Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Montare Ceasuri cu CB pe symbol Ph3

emys13
post 28 Mar 2013, 20:37
Post #121


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Imi cer scuze pt neprecizarea modelului, am rectificat. Celalalt capat al firului l-am conectat in pinul 11 ECU, ca in poza de la inceputul tutorialului. Insa nu stiu sigur daca face contact bine pt ca am folosit un cablu fara mufa(nu stiu ce fel de mufa trebuie pt pinul de la ECU), de asta am intrebat daca aveti vreo poza cum arata mufele cablurilor de la ECU. Sau as putea sa imi dau seama daca face contact printr-o masurare, stiti ce tensiune trebuie sa iasa din pinul 11? mie imi indica pe aparat 0.02V.

29 Mar 2013, 15:59:
Am m-ai miscat de cablu si mi-a indicat 1.14V cu contactul pus. La bord inca nu imi indica nimic despre consum, probabil nu face contact firul nici la mufa rosie. sad.gif
Trebuie sa desfac bordul din nou! sad.gif

30 Mar 2013, 00:31:
Am reusit, asa e cand nu ai mufele care trebuie si folosesti improvizatii. Ce ma surprins e faptul ca imi arata consumul si cand merg pe gaz, oare cum se intampla acest lucru?

This post has been edited by emys13: 30 Mar 2013, 00:31


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TR-03-LUC
post 14 Apr 2013, 22:58
Post #122


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 24 September 12




Am si eu o intrebare... Ceasurile mele arat ca in poza,si este de Renault symbol din 2006...Vreau sa stiu daca pe acest model de bord pot face CB sau trebuie schimbat?

Attached thumbnail(s)
Lucian327.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 1061


--------------------
Renault Symbol 2006 - TR-03-LUC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 22 Apr 2013, 20:47
Post #123


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Nu poti pune CB pe aceste ceasuri, trebuiesc schimbate cu unele care au CB.


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Costi.88
post 23 Apr 2013, 20:03
Post #124


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.090
Joined: 16 September 07
From: Pitesti




In principiu trebuie schimbat tabloul de bord si tras un fir de la ECU

This post has been edited by Costi.88: 23 Apr 2013, 20:04


--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi 2008 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TR-03-LUC
post 25 Apr 2013, 19:01
Post #125


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 24 September 12




multumesc!


--------------------
Renault Symbol 2006 - TR-03-LUC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 5 Jun 2013, 21:33
Post #126


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Salut. Am si eu un smybol din 2005 1.4 8v cu bord ca cel din postul #122. Intrebarea mea e de unde stiu ca pe al meu symbol se poate monta bord cu cb, adica unde vad ca e ph3? Multumesc de intrebare.


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emys13
post 7 Jun 2013, 13:51
Post #127


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 22 March 13




Iti trebuie ceasuri cu CB si se poate monta.


--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8V 75 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 10 Jun 2013, 17:43
Post #128


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Multumesc de raspuns emys13.
Inca o intrebare. Am achizitionat maneta de stergatoare de logan cu buton de CB, ceasuri de bord de megane. Intrebarea mea e cum scot eu capacul care acopera calculatorul de injectie, fara sa scot mufa aia din calculator? Am vazut ca respectivul capac are o brida/cravata de plastic neagra la capat, care intra prin capac si inconjoara snopul de cabluri acoperit cu banda neagra, dar dupa ce tai respectiva brida ce fac, cum scot capacul? Pun poza cu brida/cravata si cu ce am gasit.
Alte intrebari:
1. Sunt numerotati pinii din mufa rosie, cum imi dau seama care e al 7-lea?
2. Ce fel de pin trebuie bagat in mufa de la calculatorul de injectie, sau cum ati pus voi acolo firul ce l-ati tras din interior, cum l-ati fixat/prins in pinul 11?

2s6a9fm.jpg

2vhurvc.jpg - Oare are CB? (daca nu are tin maneta si mai caut ceasuri)

2v3r679.jpg


Multumesc anticipat de raspunsuri si scuzati ca am atatea intrebari.

This post has been edited by Grapinio: 10 Jun 2013, 22:35


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 13 Jun 2013, 19:50
Post #129


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Si inca o intrebare. Trebuie sa fac si eu o punte intre pinii 28 si 30 asa cum a facut si vasilecool in postul #69, intre martorul de la frana de mana si cel cel de la brake fault warning light? (conform post #20 )?


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 17 Jun 2013, 10:45
Post #130


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Chiar daca sunt singur, poate mai aduc noutati si altii le vor aprecia.(daca se mai uita careva rolleyes.gif )
Mi-am gasit raspunsurile la toate intrebarile.
1.Trebuie pini mici in mufa rosie si pini mari in mufa manetei stergatorului si la calculatorul de injectie.
2. Ceasurile mele de bord erau de megane 1 dar fara calc. Am gasit cu calc, dar alta prindere si deci am renuntat, ca e greu sa le desfac, sa pun cutia de la unele la altele, plus ca ale mele sunt prinse cu surub cumva, alea erau prinse cu cleme... dificil....
3. Trebuie facuta obligatoriu punte intre pinii 28 si 30 de la mufa de symbol, daca punem ceasuri de megane 1, altfel nu se aprinde STOP-ul cand tragem frana de mana.

Am pastrat maneta, montata si cu firele toate trase, poate gasesc ceas de bord de care trebuie(symbol cu calc sau megane cu prinderea buna) sau cumpar de pe forum de aicea de logan, mai vedem.


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 18 Jun 2013, 19:33
Post #131


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Fiindca consider ca orice investitie in masina o fac pentru a avea mai mult comfort, am reusit si am cumparat(destul de scump) ceasuri de bord ca cele din primul post. A fost plug and play(bine, dupa ce inainte am facut legaturile).
Viteza e corecta, turatia e corecta, sa vad zilele astea ce e cu consumul si eventual sa dau kilometrii inainte, la valoarea lor reala, dar asta e altceva ce nu e voie de vorbit pe site.

Scuzati calitatea pozei, am facut cu telefonul

mts41j.jpg

This post has been edited by Grapinio: 18 Jun 2013, 21:05


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sorel74
post 5 Jul 2013, 21:18
Post #132


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 26 May 11
From: Giurgiu




QUOTE(lucianm @ 27 Aug 2010, 15:23)
In afara de pasii descrisi de colegul Hellcat http://www.reno.ro/Cum-sa-ti-montezi-ceasu...CB-t111474.html pentru Clio Bicorp, pentru symbol care nu are cablajul necesar din fabrica mai trebuiesc adaugate 2 fire.

Primul Fir.

Din mufa manetei stergatoarelor - Pinul B7 in mufa rosie de la CB - Pinul 6

[attachmentid=1627652013]
Al doilea fir.

Din calculatorul de injectie pinul 11 in mufa rosie pinul 7.

[attachmentid=1627652014]
Si rezultatul :

[attachmentid=1627652015]
*



Salut Lucian! cam tirziu am vazut acest tutorial, (dupa ani buni) dar as vrea sa fac si eu CB dar, nu inteleg o chestie: "Pinul B7 in mufa rosie de la CB - Pinul 6" unde este CB sa duc firul in pinul 6? si mai intai zimi daca nerge pe un clio 2002 1.4 benzina, full dar fara CB, eu cind apas in capul manetei stergatoare observ ca are un tach, buton , deci se apasa in jos dar, nu afiseaza nimic. Astept raspuns si pe atanasiu_sorel@yahoo.com multumesc anticipat!


--------------------
Renault Clio 2 1.4 2002 - Gr 97 AGL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grapinio
post 15 Jul 2013, 19:27
Post #133


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 15 May 09




Sorel74 iti raspunde eu la ce stiu.
Ceasurile noastre au 2 mufe in spate. Una e rosie si una e gri. Deci mufa rosie e in CB - ceasuri bord.

Vezi sa ai buton pe maneta de la stergatoare exact ca in postul meu de mai sus, a treia poza.

Vezi ca ai zis de clio, daca ai clio simplu am impresia ca e celalalt post, daca ai Symbol, asta.

La aia cu anul nu stiu ce sa iti zic.


--------------------
Renault Clio 2 2005 Symbol Fidjy - cj 00 abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucianm
post 17 Jul 2013, 10:14
Post #134


Membru autentic


Group: Members
Posts: 799
Joined: 13 December 06
From: Iasi




sunt compatibile ceasurile cu orice simbol din 2001 incoace.

Pinul B7 se afla pe maneta stergator. Pinul 6 se afla in mufa rosie din spatele cesurilor de bord.

Maneta simpla nu are buton, se apasa putin capacul de plastic, insa nu este nici un contact acolo.


--------------------
VW Golf 6 1.4 TSI 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marso
post 24 Jul 2013, 11:37
Post #135


***Membru***


Group: Members
Posts: 547
Joined: 1 September 06
From: Bu***esti




Am montat si eu ceasuri de bord ca ale lui Grapinio. Masina este symbol fidji 1.5dci 65cp 2005.

Toate functiile sunt ok,consum carburant, meniu test, cantitatea de motorina din rezervor este verosimila (indica 13L in test , dupa ce am alimentat cu 16L la pompa, in bord indica 29L...deci ok)

Problema este VITEZOMETRUL, imi indica cu 10 km mai mult fata de ceasurile initiale... Am probat si pe gps, indiferent ce valoare arata in bord pana la 110 km/h, pe gps arata cu 10km mai putin. La 30 km/h in bord, pe gps am 20...etc.

Imi dau seama ca indica aiurea in functie de turatia motorului. Cu a4a la 2000rpm imi arata 70km/h (pe ceasurile vechi in aceleasi conditii aveam 60km/h).


Ce pot face? Se pot calibra cumva? Si inca ceva...unde pot scrie km originali in bordul masinii?


Multumesc anticipat!


--------------------
Logan Laureate 1.6 MPI 2006 Gri Perla + GPL
Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucianm
post 26 Jul 2013, 20:30
Post #136


Membru autentic


Group: Members
Posts: 799
Joined: 13 December 06
From: Iasi




Probabil au fost scoase acele si nu au fost puse inapoi exact cum erau din fabrica.
Se scoate capacul de plastic transparent din fata, extragi acele si le pui inapoi la pozitia corecta. Vezi intr-o poza cum trebuie sa fie cu ceasurile oprite.


--------------------
VW Golf 6 1.4 TSI 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marso
post 29 Jul 2013, 19:31
Post #137


***Membru***


Group: Members
Posts: 547
Joined: 1 September 06
From: Bu***esti




Multumesc lucianm pentru raspuns. N-am avut timp sa umblu la ceasuri si nici nu cred ca mai este necesara aceasta operatiune. Am vazut ca si-au revenit singure dupa cateva zeci de km au inceput sa indice corect viteza. smile.gif


--------------------
Logan Laureate 1.6 MPI 2006 Gri Perla + GPL
Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 17 Aug 2013, 14:41
Post #138


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




Multumesc pentru tutorial.Am montat si eu urmand tutorialul,plus alte notite adaugate,ceasuri cu CB.Dar ... am o problema,la inchiderea centralizata.Banuiesc ca de aici este.Se inchid usile automat la viteza de 7 km/h,dar atunci cand deschid o usa nu se mai deschid toate ,ci numai aceea usa.Daca cunoaste cineva solutia,va multumesc.


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 19 Aug 2013, 15:02
Post #139


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




S-a rezolvat prin inchiderea usilor din telecomanda masini.Multumesc lui AlexV


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihnea_florin
post 21 Aug 2013, 20:13
Post #140


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 9 April 11
From: Craiova




Salut!

Eu in mufa rosie am 4 fire iar in cea de la maneta stergatoarelor este libera pozitia B7 si in ECU este liber la pozitia 11... asta inseamna ca nu este echipata cu cabluri pt CB din fabrica? Mentionez ca este renault clio din 2002 motor 1.4 si am comandat un panou de bord cu CB pe care vreau sa il montez. Maneta stergatoarelor nu are niciun buton in capatul ei dar, parca are ceva cursa de 1-2 mm in jos fiind ceva asemanator cu un capac mai prelung. Daca nu este prevazuta cu buton maneta am inteles ca se poate monta un altul si aici nu stiu care ar fi schema cablajului. Daca a mai montat cineva un astfel de buton separat pentru derulare CB va rog sa imi spuneti si mie exact traseul firelor. Multumesc

This post has been edited by mihnea_florin: 21 Aug 2013, 20:14

Attached thumbnail(s)
poza.JPG ( Size: 32.96k ) Number of downloads: 798
poza_1_.JPG ( Size: 29.71k ) Number of downloads: 772
PICT2434.JPG ( Size: 460.48k ) Number of downloads: 765
PICT2439.JPG ( Size: 572.72k ) Number of downloads: 762
PICT2441.JPG ( Size: 489.18k ) Number of downloads: 244
PICT2442.JPG ( Size: 488.64k ) Number of downloads: 265


--------------------
RENAUL CLIO 2002 LB17C5 CLIO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 21 Aug 2013, 20:23
Post #141


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




La prima intrebare,nu este echipat cu cablajul pentru CB.La a doua intrebare ,nu ai maneta stergator parbriz cu intrerupator in capat,trebuie sa cumperi una separat sau sa montezi un intrerupator.Schema cablajului este in tutorial,plus alte sfaturi.Succes


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihnea_florin
post 21 Aug 2013, 20:31
Post #142


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 9 April 11
From: Craiova




QUOTE(mick65 @ 21 Aug 2013, 20:23)
La prima intrebare,nu este echipat cu cablajul pentru CB.La a doua intrebare ,nu ai maneta stergator parbriz cu intrerupator in capat,trebuie sa cumperi una separat sau sa montezi un intrerupator.Schema cablajului este in tutorial,plus alte sfaturi.Succes
*




Explica-mi tu te rog pentru montarea butonului separat cum trebuie sa mearga firele pas cu pas. Cate fire merg la buton 1 sau 2? De unde vin? Pentru maneta stergator cu buton de CB am inteles perfect care este schema... dar pana cumpar maneta vreau sa pun acel buton care m-a bagat in ceeata. Multumesc pt raspuns.


--------------------
RENAUL CLIO 2002 LB17C5 CLIO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 22 Aug 2013, 11:34
Post #143


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




Pentru buton derulare meniu(CB) un fir se ia de la ,,-''(in spatele ceasurilor ,in partea stanga ai un surub) si se conecteaza la intrerupator,iar al doilea fir de la intrerupator se duce la mufa rosie pinul 6.In postul 103 ai descrierea si numerotarea mufelor din spatele ceasurilor.Succes


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihnea_florin
post 22 Aug 2013, 17:57
Post #144


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 9 April 11
From: Craiova




Mersi pt raspuns. "-,, la surubul asta trebuie legat? Este undeva in spatele ceasurilor in partea stanga.

This post has been edited by mihnea_florin: 22 Aug 2013, 17:58

Attached thumbnail(s)
PICT2452.JPG ( Size: 538.89k ) Number of downloads: 322
rrr.JPG ( Size: 482.93k ) Number of downloads: 288


--------------------
RENAUL CLIO 2002 LB17C5 CLIO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 22 Aug 2013, 21:33
Post #145


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




Da,la acel surub.Intrerupatorul sau comutatorul trebuie sa fie tip push button(cu revenire).Succes


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihnea_florin
post 27 Aug 2013, 19:04
Post #146


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 9 April 11
From: Craiova




Am montat ceasurile si merg foarte bine mai putin functia de la CB care trebuie sa arate cati km mai am de facut cu benzina din rezervor... daca are cineva idee de ce nu merge il rog sa ma ajute si pe mine.
Multumesc pentru informatii.


--------------------
RENAUL CLIO 2002 LB17C5 CLIO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mick65
post 28 Aug 2013, 11:02
Post #147


Membru incepator


Group: Members
Posts: 25
Joined: 1 December 10




Ai incercat sa dai un reset la CB?Intra in meniul de test, tine apasat butonul de la maneta stergatoarelor si apoi pui contactul, il lasi 2-3 secunde apoi apesi butonul de resetare de pe ceasuri.


--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 28 Aug 2013, 13:27
Post #148


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




Nu cumva esti pe rezerva? Atunci cand se aprinde in bord indicatorul de combustibil la nivel minim, CB nu mai arata autonomia. Indicatia iti va aparea dupa ce alimentezi.


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihnea_florin
post 28 Aug 2013, 17:32
Post #149


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 9 April 11
From: Craiova




QUOTE(mick65 @ 28 Aug 2013, 11:02)
Ai incercat sa dai un reset la CB?Intra in meniul de test, tine apasat butonul de la maneta stergatoarelor si apoi pui contactul, il lasi 2-3 secunde apoi apesi butonul de resetare de pe ceasuri.
*



Mersi pentru sfat mick65 am sa incerc.

QUOTE(ccoto @ 28 Aug 2013, 13:27)
Nu cumva esti pe rezerva? Atunci cand se aprinde in bord indicatorul de combustibil la nivel minim, CB nu mai arata autonomia. Indicatia iti va aparea dupa ce alimentezi.
*



Da ccoto sunt pe rezerva si inca nu am alimentat. Oricum maine trebuie sa alimentez si am sa vad atunci. Merci!

This post has been edited by mihnea_florin: 28 Aug 2013, 17:33


--------------------
RENAUL CLIO 2002 LB17C5 CLIO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccoto
post 29 Aug 2013, 14:30
Post #150


Membru autentic


Group: Members
Posts: 325
Joined: 22 April 09
From: Navodari




QUOTE(mihnea_florin @ 28 Aug 2013, 17:32)
Da ccoto sunt pe rezerva si inca nu am alimentat.

Clar, de asta nu iti indica autonomia. Te convingi dupa alimentare.


--------------------
Renault Kangoo 1.9D 2003, 1.5 dCI 2006 - CT07KZM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th October 2020 - 03:10
Dacia Server hosting