dau macu de la placa, sa faca ei nush ce modificari si abia apoi merge netu. asa-i si la romtelecom?

This post has been edited by cristib: 12 May 2009, 11:13


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 12 May 2009, 11:27
Post #87


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.724
Joined: 24 February 03
From: Bucuresti




Merge fara probleme sa-l muti pe alt calculator.


--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 12 May 2009, 11:42
Post #88


Lapins Creed Assassin


Group: Members
Posts: 2.132
Joined: 5 January 07
From: From: From:




aia de la care ai acum functioneaza pe mac address (cu putina tehnica merge sa il pacalesti si pe ala) dar la romtelecom nu e nicio problema. Bagi unde vrei tu userul si parola si o sa iti mearga netul.


--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rtBK
post 12 May 2009, 11:45
Post #89


Unique like everyone else


Group: Members
Posts: 3.951
Joined: 19 January 08
From: Bucuresti




cristib e ok clicknetul. mi-am pus la tara si sunt multumit de el. Uneori pana si youtube se incarca mai repede decat la mine acasa. so... thumbs up icon_mrgreen.gif


--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 12 May 2009, 11:57
Post #90


Membru


Group: Members
Posts: 2.948
Joined: 23 October 07
From: Bucuresti




Eu am la serviciu de la romtelecom, nu e cu user si parola, poate asa e in routerul de la ei. La mine e cu IP si DNS-uri, le bagi in placa de retea de la ce calculator vrei.
La aia cu mac adderess (asa am avut si eu acasa de la un provider de cartier), pui netul pe o placa de retea pe PCI de exemplu, ca sa nu mai stai sa-i tot suni si pe aia o muti pe ce calculator vrei. Ce faceam eu care am schimbat vre-o 5 placi de baza la PC?


--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


163 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2020 - 10:06
Dacia Server hosting