Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

29 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

R-Link 2 - modificari, Talisman/Megane IV/Koleos/Scenic/Espace/Kadjar

Volverine
post 26 May 2018, 08:08
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 1 January 08




Am deschis acest topic pentru cei care sunt curiosi sa experimenteze modificari in R-Link2 Talisman/Megane4/Koleos/ Scenic/Espace.

Momentan stim ca e un tablet Android si cum sa intram in Developer Mode. Aici pot fi activate cateva functii care in orice caz depind de ce ai instalat pe masina.
Trebuie mentionat ca functionarea nu e garantata 100%. Depinde de masina, starea de spirit a soferului, vreme, nu stiu. Probati si vedeti. Daca activati ceva si lipseste device/senzorul eventual nu functioneaza. No panic.

Acces Developer Mode

1. Folositi un stick USB care il formatati FAT32.
2. Creati in radacina stickului un folder cu numele DEBUG
3. In interiorul folderului DEBUG creati un fisier gol cu numele DbgEnable.lge. (puteti crea initial un fisier text pe care il redenumiti in DbgEnable.lge).
4. Intrati de pe tableta in MENU -> Multimedia -> Setari -> Photo
5. Introduceti stickul intr-un USB al masinii si asteptati cateva secunde pana masina il detecteaza.(nici un alt stick nu trebuie sa fie in celelalte porturi)
6. Acum, in dreptunghiul gol de sub cele 2 randuri, atingeti cu degetul de doua ori in coltul din stanga sus si de 12 ori in coltul din dreapta jos.
7. Tableta va intra in "Developer Mode"
8. Cautati "DiagRw" si selectionati - aici puteti modifica functiile masinii

https://www.youtube.com/watch?v=paoUqnLhLJ4

Developer_Mode.jpg ( Size: 297.08k ) Number of downloads: 4276


In general sunt doua coloane cu optiuni. Coloana centrala e default, coloana din dreapta e cea citita de computer. Amandoua trebuie sa aiba aceeasi valoare selectionata. Salvati dupa fiecare selectionare. Coloana din dreapta se modifica apasand Read sus stanga si apoi Save. Asa functioneaza toate paginile.

Lista abrevierilor DiagRW:

OSP - Overspeed Warning
TSR - Traffic Sign Warning
HFP - hands-free phone operation
LDW - lane departure warning
DW - distance warning (radar or camera operated)
VPA - visual park assist
UPA - ultrasound park assist
MEX - multisense
ACC - active cruise control (radar operated)
AHL - automatic high beams
FCW - front collision warning (radar operated)
BSW - blind spot warning in the mirrors
RVC - rearview camera
ESE - engine sound enhancements (from the radio)
ANC - active noise cancellation (needs a pair of microphones to operate)
HMD - Head Mounted Display (HUD)

Cateva optiuni ce se pot activa in Developer Mode


Activare video si foto in mers

1. Intrati in DiagRw
2. In meniul nou aparut apasati pe HMI
3. In dreptul "Videorestiction" atingeti pe "restricted" si alegeti optiunea "permitted". Save, Read, Save
4. Aceeasi modificare pentru a permite Foto, "PhotoRestriciton" - "permitted"
5. Save, apoi Read si Save pentru coloana din dreapta
6. Cu butonul back iesiti din modul Developer in ecranul normal al tabletei
7. Apasati un timp mai indelungat pe butonul de power al tabletei pana se inchide de tot.
8. Porniti motorul ca sa porneasca tableta la loc.

Video_Permitted.jpg ( Size: 539.84k ) Number of downloads: 4342


Eliminarea cererii de mentinere Sport la pornire

1. Intrati in Dev Mode
2. Apasati DiagRw
3. Apoi apasati sus, primul rand, MEX
4. Apoi al doilea rand sus, CF_MEX_Mode_Default
5. Aici schimbati valoarea Neutral, din stanga, in ce doriti. Eu am pus Personalizat. Save din nou.
Practic dupa fiecare modificare trebuie apasat Save pentru a fixa modificarea.
6. Acum apasati sus Read, pentru a schimba si Neutral din dreapta.
7. Save pentru a salva modificarile.
8. Mai jos in randul CF_MEXStart_Mode modificati in Normal if dynamic. Din nou secventa Save - Read - Save.
9. Iesiti din Dev Mode apasand Back
10. RESET, apasati lung, peste 10 secunde, butonul de pornire/oprire R-Link2
11. Reporniti motorul si R-Link 2 cu modificarea activa.

1.jpg ( Size: 726.76k ) Number of downloads: 4166
2.jpg ( Size: 780.75k ) Number of downloads: 3931


Dezactivare ESP din DevMode

Se poate modifica functia dar nu stiu cat e de functionala. E in studiu.
Modificarea consta din activarea Present in UnstableTrajectoryAlert pe pagina GEN1_1 din DiagRw.

Dupa activare mie imi arata asa. Nu pot comuta Auto sau Expert.

ESP_1.jpg ( Size: 500.99k ) Number of downloads: 3915
ESP_2.jpg ( Size: 534.24k ) Number of downloads: 301


--------------------
Renault Talisman 160 + chip, EDC Intens
Renault 18, 1.6 GT
Renault Laguna 2 SW, 1.9 dci
Renault Clio 4, 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brotakul
post 17 Jun 2018, 14:28
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 30
Joined: 16 April 09
From: Timisoara




Ar fi interesant un hack pe tabletele Renault cu activatea modului de mobile mirroring (apple carplay si android auto), avand in vedere ca R-link ruleaza in fond un ROM Android “usor modificat”, cum e prezentat prin review-uri. Totusi sper ca si versiunile de 2016 sa poata cumva, neoficial, sa ruleze in mirror, nu mi-e in clar ce modificari hardware sunt aduse versiunilor mai noi cu soft 3.x. Ma mir ca pana acum, in 2 ani nimeni nu a reusit nimic in sensul asta sau cel putin nu am gasit eu nimic...


--------------------
Renault Talisman 2016 Zen 1.6 DCi 130CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 17 Jun 2018, 19:09
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




Sunt 2 versiuni soft 3. Una din ele merge pe un hard 2. (aproape identic cu versiunea 1 ) iar cealalta versiune are un hard v3 ( cea care este folosita si versiunea de soft 7. ) .Sunt 2 aparate total diferite . Am montat si o versiune si ceallalta . Adica sunt 2 producatori diferiti probabil si de aceea este cam dificila faza cu mirroring . Momentan sunt in probe . Ce e clar este ca am instalat soft 7 pe hard 2 si nu mai merge sonorul si nici partea de climatizare . Nici nu am reusit sa revin la versiunea anterioara . Stiu ca exista ceva scris in soft care blocheaza un downgrade ...


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brotakul
post 17 Jun 2018, 19:54
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 30
Joined: 16 April 09
From: Timisoara




Dar soft v3 pe hard v2 merge, din cate spui, nu? Probabil nemaiputand face downgrade nu ai mai putut incerca. Intradevar este nasol sa ramai fara audio si comebzi de climatizare, desi e greu de inteles care e limitarea. Ca sa fac o analogie, Apple te blocheaza prin semnarea soft-ului, dar Android permite downgrade de bootloader pt soft-uri mai vechi... Acum na, asta ar fi teorie.. in practica nu stiu ce se intampla la Renault.


--------------------
Renault Talisman 2016 Zen 1.6 DCi 130CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Volverine
post 19 Jun 2018, 11:10
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 1 January 08




Am incercat o tastiera wireless pe intrarea USB. O recunoaste, inhiba tastiera R-Link2, dar nu se poate folosi. Inafara de comenzi audio, volume +-, altceva nu permite.

Cred ca singurul ajutor poate veni din partea celor care lucreaza in mentenanta Renault. Toate dispozitivele astea au proceduri specifice de intrat in meniul ascuns. Pe Medianav e o secventa de apasat pe display.

"AAA Se cauta specialist de depanare Renault cu trainingul facut!" ))


--------------------
Renault Talisman 160 + chip, EDC Intens
Renault 18, 1.6 GT
Renault Laguna 2 SW, 1.9 dci
Renault Clio 4, 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
seedone
post 19 Jun 2018, 16:24
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 28
Joined: 21 May 18
From: Galați




Uneori, cei din mentenanță sunt depășiți de situație. Strict training de serviciu și atât. Fără aprofundare pe cont propriu, din păcate. E nevoie de pasiune pentru chestii over, nu?


--------------------
Renault Talisman Grandtour 2016, 1.6 DCI, 160 Hp, EDC - GLxxDAK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 3 Jul 2018, 23:35
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




Eu lucrez in mentenanta ... lucrez si cu ddt . Trebuie gasit un it ist . Am facut diferite artificii . Adica cam tot ce se poate face cu softurile de la Renault. De aia mi am permis sa stric un R link instaland versiune soft 7.xxx pe un hard 1 . 😁 . Ceea ce este clar este ca Scenic 4 are o chestie care permite mirroring . Si ca naiba are un hard 1 upgradat la 2 si soft 3.xxx. Am instalat si softul 3 .xxx pe un hard 1 . Daca nu mi cer astia piesele inapoi dupa concediu am sa mai demolez masina mea odata sa i fac o proba ... cu toate ca e ca dracu de multa munca .... La talisman trebuie dwmontat bordul tot...


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
seedone
post 4 Jul 2018, 22:44
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 28
Joined: 21 May 18
From: Galați




Felicitări pentru perseverență! Sunteți excepția de la regulă. Așteptăm vești wink.gif


--------------------
Renault Talisman Grandtour 2016, 1.6 DCI, 160 Hp, EDC - GLxxDAK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Volverine
post 4 Jul 2018, 22:58
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 1 January 08




QUOTE(victor80 @ 3 Jul 2018, 22:35)
Eu lucrez in mentenanta ... lucrez si cu ddt . Trebuie gasit un it ist . Am facut diferite artificii . Adica cam tot ce se poate face cu softurile de la Renault. De aia mi am permis sa stric un R link instaland versiune soft 7.xxx pe un hard 1 . 😁 . Ceea ce este clar este ca Scenic 4 are o chestie care permite mirroring . Si ca naiba are un hard 1 upgradat la 2 si soft 3.xxx. Am instalat si softul 3 .xxx pe un hard 1 . Daca nu mi cer astia piesele inapoi dupa concediu am sa mai demolez masina mea odata sa i fac o proba ... cu toate ca e ca dracu de multa munca .... La talisman trebuie dwmontat bordul tot...
*




Desfaci bordul pentru ca R-Link-ul are ceva mufe pe spate? Nu se poate face nimic pe porturile de langa schimbator?


--------------------
Renault Talisman 160 + chip, EDC Intens
Renault 18, 1.6 GT
Renault Laguna 2 SW, 1.9 dci
Renault Clio 4, 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zdrunovai
post 5 Jul 2018, 09:12
Post #10


Membru


Group: Members
Posts: 123
Joined: 28 June 17




Stiti cumva daca am toate update urile la zi? Harti ma intereseaza...

Merci

Attached thumbnail(s)
20180705_101107.jpg ( Size: 2.38mb ) Number of downloads: 954


--------------------
Renault Talisman 2017 dci 1.6 160 hp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Volverine
post 5 Jul 2018, 21:45
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 92
Joined: 1 January 08




Pentru versiunea hartilor trebuie sa intri in Setting navigator. Cauta ceva de genul atasamentului meu. Arata ca eu am harta din iunie 2015. Ultimile harti sunt din 2017.



Attached thumbnail(s)
unu.jpg ( Size: 343.88k ) Number of downloads: 810


--------------------
Renault Talisman 160 + chip, EDC Intens
Renault 18, 1.6 GT
Renault Laguna 2 SW, 1.9 dci
Renault Clio 4, 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zdrunovai
post 5 Jul 2018, 23:24
Post #12


Membru


Group: Members
Posts: 123
Joined: 28 June 17




Merci! O sa mai scotocesc smile.gif))


--------------------
Renault Talisman 2017 dci 1.6 160 hp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitiug
post 16 Aug 2018, 20:46
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 15 May 08




Buna,
Am un Talisman 16Tce 200 in echiparea Intens, full si un telefon Samsung Galaxy S9 si nu pot sa accesez Android Auto! Adica cand le contectez prin USB ma intreaba daca vreau sa lansez AA dar nu imi preia decat fisierele audio! Nu apare butonul pe R-link, asa cum arata la manual! Stie cineva ce aplicatie trebuie sa instalez ca sa mearga (Din Google Play am descarcat cateva dar sunt doar poze).
Va rog un sfat, daca stie cineva.
Multumesc anticipat!


--------------------
Renault Megane 2007/Lux Privilege 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
myreno4me
post 17 Aug 2018, 08:54
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.239
Joined: 18 May 17




Normal ca nu merge, scrie clar acolo ca nu e disponibil in Ro.
Insa, poti da jos apk-ul de aici https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
Face un pic figuri cu varianta de Gservices dar intr-un final merge.
Eu nu am reusit sa il conectez ca si stick telefonul.
Pe langa toate cele, fiind un samsung nu te astepta sa mearga totul....
Intra pe topicul r-link de la megane , gasesti acolo detalii...
Bafta !


--------------------
Megane IV 2018 Sedan Intens 1.2 Tce Logan 2017, Duster 4x4 2015,2018, ( 1.5 Dci)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitiug
post 19 Aug 2018, 11:31
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 15 May 08





myreno4me, merci de raspuns!
Pana la urma am reusit, am descarcat Apk-ul si a mers struna! Am de toate acum inclusiv Android auto si waze! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Un sfat celor care vor mai instala Android Auto, atat la telefon cat si la Rlink-ul masinii trebuie sa fie aleasa by default limba engleza, altfel nu merge! Asta e!


--------------------
Renault Megane 2007/Lux Privilege 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
myreno4me
post 19 Aug 2018, 12:22
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.239
Joined: 18 May 17




Eu nu am folosit vreodata limba romana la telefoane, probabil de asta nu am intampinat eroarea. Curios ca la alt telefon mai vechi mi-a vazut din start android auto, si ala e in romana si cu android 5.1 ....


--------------------
Megane IV 2018 Sedan Intens 1.2 Tce Logan 2017, Duster 4x4 2015,2018, ( 1.5 Dci)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 14:24
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




EVRIKA!!!!

DE la versiune 2 la v3 cu Mirroring . Dupa cum am spus ma voi juca cu Rlinkul .... si vreau acuma tipul ala care imi da el talismanul daca reusec radmasa.gif

This post has been edited by victor80: 10 Sep 2018, 14:54

Attached thumbnail(s)
20180910_124917.jpg ( Size: 368.32k ) Number of downloads: 690
20180910_140057.jpg ( Size: 626.78k ) Number of downloads: 590


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poty
post 10 Sep 2018, 14:43
Post #18


DDT Guru


Group: Members
Posts: 785
Joined: 19 March 17
From: Slatina/Bucuresti




Fara demontat nimic? fara reconfigurat nimic dupa(daca ai schimbat HU)? asteptam poze filmulete, povesteste-ne. Daca ai schimbat HU cu demontat juma de bord si apoi reconfigurat noua unitate cu dotarile masini, nu-i nimic nou sub soare smile.gif

This post has been edited by Poty: 10 Sep 2018, 14:46


--------------------
Renault Megane Intense Hatchback 1.2 Tce 132CP - OT-06-APV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
speedman
post 10 Sep 2018, 16:29
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.053
Joined: 21 April 07




Bravo, poti detalia? Cum ai reusit? Mersi


--------------------
Renault Megane GT, Clio RS 2016, 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 18:36
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




Cateva artificii intre softuri ... momentan versiunea pe care o am merge sa faca upgrade de la 2.2.xxx803 sau versiuni inferioare la 3.3.xxx . Cand mai am timp mai experimentez ... ph34r.gif


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poty
post 10 Sep 2018, 19:08
Post #21


DDT Guru


Group: Members
Posts: 785
Joined: 19 March 17
From: Slatina/Bucuresti




Spune ne si noua cum ai decompresat .lgu . Pana la urma la ce te ai mai laudat pe un milion de thread uri daca nu spui nimic concret?


--------------------
Renault Megane Intense Hatchback 1.2 Tce 132CP - OT-06-APV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gill_ro
post 10 Sep 2018, 20:50
Post #22


..Nici paine fara munca, nici munca fara paine..


Group: Members
Posts: 2.149
Joined: 1 February 07
From: Bucuresti




Colegule faci mișto de noi??? Arată o poza cu același HUID dar cu variante de soft diferite!


--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci - = B-006-ILL
Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 21:07
Post #23


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




la munca nu pot face filme ... am sa incerc zilele viitoare pe alta masina sa fac poze de la inceput la sfarsit . sper ca pana la sf saptamanii sa va dau toate dovezile ... Eu doar va spun ca am reusit . Momentan nu merge decat pe softul 2.2.xxx.803 sau inferioare . Am incercat pe ultima versiun 2.2. xxx.905 (parca asta este ) si nu functioneaza ... dar stiu si de ce . Toata lumea spune ca nu e posibil
Eu va spun ca azi am reusit . Pana la urmatoarele poze pt carcotasi ... cool.gif

10 Sep 2018, 21:10:
mars ... daca citesti topicul de la inceput ai sa vezi ca cineva m a directionat pe alte topicuri de la megane de exemplu pt ca acolo sunt mai multi detinatori de vehicule decat cei cu talisman. Voi m ati trimis la plimbare pe alte topicuri iar acuma nu mai pot posta si acolo? blink.gif

This post has been edited by victor80: 10 Sep 2018, 21:10


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 10 Sep 2018, 21:14
Post #24





Group: Moderatori
Posts: 6.473
Joined: 22 January 04




Eu vorbesc de aria Talisman. Ce faci pe alte arii nu e problema mea. Ai postat si la "Software update Talisman" fix acelasi lucru. Am mutat postarile aici si puteti continua linistiti.


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT 4Control BVA6 (2011) & Fiat 500 1.2 8v Lounge (2018)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 21:23
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




Hai sa va zic cum am reusit ... atentie la neatentie
Am posibilitatea in functie de VINurile masinilor sa incarc de pe server lgu pt ce vreau . Ideea a pornit de cand cineva de la Renault a facut o eroare in server si dupa un update la un scenic 4 care avea versiune 3.3 a sarit la versiunea 7.xxx dar nu mai functionau boxele si climatizarea. a trebuit inlocuita unitatea . Cand am demontat o am avut ocazia sa o analizez si .... acolo m a lovit ...este aceeasi unitate ca cea care are 2.2 doar ca pe eticheta scrie HW 3.1 si SW 3.3 . Unitatile cu versiunea soft 7.xxx sunt total diferite (probabil alt producator) . cu aceste 2 informatii am inceput sa culeg lgu de la diferite masini si sa incerc combinatii . Nu combinatia soft7 pe sot 3 sau 2 ca am patit o . Partea naspa e ca sunt 2 versiuni de 3.3.. una care merge pe unitatea veche si una care merge pe unitatea noua . Neavand posibilitatea sa demontez unitatea sa o vad fizic am cautat in functie de VIN modelul de radio si am riscat azi ... oricum aveam comandata alta unitate pt orice eventualitate.
Acuma va urez distractie placuta ca treaba e simpla ... aveti toate informatiile icon_mrgreen.gif

10 Sep 2018, 21:30:
apropo ... va mai pun o poza sa vedeti de ce a trebuit sa olosesc si ddt ul

This post has been edited by victor80: 10 Sep 2018, 21:30

Attached thumbnail(s)
20180910_114801.jpg ( Size: 3.57mb ) Number of downloads: 479


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hadryan
post 10 Sep 2018, 21:31
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 49
Joined: 14 February 17




Si poti sa reproduci instalarea pe orice masina ? Fara riscuri ?


--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 21:47
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




hadryan ... am spus ca merge doar pe versiuni 2.2.xxx803 sau inferioare . probabil in ceva timp o sa fac si pt alte variante ... Nu mai am chef acuma . Mi am atins telul . Pt cei interesati am sa vb cu cineva din tara sa i trimit lgu rile si care e de prin bucuresti o sa ia legatura cu el . pt restul ... sorry .Sau va ganditi voi la o modalitate


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poty
post 10 Sep 2018, 22:10
Post #28


DDT Guru


Group: Members
Posts: 785
Joined: 19 March 17
From: Slatina/Bucuresti




Wooow ai descoperit developer mode, poti sa nu mai pari asa arogant?
PS: pentru cine nu stie, poza de mai sus cu pătratul gol in partea de jos permite accesul la Dev mode(intri in meniu multimedia poze setari poze) apoi dai cu degetul in stanga sus o data si in dreapta jos de 12 ori(asta in timp ce ai în mașină un stick cu folder numit DEBUG iar in el un fisior gol numit DbgEnable.lge) https://youtu.be/AYktShqO3_o
Poftim, e mai safe cu ddt apropo. Nu ai asa mult acces din R link.

Acum, spune ne de ce nu merge de pe alte versiuni mai noi gen 2.2.19.300(e ultima pe 2.2)

Baga fisirele pe wetransfer sau ceva si lasa le aici si ne descurcam noi. Totusi, felicitari

Da, daca intri la lg pe site o sa vezi ca LANR14 SI LANR16 sunt identice dpdv hardware dar au firmware diferit.. 7.x nu mai este produs de LG ci de sony din cate am "auzit"acolo e hw difeirt. Totusi te rugam sa ne spui si nou de ce pe 2.2.19.300 nu merge si pe versiunea aia veche care nu permitea update acasa ci trebuia sa te duci la reprezentanța se poate..

Eu te inteleg, ai cules informatii de lgu de la alte masini DAR mașinile cu acealasi soft au ACELASI lgu. Si intrebarea mea este, cum ai reusit sa faci unpack la un lgu ca sa combini doua lgu in unul

Da ai folosit ddt sa reconfigurezi aspect to ratio la ecran ca dupa cum se vede e intors, cu asta pot ajuta eu colegii de aici. Dar tot astept o explicatie la ce am intrebat mai sus legat de lgu si de cum faci update ul asta? Pui pe un stick si bagi in r link? Plus ca update ul se face pe baza de Vin daca tu bagi stick cu vin ul altei mașini ai bulit r link ul

This post has been edited by Poty: 10 Sep 2018, 22:14


--------------------
Renault Megane Intense Hatchback 1.2 Tce 132CP - OT-06-APV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
victor80
post 10 Sep 2018, 22:39
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 80
Joined: 31 August 09




poty ... stii ceva ceva dar nu tot . Eu lucrez cu R link 2 din 2015 .Eu am reusit si cu asta basta . Ma crezi sau nu neinteresant . Arogant? doar ca am reusit si ma simt multumit . Ca sa fiu arogant acuma pot spune ca sunt singurul din cate stiu din Europa care a reusit ... Acuma sunt arogant . Ca sa merg cu aroganta mai departe am sa fac un film sa vezi ca se poate . si dupa aia poti doar sa te oftici radmasa.gif


10 Sep 2018, 22:45:
pe 13.900 nu merge pt ca eu am.un lgu de prima mana de 3.3 ... adica de prin decembrie ... daca fac rost de un lgu 3.3 mai nou sigur merge si pe alte versiuni dar sigur nu pe ultima care exista . Si momentan nu se poate face downgrade . e cam asa ultima versiune de 3.3 este echivalenta cu ultoma de la 2.2 .... Si nu e 13.900 ultima ci 13.911 .... asta doar ca sa te informez . am sa ti trimit si o poza la asta ca sa crezi

10 Sep 2018, 22:49:
si update se face in baza vin ului ca sa stie serverul ce cenzurat de soft sa ti dea ... atat...adica sa nu ti dea soft de medianav pt r link de exemplu. Noi la renault folosim un RUSB de la renault ... faza e ca poti copia de pe el ce downladeaza ( de acolo am.eu lgu si nu ma intereseaza sa le sparg sa le combin etc)

10 Sep 2018, 22:51:
poza e intoarsa ca lgu e de pe scenic 4 cu ecran mic

This post has been edited by victor80: 10 Sep 2018, 22:51


--------------------
Renault Talisman 2017 - 1FOS857
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Poty
post 10 Sep 2018, 23:21
Post #30


DDT Guru


Group: Members
Posts: 785
Joined: 19 March 17
From: Slatina/Bucuresti




Nu am de ce sa mă oftic:)) uita te prin sectiunea de la megane cand ma jucam cu R USB cu un prieten, culmea si el tot angajat Renault, am si eu lgu si de 3.3.15 si de 3.3.16(adica aia cu AA si CP) doar ca eu nu le am putut instala pentru ca facusem greseala sa trec la 2.2.19.300.

PS: Daca ai ceva timp liber, modifica interfata obd, o sa revin cu poza, si contecteaza te la M-CAN ul mașini, apoi cu ddt te duci frumos in A-IVI 1.1 si acolo o sa găsesti un camp alldwn care care by default e 0 si Pune i 1. Apoi reset la r link. Te las sa ne spui ce se întâmplă. Eu nu am facut asta pentru ca nu am indemanarea necesara trebuia schimbate niste fire intre obd si r link(ca si cum te ai conecta la un clio)


Hai sa nu ne mai dam cocosi si sa facem ceva frumos împreună. Ti am zis, felicitari pentru ce ai realizat dar inutilizabil, majoritatea avem 2.2.19.300 deja (nu stiu ce tot zici de 13.900) Ideea era ca tu ai acces la fișiere eu nu pot face rost oricând vreau de rusb sau alsa stiu cand mai apare vreun 3.x nou, asa ca daca reușești ceva pentru muritorii de rand, sărutmâna.

Acum ca angajat Renault am o întrebare.. in developer mode poti schimba HUID(am gasit cum) adica sa pui unu de la alta masina care are 3.x tu avand 2.x. Daca modific asta si apoi intru pe renault-multimedia sau si la reprezentanta cu can clip si rusb, o sa primesc lgu de 3.x? Nu am incercat asta din simplul fapt ca in caz ca nu e asa, sa nu mi ft r linkul

This post has been edited by Poty: 10 Sep 2018, 23:25


--------------------
Renault Megane Intense Hatchback 1.2 Tce 132CP - OT-06-APV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #


Mesaj automat









Fara off topic, fara reclama!


--------------------
Go to the top of the page


29 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th September 2019 - 16:07
Dacia Server hosting