Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Afisaj bord Scenic II 1,5 dci, Afisaj electronic de bord inactiv - nu mai afiseaz

romeo3108ro
post 30 Nov 2009, 01:39
Post #31


Conducator de Twingo


Group: Members
Posts: 1.218
Joined: 4 March 06
From: Dirty Bucharest




pana si la batrana mea dacie am buton de reglaj al intensitaii luminii la bord ;iti recomand cu incredere sa citesti manual de utilizare sau sa incerci sa reglezi intensitatea din butonul aflat in partea stanga acolo unde ar trebui sa fie si butonul de reglaj inaltime faruri sau cel de esp.
Mult noroc tongue.gif


--------------------
i help if i can
Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH
Twingo 1.2 16 ventricole
ex angajat renou :))
Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 30 Nov 2009, 11:55
Post #32


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




La fel am si eu aceeasi problema cu bordul. Mi-a facut probleme la inceput l-am dus la un electrician, mi l-a facut si m-a tinut destul de bine, pana am facut un drum mai lung Baia Mare- Bucuresti si a inceput sa faca la fel, asta dupa vreo 5-6 luni. Acum mi-am dat jos masca de la afisaj si il cuplez doar cand vreau as vad cate una alta pe la el. Am sa-l duc inapoi la electrician sa vad daca se mai poate face. Electricianul imi spunea ca probleme poti fi diferite si ca sunt care mai pot fi recuperate si care nu, mie de exemplu imi sareau kilometrii aiurea, odata aveam mai mult, odata aveam mai putin si etc. Va tin la curent. Ms


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
naytsab_es
post 1 Dec 2009, 00:09
Post #33


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 November 09
From: Cluj




QUOTE(Master01 @ 30 Nov 2009, 00:13)
Foarte bune precizarile tale, foarte la obiect si vor folosi membrilor care au probleme cu bordul. Eu am alta nedumerire, cand aprind farurile scade iluminarea ecranului si nu prea se observa datele de pe ecran. Banuiesc ca asa fac toate, nu?
*


Da luminozitate bordului scade atunci cand pornesti farurile, dar ar trebui sa ai un buton pentru reglarea luminozitatii, daca nu functioneaza, ar trebui sa mergi la un service renault, din cate am inteles problemele cu luminozitatea se rezolva destul de usor.


QUOTE(bogo4all @ 30 Nov 2009, 11:55)
La fel am si eu aceeasi problema cu bordul. Mi-a facut probleme la inceput l-am dus la un electrician, mi l-a facut si m-a tinut destul de bine, pana am facut un drum mai lung Baia Mare- Bucuresti si a inceput sa faca la fel, asta dupa vreo 5-6 luni. Acum mi-am dat jos masca de la afisaj si il cuplez doar cand vreau as vad cate una alta pe la el.  Am sa-l duc inapoi la electrician sa vad daca se mai poate face. Electricianul imi spunea ca probleme poti fi diferite si ca sunt care mai pot fi recuperate si care nu, mie de exemplu imi sareau kilometrii aiurea, odata aveam mai mult, odata aveam mai putin si etc. Va tin la curent. Ms
*


Aceasta problema se rezolva daca vei schimba rezistentele si integratul mentionat in postul anterior.

This post has been edited by naytsab_es: 1 Dec 2009, 00:12


--------------------
Renault Megane Scenic 2005, 7 Locuri, Luxe - CJ 13 TSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 1 Dec 2009, 11:01
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




Si el oare ce mi-a facut la el de a mers?


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Master01
post 3 Dec 2009, 04:53
Post #35


Membru autentic


Group: Members
Posts: 488
Joined: 13 January 09
From: Suceava




@romeo3108ro- Merci de indicatie, adevarul ca nu am studiat toate butoanele acelea, acum am incercat si functioneaza reglajul luminii in bord.


--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC 2005/1598 cmc 1,6 16 V - Nr. de SV
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
williss
post 11 Jan 2010, 17:49
Post #36


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 11 January 10




[quote=naytsab_es,29 Nov 2009, 20:18]
Salutare tuturor,

Acest defect este foarte des intalnit la scenic fabricatie 2004-2005. In unele tari din Europa, Renault a recunosut ca este un defect din fabicatie oferind bord de schimb la un pret special (circa 100 Euro) chiar daca masina nu mai era in garantie.
Am avut si eu aceasi problema iar cei de la Renault binenteles ca mi-au spus ca trebuie schimbat bordul, din fericire eu sunt electronist si l-am reparat singur schimband un MOSFET, dar s-a stricat din nou. L-am reanalizat si dupa cateva zile am gasit solutia.
Pentru rezolvarea definitiva a problemei aveti nevoie de urmatoarele componente:
[attachmentid=1627572257]
- 1 x MOSFET IRF3710S (de o calitate superioara ST, Philips etc )
- 1 x UC3843B (in loc de UC2843B)
- 1 x Siguranta SMD 1206-8A
- 12 x Rezistente de precizie SMD 1206 1OHM 1%
Sfatul meu este sa va adresati la un electronist cu experienta pentru a schimba aceste componente, nu incercati singuri daca nu aveti experienta cu SMD-uri.
Atentie integratul UC3843B este foarte sensibil la umiditate si la descarcarile electrostatice(ESD)

Sper ca aceasta informatie sa va fie folositoare..

De unde se pot procura aceste piese ,nu gasesc nicaieri sig. smd 1206 8A
multumes
c anticipat


This post has been edited by williss: 11 Jan 2010, 17:50


--------------------
dacia papuc 2000
Resoftari Auto
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
miciceii
post 11 Jan 2010, 20:37
Post #37


Membru autentic


Group: Members
Posts: 665
Joined: 15 June 09
From: Bucuresti




Multumesc pt.informatie dar daca nu se gasesc piesele respective nu am facut nimic.


--------------------
Renault Scenic 2005 - B XX XXX
Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
naytsab_es
post 11 Jan 2010, 21:57
Post #38


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 November 09
From: Cluj





Eu le-am luat de la Roma din italia, dar mai nou am vazut ca se gasesc si pe Ebay
uite mai jos doua linkuri

aici sau
aici

Daca stii pe cineva care vorbeste italiana si vorbesti cu ei ti le trimite si in ROMANIA.



--------------------
Renault Megane Scenic 2005, 7 Locuri, Luxe - CJ 13 TSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BiGBearRO
post 12 Jan 2010, 13:10
Post #39


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.287
Joined: 19 October 05
From: de unde se da ora exacta




pe Maica Domnului cu comanda se aduce orice


--------------------
Renault Scenic II 2005 dci - IF-74-NEM
Toyota Yaris 2005 VVT-i - IF-94-URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mandatar
post 13 Jan 2010, 10:02
Post #40


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 11 April 09
From: Pitesti




Multumim naytsab_es pentru detaliere!!!


--------------------
Renault Scenic 2007 1.5 105 hp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kinkinzi
post 11 Feb 2010, 23:37
Post #41


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 11 February 10




salut tuturor

am scenic2 1,5dCI din 2004,am gasit la dezmembrari un bord din 2006 de pe un 1,9(1200Ron) dar nu vedea radioul asa incat am schimbat si radioul si a fost ok 2 zile dupa care a murit subit.Am fost la Auto Markus, au oprit-o si pornit-o de vreo doua ori si bordul si-a revenit ,mi l-a trecut in engleza (era in spaniola) dar nu au putut reseta frana de parcare pt k masina mea nu e prevazuta cu asa ceva ,deci totul ok doar ca afisa acel P si SERVICE si din aceasta cauza si la pornire ELECTRONIC FAULT.Cei de la service mi-au spus ca in rest totul e ok dar la doar o zi bordul a inceput sa palpaie ,uneori se stingea aproape complet,apoi in 5,6 km isi revenea apoi iar palpaia sau luminozitatea lui era scazuta.Mai nou sare kilometrajul...a sarit in plus cu 10000km si dupa inca o zi cu inca 10000km astfel incat apare si CHANGE OIL acum la nr de kilometri (eu schimband uleiul de 1 saptamana).Apropo am pus si baterie noua ca cei de la service au spus ca cea pe care o aveam era cam dusa,am pus spray contact la mufe....sunt disperat nu stiu ce mama draqului sa mai fac.Aveti vreun sfat?...


--------------------
renault scenic II 2004 - B-51-TED
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
naytsab_es
post 12 Feb 2010, 00:44
Post #42


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 November 09
From: Cluj




QUOTE(kinkinzi @ 11 Feb 2010, 23:37)
salut tuturor

am scenic2 1,5dCI din 2004,am gasit la dezmembrari un bord din 2006 de pe un 1,9(1200Ron) dar nu vedea radioul asa incat am schimbat si radioul si a fost ok 2 zile dupa care a murit subit.Am fost la Auto Markus, au oprit-o si pornit-o de vreo doua ori si bordul si-a revenit ,mi l-a trecut in engleza (era in spaniola) dar nu au putut reseta frana de parcare pt k masina mea nu e prevazuta cu asa ceva ,deci totul ok doar ca afisa acel P si SERVICE si din aceasta cauza si la pornire ELECTRONIC FAULT.Cei de la service mi-au spus ca in rest  totul e ok dar la doar o zi bordul a inceput sa palpaie ,uneori se stingea aproape complet,apoi in 5,6 km isi revenea apoi iar palpaia sau luminozitatea lui era scazuta.Mai nou sare kilometrajul...a sarit in plus cu 10000km si dupa inca o zi cu inca 10000km astfel incat apare si CHANGE OIL acum la nr de kilometri (eu schimband uleiul de 1 saptamana).Apropo am pus si baterie noua ca cei de la service au spus ca cea pe care o aveam era cam dusa,am pus spray contact la mufe....sunt disperat nu stiu ce mama draqului sa mai fac.Aveti vreun sfat?...
*



Salutare, Cea mai buna soluzie e sa mergi cu bordul tau vechi la o firma care se ocupa cu asa ceva, citeste pe acest forum si vei gasi informatii utile.. Daca esti din bucuresti este o firma buna acolo, din cate am inteles ti-l repara in 3 ore. Nu iti face probleme nu-i nimic grav, totul se poate repara... Succes si citeste cu atentie acest forum!


--------------------
Renault Megane Scenic 2005, 7 Locuri, Luxe - CJ 13 TSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kinkinzi
post 16 Feb 2010, 01:13
Post #43


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 11 February 10




Multumesc de sfat naytsab_es,intre timp am depistat problema ....nu face bine contact in mufa gri(chiar cand bordul moare complet si apas pe acea mufa gri isi revine(daca il las asa fara sa apas pe mufa se va arde cum l-am ars si pe cel vechi)...sunt aceleasi simtome.Poate ca ma repet dar poate unii vor scuti timp si bani...deci...cand moare bordul se aud niste tacanituri neregulate din cand in cand chiar si cand motorul e oprit, semnalizarile si avaria au alte sunete decat cele normale si nu mai functioneaza comenzile radio de pe volan(la primele simptome de acest fel verificati mufele in special cea gri...daca lasati asa bordul mort intr-un final se va arde).De fapt se va arde o piesa care pe Maica Domnului o gasiti la 7ron(nu mai stiu cum se numeste ...la un monent dat aveam documentatia)si pt inlocuirea acelei piese platiti 400ron.Asa e dureaza vreo 3 ore pt ca trebuie desfacutat afisajul care are f multe "picioruse" pt a avea acces la acea piesa.Asa ca scutiti timp si bani doar verificand o mufa.Bafta


--------------------
renault scenic II 2004 - B-51-TED
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
miciceii
post 17 Feb 2010, 16:57
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 665
Joined: 15 June 09
From: Bucuresti




Salutare coforumisti,referitor la display-ul in cauza astazi am trimis o prietena la ElectroService , aceia din curtea targului de masini Autovit,au reparat displayul care nu mai functiona absolut deloc(nici martorul acela rosu care palpaie) insa se pare ca au ridicat pretul - 600RON.
Pretul de nou in reteaua Renault se invarte intre 2500 - 2700RON,asa ca va urez:
Viata Lunga atat voua cat si display-urilor voastre-noastre.


--------------------
Renault Scenic 2005 - B XX XXX
Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragos bailesti
post 12 Mar 2010, 14:11
Post #45


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 October 09




da ma fratzilor dar nu spune niciunul cum dracu ajungi la afisaj?am intzeles ca poate nu face bine contact mufa...dar cum ajung la ea?cum se desface bordul?

12 Mar 2010, 16:53:
Pentru cei care mai au astfel de pb cu astea de la Scenic:

lipiturile sunt proaste iar atunci cand crapa, se pare ca se intampla asa: mai intai cade alimentarea pentru scurt timp si se reseteaza ceasul si numaratorul mic de km. Apoi se intampla chestia asta din ce in ce mai des si sfarseste prin a nu se mai aprinde de loc.
Cand se stinge si se aprinde aleator se aude un pocnet in difuzor si multi confunda sunetul cu cel de releu si apare confuzia ca ar fi un releu....(am citit pe forumuri ca "pocneste un releu...")

cei de la Johnson Controls au facut o proiectare proasta in ceea ce priveste regimul termic, astfel ca piesele se incing toate pe acolo si evident ca lipiturile se coc iar in cele din urma cedeaza. Se pare ca e suficient sa schimbi "siguranta" - scrie pe smd 6.5 dar are 0 ohmi- si e chiar langa conector, pinul 1 (+).
Daca nu aveti, puneti o sig chioara de 2-3 amperi (montajul suge cam 1.3-1.5 A).

daca nu pleaca, verificati trz MOSFET de putere (comutator sursa in comutatie) si daca e ars (Rds=0) schimbati-l. Si e bine sa-l puneti pe un radiator ca asa cum e pus pe cablaj, cam sufera.

Trafu' e subdimensionat si se cam incinge. Asa ca au dat niste gauri in cablj - cica pt ventilatie- da eu la mine o sa pun un miniventilator in cutia in care e pus montajul! si zic ca e mai bine sa facti toti asa ca sa nu va treziti ca " a crapat

si inca ceva: nu puteti sa porniti sursa in comutatie pe masa, in laborator, pt ca are nevoie de semnal (multiplexat) de la alte echipamente care sunt pe masina, asa ca ori va duceti cu el pe masina, ori va procurati un echipament care simuleaza masina (face cam 300E la italieni, pe net) ori, faceti cam asa: cand se alimenteaza, apare tensiune la iesirea sursei in comutatie la nivele de 13 V cam 3-5 sec, dupa care cade la 0 (sau un semnal dreptundhiular la 50-52kHz la pinul 6 al IC driver al MOSFET). Daca da, aveti sanse, si incercati pe masina.

ajut pe toti pas
ionatii de radio daca mai e nevoie,
Multumesc pentru ajutorul primit!


12 Mar 2010, 16:54:
asta am gasit si sa nu credetzi ca am reparat eu...eu inca sunt in bezna smile.gif))

This post has been edited by dragos bailesti: 12 Mar 2010, 15:54


--------------------
renault scenic 2005 - dj 83 puk
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
miciceii
post 12 Mar 2010, 19:23
Post #46


Membru autentic


Group: Members
Posts: 665
Joined: 15 June 09
From: Bucuresti




Merci pt.detalii.


--------------------
Renault Scenic 2005 - B XX XXX
Renault Scenic II Ph.1 - 2.O 16V Privilege
benzina/GPL BRC Sequent 24.11-toroidala 56L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
naytsab_es
post 12 Mar 2010, 21:49
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 November 09
From: Cluj




QUOTE(dragos bailesti @ 12 Mar 2010, 14:11)
da ma fratzilor dar nu spune niciunul cum dracu ajungi la afisaj?am intzeles ca poate nu face bine contact mufa...dar cum ajung la ea?cum se desface bordul?

<span class='edit'>12 Mar 2010, 16:53:</span>
Pentru cei care mai au astfel de pb cu astea de la Scenic:

lipiturile sunt proaste iar atunci cand crapa, se pare ca se intampla asa: mai intai cade alimentarea pentru scurt timp si se reseteaza ceasul si numaratorul mic de km. Apoi se intampla chestia asta din ce in ce mai des si sfarseste prin a nu se mai aprinde de loc.
Cand se stinge si se aprinde aleator se aude un pocnet in difuzor si multi confunda sunetul cu cel de releu si apare confuzia ca ar fi un releu....(am citit pe forumuri ca "pocneste un releu...")

cei de la Johnson Controls au facut o proiectare proasta in ceea ce priveste regimul termic, astfel ca piesele se incing toate pe acolo si evident ca lipiturile se coc iar in cele din urma cedeaza. Se pare ca e suficient sa schimbi "siguranta" - scrie pe smd 6.5 dar are 0 ohmi- si e chiar langa conector, pinul 1 (+).
Daca nu aveti, puneti o sig chioara de 2-3 amperi (montajul suge cam 1.3-1.5 A).

daca nu pleaca, verificati trz MOSFET de putere (comutator sursa in comutatie) si daca e ars (Rds=0) schimbati-l. Si e bine sa-l puneti pe un radiator ca asa cum e pus pe cablaj, cam sufera.

Trafu' e subdimensionat si se cam incinge. Asa ca au dat niste gauri in cablj - cica pt ventilatie- da eu la mine o sa pun un miniventilator in cutia in care e pus montajul! si zic ca e mai bine sa facti toti asa ca sa nu va treziti ca " a crapat

si inca ceva: nu puteti sa porniti sursa in comutatie pe masa, in laborator, pt ca are nevoie de semnal (multiplexat) de la alte echipamente care sunt pe masina, asa ca ori va duceti cu el pe masina, ori va procurati un echipament care simuleaza masina (face cam 300E la italieni, pe net) ori, faceti cam asa: cand se alimenteaza, apare tensiune la iesirea sursei in comutatie la nivele de 13 V cam 3-5 sec, dupa care cade la 0 (sau un semnal dreptundhiular la 50-52kHz la pinul 6 al IC driver al MOSFET). Daca da, aveti sanse, si incercati pe masina.

ajut pe toti pas
ionatii de radio daca mai e nevoie,
Multumesc pentru ajutorul primit!
<span class='edit'>12 Mar 2010, 16:54:</span>
asta am gasit si sa nu credetzi ca am reparat eu...eu inca sunt in bezna smile.gif))
*


Multumim pentru detalii, totusi di experienta pot sa va spun, ca puteti sa puneti chiar si 2 ventilatoare pentru racire, daca nu schimbati cele 12 rezistentele SMD de 1 Ohm, cum am precizat intr-un post anterior, va merge cel mult 6 luni de zile.
Daca schimbati tot va pot asigura ca merge fara probleme cel putin 2 ani.

Mult succes la toti!!


--------------------
Renault Megane Scenic 2005, 7 Locuri, Luxe - CJ 13 TSR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragos bailesti
post 12 Mar 2010, 21:56
Post #48


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 October 09




spunetzi-mi si mie va rog daca se poate si o poza ceva cum naibi se scoate plasticul din jurul afisajului sau cum ajung la afisaj...va raman recunoscator


--------------------
renault scenic 2005 - dj 83 puk
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
NorbertRO
post 14 Mar 2010, 22:02
Post #49


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 14 March 10




Salutari.

Am aceeasi problema cu display-ul... adica mort... Daca aveti vreo idee de unde as putea cumpara una (second-hand, evident), as fi tare recunoscator..


--------------------
Renault Scenic 2004 / 1.5 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GOGO 5
post 15 Mar 2010, 22:25
Post #50


Membru incepator


Group: Members
Posts: 53
Joined: 18 February 10




master01@ pentru nedumerirea ta.in partea stanga a volanului un pic mai jos trebuie sa gasesti un panou cu doua rotite si un buton.o rotita regleaza farurile pe inaltime.cealalta rotita REGLEAZA INTENSITATEA LUMINII PE BORD dar numai cu farurile aprinse.de la buton decuplezi EPS DACA-L AI .ASA E LA MINE.

16 Mar 2010, 00:21:
DRAGOS@ia o surubelnita dreapta.deasupra displeului,la 2-3 cm este o linie in semicerc (crapatura).baga surubelnita in coltul din stanga si fa o miscare in sus si pe urma din 10 in 10 cm.trebuie sa se desprinda partea de sus,sa o lasi un pic in jos si sa o scoti afara spre tine. partea de jos iasa cu tot cu locul de telefon.tot cu surubelnita.o bagi intre plastic si corpul bordului si dai in jos.poze nu am.dar daca scoti partea de sus iti vei da seama cum iesi.USOR SI CU ATENTIE .SUCCES.sper ca am fost destul de explicit.



This post has been edited by GOGO 5: 15 Mar 2010, 23:21


--------------------
RENAULT SCENIC II 2003/1,9DCI/88KW/PRIVILEGE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragos bailesti
post 15 Mar 2010, 23:23
Post #51


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 October 09




ms frumos gogo 5...mi-a fost frica sa incerc pt ca nu eram sigur ca p aclo se scoate


--------------------
renault scenic 2005 - dj 83 puk
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GOGO 5
post 15 Mar 2010, 23:33
Post #52


Membru incepator


Group: Members
Posts: 53
Joined: 18 February 10




vezi ca la partea de jos, la exrtemitati sunt niste ciocuri.acolo la mine ,nu a vrut sa iasa din prima incercare.si cu atentie sa nu se rupa ceva e plastic eu l-am scos de 3-4 ori.


--------------------
RENAULT SCENIC II 2003/1,9DCI/88KW/PRIVILEGE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ollie
post 8 Apr 2010, 20:18
Post #53


Membru incepator


Group: Members
Posts: 14
Joined: 11 July 05




Sunt un olandez în România si am aceeași problemă cu bordul negru. Aștept încă răspunsul de la Renault România dar dacă nu primesc o ofertă decentă, voi trimite o scrisoare la sediul firmei în Franța săptămâna viitoare. Nu pot să cred încă că firma Renault nu este o firmă serioasă si vrea să piardă mulți clienți...
Acest mesaj voi trimite si la alte forumuri în Olanda, Germania si Franța. Mai auziți.

This post has been edited by ollie: 8 Apr 2010, 20:56


--------------------
Renault Scenic 1.5 80 2004
Renault Scenic 1.5 dci 80 Conf. Dyn.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
blue_angel
post 29 Jun 2010, 12:14
Post #54


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 26 October 08




QUOTE(kinkinzi @ 16 Feb 2010, 02:13)
Multumesc de sfat naytsab_es,intre timp am depistat problema ....nu face bine contact in mufa gri(chiar cand bordul moare complet si apas pe acea mufa gri isi revine(daca il las asa fara sa apas pe mufa se va arde cum l-am ars si pe cel vechi)...sunt aceleasi simtome.Poate ca ma repet dar poate unii vor scuti timp si bani...deci...cand moare bordul se aud niste tacanituri neregulate din cand in cand chiar si cand motorul e oprit, semnalizarile si avaria au alte sunete decat cele normale si nu mai functioneaza comenzile radio de pe volan(la primele simptome de acest fel verificati mufele in special cea gri...daca lasati asa bordul mort intr-un final se va arde).De fapt se va arde o piesa care pe Maica Domnului o gasiti la 7ron(nu mai stiu cum se numeste ...la un monent dat aveam documentatia)si pt inlocuirea acelei piese platiti 400ron.Asa e dureaza vreo 3 ore pt ca trebuie desfacutat afisajul care are f multe "picioruse" pt a avea acces la acea piesa.Asa ca scutiti timp si bani doar verificand o mufa.Bafta
*



Merci pt sfaturi. Ma inscriu si eu pe lista celor loviti de napasta
Aseara m-i s-a resetat ceasul (oare o sa traiesc mai mult smile.gif)) ) dupa care astazi nu se mai vede nimic
o sa o iau metodic conform celor explicate pe acest forum iar daca nu voi reusi voi apela la un specialist
Pentru inceput unde gasesc mufa gri?


--------------------
Renault Scenic 2004
Scenic 2, 1.9 diesel, 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
blue_angel
post 6 Jul 2010, 17:53
Post #55


Membru incepator


Group: Members
Posts: 16
Joined: 26 October 08




Gata....am identificat mufa
Daca tin apasat pe ea merge display-ul daca o "las libera" se intrerupe.

Care ar fi solutia de remediere a problemei. Se poate schimba mufa sau chestia aia in care intra mufa sau pur si simplu se intepeneste cumva acolo.

Astept un raspuns de la cei care au trecut prin asta

ms
George


--------------------
Renault Scenic 2004
Scenic 2, 1.9 diesel, 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 6 Jul 2010, 19:16
Post #56


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




deci, ideea e urmatoarea, cel putin la mine asa a fost, la fel am crezut ca mufa e de vina, la inceput tineam si eu intr-o veselie de ea, dupa care mi-a rezolvat problema un electrician, nu mi-a spus exact care e cauza, dar nici vorba sa fie mufa, e aceeasi mufa si acum si nu mai am probleme. din cate am inteles au un sistem foarte prost si se infoaca + alte probleme. asta a fost cazul meu si deocamdata merge.


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emamann
post 23 Jul 2010, 21:31
Post #57


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 23 July 10




salut lume. si eu am ajuns aici pt aceeasi problema cu bordul care intai da semne dupa care moare, singura chestie e ca sunt la a doua experienta, ma rog, e masina tatalui meu si prima oara si-a rezolvat-o el unde a stiut, acum pt ca m-a rugat, si cautand pe aci, am vazut ca si voi v-ati confruntat cu aceeasi problema si as avea rugamintea la o solutie ieftina pt ca totusi toti suntem loviti de criza financiara .. am vazut si ca ar trebui schimbate una si alta si probabil ca o sa ii spun acest lucru electricianului care o sa imi rezolve problema, doar ca NU am un electrician, si am zis ca o intrebare nu strica dat fiind ca si voi ca sa rezolvati problema tot la mana unui asemenea om ati ajuns. Sunt din bucuresti si masina e in bucuresti, pt ca asa vazusem si un post cu un tip bun din brasov, dar sa am duc pana acolo si nici sa nu poata rezolva problema in cateva ore iar nu este varianta.
bogo4all tu unde ai rezolvat problema ? un contact ceva ? multumesc anticipat pt orice raspuns.


--------------------
renault scenic 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 24 Jul 2010, 10:32
Post #58


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




eu sunt din Baia Mare, deci nu prea cred ca o sa ai mari sanse cu omul de aici.... stiu doar ca daca eu folosesc bordul mereu la intensitate minima, adica tin mereu minim pozitia pornita(nu se vede aproape nimic ziua dar mai bine sa-l stiu functional) nu face probleme chiar daca e cald, posteaza aici si spune-ne ce ai rezolvat....


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
michirec
post 7 Aug 2010, 13:40
Post #59


Membru autentic


Group: Members
Posts: 300
Joined: 9 September 05
From: Bucuresti




Astazi mi-a murit subit display-ul concomitent cu caderea comenzilor de pe volan;semnalizarea merge dar fara tacanit specific, luminile se aprind, doar stergatoarele pot fi comandate de pe volan.poate fi vreo siguranta, ceva?
In Galati stie cineva un meserias electrician?

This post has been edited by michirec: 7 Aug 2010, 14:04


--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 7 Aug 2010, 14:02
Post #60


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




poi verifica-le cel mai bine, becul rosu din bord palpaie?


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


9 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th October 2019 - 07:13
Dacia Server hosting