Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

imi consuma curent din baterie cand masina sta

steefanel
post 20 Feb 2013, 22:33
Post #31


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 20 May 09
From: bucuresti




verificati firele (firul)care pleaca de la alternator!!! eu am avut acel fir semiintrerupt si cand se misca jap bateria murea, cand facea contact incarca bine !!!


--------------------
renault megane scenic 1 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
silviudracu
post 29 May 2013, 00:56
Post #32


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 29 August 12




Cred ca este o problema generala la Renault !
Toata instalatia electrica imi cedeaza treptat.
Prima oara bateria se descarca singura.( consum mare in stationare )
Mufele se topesc, etc.


--------------------
Renault Megane II 2003 / Lux Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s.stefan15
post 12 Nov 2013, 21:39
Post #33


Membru incepator


Group: Members
Posts: 86
Joined: 5 December 09




Dar o rezolvare privind descarcarea bateriei a gasit cineva?
Nu de alta dar si eu sunt in aceasta situatie, dupa ce am gasit-o descarcata dimineata, am inlocuit-o cu una noua si surpriza cea mare a fost ca dupa 3 ore am gasit-o si pe aceasta total descarcata (nici curent sa se descuie masina nu mai avea).


--------------------
RENAULT MEGANE II full 2008, 1,6 16 V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tavi79
post 13 Nov 2013, 00:12
Post #34


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 25 February 07




In 3 ore o baterie noua o descarci complet doar datorita unui scurt circuit major in instalatia electrica
Mergi urgent la un service/electrician auto
Nu de alta dar exista riscul sa-ti ia foc masina.

This post has been edited by tavi79: 13 Nov 2013, 00:15


--------------------
Renault Megane 1.5dCi 101 Ponei 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s.stefan15
post 13 Nov 2013, 10:44
Post #35


Membru incepator


Group: Members
Posts: 86
Joined: 5 December 09




Se pare ca alarma (cobrapac 1) e dracul! Dupa ce ma edific 100% am sa povestesc si voua. Problema e ca nu gasesc pe nimeni care sa poata spune daca intr-adevar ea imi consuma curentul din baterie.
PS: Nici la reprezentanta nu s-au putut pronunta cu toate ca alarma a fost achizitionata si montata acolo. In schimb au spus ca din sistemele masinii nu poate fi nimic care sa descarce bateria! Adevarul este ca acum a si luat-o razna alarma asta, ba nu mai functioneaza, ba daca ii scot siguranta face galagie cand semnalizez, etc.


--------------------
RENAULT MEGANE II full 2008, 1,6 16 V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tavi79
post 14 Nov 2013, 10:58
Post #36


Membru incepator


Group: Members
Posts: 21
Joined: 25 February 07




E posibil ca alarma sa o ia razna tocmai datorita tensiunii sau fluctuatiilor de tensiune din sistemul electric.

Exista posibilitatea sa fie chiar renumita alarma de vina.

Eu am tot o Cobra d'asta din "fabrica" dar meseriasii din reprezentanta care au montat-o, au gaurit conducta de aer cald de la picioare sofer ca sa treaca din habitaclu in compartiment motor cu senzorul de capota deschisa.

Schimba reprezentanta daca aia nu sunt in stare sa ii dea de cap


--------------------
Renault Megane 1.5dCi 101 Ponei 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 1 Dec 2016, 12:21
Post #37


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Buna ziua ,sunt utilizator nou de megane 1.5 dci vechi (sh 2005). La oprirea motorului din buton, la un interval de 20-30 sec, se aude un arc electric in zona mufelor de la calculator ,dupa care se aude ca ramine ceva cuplat e un tiuit discret.Daca nu decuplez bateria,in cateva ore se descarca. A mai patit cineva ?


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meg2s
post 1 Dec 2016, 15:54
Post #38


Membru autentic


Group: Members
Posts: 217
Joined: 5 November 15
From: Bucuresti




Esti sigur ca 'tiuitul' discret nu este de la solenoidul de pe traseul de aer? air_temp_sensor_on_the_air_intake_and_turbo_boost_solenoid_valve.jpg ( Size: 119.13k ) Number of downloads: 324

Este vizibil in poza deasupra capacului rezervorului de lichid de frana. La mine face adesea zgomot zeci de secunde dupa oprirea motorului, iar bateria nu are probleme. La Renault mi-au spus ca e normal.
Daca zgomotul de care vorbesti vine de la solenoid, e foarte probabil ca bateria ta sa se descarce din alte motive.


--------------------
RENAULT Megane Sedan 2008 1.5 dCi 78kW Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 2 Dec 2016, 09:28
Post #39


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 35.807
Joined: 15 August 05




La benzinar acel tiuit e de la corpul clapetei de acceleratie, adica de la motorasul acesteia Cand e mtorul pornit nu se distinge, doar daca pui contactul, si trebuie sa se opreasca la cateva secunde dupa ce ai luat contactul/oprit motorul.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 2 Dec 2016, 19:02
Post #40


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Am uitat sa precizez ca dupa ce decuplez plusul bateriei si il repun, tiuitul acela dispare.
Maine verific solenoidul! Multumesc pentru sfat.


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 9 Dec 2016, 20:15
Post #41


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Salut am verificat solenoidul.La vreo 15 secunde dupa oprire motor se aude si se simte cu mana ca in interior se produce un arc electric.Se aude apoi ca alarma de la telefon si dupa ramane tiuitul.Credeti ca nu actioneaza actuatorul?


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meg2s
post 10 Dec 2016, 11:52
Post #42


Membru autentic


Group: Members
Posts: 217
Joined: 5 November 15
From: Bucuresti




La mine a fost o perioada in care facea acel zgomot dupa oprirea motorului, dar n-am avut alte motive de ingrijorare. Acum nu se mai aude.
Insa la mine nu au fost probleme cu bateria.
Ai spus mai devreme ca daca deconectezi borna solenoidul tace (normal) si la reconectare tace in continuare. Daca faci manevra asta si lasi borna conectata tot se mai descarca bateria in cateva ore? Ma gandesc in continuare ca e alta cauza a descarcarii, nu solenoidul.


--------------------
RENAULT Megane Sedan 2008 1.5 dCi 78kW Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 17 Dec 2016, 21:27
Post #43


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Salut, dupa ce decuplez acumulatorul si il reconectez pot sa pornesc motorul si dupa cateva zile. Am masurat zgomotul in compartimentul motor si cel mai puternic este la un ansamblu situat deasupra egr .
Maine fac un clip video, sa vad cum il postez!

18 Dec 2016, 14:44:
Dupa ce am cautat pe net imagini cu motorul , am vazut ca piesa e de fapt electrovalva EGR.Poate piesa asta sa ramana sub tensiune dupa oprirea motorului?

This post has been edited by ovivi: 18 Dec 2016, 14:44


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 11 Jan 2017, 19:21
Post #44


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Problema a disparut dupa ce am dat jos bateria ca sa o pun la incarcat .!!


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luca76
post 17 Jan 2017, 18:45
Post #45


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 26 May 14
From: Cel mai sarac judet din tara




Va salut!
Am un coleg cu un megane 1,6 16v din 2005 cu alarma pusa de noua in reprezentanta. Dupa ce inchide masina din card rămâne aprins martorul la frana de mana si ledurile ce lumineaza display-ul din bord fara ca acesta sa afiseze nimic,consumatori ce descarca acumulatorul peste noapte.Stie cineva cum se poate remedia problema?
Multumesc !

18 Jan 2017, 07:22:
Sa fie oxidate contactele mufei ce alimenteaza ceasurile?

18 Jan 2017, 17:28:
Am scos ceasurile,curatat contactele la mufa inclusiv pinii display-ului,nimic.Display-ul ramane iluminat(lumina foarte slaba,abia vizibil ziua) și becul la frana de mana e in continuare aprins.Nu are nimeni nici o idee?

This post has been edited by luca76: 18 Jan 2017, 16:28


--------------------
renault megane 3 sport tourer 1,4 tce 130 2010 - Numar de vaslui
prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luca76
post 27 Jan 2017, 16:16
Post #46


Membru autentic


Group: Members
Posts: 396
Joined: 26 May 14
From: Cel mai sarac judet din tara




Vinovat a fost blocul de lumini.


--------------------
renault megane 3 sport tourer 1,4 tce 130 2010 - Numar de vaslui
prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovivi
post 17 Mar 2017, 20:07
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 13
Joined: 1 December 16




Salut, dupa o perioada in care masina a functionat fara probleme,intr-o dimineata bateria descarcata ( 9 V )! Din nou solenoidul EGR ramane sub tensiune si tiuie dupa oprirea motorului. Ii scot mufa de alimentare-tace, cand i-o pun iarasi canta. Concomitent a aparut si o problema la geamul portirei stanga, nu pote fi coborat/ridicat decat prin actionare repetata a butonului,merge in secvente.deocamdata ca sa pot folosi masina decuplez scurt borna bateriei si o pun la loc daca staionare e mai mare de o ora.Am tot cautat pe NET si pana la urma, pe Form Renault UK am gasit um text pe care l-am tradus si il postez aici:
Supapa Egr canta si nu s-a oprit atunci când cheia de contact a fost scoasa. La verificarea mufei de alimentare la pinul de supapă EGR 1 a avut 4.8V și PIN-ul 2 a avut tot timpul 5 volți (IGN pornit sau oprit).

Ceea ce am făcut a fost să las aprindere OFF și am început sa trag de relee pe rand unul cate unul urmand sa-mi îndrept apoi atentia spre siguranțe, dar noroc! După tragerea primului releu nu sa întâmplat nimic supapa EGR a continuat să murmure, astfel ca l-am reintrodus la loc. Odată ce am tras al doilea releu EGR-ul a-a oprit din cantat.

Am ajuns la concluzia ca acest releu trebuie să fie defect . Am găsit un alt releu în cutia mea cu unelte, care a avut același numar de pini și am l-am introdus-o în soclu. Bingo valva s-a oprit din cantat.

Am pus contactul ON si masina a pornit masina / oprit masina si am ascultat supapa EGR ... l fredonate timp de 5 secunde după oprirea motorului apoi s-a oprit.

Am verificat din nou tensiunea pinilor supapei EGR cu aprindere OFF și PIN 1 și PIN 2, 0 volți ca .

Apoi am pus contactul ON și Pinul 1 a avut 4.7Volts și Pinul 2 a avut 5 volți.

PUS totul înapoi împreună și testat mașina după câteva ore și a mers bine.

A fost doar un releu în cutia de siguranțe, care este prinsa cu două șuruburi Torq lângă baterie.Cutia de siguranțe, se află pe partea aripii soferului.
Am incercat si eu sa ajung la relee dar cand sa demontez supotul bateriei m-am blocat in trei surburi Torq super ruginite!ASTEPT sa-si faca efectul sprayul degripant !


--------------------
Renault megane II 2005 85 cp 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th December 2017 - 00:51
Dacia Server hosting