Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Porneste greu clio 1,5 dci, dupa multe incercri porneste

fsilviu86
post 18 Jul 2013, 19:03
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




asa cum am mai spus si intr-un topic care vad ca este inchis, am o problema cu masina mea care nu porneste la prima cheie. am fost la mai multi mecanici si pe diagnoza iesise un senzor de la ax cu came, bun am schimbat acel senzor, problema tot nu sa rezolvat, schimbat electrovalva de reglare presiune de pe pompa si tot nu sa intamplat nimic. un mecanic a zis ca este calculatorul de vina ca nu citeste acel senzor, cineva de pe forum a zis ca merge si fara acel senzor pozitie ax cu came probat am scos mufa si am mers fara el cateva zile si aceleas simtome momente cand porneste la prima cheie momente cand nu porneste decat la a 4 a a5 cheie, injectoarele au fost excluse sa aibe o problma pt ca nu scot motorina pe reter, dar ce am observat este ca daca opresc motorul mi se duce motorina inapoi pe instalatie, cu toate ca acea para de amorsare este schimbata. dar are momente cand porneste din prima chea si dupa o noapte de stat, si are momente cand nu porneste nici daca o opresc acum si in secunda urmatoare o pornesc, trebuie sa dau de mai mult ori la automat. si cand porneste motorul merge absolut normal, fara intreruperi, sau sa scoata fum sau sa consume mai mult decat pana acum.

sper sa nu mi se mai inchida topicul nou deschis si sa rezolv ceva cu ea, pana acum nici un mecanic nu ia dat decap. inclusiv cei la reprezentanta unde au zis ca este de la acel senzor care la ei costa o avere iar la magazin era 100 lei pe original.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costinoi
post 15 Aug 2013, 09:36
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 14 November 11




salut.si masina mea are aceiasi problema ca a ta,insa de ceva timp nu mai porneste deloc.am inlocuit la sfatul unui pompagiu para de amorsare fara nici un rezultat,apoi supapa de presiune de pe pompa tot fara nici un rezultat,am pus-o pe tester si imi da 4 coduri de defect(p0380,p0400,p0190,p0089)am incercat sa le sterg insa nu s-au sters decat 2(p0380 si p0400);masina are in continuare aceiasi problema;nu porneste.


va rog daca imi poate da cineva un sfat,ca m-am saturat de ia.


--------------------
dacia logan 2010 - b 300 t i a
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 17 Aug 2013, 19:10
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




incearca sa desfaci furtunul de la admisie si in timp ce cineva iti da la autoamt tu i dai cu spray de tantari sau gandaci, deodorant si vezi daca iti pleaca. daca porneste inseamna ca ai o probema pe alimentare. eu si acum am aceasta problema, imi pornste uneori la prima cheie uneori dau de 10 ori. problema la mine este supapa de pe pompa care este noua este buna, dar nu stiu de ce uneori i vine curent uneori nu i vine, problema este ca nu mai am nici o erore pe calculator, verificat instalatie de a supapa la calcuator, cineva a zis ca este calculatorul, deci problema la mine persista, dar la tine cele doua coduri de la ce sunt?? nu tia zis nimeni?? si un sfat sa nu te duci cu ea in reprezentanta ca iti iau milioane si nu rezolva nimic. eu asta am patit, test de injectoare plus pompa 360 lei, diagnoza separat de pompa si injectoare 150 si la sfarsit au zis ca este supapa de presiune de pe pompa si senzorul de pe axul cu came care defapt nu are nici o treaba cu pornirea, el citeste pozitia axuli cu came iar in momentul in care iti sare masina de la punct iti apare eroare. schimbat supapa retur si tot aceeasi problema, ma gandesc sa nu am probleme cu contactul dar i-mi da la automat, i-mi pornesc toate cand pun contactul mai putin nu porneste masina.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Aug 2013, 19:22
Post #4


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.157
Joined: 14 August 09




Pe axul cu came nu este nici un senzor....dar este unul care "citeste" roata dintata de la pompa de inalta.
Si daca prezinta defect electronic inseamna ca ai probleme.
Piesele schimbate de tine sunt SH sau noi?

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 17 Aug 2013, 20:28
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




deci senzorul se numeste "senzor pozite ax cu came" toate piesele schimbate sunt noi si originale, toti mecanici de pana acum au zis ca acel senzor nu are nici o treaba cu pornirea. singura problema este ca la mine cand pun contactul nu se aude supapa de presiune de pe pompa, iar cand se aude supapa motorul porneste sfert. cand nu se aude dau la automat si nimic. am verificat pe fir vin 12 volti dar nu este suficient daca nu are si amperajul necesar sa puna supapa in functiune. problema este din calculator sau din contact, unii zic contact unii zic calculator, cand o sa am bani am sa schimb partea electrica de la contact, daca tot asa face este calculatorul, cineva a mai zis de niste relee de langa baterie unele dreptunghiulare, am verificat acum si ultimele doua functioneaz primul nu stiu ce face pt ca nici cu motorul oprit si contact pu nu anclanseaza nici cu motorul pornit mergand nu face absolut nimic, daca stie cineva care este functia la fiecare releu in part dintre cele 3 dreptunghiulare ar fi de mare ajutor


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Aug 2013, 20:42
Post #6


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.157
Joined: 14 August 09




Pe roata dintata care antreneaza pompa de inalta presiune este o portiune de metal care cand trece prin dreptul senzorului se emite un semnal electronic.
Daca roata dintata nu este pozitionata corect atunci(schimbare distributie de ex.)atunci se poate ajunge in situatia cand semnalul este transmis gresit.....caz similar cu senzor defect.
Senzorul respectiv are legatura cu demarajul motorului....ai fost informat gresit.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 17 Aug 2013, 20:50
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




ok daca tu zici, problema este ca nu unu ci mai multi su uita la distributie si este ok, , si ajoritatea au zis ca n ar legatura pt ca motorul este common rail si pompa nu tine cont de pozitia in care se afla la pornire, si sincer iti spun ca eu in momentul de fata nu am mufa bagata la acel senzor si am zile cand masina porneste sfert, de exemplu toata saptamana trecuta nu am avut oproblema cu ea, acum de 2 zile porneste odata bine si de doua ori ba ... deci??? si de fiecare data cand porneste se aude un bazait de pe pompa in momentul in care pui contactul si astepti sa sestinga becurile, ia cand nu se aude acel bazait nu porneste neam. ceea ce spui tu se intampla la unele loganuri, si unele meganuri euro 3, la mine este euro 4 masina.

This post has been edited by fsilviu86: 17 Aug 2013, 20:51


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Aug 2013, 21:03
Post #8


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.157
Joined: 14 August 09




Diferenta dintre E3 si E4 este altundeva acolo este identic.
Si la Clio/Megane/Logan

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 17 Aug 2013, 21:13
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




ok bine daca tu zici, atunci cum iti explici ca eu merg fara acel senzor si masina porneste zile intregi la prima cheie si are zile cand nu porneste ... este o dilema .... daca eu o sa alimentez cea supapa de reglare presiune de pe pompa o pun pe contact, este ok? defapt daca mufa nu este bagata in regulator am bordul pom de iarna si nu porneste. vreau o variana sa pot face acea supapa sa mearga cand pun contactul. ....


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Aug 2013, 21:29
Post #10


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.157
Joined: 14 August 09




Un lucru e sigur:daca mergi cu senzorii lipsa sau mufe scoase nu te astepta la bine.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 22 Aug 2013, 19:31
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




am citi pe forum la dacia cu acelasimotor 1,5 dci si toti care au schimbat regulatorul de presiune de pe pompa au trebuit sa resofteze sau ceva de genu calculatorul ca sa-l recunoasca, oare este nevoie si la clio 1,5 dci sa fac acelasi lucru? pt ca mie tot greu i-mi porneste, adica cand se aude supapa de presiune pe pompa atunci masina o ia sfert cand aca supapa nu se aude nu porneste neam.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 23 Aug 2013, 00:45
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 328
Joined: 29 April 11




1-cred ca vorbesti de IMV sau actuator, cind spui supapa de pe pompa. pompa are supape dar in interior si sunt actionate mecanic, nu electric, asa ca nu ai cum sa auzi vre-o supapa atunci cind pui contactul.
2-verifica mufa care intra in IMV, adica cea maro, si implicit si cei doi pini de la IMV, sa nu fie ceva oxidat pe acolo.
3-daca ai decalaj la rola de la pompa, adica la distributie, atunci ba iti porneste la sfert, ba iti porneste la a 2-a sau a 3-a cheie, dar, in cazul asta pe un tester ti-ar fi aparut o eroare la pozitie axa cu came, camshaft position.
4-problema cu golirea instalatiei se datoreaza zonei cu filtru de motorina. ca atare scoate si verifica la fiecare teava in parte, capetele care se mufeaza la filtru sa aiba cite doua oringuri si sa nu fie ciupite. cel mai bine le scoti de acolo suflii cu un compresor si le pui la loc, daca sunt intacte. la fel verifici si oringul de la senzorul de apa, daca prevede filtrul.
5-daca schimbi IMV-ul nu trebuie sa rescrii nimic in calculator. e un simplu robinet alimentat de o tensiune variabila din calculator, tensiune rezultata si calculata in urma a mai multor date culese de calculator, de ex: pozitie pedala acceleratie, presiune in rampa, viteza, etc. in concluzie e doar un robinet. poti sa-i pui de la orice motor cu sistemul asta de injectie.
bafta, ca ai nevoie!


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 23 Aug 2013, 19:36
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




aer pe instalatie nu am, filtru motorina schimbat de curand, singura eroare care apare pe tester este sonsor pozitie as cu came adica acel senzor care este la distributie.cineva sa uitat la distributie si a zis ca nu este sarita de la punct pomnpa de injectie. alcineva a zis ca este din cauza calculatorului c cica cand citeste senzorul cand nu, sincer nu prea inclin sa cred ac este calculatorul, mai degraba cine sa uitat la distributie pote nu a vazut bine sau cine sti, o sa pun pe cineva la un service sa desfaca distibutia si sa s uite atent.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 23 Aug 2013, 23:17
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 328
Joined: 29 April 11




QUOTE
dar ce am observat este ca daca opresc motorul mi se duce motorina inapoi pe instalatie, cu toate ca acea para de amorsare este schimbata.

QUOTE
aer pe instalatie nu am,


daca zici ca se duce motorina inapoi in rezervor,atunci nu ramine aer pe instalatie?
sau cum?


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 26 Aug 2013, 11:07
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




problema cu motorina care se ducea inapoi si se faceau bule de aer am rezolvat-o am pus o supapa de sens si este ok acum.


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lalucri
post 25 Oct 2013, 21:11
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 41
Joined: 11 April 11




SALUT! Si eu am avut problema cu pornirea la dci, 48 kw. Pornea la a 4-a cheie lunga la 12-14 grade, si apoi nu a mai pornit. Am schimbat bujiile, dar nimic. Presiunea in rampa era 170-180. Am gasit doua supape de retur care curgeau, am schimbat una(450 lei) si a pornit. Acum porneste mai greu la rece(invarte de cateva ori), dar porneste. Pornirea la cald este ok. Acum mi se aprinde matorul SERV si airbag uneori la pornire, alteori in sarcina si se stinge cand accelerez mai tare. Uneori, la rece, se aprinde indicatorul de eroare electronica (sau apa in carburant) si motorul merge turat la 1000. Se stinge dupa demaraj. Ce poate fi? Pe tester nu a aparut mai nimic.


--------------------
Renault Symbol DCI 2006/Fidji - DJ 10 XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jfo
post 26 Oct 2013, 11:58
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 285
Joined: 5 November 06
From: Bucuresti




Salut!fa testul de retur la injectoare sigur mai ai unul spre duca.


--------------------
Renault Clio-SYMBOL /Clio-Hatchbach/ Fidji 80Cp 2006/2001 65 Cp
D C i
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
altair
post 23 Nov 2013, 21:07
Post #18


-<>-


Group: Members
Posts: 102
Joined: 10 August 05
From: Galati




Am o problema similara (pt masina din semnatura):
- se intampla uneori sa nu porneasca (incercat 6-7 ori);
- dac o inping, bag in viteza + contact => porneste;
- curios ca aceasta problema nu apare niciodata dimineata, doar dupa-amiaza (aprox. 8-9 ore) la plecare (afara era cald ~15-20grd);

Saptamana asta mi-am luat inima in dinti, am fost la o diagnoza (la reprezentanta Renault) + verificare injectoare cu bidonase, rezultat:
- nici o eroare prezenta + totul pare ok => doar o variatie inexplicabila la presiunea de la pompa;
- lasata peste noapte pana a doua zi a pornit la fiecare incercare a mecanicilor (deci problema mentionata de mine nu s-a materializat).

Concluzia: injectoarele sunt bune + trebuies sa ma pregatesc de schimbarea regulatorului de presiune (o cauza posibila a variatiei dar pompa nu poate fi exclusa).

Din motive de buget + nu sunt inca sigur ca asta e cauza => am amanat un pic alte cheltuieli ramanand sa mai urmaresc comportamentul masinii.

Sugestii/comentarii? (se pare ca am scris un mic roman)


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.5 dCi 70CP - zzz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 24 Nov 2013, 08:59
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




acelasi lucru am facut si eu ca si tine .. si nici un resultata, am schimbat si acel regulator de pe pompa, impreuna cu alti senzori, la indrumarea mecanicilor in urma unor diagnoze ... daca cineva da de cap la aceasta problema sa posteze aici


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 24 Nov 2013, 14:34
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




Salut,poate fi si o posibila problema la un senzor.Stiu cazuri cu aceleasi simptome care totul a fost de cititorul de pe volanta,care nu o sa iti apara defect la tester.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady24
post 25 Nov 2013, 18:24
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 874
Joined: 23 December 09




Asa este, poate fi vorba si de senzorul de pe volanta, insa mai poate sa fie si de la o valva care se afla pe lateralul distribuitorului hidraulic (capul hidraulic al pompei). In interiorul acestei valve se afla un oring care daca este ciupit aveti astfel de probleme. Atentie mare cand demontati valva sa nu pierdeti acel inelus de cauciuc.


--------------------
Logan Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
altair
post 26 Nov 2013, 19:07
Post #22


-<>-


Group: Members
Posts: 102
Joined: 10 August 05
From: Galati




ok daca e acest sensor de pe volanta mai pornea impinsa? ori e posibil sa aiba un contact imperfect...


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.5 dCi 70CP - zzz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 26 Nov 2013, 19:27
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




@ady24 nu este exclusa nici varianta acelei valve mecanice cred ca te referi,la opel cdti mai este intalnita problema,
@altair nu cred ca este vorba de contact imperfect.Nu stiu de ce se manifesta asa acel senzor,doua cauze posibileai fi: ma gandesc ca ar fi atunci cand actionam electromotorul acesta ia prea mult curent si senzorul fiind deja uzat nu mai poate citi corect informatia,ori apar interferente elctromagnetice ale electromotorului cu cititorul ,acesta fiind un senzor Hall,mai mult nu stiu ce sa zic.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 27 Nov 2013, 23:14
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 328
Joined: 29 April 11




QUOTE
Saptamana asta mi-am luat inima in dinti, am fost la o diagnoza (la reprezentanta Renault) + verificare injectoare cu bidonase, rezultat:
- nici o eroare prezenta + totul pare ok => doar o variatie inexplicabila la presiunea de la pompa;


cum pareau ok la verificarea cu bidonasele? nici o valoare , nici o cantitate de motorina masurata intr-un timp anume? cum si-au dat ei seama ca sunt ok? din vorbe?

iar acum: la o variatie "inexplicabila" a pompei => halal reprezentanta!
variatia respectiva trebuie sa aiba o explicatie. e la mintea cocosului ca ceva se intimpla pe acolo, deci care e cauza? asta trebuiau ei sa gaseasca: cauza.
oricum ar fi, o variatie a presiunii pompei e data de:
-functionarea defectuasa a injectoarelor, a regulatorului de pe pompa sau probleme cu alimentarea de carburant.
in concluzie, verifica returul la injectoare: ML/MIN!!!, verifica sa nu ai pilitura(lasa returul pompei sa curga intr-un pet transparent, preferabil de 5 l, si pune magnetul pe pet), totodata vezi daca motorina ce iese din pompa este curata lacrima.
daca pina aici totul ar fi in regula atunci ai calamina pe supapele de la capul hidraulic, dar asta se intimpla la masinile care stau nepornite cu lunile.

This post has been edited by hellcat: 28 Nov 2013, 09:36


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lalucri
post 28 Nov 2013, 22:21
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 41
Joined: 11 April 11




Revin cu completari la un post anterior. Întrucât pornirea a devenit din nou o problemă, am schimbat si cealalta supapa de retur care efectiv tasnea. A pornit bine vreo doua zile. La 1 grad C, pornea la a doua cheie. Am observat bule de aer pe toate furtunasele si, amorsand pompita de motorina, am constatat ca pierde motorina pe la furtunasul uneia dintre supapele de retur. Toata motorina se ducea inapoi spre rezervor. Dupa ce am schimbat furtunasul, nu mai am nicio bula de aer si porneste ca-n prima zi.


--------------------
Renault Symbol DCI 2006/Fidji - DJ 10 XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
altair
post 3 Dec 2013, 18:07
Post #26


-<>-


Group: Members
Posts: 102
Joined: 10 August 05
From: Galati




@meggeo81: cred ca exprimarea mea a fost defectuasa
Din start am fost avertizat ca trebuie sa ma gandesc la schimbarea regulatorului de presiune => lucru pe care l-am si facut => rezultatul la diagnoza: variatia a disparut (sincer sa fiu ma si obisnuisem cu acele zvacnete cat motorul era rece si nu numai)

La testul cu bidonase: 1minut >21/22ml pe toate cele patru bidonase (identic pe toate).

masina este folosita zilnic (am avut acum ~2 ani o perioada de 3luni cat am fost in delegatie timp in care masina a stat pe dreapta, si am mai avut astfel de perioade dar la distanta de 1-2 ani intre ele)

Dupa schimbare regulator motorul suna uniform fara variatii, dar problema cu pornirea persista.

Am sesizat in acest weekend: e normal ca de la pompa pe furtunul marcat cu sageata galbena sa am aer din cand in cand? (o alta problema observata la filtrul de motorina cele doua furtune marcate cu sageti rosii am aer uneori pana spre pompa)

This post has been edited by altair: 3 Dec 2013, 18:38

Attached thumbnail(s)
IMAG0970_1.jpg ( Size: 745.37k ) Number of downloads: 1831
IMAG0969_2.jpg ( Size: 705.96k ) Number of downloads: 1897


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.5 dCi 70CP - zzz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jfo
post 3 Dec 2013, 23:31
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 285
Joined: 5 November 06
From: Bucuresti




Aer cica au cam toate si e greu de înlăturat cauza ,asa mi-a spus un mecanic de la reprezentanta,,mai devreme sau mai tarziu tot pica injectoarele sau pompa.tocmai aerul respectivf fiind cauza asta citandu-l pe el smile.gif ,i


--------------------
Renault Clio-SYMBOL /Clio-Hatchbach/ Fidji 80Cp 2006/2001 65 Cp
D C i
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisolro
post 4 Dec 2013, 08:04
Post #28


Posts: 1.435.866


Group: Members
Posts: 1.870
Joined: 9 November 07
From: Bucuresti




dac-ar veni numai aer pe o durata mai mare as intelege dar la cateva bule pe toata teava aia mi-e cam greu sa cred ca ar fi cauza principala a caderii injectoarelor
sa ne dea el in scris asta ca sa mergem apoi cu hartia aia la Renault tongue.gif

This post has been edited by crisolro: 4 Dec 2013, 08:05


--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meggeo81
post 5 Dec 2013, 22:48
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 328
Joined: 29 April 11




QUOTE
La testul cu bidonase: 1minut >21/22ml pe toate cele patru bidonase (identic pe toate).


fa singur paralela: un injector nou, sau cu valva de retur noua, Delphi, da 3,5ml/min. te mai intrebi de ce iti porneste greu?

QUOTE
Aer cica au cam toate si e greu de înlăturat cauza ,asa mi-a spus un mecanic de la reprezentanta,,mai devreme sau mai tarziu tot pica injectoarele sau pompa.tocmai aerul respectivf fiind cauza asta citandu-l pe el


pai deh, e de la reprezentanta omu'. si daca mai zice ca e cam greu de inlaturat cauza inseamna ca el merge la ghici. asa ca nu mai da pe la reprezentanta respectiva.
NU trebie sa aiba nici pic de aer pe instalatie. iar daca are, e clar ca pe undeva trage. asa ca o verificare a instalatiei nu ar strica. si ma refer doar la imbinari, o-ringurile de la imbinari.


--------------------
reno megane s 2008 - DB-67-GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fsilviu86
post 7 Dec 2013, 18:40
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 409
Joined: 12 April 10
From: Buzau




revin cu problema mea ... am cumparat un cablu de diagnoza si am constatat urmatoarea eroare "ECM - DDCR - BEB2 à BEB4 - v5.0 Failures detected
Camshaft Position Sensor "A" Circuit " acum vine problema mea, senzorul de pe axul cu came este schimbat cel de la distributie este nou, poate sa mai fie si senzorul de pe volanta, cel care citeste de pe arbore?vad ca senzorul asta este nitat cu litera A atunci litera B care este? acel senzor de pe volanta l-am dat jos si l-am curatat este curat ... defapt era curat nu avea nimic pe el.

This post has been edited by fsilviu86: 7 Dec 2013, 18:41


--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th October 2019 - 10:50
Dacia Server hosting