Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

mpp sau iac sau motoras ralanti, Intrebare...

jas2
post 29 Mar 2014, 18:49
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Cand scoateti mufa din mpp(iac) simte ceva motorul ?Ca la mine nu simte...nici in turatie si nici in ralanti...

Am ceva probleme si le voi detalia in curand...Acum nu prea am timp.

Renault Megane Scenic 1,6E/8v K7M-702 90 caluti 66 kv 250.000 km(si mere brici,dar se mai rafata)
An fabr.1998

------------------------------------
In urma cu ceva timp,la un semafor a sarit turatia la 3-4000 si a continuat sa oscileze intre 1500 si 3000 .Cobor din masina(cam banuiam ce s-a intamplat) scot mufa mpp(motoras pas cu pas raspunzator de ralanti) si se opreste motorul.Pornesc din nou si mai scazuse...era ceva intre 1300-2000.

Ajung acasa si desfac clapeta fluture si mpp-ul .Erau curate dar le-am curatat luna si bec.Mpp-ul insa l-am curatat numai in varf,unde era o mica urma de lucru si putina depunere neagra.

Toate bune si frumoase am facut reinitializarea mpp,ralanti ridicat chiar si dupa 90 de km parcursi,1200 rpm si pornire cu automat mai lung.
Dau iar mpp-ul afara si cu wd-40 pulverizez si inauntru,pe filet fara a umbla la pozitia lui.M-am gandit ca are axul uscat de la spray-ul pentru curatat si nu mai coboara sau urca suficient.Asa a fost...L-am montat si totul era perfect pana cand...

Ieri dimineata am schimbat o borna de la baterie si anume plusul care ma scotea din sarite cu rahatul lor de "buton de aragaz " pe filet intr-un inel metalic cu picioruse conice.Te doare mintea...La mine nu mai prindea filetul si nu strangea mufa.Ca atare am pus o mufa normala.

Dupa ce am pus borna pe baterie de 4-5 ori proband si strangand apoi iar proband,am pus-o definitiv ,am strans-o si este perfect.

Dupa toate acestea se balbaie ralantiul la rece si da rateuri mici pe evacuare(doar la rece) da in nas(doar la rece) atunci cand scot mufa din mpp nu simte(nici la rece si nici la cald,nici in turatie si nici la ralanti)
Cand se incalzeste ramane doar o problema.Invarte mai mult la pornire si daca iei contactul pana sa porneasca si mai dai o data la automat o ia la sfert.

Voi ce ziceti ?S-a dus mpp ?
Ce face exact acest mpp?
Are cineva de vanzare unul bun ?
Care sunt senzorii responsabili cu ralantiul la rece ? Dar la cald ?

Iata cum stau in momentul asta:

Corp clapeta curatat
Mpp curatat
Fise noi
Bujii noi(eyquiem doi electrozi...nu am gasit cu unul)
Senzor volanta curatat
Senzor temperatura motor functional in parametri.
Bobine(2) noi

Mufele date cu spray contact.Toate.

Am cautat problema mea in acest forum dar si in altele(Dacia Logan si Solentza care au motoare asemanatoare cu al meu) NU m-am edificat.Mi-am format unele pareri confuze...

Sunt cativa pe acest forum pe care ma bazez in formarea unei pareri sau in rezolvarea problemei mele.



Solutie de curatat pentru discuri 12 lei
Wd-40 12 lei
Borna baterie 7 lei


Va multumesc anticipat, tuturor.

30 Mar 2014, 13:09:
89 de vizualizari si nici macar o parere...interesant...

30 Mar 2014, 19:24:
Am rezolvat prin reglarea tachetilor.

This post has been edited by jas2: 30 Mar 2014, 19:24


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danyos
post 2 Apr 2014, 17:28
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 273
Joined: 30 June 09
From: focsani /vrancea




jas2 bravo.... pana la urma te-ai descurcat wink.gif si de unul singur ...... biggrin.gif


--------------------
scenic 2 renault 2005 dynamique 1.5 dci - VN 10 XTX
danios
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 2 Apr 2014, 18:27
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Esti haios... cheers.gif Asa este dar iata ce am facut...

M-am dus intr-un parc de dezmembrari si i-am explicat paznicului(pe care il cunosc de mult ca si pe majoritatea angajatilor cu care colaborez de ani buni) ca vreau sa schimb de pe o masina a lor pe masina mea niste piese.
Ok asa am si facut cu urmatoarele:

mpp(motoras pas cu pas) sau iac (l-am demontat complet si curatat la lupa)
senzor clapeta(nu stiu exact cum se numeste)
senzor aer(se afla pe un furtun de admisie pana in clapeta)
sonda temperatura apa(ambele,si cea pentru ecu si cea pentru bord)
senzor presiune absoluta(si furtunelul)
senzor volanta(am curatat si cu peria de sarma volanta)

Cand terminasem si ma uitam a prost cum se comporta la fel(ralanti balbait la rece...pana se salta acul la prima linie sau pana ajunge turometrul la 1000 de ture .Dupa aceea este parfum)apare cumnatul meu si zice "Mai omule trebuie sa reglam tachetii.Doar la rece iti face nu ?" zic Da,asa este.

Am lasat-o 3 ore sa se raceasca,i-a reglat asa cum stie el(mecanic vechi) si gata.


Totusi nu inteleg un lucru...

Pana sa umblu la baterie nu aveam probleme.De ce dupa aceea au aparut ?


Gasiti aici multe explicatii insa va trebuie rabdare si franceza.Mai este pus acest link de un coleg dar nu mai stiu unde.


http://www.forum-auto.com/pole-technique/m...sujet210572.htm

This post has been edited by jas2: 2 Apr 2014, 21:16


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danyos
post 3 Apr 2014, 18:43
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 273
Joined: 30 June 09
From: focsani /vrancea




salut wink.gif sper sa fi scapat te aceasta problema ........ dar totusi dupa parerea mea ia va reveni sad.gif totusi schimba acel senzor de soch electronic cu unul nou,
se potriveste cel de logan .... si verifica si pompa de benzina wink.gif


--------------------
scenic 2 renault 2005 dynamique 1.5 dci - VN 10 XTX
danios
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 3 Apr 2014, 18:55
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Nu revine...un timp.

Totul e controlat...pompa e noua.

This post has been edited by jas2: 3 Apr 2014, 18:57


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 6 Apr 2014, 13:10
Post #6





Group: Members
Posts: 1.195
Joined: 21 February 09




Problema ta nu a fost de la tacheti,ca nu se deregleaza cand scoti borna de la baterie.
Problema a fost ca nu ai facut reinitializarea mpp dupa ce ai schimbat borna.(cel putin nu ai mentionat asta)Abia atunci trebuia sa o faci.Ecu intra in procedura de invatare doar dupa ce scoti borna(resetare) sau prin diagnoza.

Nu va apucati de reglat aiurea tachetii,(asta pentru ceilalti utilizatori)


--------------------
n n n -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 7 Apr 2014, 06:14
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Ba am facut-o dar nu am mai specificat .Cu toate ca,de fapt nici nu era nevoie.
In anii trecuti,cand am curatat mpp-ul(sau iac) nu am facut nicio reinitializare.
Dadeam la automat,pornea,se ridica turometrul la 3000 rtm ,il lasam 2-3 secunde dupa care opream motorul.La a doua pornire rera ceas.Se ridica in 1200-1500 la pornire dupa care scadea usor la 750rpm.Si nu o data am defacut corpul clapeta si mpp-ul...

Mai stim si noi cate ceva...

Insa cum iti explici ca dupa ce am reglat tachetii e ceas ?S-a reinitializat prin reglarea tachetilor ?

Nu stiu pe ce se bazeaza sfaturile pe care le dai colegilor din forum.
Eu spun una,alta din experienta.M-am lovit de ele.

This post has been edited by jas2: 7 Apr 2014, 06:30


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 8 Apr 2014, 11:01
Post #8





Group: Members
Posts: 1.195
Joined: 21 February 09




"In urma cu ceva timp,la un semafor a sarit turatia la 3-4000 si a continuat sa oscileze intre 1500 si 3000 .Cobor din masina(cam banuiam ce s-a intamplat) scot mufa mpp(motoras pas cu pas raspunzator de ralanti) si se opreste motorul.Pornesc din nou si mai scazuse...era ceva intre 1300-2000."



Deci concluzia e ca tachetii se deregleaza la semafor? radmasa.gif

This post has been edited by bundy220: 8 Apr 2014, 11:03


--------------------
n n n -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 8 Apr 2014, 12:24
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




"Deci concluzia"-minunat...

Este si o continuare pe care nu vrei s-o vezi.

Toate bune si frumoase am facut reinitializarea mpp,ralanti ridicat chiar si dupa 90 de km parcursi,1200 rpm si pornire cu automat mai lung.
Dau iar mpp-ul afara si cu wd-40 pulverizez si inauntru,pe filet fara a umbla la pozitia lui.M-am gandit ca are axul uscat de la spray-ul pentru curatat si nu mai coboara sau urca suficient.Asa a fost...L-am montat si totul era perfect pana cand...


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 8 Apr 2014, 14:27
Post #10





Group: Members
Posts: 1.195
Joined: 21 February 09




"Ieri dimineata am schimbat o borna de la baterie si anume plusul care ma scotea din sarite cu rahatul lor de "buton de aragaz " pe filet intr-un inel metalic cu picioruse conice.Te doare mintea...La mine nu mai prindea filetul si nu strangea mufa.Ca atare am pus o mufa normala.

Dupa ce am pus borna pe baterie de 4-5 ori proband si strangand apoi iar proband,am pus-o definitiv ,am strans-o si este perfect.

Dupa toate acestea se balbaie ralantiul la rece si da rateuri mici pe evacuare(doar la rece) da in nas(doar la rece) atunci cand scot mufa din mpp nu simte(nici la rece si nici la cald,nici in turatie si nici la ralanti)
Cand se incalzeste ramane doar o problema.Invarte mai mult la pornire si daca iei contactul pana sa porneasca si mai dai o data la automat o ia la sfert."


Scuze,...dupa scoaterea bornei se deregleaza tachetii?
Din postul tau asa se intelege("dupa toate astea...." si apoi rezolvareacu reglatul tachetilor)


--------------------
n n n -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 8 Apr 2014, 15:22
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Tot nu inteleg ce vrei ?
Nu intelegi ca nu inteleg nici eu ?
Eu am inteles mult mai repede ca este ceva ce nu inteleg...Iata intrebarea pe care mi-am pus-o si sta scrisa negru pe alb in postul 3.

"Totusi nu inteleg un lucru...

Pana sa umblu la baterie nu aveam probleme.De ce dupa aceea au aparut ?"


Ai ceva personal cu mine ? Citeste tot ce scriu ,nu doar fractiuni care iti convin pentru a fi acid.

Nu intelegi ca nici eu nu pricep ?

This post has been edited by jas2: 8 Apr 2014, 15:26


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nitapetrica
post 8 Apr 2014, 17:49
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 15 July 13




Eu am inlocuit azi motorasul pas cu pas la ren scenic 16/16 valve an 2000 benzina
Cind porneam masina dimineata statea turata la 2000 apoi cind se incalzea se oprea motorul. dar din pacatae tot asa imi face nu stiu ce sa mai aiva poate cineva sa ma ajute /? une mai pui ca ci=onsumul este enorm 17 % /km.


--------------------
renault megane 1 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 8 Apr 2014, 18:04
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Acum vin de la masina si pot spune ca am rezolvat enigma si am raspuns la intrebarea :

De ce cand am scos borna de la baterie ralantiul functioneaza haotic la rece si dupa reglarea tachetilor si-a revenit.

Iata explicatia:

Nu m-am lasat pana nu am avut raspunsul si sa ajung la el am luat-o logic.
Pana sa dau capacul tachetilor jos am scos mufele bobinelor si am tras coloana de fire intr-o parte.Poate aici o fi buba am zis...
Ma duc la masina si dezizolez firele mufelor de la bobine.Mare surpriza sa constat ca erau ancrasate si coclite maxim pe o lungime de 10 cm.Am pornit motorul si am miscat de ele...Asta era...Ralantiul a devenit instabil...Am miscat in continuare si a revenit la normal.Deci clar asta era.Cand am dat capacul jos pentru a regla tachetii am miscat manunchiul de fire.


Rezolvare

Am taiat firele coapte si oxidate(in numar de sase) si le-am inlocuit cu altele prin lipire si adaugare de tub termocontractibil.
Acum e perfect,am miscat si paramiscat de ele si nimic...Totul este bine.

Abia acum inteleg de ce dupa reglarea tachetilor si-a revenit masina.Pentru ca am miscat manunchiul de fire care merg la bobine.
Oricum...am facut bine ca am reglat tachetii pentru ca aveau ceva joc.

Concluzie

Unde dai si unde crapa... biggrin.gif

This post has been edited by jas2: 8 Apr 2014, 18:05


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 9 Apr 2014, 00:20
Post #14





Group: Members
Posts: 1.195
Joined: 21 February 09




Ma bucur sincer ca asa zisa aciditate,a prins bine.Acum ramane pe celalalt topic sa ajungem la un consens in ce priveste diferenta dintre un solenoid si un mpp,ambele facnd acelasi lucru dar in mod diferit.Tot incerc sa postez o imagine sectiune de la un iac solenoid dar nu merge uploadul


--------------------
n n n -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 9 Apr 2014, 04:47
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.375
Joined: 4 December 09
From: BUCURESTI




Aciditatea ta ma lasa rece..

Sunt perseverent de fel si nu ma las pana nu aflu un raspuns firesc la o intrebare.


--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 9 Apr 2014, 15:12
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




...perseverare diabolicum... nu se aplica aici. Informatie e utila. Nu numai ce ai patit tu este cauzat de fire/contacte oxidate.


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MNM82
post 3 Jul 2019, 21:41
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 28 June 19




Salutare tuturor! Am un scenic2 1.4 care îmi dădea mesaj pe bord cu check injection. Mașina tremura la relanti și pierdea din putere. Are instalație de gpl pusa de multa vreme și după ce i am schimbat filtrele nu mai tremura așa de tare.Am fost cu ea la mecanic pentru ca, in continuare îmi dădea eroare pe bord.
Am dus o la mecanic , a pus testerul pe ea și erorile veneau de la injectoare și clapeta de accelerație. M a sfătuit să schimb injectoarele.Le am schimbat însă motorul face foarte urat pe benzină, nu trece de 2000 de turații și scoate un zgomot infernal. Pe gaz merge ok m a sfătuit apoi sa schimb și clapetă de accelerație dar nu am găsit una la dezmembrări și m am hotărât să i fac alta diagnoza de data asta la Auto soft. Băiatul de acolo mi a zis că nu i nevoie sa schimb clapeta de accelerație și nu își dă seama care i problema.nu mi-a mai dat eroare dar nici nu am.mai mers cu ea pe benzina, am ținut o doar pe gaz. Nu știu ce să fac și nu as vrea sa o duc la Reno pentru că este prea scump și nu mi permit
Apreciez și va mulțumesc daca mă puteți ajuta cu niste sfaturi, care ar putea fi problema și ce să verific la ea?


--------------------
Renault Scenic 2 2004 1.4 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th December 2019 - 15:22
Dacia Server hosting