Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Montare Ceasuri cu CB pe symbol Ph3

pisicutzu
post 27 Sep 2011, 19:58
Post #91


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 30 April 08
From: BRASOV




multumesc frumos smile.gif asta a iesit . berea cand ajungi in brasov ramane valabila smile.gif wub.gif cool.gif


Attached thumbnail(s)
27092011.jpg ( Size: 349.33k ) Number of downloads: 1315


--------------------
Megane 2 2006 1.6 - 16v - GPL - BV-13-Z(A)NU
As cumpara da' n-am de unde :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucianm
post 27 Sep 2011, 23:02
Post #92


Membru autentic


Group: Members
Posts: 799
Joined: 13 December 06
From: Iasi




arata interesant wub.gif


--------------------
VW Golf 6 1.4 TSI 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 28 Sep 2011, 09:51
Post #93


FrontYard Motorsport


Group: Moderatori
Posts: 5.596
Joined: 25 April 04
From: Dieppe




Dupa 4 ore de mers noaptea o sa aiba ochii ca ai lu' pisicutzu de la avatar... icon_mrgreen.gif
Ei zic ca lumina e prea puternica, la fel cum am vazut borduri cu leduri albe de puteri foarte mari, pe intuneric fiind un contrast imens.


--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pisicutzu
post 28 Sep 2011, 12:32
Post #94


Membru incepator


Group: Members
Posts: 31
Joined: 30 April 08
From: BRASOV




QUOTE(hellcat @ 28 Sep 2011, 09:51)
Dupa 4 ore de mers noaptea o sa aiba ochii ca ai lu' pisicutzu de la avatar... icon_mrgreen.gif
Ei zic ca lumina e prea puternica, la fel cum am vazut borduri cu leduri albe de puteri foarte mari, pe intuneric fiind un contrast imens.
*





da-mi voie sa te contrazic smile.gif exista o explicatie...... are potentiometru pt intensitate , eu l-am lasat pe max sa iasa bine la poza smile.gif are si grade de iluminare mai joase.

This post has been edited by pisicutzu: 28 Sep 2011, 12:33


--------------------
Megane 2 2006 1.6 - 16v - GPL - BV-13-Z(A)NU
As cumpara da' n-am de unde :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vasilecool
post 24 Nov 2011, 07:28
Post #95


Membru autentic


Group: Members
Posts: 274
Joined: 25 March 09
From: Bucuresti




imi poate spune si mie cineva ce capacitate are rezervorul de megane 1 ?
va intreb asta ,pentru ca in vara ,am schimbat ceasurile de pe symbolul meu faza 2,cu unele de megane faza 1 (asta am gasit) .
toate valorile sunt exacte .viteza am verificat-o pe GPS ,turatia cu un turometru digital.
nivelul motorinei pare OK ,pe ceasul indicator . doar pe afisajul numeric imi arata o diferenta de +1litru ,la fiecare 4 litri .asta am observat-o cu prima ocazie cand am facut plinul...capacitatea rezervorului la aceasta masina ,este de 50 ltri ,iar pe afisaj imi apareau 60 L . nu ma deranjeaza foarte tare asta (bine ca celelalte valori sunt exacte).folosesc regula de trei simpla si aflu cata motorina mai am .
sunt curios ,daca au mai descoperit si altii aceasta anomalie...
stiu ca sunt diferente de la logan la solenta(care se rezolva cu o rezistenta).ma gandesc ca si in aceasta situatie e la fel...

atasez doua poze .

Attached thumbnail(s)
nivel_motorina.jpg ( Size: 113.31k ) Number of downloads: 1382
valoare_litri.jpg ( Size: 116.29k ) Number of downloads: 1303


--------------------
renault symbol 2005 - B-46-ANU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 22 Apr 2012, 19:00
Post #96


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Tocmai mi-am montat si eu pe Symbolul din semnatura (Phase 3) un tablou de bord cu CB de la noul Symbol (Phase 5). Am cateva probleme si nelamuriri la care poate ma puteti ajuta voi ce care aveti deja CB.

1. Consumul mediu este total eronat. De cand am masina ea a consumat intre 4.6 si 5 la drumuri mixte, calculate la pompa (la foarte multe statii de alimentare). La un drum Bucuresti-Pitesti-Bucuresti facut in acest weekend, CB imi arata un consum mixt 3.2. In parel am calculat si prin metoda plin-plin, alimentand de ambele ori de la aceeasi pompa, caz in care mi-a rezultat 4.8. Voi cei care mai aveti dci ce consumuri obtineti pe CB? Se poate calibra CB-ul la reprezentanta a.i. sa se apropie de realitate?

2. Consumul instant este iarasi eronat. In frana de motor nu obtin 0, ci obtin 2.1 - 2.9. Culmea e ca atunci cand scot din viteza am consum 0. In frana de motor cu cat e mai mare turatia, cu atat am consum mai mare, desi cu totii stim ca nu consuma nimic. La 100km/h consumul instantaneu indicat este 2.5.

3. Rescrierea kilometrajului (odometrului) se poate realiza si prin OBD ? sau trebuie demontat iarasi tabloul de bord?

4. Tabloul de bord provine de la un Symbol pe benzina. Sa fie oare acesta motivul pt care afiseaza eronat ?

Multumesc anticipat!

P.S.: si doua poze
22042012286.jpg ( Size: 1.31mb ) Number of downloads: 1252
22042012287.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 1234


Cateva poze de ansamblu:
22042012288.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 448
22042012289.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 336
22042012290.jpg ( Size: 1.09mb ) Number of downloads: 285


This post has been edited by diesel_power: 22 Apr 2012, 19:42


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucianm
post 22 Apr 2012, 20:24
Post #97


Membru autentic


Group: Members
Posts: 799
Joined: 13 December 06
From: Iasi




intra in meniul de test, tine apasat butonul de la maneta stergatoarelor si apoi pui contactul, il lasi 2-3 secunde apoi apesi butonul de resetare de pe ceasuri.

rescrierea se face si pe obd, cu CLIP.

ceasurile sunt la fel indiferent daca este bezina / diesel.

daca nu se rezolva prin resetare tind sa cred ca firul de semnal consum nu este legat corect.



--------------------
VW Golf 6 1.4 TSI 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Costi.88
post 22 Apr 2012, 20:59
Post #98


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.090
Joined: 16 September 07
From: Pitesti




@ diesel_power am avut o experienta foarte similara cu ce spui.
Anul trecut mi-am montat si eu ceasuri de symbol faza 5 pe symbol-ul meu faza 3. Situatia era in felul urmator:

- am facut un drum Pitesti- Bucuresti, putina umblatura in capitala si apoi retur. Dupa 260 de km aveam consum mediu pe cb 3.6 (am mers cu 90 - 100 km/h pe autostrada), iar prin plin la plin am scos 4.7.
- consum instant la 90 km/h variabil intre 2.5 si 2.8.
- diferenta de 3 litri intre ce arata pe cb ca s-a consumat si cat a intrat la reumplere
- in frana de motor imi arata consum 0

Din cauza acestor abatari mari, am renuntat la ceasurile de symbol ph5 si mi-am montat niste ceasuri de duba Renault Master din 2000 (modelul vechi). Astea nu au cb, dar nici nu mai vreau asa ceva smile.gif. Uite mai jos poza cu ceasurile mele actuale, le-am modificat iluminarea din portocaliu in alb.

This post has been edited by Costi.88: 22 Apr 2012, 21:02

Attached thumbnail(s)
ceasuri.jpg ( Size: 521.29k ) Number of downloads: 451


--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi 2008 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 22 Apr 2012, 21:21
Post #99


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Costi.88, citisem acum ceva timp experienta ta cu ceasuri de Symbol faza 5, si mi-am adus aminte de ce ai scris tu in timp ce mergeam pe autostrada.
Va trebui sa verific conexiunile celor 2 fire care nu au fost montate de mine, ci de un baiat de pe forum (sherlock07).

Eu tot refuz sa cred ca nu se poate sa afiseze un consum cat de cat apropiat de cel real. Sigur e vreun "bug" pe undeva. Symbolurile dCi care vin cu CB din fabrica afiseaza corect, trebuie si al meu sa afisez corect. Am speranta ca e ceva conectat aiurea. Acum la mine, consumul variaza foarte mult cu turatia, insa cu apasarea pedalei de acceleratie aproape deloc. De ex la 100km/h am consum 2.5 in oricare din treptele 3, 4 sau 5 (anormal!). Daca ridic piciorul de pe acceleratie la 100km/h consumul scade la 2.1, fiind in frana de motor (unde ar trebui sa fie 0).

Imi plac ceasurile tale de Master fiindca sunt gradate pentru posibilitatile reale ale masinii. Cele de Symbol sunt cam fanteziste in gradatii, totusi se poate citi viteza si turatia destul de precis (mai scad 5km/h pt a afla viteza reala). M-am obisnuit cu ceasuri la care nu folosesc decat jumatatea din stanga a cadranului smile.gif.

This post has been edited by diesel_power: 22 Apr 2012, 21:21


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Costi.88
post 22 Apr 2012, 21:46
Post #100


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.090
Joined: 16 September 07
From: Pitesti




Pai tot sherlock07 mi-a facut si mie conexiunile 04.gif. In prima faza el mi-a montat ceasuri de logan (cu mufele adaptoare necesare) si totul mergea foarte ok, mai putin nivelul de carburant. Indica cu 10 litri mai mult. Culmea, consumurile erau foarte apropiate de realitate: nu am avut niciodata abatere mai mare de 0.3 litri. smile.gif
Apoi am gasit ceasurile astea de Master la dezmembrari. A fost nimereala curata, eu cautam ceasuri de Megane 1. Le-am luat chit ca nu aveau cb.
Am prins niste ceasuri de Symbol ph5 noi la un pret bun si am zis ca ar fi pacat sa nu le incerc. Cand am vazut ce abateri nesimtite am cu ele, m-am intors la cele de Master. 04.gif Totusi am pastrat masca ceasurilor de la Symbol ph5, pentru acele inele argintii. Vezi in prima poza, ceasurile nemontate nu au inelele. In pozele 2 si 3 se vad acele inele in jurul turomentrului si vitezometrului.
M-am uitat pe net si am descoperit ca exista variante cu cb ale ceasurilor de Master.

This post has been edited by Costi.88: 22 Apr 2012, 21:49


--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi 2008 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 23 Apr 2012, 21:58
Post #101


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Am verificat unde se duce firul in calculatorul de injectie si se pare ca este deja montat corect, e conectat pe pozitia D4, unde nu mai era niciun alt fir.
De asemenea am resetat CB-ul folosind metoda apasarii butonului de pe stergator si punand contactul.

Dupa asta am mai dat o tura de 10km prin Bucuresti in seara asta (trafic lejer) si am scos consum de 5.4. Parca e ceva mai aproape de realitate dar tot cam mic mi se pare. Voi mai incerca la reprezentanta sa le cer o calibrare a CB (daca exista asa ceva), sau sa imi rescrie softul stocat in eeprom-ul ceasurilor.

Daca nu ma apucam de "imbunatatirea" asta eram mai fericit si cu 300lei in avantaj.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zambiee99
post 11 Feb 2013, 11:13
Post #102


Membru autentic


Group: Members
Posts: 269
Joined: 1 August 06




nu posteaza cineva schema de trecere de la ceasurile analogice pe ceasuri digitiale?


--------------------
Dacia, Renault SuperNova, Clio 2001, 2004 - MM 04 EOR, MM 90 DNS
Dacia SuperNova 2001 Confort MM 04 EOR, Renault Clio 2 bicorp 2004 MM 90 DNS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 27 Feb 2013, 22:16
Post #103


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




Daca te ajuta cu ceva, mai jos, configuratia pinilor la mufele de la ceasurile de bord pe ph 2 (indicatoare combustibil si temperatura cu ace) si ph 3 (indicatoare cu afisaj digital). Informatii foarte detaliate despre conversia de la 2.2 la 2.3 gasesti aici:Forum Clio Franta
In primul atasament, afisaj versiunea 2.2 cu mufa gri 30 pini si rosie 15 pini
In al doilea si al treilea atasament, afisaj versiunea 2.3 cu mufa rosie 30 pini si verde 15 pini.

This post has been edited by ccoto: 27 Feb 2013, 23:18

Attached thumbnail(s)
electrical_bord_cu_ace.jpg ( Size: 200.65k ) Number of downloads: 390
2_3_1.jpg ( Size: 92.21k ) Number of downloads: 281
2_3_2.jpg ( Size: 68k ) Number of downloads: 204


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 23 Mar 2013, 14:10
Post #104


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Va rog spuneti-mi si mie daca ceasurile de bord de pe un symbol mai nou, an 2009, s-ar potrivi pe un symbol model mai vechi, din 2006, mentionez ca ambele sunt pe benzina.
Multumesc anticipat!

Am atasat 2 imagini cu cele 2 modele.

This post has been edited by emys13: 23 Mar 2013, 14:11

Attached thumbnail(s)
new_renault_symbol.jpg ( Size: 119.81k ) Number of downloads: 189
1355379328257.jpg ( Size: 34.01k ) Number of downloads: 108


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 23 Mar 2013, 20:59
Post #105


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Se potrivesc. Daca te uitai mai sus ai fi vazut ca eu am facut chiar lucrul asta.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 23 Mar 2013, 22:18
Post #106


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Am citit si am inteles ca la tine sunt abateri destul de mari, tocmai de asta am m-ai intrebat. Ai reusit sa obti valori corecte?


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
augustinel64
post 24 Mar 2013, 17:36
Post #107


Membru


Group: Members
Posts: 102
Joined: 5 February 07
From: la mal de mare




La cel pe benzina de 1,4 functioneaza perfect fara erori; am comparat la 2 masini identice la acelasi drum la acelasi nr km mers in coloana pe 1200 km si nu au fost diferente la consum si km. Masinile sunt renault Symbol phase 4 an 2007 . La a mea am pus ceasuri de bord cu computer de la symbol modelul nou fara absolut nicio modificare la cele 2 mufe


--------------------
renault laguna 3 2013 facelift gris platine 1,5 dci 110cp - ct 64 ela
renault clio symbol phase 4 1,4 8v 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 24 Mar 2013, 19:17
Post #108


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Multumesc frumos pt ajutor! Acum sa vad pe unde gasesc niste ceasuri de la noul Symbol, gasisem undeva, dar nu prea e serios tipul, nu se tine de cuvant si ma tot amana. Daca stiti pe cineva care are, anuntati-ma si pe mine.


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 24 Mar 2013, 23:27
Post #109


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Abaterile pe care le am la consum sunt din cauza ECU, care nu are functionalitatea CB implementata complet ca la masinile care vin din fabrica cu ceasuri cu CB.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 27 Mar 2013, 19:10
Post #110


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Va rog frumos spuneti-mi si mie daca aceste ceasuri au CB! Sunt luate de pe un Renault Symbol 2009 pe benzina. Multumesc anticipat!

Attached thumbnail(s)
2013_03_27_18.10.57.jpg ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 224
2013_03_27_18.11.19.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 297


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 27 Mar 2013, 19:12
Post #111


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




N-ai cum sa spui sigur. Doar conectandu-le poti spune sigur.
Banuiala mea este ca au CB. Cele fara CB au fost puse pe variantele mai ieftine de Symbol, si nu au acele doua cercuri argintii.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 27 Mar 2013, 19:41
Post #112


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




In mufa rosie am avut numai 3 fire, la pinul 7 i-am facut legatura cu pinul 11 ECU. Am gasit si o "masa" prin zona, am pus fir si in pinul 6, dar nu am maneta cu buton si nici buton cu revenire deocamdata. Daca ating firul de "masa" cu firul din pinul 6 din mufa rosie, nu ar trebui sa imi afiseze ceva?
Ce fel de pini sunt cei care intra in ECU? Nu prea imi vine sa trag de alt fir sa vad cum sunt.

This post has been edited by emys13: 27 Mar 2013, 20:31


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 27 Mar 2013, 20:50
Post #113


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora




Nu ma pricep la conectarea firelor. Ai putea sa il conectezi pe masina ta sa vezi cum afiseaza. Nu iti trebuie buton de CB pt asta. Daca afisajul e similar cu cel din postul meu de mai sus, adica un rand de digiti, si diverse simboluri dedesubt, atunci are CB.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 27 Mar 2013, 20:50
Post #114


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




Ai configuratia pinilor mai sus, in primul atasament din post #103.


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 27 Mar 2013, 22:57
Post #115


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Nu stiu sigur daca am conectat(daca face contact) bine firul in ECU(cel care duce in pinul 7 din mufa rosie), de asta am intrebat cam cum arata pinii de la ECU. In momentul de fata imi apare decat nr total de km. si nimic sub. Sa inteleg ca daca face contact bine firul ECU-mufa rosie si imi apare decat nr total de km, at nu are CB(indiferent daca am buton de rulare sau nu)?


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 28 Mar 2013, 01:30
Post #116


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




Chiar presupunand ca semnalul de debit nu e preluat din ECU, daca afisajul nu arata elementele caracteristice pentru CB cu indicatie 0, inseamna ca nu are. Sub numarul total de kilometri apare in stanga textul KM scris cu jumatate din inaltimea caracterelor de la cifre?


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 28 Mar 2013, 12:12
Post #117


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Exact asa imi apare nr total de km sus si imediat sub "km", scris cu un font cam jumate din cel de sus, iar sub "km", nu imi apare nimic. La cel vechi sub nr de km total imi aparea nr de km partiali, la asta nimic.


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 28 Mar 2013, 12:21
Post #118


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




Daca chiar asa este are C.B,eu cand mi-am cuparat ceasurile cu CB i-am desfacut sticla protectoare si m-am uitat la digitii de pe display,bafta.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 28 Mar 2013, 12:26
Post #119


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Si ce sa fie in neregula atunci?

<span class='edit'>28 Mar 2013, 17:35:</span>
Am reusit, nu facea bine contact firul din pinul 6(mufa rosie). Intr-adevar cea mai buna varianta de verificat ceasurile daca au CB este sa te uiti la digitii ecranului la lumina. Multumesc foarte mult de ajutor!

<span class='edit'>28 Mar 2013, 18:47:</span>
Dupa o resetare am facut o tura cu masina(aprox 12 km) si am observat urmatoarele:
- viteza media este in regula;
- nr de km au inceput sa creasca(de lo 0 pana pe la aprox 12)
- consumul din 3 liniute(---) s-a facut 0.0 si a ramas asa chiar daca am depasit cu mult viteza de 40 km/h, bineinteles ca nici consumul mediu nu s-a miscat de pe 0.0 si nici autonomia(---).
Aveti idee de ce nu imi arata consumul? E posibil sa nu faca firul din pinul 7(mufa rosie)-ECU contact bine? Stiti cumva cum arata mufa firelor din ECU(am scos capacelul verde si am bagat un fir fara nicio mufa)?
Multumesc anticipat!

This post has been edited by emys13: 28 Mar 2013, 18:48


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 28 Mar 2013, 20:02
Post #120


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




Nu iti arata consum pentru ca nu ai semnal de debit carburant. Unde ai legat celalalt capat al firului care se leaga la pin 7 pe mufa rosie? Si daca nu e un secret, poate ne spui si ce motorizare ai.

This post has been edited by ccoto: 28 Mar 2013, 20:03


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


8 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st October 2020 - 01:11
Dacia Server hosting