Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

159 Pages « < 155 156 157 158 159 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

IT&C intrebari si raspunsuri, calculatoare, retele, internet

Andy_ACS
post 7 Jan 2020, 08:14
Post #4681


Yes, I'm not!


Group: Members
Posts: 5.636
Joined: 19 July 04
From: Craiova




Solutia propusa de tine e mult mai dezavantajoasa.

In plus nu raspunde cerintelor initiale:
QUOTE(Bwwlan @ 6 Jan 2020, 17:09)
[...]
As vrea sa folosesc routerul din poza 1 ca repeater pentru cel din poza 2
[...]
*



Daca ii convine poate face orice, numai sa inteleaga limitarile.

This post has been edited by Andy_ACS: 7 Jan 2020, 08:16


--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 08:57
Post #4682


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




QUOTE(Andy_ACS @ 7 Jan 2020, 08:07)
Daca se doreste extinderea retelei existente cu al doilea router, cablul NU se baga in WAN ci intr-un LAN. Daca se doresc adrese din aceeasi subretea, adica sa se vada deviceurile conectate pe oricare dintre routere intre ele, se lasa doar serverul DHCP de pe primul router si se dezactiveaza pe al doilea. Pe al doilea (cel de extindere) posibil ca in interfata web de configurare sa ai optiunea de "Access point" care trebuie aleasa. Nu cunosc marca respectiva de router, dar daca nu e extrem de prost ar trebui sa stie asta.
*



up.gif up.gif


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 7 Jan 2020, 09:43
Post #4683


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




El vrea să aiba net pe o arie cat mai mare. Nu cred că-l intereseaza topologia rețelei, transfer de date ori altceva. Cum nu se pricepe, mă gândesc că e greu să facă configuratii de unul singur.
Subiectul a fost discutat acum ceva timp. Nu cred că reușește singur sa facă un range extender. Doar o cârpeala simpla.


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 09:51
Post #4684


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Acu sincer .. cu ce a zis Andy .. mi se pare cel mai simplu .. si cel mai ok din pct de vedere al functionalitatii ...


Bwwlan - ai numarul meu ... un whatsup call si il rezolvam fara batai de cap .. eventual un teamviewer pe un laptop la tine ...

This post has been edited by cj98czh: 7 Jan 2020, 09:53


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xmisterx
post 7 Jan 2020, 10:04
Post #4685


Membru autentic


Group: Members
Posts: 942
Joined: 12 October 17
From: Brasov




Bwwlan- urmeaza pasii din acest tutorial, functioneaza 100% testat de mine.

https://www.elocvent.ro/2-routere-wireless-o-singura-retea/

This post has been edited by xmisterx: 7 Jan 2020, 10:04


--------------------
Renault Laguna 2 2003 Privilege 1.9 dci 120 hp
Clio life evo 2019 0.9 75 HP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bwwlan
post 7 Jan 2020, 12:41
Post #4686


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.339
Joined: 16 September 09
From: .de




Baieti, mersi de ajutor 🙂
@cj: daca nu ma descurc, te sun. O sa fie probabil sambata sau duminica, ca atunci am timp si nervi smile.gif
Miltam de oferta.


--------------------
Citroën C5 Tourer Exclusive 2017 2.0 HDI 135kW 6AT
"Să gândești e dificil, de aceea majoritatea oamenilor doar judecă."
C.G.Jung
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 12:46
Post #4687


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




da adaptoare PowerLAN sunt bune de ceva? sau arunc banii aiurea
ma bate si pe mine gandul sa mai pun un router la parter, eu avand intrarea (fibra optica) la etaj iar cutia de la RDS e slaba de tot pe parte de wi-fi


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 12:51
Post #4688


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




sunt bunicele unele din ele ... dar nici unul nu se compara cu un router/AP ... daca ai posibilitatea sa tragi un vablu de retea intre cele doua este cea mai ok solutie ... daca nu merge si cu ce spui tu ... dar atentie ce iei ... si ce viteze spun/stiu sa duca ... + ca periodic se vor bloca ...

Am testat de la TPLink, DLink si inca o firma ... toate se blocau cam la 2-4 sapt. in rest mergeau acceptabil ..


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 12:59
Post #4689


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




ma gandeam sa duc netul jos in living prin circuitul electric, dar am citit ca totusi e nevoie sa fie conectate la acelasi circuit electric. eu am unul sus si altul jos (circuit electric), deci inteleg ca pica.
a mai aveam o intrebare; daca cele doua routere sunt legate lan-lan de pe al doilea nu mai am net prin cablu nu?
doar daca sunt legate lan-wlan pot sa scot cu cablu din lan(router2) sa bag in TV

sper ca am inteles bine smile.gif sau vorbesc prostii

This post has been edited by tatimeu: 7 Jan 2020, 13:01


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 13:03
Post #4690


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




QUOTE(tatimeu @ 7 Jan 2020, 12:59)
ma gandeam sa duc netul jos in living prin circuitul electric, dar am citit ca totusi e nevoie sa fie conectate la acelasi circuit electric. eu am unul sus si altul jos (circuit electric), deci inteleg ca pica.
*



Teoretic merge ... dupa ce le-ai imperecheat sus ... practic .. nu am testat ..

QUOTE(tatimeu @ 7 Jan 2020, 12:59)
daca cele doua routere sunt legate lan-lan de pe al doilea nu mai am net prin cablu nu?
*



Ai ... si poti sa dai net pe cablu cu de pe toate porturile de LAN ramase libere ..... asa si trebuie legate daca o faci prin cablu .. din LAN-ul routerului principal in LAN-ul routerului secundar ... nu pe WAN ... asa esti in aceeasi clasa de IP-uri si pot sa se vada device-urile din casa intre ele ... cum trebuie facut este explicat mai sus.

This post has been edited by cj98czh: 7 Jan 2020, 13:04


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 13:08
Post #4691


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




multan


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 13:10
Post #4692


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Schema cu 2 routere legate intre ele pe cablu o am la apartament din cauza ca nu am gasit inca routerul sa aiba acoperire peste tot (primar este cel de UPC, secundar un TPLink 1043ND) ... la casa am "construit" o retea mai complexa pentru a o face "ïnteligenta"... dar aia abia dupa ce ma mut ..

La recomadarea unui coleg cu aceeasi problema cu acoperirea am comandat routerul asta:

https://www.emag.ro/router-wireless-mercusy...rch-Action=view

Cica lui ii acopera cu el fara probleme ... asta a incercat si router de 1200 ron ... si degeaba .. cu asta cica merge ..

Eu l-am comandat ieri la 89 ron ... azi vad ca este mai scump ...

Cand mi-oi face timp sa il instalez revin cu update ...

This post has been edited by cj98czh: 7 Jan 2020, 13:16


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 13:30
Post #4693


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




ca tot s-a deschis discutia asta.
scula de la UPC (am la cluj) cum o fac sa mearga doar pe 2,4?
am un termostat wifi care merge doar pe 2,4. Mi-am dat seama doar dupa ce l-am comandat si montat. acum nu pot sa il folosesc decat in mod manual caci nu reuseste sa se conecteze la scula de la UPS sa il folosesc pe modul automat


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DApophis17
post 7 Jan 2020, 13:38
Post #4694


Membru autentic


Group: Members
Posts: 357
Joined: 20 August 15
From: Cluj-Napoca




Daca ai acces pe routerul de la upc incearca sa faci rezervare pe MAC la termostat. S-ar putea sa mearga asa.
E posibil si sa gresesti ceva la pasii de conectare la router, probabil ignori ceva chichita crezand ca e neimportanta si aia sa fie cauza.
Nu sunt familiar cu router-ele de la UPC, nu stiu sa zic mai multe, dar banui ca seamana cu alea de RDS. Daca vrei sa transmita doar pe 2,4GHz din meniul lui de configurare poti, de regula, sa dezactivezi 5GHz. Dar nu te va ajuta sa conectezi termostatul.


--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 dci 120cp/88kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 7 Jan 2020, 13:46
Post #4695


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




dai nume diferit la 2,4 fată de 5 și ai rezolvat.

This post has been edited by gabize: 7 Jan 2020, 13:46


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 13:47
Post #4696


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




nu stiu ce sa zic cu termostatul, dar legatura cu routerul se face (in modul ideal) doar din clic pe next, next...next biggrin.gif . La mine dupa primul next si aproximativ 30 s imi zice ca nu se poate conecta.

acum intreb si eu nu ma pricep dar scula daca merge si pe 2,4 si pe 5 de exemplu de pe telefon , laptop poti sa alegi reteaua pe care te conectezi? , respectiv vezi de exemplu "xxx2,4" sau "xxx5" si alegi pe care o vrei. Cel putin la routerele ce le-am avut prin casa asa era.
la asta de la UPC apare o singura retea sad.gif



daca intru pe scula si denumesc diferit retelele, cred biggrin.gif ca telefonul trebuie sa il pun sa se conecteze la reteau de 2,4. astfel poate reuseste termostatul sa se conecteze si el la scula. Banui ca telefonul e tot timpul conectat pe reteau de 5 caci am viteza in jur de 450, scula mergand pana la 500

This post has been edited by tatimeu: 7 Jan 2020, 13:52


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 13:48
Post #4697


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




cum zice Gabi ... la UPC by default reteau de 2.4 si cea de 5GHZ vin setate cu acelasi SSID si aceeasi parola ... trebuie intrat pe router si schimbat numele la una din ele .. sau la ambele ... eu le-am pus dupa numele ales uin 2,4 sau 5 in coada ... sa stiu care este ..


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DApophis17
post 7 Jan 2020, 14:43
Post #4698


Membru autentic


Group: Members
Posts: 357
Joined: 20 August 15
From: Cluj-Napoca




Deci astea vin cu aceiasi denumire pe 2,4 si 5? smile.gif nu stiam treaba asta... dar tot nu ar explica de ce nu merge termostatul, ca ala ar trebui sa vada doar reteaua de 2,4... vezi daca nu poti sa il conectezi pe baza pin-ului de pe router... daca are.


--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 dci 120cp/88kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 7 Jan 2020, 15:46
Post #4699


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.348
Joined: 6 September 06




pe aceasi retea trebuie sa fie si telefonul si termostatul. eu banui ca telefonul se conecteaza la reteaua de 5 iar termostatul vrea doar pe 2,4. nu stiu zic si eu sau legaturile se fac dupa chestiile astea tehnice SSID si dracu in ele cum se mai cheama?


--------------------
renault Megane III dynamique 1,6 16V 2009
Megane IV 2016 Intense 1,6 dci
Megane 3 RS cica cu 302CP si 420NM cu hartie de la ELIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 16:19
Post #4700


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




nu conteaza daca telefonul este pe 5GHZ si termostatul pe 2.4 GHZ .. ele sunt in aceeasi retea ...

SSID este numele Wifi pe care il vezi tu la reteaua respectiva ....

Avand un termostat din asta inteligent ... nici macar nu trebuie sa fiu conectat cu telefonul in reteaua de acasa ca sa il "vad"si sa ii modific setarile ...

DApophis17 - prima conectare a termostatelor de genul asta ... este mai ciudata ... dar dupa ce ai reusit ... nu mai ai treaba cu el ...

This post has been edited by cj98czh: 7 Jan 2020, 16:22


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Relu11
post 7 Jan 2020, 16:34
Post #4701


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.032
Joined: 21 January 08
From: Bucuresti




@tatimeu
Ce termostat e?

Am si eu unul iar conectarea a fost banala, prima setare se face prin bluetooth, apoi el este conectat la reteaua 2.4, vizibil prin aplicatia dedicata din toata lumea.


--------------------
Dacia Logan 2016/1.2 73 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 7 Jan 2020, 16:55
Post #4702


Membru nesuferit


Group: Members
Posts: 3.639
Joined: 28 January 08
From: Bucuresti




Cand configurezi termostatul trebuie sa te conectezi cu telefonul direct la el, nu prin router.
Dupa ce te-ai conectat direct la el, din aplicatia de configurare ii spui termostatului pe ce SSID sa se conecteze la router si parola. Dupa ce ai facut asta si ai imperecheat termostatul cu routerul, nu mai conteaza in ce retea e telefonul poti sa fii si pe date.


--------------------
Renault Megane 4 Hatch Tce 140 - 2018
Ex. Symbol 1.4 16V - 2008 - 2018
Ex. Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 19:08
Post #4703


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




al meu, de fapt toate 3 .. ca am pus cam pe la toate casele nu au BT ... au SSID al lor ... dar m-au chinuit toate la prima conectare ... dupa nu mai am treaba cu ele


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 7 Jan 2020, 19:12
Post #4704


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




Dacă le recomanzi, ce model sunt?


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Jan 2020, 19:26
Post #4705


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 18.302
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




aliexpress ... cost intre 80 si 110 ron/buc depinde cum le prinzi ...

cel mai vechi a trecut de 2 ani fara nici un sughit.

similare la nou cam 400-600 ron

Ai nevoie de 220v pt alimentarea lor si se pot monta doar in doza electrica .. aparenta sau ingropata ... cum preferi ..

https://m.aliexpress.com/item/32921575792.h...92cf942f&is_c=Y

This post has been edited by cj98czh: 7 Jan 2020, 19:26


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 7 Jan 2020, 20:44
Post #4706


Membru


Group: Members
Posts: 2.042
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Eu am luat pentru centrala asta:
https://www.aliexpress.com/item/32590299248.html
Singurul lucru ce pot sa i.l reprosez e faptul ca are histereza fixa de 0.3+0.3 grade iar setarea temperaturii ambientale se face din 0.5 in 0.5 grade.
Daca stiti vreunu cu histereza reglabila si rezolutie 0.1 grade let me know...

Aplicatia e destul de intuitiva, au suport si pe romania mai nou. Cred ca i.am vazut si prin ceva magazine online de la noi.

Punct forte pt care l.am ales e ca lucreaza pe 868MHz si nu interfereaza cu restul acareturilor de pe 433 unde un division gas mi.a mancat zilele

This post has been edited by psychoo: 7 Jan 2020, 21:03

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20200107_204518.jpg ( Size: 200.23k ) Number of downloads: 193


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
Lege(RO): Regula facultativa cand e vorba de sine, dar obligatoriu sa fie respectata de catre ceilalti.
"Stupid people are full of confidence." -C.B.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 7 Jan 2020, 21:05
Post #4707


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




Eu caut unul cu partea de comandă (cea cu afișaj) cu talpă, eventual și cu alimentator, nu doar baterii.
Ca ale lui CJ, cu montare în doză, nu mă satisfac.
Iar Poer l-am avut în calcule, dar e prea mare histereza, e deranjant.


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 7 Jan 2020, 21:07
Post #4708


Membru


Group: Members
Posts: 2.042
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Am corectat, e +-0.3 grade, deci o oscilatie maxima de 0.6


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
Lege(RO): Regula facultativa cand e vorba de sine, dar obligatoriu sa fie respectata de catre ceilalti.
"Stupid people are full of confidence." -C.B.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 7 Jan 2020, 21:17
Post #4709


DECONECTAT


Group: Members
Posts: 5.757
Joined: 21 July 08
From: ©City of Mini Roundabouts




Partea mobilă se alimentează doar pe baterii?
Are backlight permanent sau doar pe durata butonării?


--------------------
⚓ Am decât o... barcă
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 7 Jan 2020, 21:24
Post #4710


Membru


Group: Members
Posts: 2.042
Joined: 23 August 07
From: Timisoara




Doar la butonarea fizica se aprinde backlightul.
Doar cu baterii 2xAA dar la mine uite ce procentaj zice dupa 2 ani. Am pus duracell

Corectie, e a 3.a iarna cu acelasi set, prima iarna a fost 2018. Am verificat istoricul comenzilor

This post has been edited by psychoo: 7 Jan 2020, 21:27

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20200107_212547_Chrome.jpg ( Size: 140.98k ) Number of downloads: 183


--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013 - TM XX XXX
Lege(RO): Regula facultativa cand e vorba de sine, dar obligatoriu sa fie respectata de catre ceilalti.
"Stupid people are full of confidence." -C.B.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


159 Pages « < 155 156 157 158 159 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2020 - 21:00
Dacia Server hosting