Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Porneste greu clio 1,5 dci, dupa multe incercri porneste

gabidrideanu
post 7 Dec 2013, 21:04
Post #31


Membru autentic


Group: Members
Posts: 268
Joined: 18 April 10




eroarea asta o afiseaza la fiecare diagnoza sau e o eroare veche care nu a fost stearsa?
daca e o eroare actuala verifica (Camshaft Position Sensor "A" Circuit ") , asta ar insemna senzor pozitie axa cu came (ai in poza pasii care trebuiesc urmati pentru a verifica senzorul si daca vine curent pe instalatie ), inclusiv circuitul acestuia , verifica daca ai fire intrerupte pe undeva ...


Attached thumbnail(s)
Snapshot_2013_12_07_205932.png ( Size: 51.79k ) Number of downloads: 1101


--------------------
Renault Clio 2002 1.5dCi - B-31-SIV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 7 Dec 2013, 21:43
Post #32


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




Nu este singura eroare pe care o are masina, si este aparuta din vara, singura eroare o aveam cam l 4 5luni cu egr dar am rezolvat problema ...acum am problema cu pornirea. Cineva mia zis ca el merge de 1 an fara acel senzor si i porneste masina fara probleme, era vb de un clio din 2004daca nu ma insel tot 1,5. Amfost cu masina intrun service si ia verificat traseul de la senzor pana la calculatorsi a zis ca este ok, o sa verific si eu maine cu un aparat de masura sa vedem tensinile si intre pinu 3 si masa, si rezistenta dintre pinu 1 si masa,senzorl este nou si il am si pe cel vechi.

This post has been edited by fsilviu86: 7 Dec 2013, 21:45


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabidrideanu
post 7 Dec 2013, 21:51
Post #33


Membru autentic


Group: Members
Posts: 268
Joined: 18 April 10




Este cel mai bine daca verifici tu , deoarece numai asa poti sti sigur ca acel senzor este bun si ca ai instalatia ok , la mine s-a rupt un fir de la senzorul de temperatura a aerului , dar nu influenta cu nimic mersul motorului , in schimb am gasit eroare cand am scanat masina .
Am mai observat ca instalatia nu are pic de flexibilitate din cauza asta s-a rupt si firul ala , sunt cabluri batrane si nu mai fac fata .
Uite o problema asemanatoare cu a ta :

http://www.reno.ro/senzor-axa-came-t177802.html

http://www.reno.ro/Probleme-cu-Camshaft-po...or-t209576.html

poate te ajuta in rezolvarea problemei . Numai bine !


--------------------
Renault Clio 2002 1.5dCi - B-31-SIV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 7 Dec 2013, 22:10
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




Ok ms de informatii...maine o sa verific .

8 Dec 2013, 12:28:
de dimineata am fost la masina sa verific cabluri, mufe etc ... si conform manualului, pe pinul 3 si masa masini i-mi da 12 volti, iar pe pinul 1 si masa masinii nu am nici o rezistenta, problema sta in felul urmator, ce am constatat, daca dau la automat si masina nu porneste de 3 4 ori si ea tot nu porneste si i citesc erorile nu am nici o eroare, daca motorul a pornit am eroarea de Camshaft Position Sensor "A" Circuit


This post has been edited by fsilviu86: 8 Dec 2013, 12:28

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 140.63k ) Number of downloads: 1178
untitled2.JPG ( Size: 132.9k ) Number of downloads: 1116


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 16 Dec 2013, 22:08
Post #35


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Va salut ,am si eu aceeasi problema cu pornirea cum are fsilviu86,numai ca am fost la tester cu ea dupa ce nu a mai pornit , si facuta binecunoscuta spalare cu solutia minune de la renault. A doua zi evident nu a mai pornit. Am facut testul la injectoare, pus supapa de sens intre filtru si pompa,curatat supapa de suprapresiune de pe capul hidraulic,filtru nou de motorina.Scos 2l de motorina de pe retur si verificat de span sau pilitura. Cred ca se dezamorseaza partea de inalta din pompa???!!!nu stiu ce sa zic. Astept pareri,sugestii.Va multumesc anticipat. huh.gif
PS Am uitat eroarea era ceva de genul lipsa presiune motorina si solutia 2ciocane euro4 dupa care a pornit la sfert.

This post has been edited by gabibulgaru: 16 Dec 2013, 22:11


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady24
post 16 Dec 2013, 22:33
Post #36


Membru autentic


Group: Members
Posts: 874
Joined: 23 December 09




Din moment ce la prima lovitura in distribuitorul hidraulic masina porneste. atunci cu siguranta ai probleme la pompa de injectie. mai exact la partea de inalta. Ai doua variante schimbi pompa cu una reconditionata sau o inlocuiesti cu una noua, depinde de situatia financiara.


--------------------
Logan Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 17 Dec 2013, 19:56
Post #37


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Buna seara, cred ca am rezolvat problema. Iata ce am facut:
1. Demontat capul hidraulic si inspectat vizual atat pompa ramasa pe masina cat si capul( hidraulic).
2. Am gasit supapa de presiune din interior cea cu placuta( nu cea cu bila) cu colivia iesita.
3.Am curatat apa care am gasit o in pompa dupa care am suflat cu aer ,am montat capul inapoi pe masina urmat de amorsare.
A durat un pic pana am amorsat toata instalatia dar dupa a pornit fara probleme.
Au urmat mai multe porniri de test si a pornit de fiecare data. Azi am facut mai multe drumuri si a pornit de fiecare data la prima cheie( au fost 2 porniri mai lungi dar cred ca inca nu este bine amorsata).
Acum am ramas cu o eroare(pana s a amorsat pompa si injectoarele): ramane aprins stopul din bord pana porneste si pe urma se stinge. Am sa caut un cablu cu interfata sa pot sa vad erorile din bord(sugestii???).
O seara buna.
PS Va tin la curent zilele urmatoare daca s a rezolvat sau nu. smile.gif smile.gif smile.gif


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 27 Dec 2013, 17:49
Post #38


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




astazi am rezolvat problema, masina porneste si merge ca noua, dupa ce toti siau dat cu parerea ca este senzor ca este aer etc astazi am fost laun amic de-al meu mecanic si de cand a auzit mototul a zis ca este sarita de la punct, in prima faza a dat jos doar capacul de sus de la distributie si cand a numarat dintii era bine dar cand sa uitat mai bine era rupata pana de la pinionul ax cu came si cand a dat jos cureaua si a desfacut pinionul de la arbore avea pana rupta si acolo si era miscat cam cu aproape un centimetru. ca prin minune nu sa atins nici o suapapa, nororul a stat in faptul ca sa deplasat pinionul de la ax cu came si de la arbore. am schimbat ambele pinioane am pus motorul la punct si porneste sfert de cheie si se aude si altfel motorul.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 5 Jan 2014, 14:54
Post #39


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Din pacate m am bucurat degeaba:problema a ramas pe baricade. sad.gif .Nu am postat mai devreme pentru ca am avut un necaz in familie. Maine am sa merg la un tester Delphy . Va tin la curent.


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 6 Jan 2014, 21:40
Post #40


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Va salut,dupa cum v am spus am fost la un test Delphy si surpriza : am o eroare pe injectie dar nu se stie unde sigur, SOLUTIA: demontat pompa de injectie si injectoare de pe masina si puse pe bancul de probe PRET 15 milioane pentru inceput si dupa aia mai vedem :ad sub masa . Am platit diagnoza 1 milion si am plecat.(service MOTEK autorizat Delphy). Urmatoarea oprire Auto Marcus Grup: alta diagnoza injectoarele 3 si 4 duse . Trebuiesc altele noi care costa 14 milioane bucata si pe urma vedem daca pompa de injectie are vreo problema) blink.gif . Bineinteles ca am plecat dupa achitarea 123 ron . Fiind in Pantelimon zic sa ma duc si la TOTAL Diesel sa fac o intrebare. :blush:raspuns nu se poate face decat ce au spus cei de la MOTEK(demontat pompa de pe masina ,injectoare si asa mai departe zici ca suntem la 1900 mad.gif.
Sa nu o mai lungesc am ajuns la Motor diesel pe str.Dornei nu mai stiu exact numarul.
Oamenii mi au ascultat pasul si au spus :
1 Controlat INJECTOARE pe banc (intradevar 3si4 80% duse dar nu in asa hal sa nu porneasca de la prima cheie)
2 Problema este la capul hidraulic (zic ei ca ar avea o mizerie ceva care obtureaza un canal ).
REZOLVARE: se pare ca au avut dreptate dupa schimbarea capului (si pastrarea pieselor din interior :supape ,role, etc.)masina a pornit la fel ca in tinerete.
Si restul zilei la fel, sper sa nu mai am maine vreo surpriza.
Am uitat sa va spun pretul 400 ron blink.gif
P.S. Am sa merg maine sa fac si cele 2 injectoare(800ron amandoua).
Imi cer scuze dar nu am incercat sa fac nici un fel de reclama nimanui (negativa sau pozitiva )dar nu doresc decat ca nimeni sa nu mai pateasca ce am patit eu. smile.gif smile.gif smile.gif

This post has been edited by gabibulgaru: 6 Jan 2014, 21:42


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 6 Jan 2014, 21:54
Post #41


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Pe la service-urile vizitate nu ti-au spus sa schimbi 4 injectoare nu doar cele 2 gasite?
E chestie de presiune/echilibrare....nu stiu asta la Delphi?
Nu mai zic de filtru/curatat instalatie/etc....pentru rezultat OK!

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 7 Jan 2014, 18:27
Post #42


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Buna seara,dupa cum v am spus aseara am mers azi si am reparat cele 2 injectoare(la care supapele de retur erau uzate 80%),la cele ramase pe masina uzura era maxim 40% si nu necesitau reparatie,am dat jos rezervorul :curatat si spalat(250ron),filtrul de motorina are 2saptamani,am suflat turul si returul de la rezervor la filtru de motorina.
Masina porneste ca noua,nu scoate fum,trage foarte bine asa ca nu pot fi decat foarte multumit. Va multumesc la toti pentru sfaturi. smile.gif smile.gif smile.gif
P.S. Delphi in Romania cred ca sant decat cu firma ca la dotare pentru diagnosticare PE MASINA nu au nici o treaba cu tutorialele de pe YOU TUBE.

This post has been edited by gabibulgaru: 7 Jan 2014, 18:34


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 7 Jan 2014, 19:23
Post #43


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Cele cu "40%" urmeaza....in curand!
Filtrul de combustibil este OBLIGATORIU sa se schimbe la asa interventie.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 12 Feb 2014, 20:49
Post #44


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Dupa cum v am spus problema a revenit, dar sper sa o rezolv pana la urma.Am mers
la alt service si mi-au spus ca nu are nici o problema pompa de injectie dar ca s ar putea sa fie o problema cu calculatorul care vede o presiune mare in rampa . vvvvVa tin la curent. sad.gif


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady24
post 13 Feb 2014, 12:16
Post #45


Membru autentic


Group: Members
Posts: 874
Joined: 23 December 09




Cu siguranta si injectoarele ramase care functinonau cat de cat vor cadea primele si asta in urmatoarele saptamani. Din ce cauza ? Ei bine, cu siguranta stii ca toate injectoarele trebuie sa deschida in acelasi timp pentru a creea o presiune constanta in rampa comuna. Acum toata presiunea o sa cada asupra celor doua care nu au fost reconditionate. De asta spu, nu e obligatoriu, insa este de recomandat ca in momentul in care se reconditioneaza injectoarele este bine sa le faci pe toate 4 pentru a avea o presiune constanta in rampa.


--------------------
Logan Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 13 Feb 2014, 13:31
Post #46


Membru autentic


Group: Members
Posts: 328
Joined: 29 April 11




QUOTE(ady24 @ 13 Feb 2014, 12:16)
(1)Ei bine, cu siguranta stii ca toate injectoarele trebuie sa deschida in acelasi timp (2)pentru a creea o presiune constanta in rampa comuna. (3)Acum toata presiunea o sa cada asupra celor doua care nu au fost reconditionate.
*



1-inseamna ca injectia de motorina are loc simultan in cele patru camere de ardere?
2-injectoarelecreeaza presiune constanta in rampa comuna?
3-de unde "cade" presiunea asta, fix si numai pe doua injectoare? celelalte doua ramin fara presiune? atunci de ce mai e rampa comuna?

nu mai bagati oamenii in ceata.

gabibulgaru, verifica returul la injectoare, dar cu cronometrul si in ml, nu la ochi, lasa returul pompei sa curga intr-un pet (2-5l) transparent si pune magnetul pe pet sa vezi daca se aduna pilitura. posteaza rezultatele.
bafta!


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabibulgaru
post 13 Feb 2014, 14:30
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 15 December 13




Dupa cum v am spus va tin la curent.Problema nu era de la calculator ci de la senzorul de presiune in rampa care cu motorul oprit si contactul pus arata 600bari. Calculatorul vedea presiune mare si nu deschidea injectoarele. sad.gif
Sper sa fii rezolvat problema definiv de data asta.
p.s. ady24 din cata mecanica stiu eu injectoarele nu au cum sa deschida toate odata smile.gif , tu ai dreptate cu presiunea in rampa care nu se mentine din cauza supapelor de retur defecte dar asta este cu totul altceva.Deocamdata porneste la sfert. Va doresc multi kilometri fara probleme biggrin.gif
meggeo multumesc dar testele de injectoare le am facut prima data,vezi mai sus in postari.

This post has been edited by gabibulgaru: 13 Feb 2014, 20:34


--------------------
renault symbol 2005 1.5dci 60kw - B 48 KFF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexandru949
post 23 Aug 2015, 12:18
Post #48


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 29 September 06




pornirea grea sau nu porneste la prima cheie sa facut o scanare si a dat eroare P 0340 care se refera la senzorul de la axa cu came sau mai bine zis este senzorul de pe pinionul pompei de injectie.
Dupa multe presupuneri si discutii cu diverse persoane {abilitate) sa procedat la inlocuirea acestuia cu unul de la Valeo cod 255003 iar problema a disparut senzorul costa intre 125-150 de lei iar manopera in functie de service, eu l-am schimbat acasa fara probleme dar necesita suspendarea motorului sesfacerea suportului de pe tamponul elastic sa poti avea acces in rest ok?
Bafta multa


--------------------
renault clio 2005 symbol, 1.5dci, 60kw - DB-13-DUS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alwaysfresh
post 14 Oct 2017, 18:31
Post #49


Membru autentic


Group: Members
Posts: 258
Joined: 23 October 11
From: Timisoara




Salutari

De aproximativ un an a inceput si mie sa nu.mi porneasca uneori la prima cheie Megane 1.5dci 60kw. La a doua de obicei o lua la sfert. Eu merg cam 20k km pe an si nu am dat prea mare atentie fenomenului caci se intampla cam odata la luna.

Acum in ultima luna a inceput sa faca tot mai des figura si uneori nu porneste timp de 3-4 chei apoi la a 5-a tot asa, o ia la sfert. Deobicei dimineata pleaca la prima cheie, apoi dupa ce se incalzeste motorul, porneste la a cata cheie ai noroc.

M.am uitat cu diagnoza ODB2 si am gasit singura eroare P0340 cea legata de pozitia axului cu came. M.am pus sa masor alimentarea si pinul de semnal al senzorului si totul pare in regula, adica pe pinul de alimentare am tensiunea de pe baterie, pe pinul de ground am masa iar pe pinul de semnal am variatii intre 4,7 si 5,4V, asa citeste multimetrul.

Mai mult am masurat pe masina tatalui meu Modus 1.5dci 63kw, iar senzorul de la el are comportament similar cu al meu.

Eu am eroare p0340 de tip "current fault", el nu are. Eu daca decuplez mufa de la senzor am in continuare eroare de tip "current". La el daca decuplez mufa apare eroare p0340 de tip "pending fault" care apoi dispare daca mufa este bagata la loc. M.as fi asteptat ca macar cand am mufa scoasa sa am si eu p0340 de tip "pending fault".

Am masurat la mine cu masina pornita ,dar cu mufa scoasa, pinul de semnal. Si masor 4.7V. Vi se pare normal ca pe wiring sa am 4.7V fara ca senzorul sa fie conectat? Pinul de semnal trebuie sa.mi fie input inspre ECU, ori daca eu deja am tensiune pe firu de la ECU, mi se pare cel putin ciudat.

Voi masura si la tatal meu acel semnal.

@fsilviu, cand aveai aceasta problema cu pornirea, masina avea si un comportament mai diferit? tragea mai greu sau ceva? pentru ca la mine nu sesizez nicio diferenta in mers. E doar pornirea.



--------------------
DACIA 1410 1996 Break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 15 Oct 2017, 21:25
Post #50


Tech


Group: Members
Posts: 1.986
Joined: 25 March 14




Schimba senzorii intre ei si vezi daca apare eroarea pe Modus. Cu toate ca primesti valori normale senzorul poate fi stricat si cateodata sa dea valori gresite.
Current fault este cand ecu a facut mai multe cicluri de verificare a senzorilor si primeste eroare continua de la unul dintre ei.
Pending fault este in asteptare, a primit 1 eroare de la senzor, daca mai primeste una sau doua atunci va afisa current fault.

This post has been edited by RazvanF: 15 Oct 2017, 21:37


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alwaysfresh
post 19 Oct 2017, 22:23
Post #51


Membru autentic


Group: Members
Posts: 258
Joined: 23 October 11
From: Timisoara




Salutari. Astazi am mai facut niste investigatii. Am masuratpe Modus tatalui meu tensiunea de pe pin de semnal de la senzorul de ax cu came, cu senzorul decuplat. E tot undeva la 5V ca la mine.

Am dat jos senzorul meu si l.am pus la el pe Modus si nu a pornit masina din prima, iar eroarea era P0340 de tip pending. Cand am pus inapoi senzorul lui, eroarea a disparut.

Am comandat un senzor, maine il schimb si vedem care va fi rezultatul!!!

RE:
Am schimbat azi senzorul (Valeo 127Ron - Ciclop Timisoara) si porneste masina din prima de fiecare data inclusiv la cald.

Problema e ca inca am eroarea P0340 activa oricat as sterge.o, ea revine.
Ieri la fel s.a intamplat cand am cuplat senzorul tatalui meu (original si functional), eroarea P0340 nu a disparut.

Se poate sa aibe legatura cu faptul ca si senzorul de nivel de ulei imi indica eronat nivelul? Pe joja am aproape MAX iar uneori la cald imi zice mesaj TOP-UP OIL LEVEL...

This post has been edited by alwaysfresh: 20 Oct 2017, 18:28


--------------------
DACIA 1410 1996 Break
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
koybudala
post 19 Nov 2018, 16:34
Post #52


Membru incepator


Group: Members
Posts: 33
Joined: 6 August 08




Ptr fsilviu86: cand ai desfacut senzorul de pozitie ptr arborele cu came, l-ai masurat cumva si pe el, de sine statator ? Ce rezistente sunt intre pini ?


--------------------
Renault Laguna II 2002 Dynamique 1.9dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
koybudala
post 21 Nov 2018, 16:45
Post #53


Membru incepator


Group: Members
Posts: 33
Joined: 6 August 08




Pentru toti care mai au o problema cu acest "camshaft position A sensor", eu l-am masurat pe cel nou cumparat:

Attached thumbnail(s)
8200033686.jpg ( Size: 49.84k ) Number of downloads: 259


--------------------
Renault Laguna II 2002 Dynamique 1.9dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
akim200
post 1 Jun 2019, 15:40
Post #54


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 1 June 19




QUOTE(z_fdd bacau @ 17 Dec 2018, 11:22)
da, probabil bateria slabita... ar trebui masurati parametrii ei, la un service dedicat, dar cel mai probabil va fi necesara o inlocuire
*



Salutare! sunt posesorul uni renault clio 3 din 2006 motor 1,5 diesel 86 de cai
masina o am de aproape 8 luni,mentionez ca sunt in Anglia, masina are 80
000 de mile (120.000 km) am schimbat uleiul filtrele si 2 bujii incandescente , iar acum o luna de zile la plecarea de la semafor masina nu a vrut sa se mai tureze, am tras pe dreapta, am observat ca in spatele meu era fum ( alb) iar motorul facea ceva zgomote la care am decis sa il opresc si nu a vrut sa mai porneasca... am adus masina acasa pe platforma, am verificat distributia, este ok iar dupa cateva incercari de a reporni masina cu spray ul ,a pornit a scos un fum imens in spate dupa care sa curatat nu a mai scos fum deloc iar dupa am tinut o pornita pana in momentul in care in bord mi a aparut stop si acea cheie, masina sa oprit si nu mai vrea sa porneasca deloc.
La verificarile facute de mine am constatat ca nu ii vine motorina la desfacerea conductei de intra in injectoare , iar cand m am intirs din concediu am cumparat senzorul de la arborele cotit ,si l am schimbat , dupa ce l am schimbat tot nu vrea sa porneasca dar acum am motorina la injectoare pe testar imi arata in momentul cand dau la automat ca presiunea ajunge la 300 -310 bari, iar cand nu mai dau la automat presiunea scade si ajunge la 1-2 bari,am comandat si senzorul dupa rampa de injectie o sa il montez zilele astea cand o sa ajunga dar pana atunci am deconectat mufele injectoarelor si le am masurat iar acolo nu am decat 1,1volti maxim in momentul cand incerc sa pornesc, poate cineva sa ma ajute sa imi citeasca ce valoare trebuie sa aiba mufele de la injectoare??
daca incerc sa pornesc cu spray ul masina porneste foarte putin ( gen cat tine ) iar dupa care se opreste.
Inainte de toate aceste probleme , masina a pornit mereu si nu am avut nici un fel de problema cu ea.
va multumesc , daca am postat gresit rog adminul sa redirectioneze postarea unde ar trebui , am citit si despre megan, dar nu am gasit decat un forum in care zicea ca tensiunea ar trebui sa fie de 12 volti ,si nu stiu cine controleaza sau ce trebuie sa verific in aceasta situatie . astept pareri ! multumesc

This post has been edited by akim200: 1 Jun 2019, 15:45


--------------------
Renault Clio 3 2007 1.5 cdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 2 Jun 2019, 07:40
Post #55


Tech


Group: Members
Posts: 1.986
Joined: 25 March 14




Schimba filtrul de motorina, deschide rezervorul (are buson sub bancheta) si curata sonda din rezervor.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
akim200
post 2 Jun 2019, 11:27
Post #56


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 1 June 19




filtru de motorina a fost schimbat , vre un coleg sa ma ajute si pe mine cu masurarea mufei de la injectoare ?? cati volti trebuie sa am acolo cand se da la automat ? multumesc


--------------------
Renault Clio 3 2007 1.5 cdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xmisterx
post 2 Jun 2019, 11:47
Post #57


Membru autentic


Group: Members
Posts: 668
Joined: 12 October 17
From: Brasov




Fa-i o diagnoza iti va spune singura ce o doare, cumperi senzori degeaba.


--------------------
Renault Laguna 2 2003 Privilege 1.9 dci 120 hp
Clio life evo 2019 0.9 75 HP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
akim200
post 2 Jun 2019, 11:55
Post #58


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 1 June 19




Filtrul de motorina a fost schimbat, motorina ii vine pana la injectoare in jur de 300 bari doar ca nu am curent pe mufele de la injectoare

2 Jun 2019, 19:20:
am pus testarul... nu are nici o eroare , cineva ma poate ajuta cu ce voltaj trebuie sa aiba mufa de la injectoare ??

This post has been edited by akim200: 2 Jun 2019, 19:20


--------------------
Renault Clio 3 2007 1.5 cdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pamela200
post 21 Sep 2019, 12:56
Post #59


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 15 September 19




Salut.
Am si eu un Symbol 1.5 DCI care nu a stationat cam 2 ani de zile si nu vrea sa porneasca.
Erorile initiale au fost:
P0089-Suction control valve stuck
P0670 -
P0403 - Exhaust gas recirculation control circuit
P0487 - Exhaust gas recirculation throttle position control circuit
Am curatat si testat valva de presiune din pompa, curatat si testat supapa EGR, am scos motorina ramasa in rezervor si totodata am schimbat filtrul de motorina + curatat conducte. La fel, nu porneste.
Am scanat din nou:
P0340 - Camshaft position sensor A circuit
P0403 - Exhaust gas recirculation control circuit
P0487 - Exhaust gas recirculation throttle position control circuit
Am schimbat senzorul de impulsuri de la volanta, am scos de tot supapa EGR, verificat sigurante si relele, spray la pornire, nimic...pur si simplu parca motorul se invarte in gol.
Ce as vrea sa va intreb:
1 - Este posibil sa am o problema de injectoare sau pompa inalte cu toate ca nu am erori ? Am desfacut conductele de presiune de la fiecare si atunci cand incerc sa pornesc, vine motorina la fiecare injector.
2 - Deoarece masina a fost lovita in fata si nu am radiatorul pus, este posibil ca motorul sa nu porneasca deoarece nu am lichid de racire pe instalatie ?
Astazi incerc sa verific distributia sa vada daca este cumva sarita de la punct.


--------------------
Renault Symbol 2008 - BR01MAS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 22 Sep 2019, 08:22
Post #60


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Verifica senzorul aflat langa fulia pompa!


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th October 2019 - 13:06
Dacia Server hosting