Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 6 7 8 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Montare Ceasuri cu CB pe symbol Ph3

nechita.petru53
post 20 Feb 2015, 18:03
Post #211


nikieu53


Group: Members
Posts: 17
Joined: 9 December 14




Buna ,am si eu o intrbare;am ceasuri pe masina un (clio symbol dci de 65 cp 2006) nu am turometru si vreau s-a pun ceasuri cu turometru si CB se poate? un raspuns ,va multumesc.

This post has been edited by nechita.petru53: 20 Feb 2015, 18:04


--------------------
renault symbol 2006 - hr05mjd
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
angy1
post 24 Feb 2015, 12:50
Post #212


Membru incepator


Group: Members
Posts: 41
Joined: 8 December 10
From: Buzau




QUOTE(vasilecool @ 11 Nov 2014, 07:32)
aha ! macar e o solutie... cu toate ca nu am inteles nimic! smile.gif il las asa si inmultesc cu 0,8 in continuare.
multumesc mult
*



Zi-mi si mie te rog daca la tine in pinul d4 mai era vreun fir ca la mine mi s- a parut ca ar fi un fir acolo sau nu m-am uitat bine. Ar fi excelent daca ai avea o poza la mufa ai dar fara capac pus sa stiu unde sa ma uit mai precis


--------------------
Renault 1.5Dci FIDJI 320000 Km 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danyboy_fcs
post 18 Mar 2015, 20:28
Post #213


Membru incepator


Group: Members
Posts: 24
Joined: 6 May 08
From: focsani




Am un scenic 1 din 2003 1.9 dci , eu am cumparat masina defecta si dupa reparatie CB-ul nu mai functioneaza , adica consum mediu , instant si autonomie , am incercat procedura de resetare , inlocuire ceasuri si nu au fost rezultate . Ma puteti ajuta cu o informatie despre problema eventual corespondenta firului intre ECU si CB pentru a gasi defectul


--------------------
renault Megane-Scenic 2002 - VN-77-***
Dacia Solenza 2003 Clima
[COLOR=orange]Renault Twingo "96
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 31 Mar 2015, 09:54
Post #214


Membru


Group: Members
Posts: 3.254
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Sa incerc sa intreb...
Am facut operatiunea de schimbare ceasuri cu unele de pe un alt clio, deci cu 50L in rezervor la calcul. Dupa ceva teste, am observat ca nu indica bine cantitatea de motorina consumata de la ultima alimentare. Diferentele sunt majore. Adica imi indica faptul ca am consumat 25L dar acul indicator de nivel e mult mai jos iar in test mode imi arata ca mai am 15-16L in rezervor, adica se pupa cu acul...insa 15+25=40L...ar fi trebuit 50....deci conculzia e ca a masurat prost cantitatea de motorina. De la asta, se schimba total toate calculele de consum.

E ceva de facut sau imi pun ceasurile vechi inapoi?

Merci


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 31 Mar 2015, 10:08
Post #215


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.368
Joined: 14 August 09
From: Mihalaya




Etalonare ceasuri sau copie memorie de pe cel vechi.....la electronist.


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 31 Mar 2015, 15:37
Post #216


Membru


Group: Members
Posts: 3.254
Joined: 12 December 03
From: Tzaranoaia




Ceasurile vechi erau fara CB.

Un electronist ptr etalonat prin Buc ?


--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rabotoc
post 17 Feb 2016, 12:57
Post #217


Membru incepator


Group: Members
Posts: 7
Joined: 16 February 16




Salut,

Am tot citit acest topic de montare ceasuri cu CB si am si eu cateva intrebari.
Am un renault symbol benzina , 1.4 16v, an 2005.
1. Trebuie tras fir de la ECU ? Sau este posibil sa am instalatia trasa , sa schimb doar ceasul+ maneta stergator/buton ?
2. Daca schimb ceasul, din cate am inteles imi trebuie un electronist sa imi copieze memoria de pe cel vechi, este corect ? ( Ceasul vechi imi afiseaza nr de km si nivelul de ulei cand pun contactul )
3. Eu sunt din Pitesti si mi-ar prinde bine un ajutor, daca cunoaste-ti pe cineva care m-ar putea ajuta , de asemenea imi petrec o parte din timp si in Bucuresti.


Multumesc pentru ajutor !


--------------------
Renault Clio 2005 Symbol
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
plopii
post 15 Jun 2018, 07:37
Post #218


Ionescu Cezar


Group: Members
Posts: 104
Joined: 19 August 14
From: Plopii Slavitesti




Aș vrea să cumpăr pini separat pentru conexiuni...citind pe aici am văzut că

- mufa roșie de la CB (ceasuri de bord) nu are deloc pini la pozițiile 6 și 7 PICT2442.JPG ( Size: 377.72k ) Number of downloads: 122


- mufa de la maneta ștergătoarelor nu are deloc pinul B7 computer_bord2.JPG ( Size: 74.24k ) Number of downloads: 137


- la calculatorul de injecție pinul 11 e gol computer_bord1.jpg ( Size: 144.57k ) Number of downloads: 132


Am văzut că la TME au o grămadă de feluri de pini...

Sau variantă mai băbească: iau de la dezmembrări mufa roșie de CB și cea de la la maneta ștergătoarelor.

Mai mă gândesc că în cazul în care iau o manetă de Logan cu buton, ar avea pinul B7 inclus...aici nu știu...

La calculatorul de injecție nu știu ce variantă de conectare să aleg...letconul este ultima variantă pentru că la lipire se încinde pinul și pot strica ceva...cum ați rezolvat aici ?

huh.gif



This post has been edited by plopii: 15 Jun 2018, 07:50


--------------------
Renault Clio (Symbol) 1.4 8v 75 CP 2003 Expression - TR-05-PSU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
myhay1208
post 30 Jun 2018, 19:17
Post #219


Membru autentic


Group: Members
Posts: 788
Joined: 15 August 07




Cauta sa iei de la dezmembrari mufele la care iti lipsesc pinii. Sa aibe macar 3-4 cm de fir pe ele. E mai usor sa le declipsezi si sa scoti ce-ti trebuie decat sa dai comanda de ceva si sa nu stii daca se potriveste.

Mai bine faci o lipitura la un cablu din 2-3 bucati. Lipit pe pin asa cum zici tu nu-i o idee prea buna. Mufele de la dezmembrari sunt bune ca sa iti scoti ce trebuie.


--------------------
Renou' Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766 -- Clio 2002 / Scenic 2007
You know the secret...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai_mol
post 8 May 2019, 19:07
Post #220


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 18 April 19




QUOTE(kadet18 @ 11 Feb 2011, 22:04)
sal l-a mine era liber dar daca l-a tine ete legat atunci trebuie sa vezi unde ajunge cred ca ar trebui sa verifici pinul 7 din tabloul de bord cu pinul D4 daca nu cumva este deja legat ,daca nu nici o problema nu trebuie sa pui nici o dioda daca te legi de el

o rugaminte caci eu nu ma prea pricep daca se poate face un post s-au topic nu stiu dar sa se poata vedea mai usor poate mai sunt si altii interesati
*




QUOTE(lucianm @ 17 May 2011, 15:45)
ceasurile de bord sunt setate din fabrica sa arate mai mult cu aprox 5km/h.
instantul e normal sa fie asa, gandeste-te ca iti arata in L/100, cum ar fi sa mergi 100 km cu pedala la podea? ca idee, in treapta a 3-a consuma cel mai mult.

Reiau putin ideile de la inceput.

Symbol 1.4 8v si 1.4 16V K7J si K4J

ECU Siemens Sirius 32 -> Pinul 11

Symbol 1.5 dCi

ECU Delphi -> Pinul D4

Maneta stergatoare

Pinul B7

Computer Bord - Mufa rosie

Pinul 6 -> derulare informatii, se conecteaza la maneta stergatoare
Daca se opteaza pentru buton separat se poate pune la +12V sau la masa.

Pinul 7 -> semnal injectie, se conecteaza la ECU
*



stii cumva daca aceste setari se potrivesc si la renault trafic? mentionez ca mufa B cu 15 pini este de culoare verde, iar mufa A cu 30 de pini are culoare rosie. (renault trafic 2007, diesel)


--------------------
renault trafic 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


8 Pages « < 6 7 8
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th October 2020 - 06:36
Dacia Server hosting