Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

probleme pornire megane 1

costas2016
post 31 Dec 2015, 19:28
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 31 December 15




Astazi de dimineata nu a pornit motorul. Becul rosu martor de la bord clipeste in continuu si motorul nu da nici un semn de viata, adica se invarte cand ii dau la automat dar nu porneste. Precizez faptul ca este vorba de un renault megane 1, 1999, motor 1,4 l 16 valve + GPL. In ultimul timp am mai observat faptul ca motorul se tureaza singur si sta undeva intre 900-1400 de rotatii/min. Mi s-a spus ca poate fi de la senzorul de turatie dar nu a fost asa. L-am scos, l-am curatat si l-am dat cu un spray de contacte dar problema persista. In ultima perioada am avut probleme cu acumulatorul, in sensul ca este pe duca . Are peste 4 ani de zile.

Vreun sfat?

Va multumesc!


--------------------
Renault Megane 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BN13DNM
post 1 Jan 2016, 09:24
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 28 December 15




Nu cred ca este acumulatorul de vina,din moment ce invarte motorul, eu as verifica in ordinea aceata: senzorul de pe volanta, fise, pompa benzina.


--------------------
renault megane 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
krapcarasu
post 1 Jan 2016, 10:20
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.903
Joined: 25 November 08
From: Suceava




cand clipeste repede inseamna ca immo nu permite sa porneasca , degeaba umbli la altele pana nu rezolvi asta ; turatul singur - iti trage aer la admisie pe unde nu trebuie , poate de asta si omori bateria ca o ia mai greu


--------------------
Renault Megane 1.4 16 v 1999 - sv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexciupy
post 1 Jan 2016, 18:29
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 14
Joined: 10 March 09




Am si eu aproximativ aceeasi problema!

In sezonul rece porneste greu si dupa ce porneste ramina turata

intre 1500-1700rot pina se incalzeste motorul.

This post has been edited by alexciupy: 1 Jan 2016, 18:30


--------------------
renault megane1 2001 expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costas2016
post 2 Jan 2016, 10:42
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 31 December 15




cine poate sa-mi dea mai multe detalii cu privire la immo ? Multumesc !


--------------------
Renault Megane 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
big_electro61
post 2 Jan 2016, 15:38
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 26
Joined: 21 November 15




Nu este recunoscut cip-ul din cheie...,incearca cu a 2-a cheie...!


--------------------
renault clio 2001 simbol - B 58 SXD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costas2016
post 3 Jan 2016, 12:45
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 31 December 15




am încercat ! Același rezultat și cu cea de-a doua cheie !


--------------------
Renault Megane 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 3 Jan 2016, 13:15
Post #8


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Bobina din jurul contactului care "citeste" cipul....poate?


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cojocaru claudiu
post 24 Jan 2019, 16:17
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 17 November 18




Buna ziua eu am urmatoarea problema sta turata la 1500 cind pornesc si creste la 2000 circa 10 min pe urma isi revine

This post has been edited by Cojocaru claudiu: 24 Jan 2019, 16:20


--------------------
Renault Megan cupe An 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 24 Jan 2019, 17:06
Post #10


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Garniturile de la clapeta de accelerației trebuie schimbate sau MPP.

This post has been edited by espacern: 24 Jan 2019, 17:07


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stuke
post 23 May 2019, 08:45
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 26 March 08




Salutari, am si eu urmatoarea problema la un megane 1 din 1999 cu motor 1,6 e(cel de 8 valve si 90 CP + GPL). Joi pe 09.05.2019 am circulat cu masina toata ziua, fara nici o problema, seara am parcat masina si pana marti nu am mai umblat deloc la ea. Marti cand am vrut sa plec la servici nu a vrut sa mai porneasca deloc. Am chemat pe cineva cu tester(parca delphi scria pe cutia aia) si nu reusit sa se conecteze la masina. Asa ca am luat-o prin excludere si am descoperit ca masina nu are scanteie. Am inlocuit senzor volanta, fise, bobina, bujii si nimic. Am inceput verificarile si am descoperit ca in bobina in vine curent(am folosit o surubelnita de control) dar cand dau la automat nu are scanteie bujia. Becul rosu din bord de la imobilizator se stinge cand dau la automat, am incercat cu ambele chei...nu stiu ce sa ii mai fac. Ideea e ca masina este in sabareni jud giurgiu si nu stiu nici un servici bun prin zona orice sfat e bine venit.


--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige - B-76-WKR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 23 May 2019, 22:40
Post #12


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Posibil sa fie defect cablajele de la contact/neiman....sau vreo siguranța!


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lupo_1.7sdi
post 28 May 2019, 00:14
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 319
Joined: 22 August 09
From: BRASOV




Citește și topicul ăsta
probleme pornire megane


--------------------
Renault Megane 1 Classic, 1.6 benzina, 8 valve 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
krapcarasu
post 19 Sep 2019, 09:24
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.903
Joined: 25 November 08
From: Suceava




la mine nu porneste bine la rece pt ca nu se alimenteaza pompa de benzina decat 0,5 secunde cand pun contactul, la cald se alimenteaza aprox 3 sec, cine comanda releul pompei?
Releul e bun , am pus si altul bun si tot asa doar f putin deschide la rece

19 Sep 2019, 10:44:
poza cu releele

This post has been edited by krapcarasu: 19 Sep 2019, 09:44

Attached thumbnail(s)
rsz_inkeddscf7668_li.jpg ( Size: 43.64k ) Number of downloads: 45


--------------------
Renault Megane 1.4 16 v 1999 - sv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 20 Sep 2019, 13:47
Post #15


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.158
Joined: 14 August 09




Ai schimbat contactul de la volan....cumva?


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
krapcarasu
post 20 Sep 2019, 14:31
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.903
Joined: 25 November 08
From: Suceava




nu e schimbat contactul, am umblat la relee si vad ca acum primeste cele 3 secunde si la rece, am pus contactul de vreo 5 ori si a pornit la prima cheie scurta. Ca sa evit sa pun de multe ori contactul pun un fir scurt de la releu la +proiectoare(nu mai am proiectoare dar cablurile au ramas) si alimentez 10-15 secunde inainte de prima pornire. De la ce o fi releul din dreapta , cel cu semnul intrebarii?


--------------------
Renault Megane 1.4 16 v 1999 - sv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th October 2019 - 11:11
Dacia Server hosting