Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 18 19 20 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme aer conditionat, nu mai porneste compresorul

mihaitaa
post 24 Aug 2018, 11:49
Post #571


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 5 July 15




Multumesc.
Ar trebui dus firul pana la masa de langa baterie sau crezi ca e ok sa iau "o masa" dintr-o zona mai apropiata de senzor?


--------------------
Renault Symbol 2007 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 24 Aug 2018, 15:44
Post #572


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.099
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Oriunde dar legatura buna. Iar "dinspre pini" este -dinspre gauri- ca e mufa mama.


--------------------
symbol ph4 /clio 4 ....dci 65/1,2aspirat ....2006 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihaitaa
post 26 Aug 2018, 11:40
Post #573


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 5 July 15




Operatie reusita, pacientul sanatos....Totul este in regula, ac-ul functioneaza normal, nu se mai intrerupe daca misc de mufe si fire. Multumesc mult colegului "verde" pentru descoperirea problemei si ajutor in rezolvarea ei. Daca ajungi prin Bacau, o bere o ai din partea mea!
Cateva observatii dupa rezolvarea problemei, cred ca erau de inainte de a rezolva problema:
- cand turez motorul, se aude cuplat/decuplat compresorul. El functionand normal in rest.
- inainte sa scot mufa senzorului si sa incep operatia am descperit puncte de ulei, curat culoare spre verde, pe conducta de ac langa senzor...
In acest moment ac-ul functioneaza in parametrii normali. Incerc sa descopar de unde curge uleiul.
Un sfarsit de week-end frumos!

Edit:
Se vede in poza in dreapta langa senzor o pata de ulei...

This post has been edited by mihaitaa: 26 Aug 2018, 12:13

Attached thumbnail(s)
20180826_100533.jpg ( Size: 3.48mb ) Number of downloads: 396


--------------------
Renault Symbol 2007 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 26 Aug 2018, 13:05
Post #574


Oldschool Member


Group: Moderatori
Posts: 13.476
Joined: 2 December 04
From: Ploiesti




E normal ca ambreiajul sa se decupleze in sarcina mare.
Ai umblat la presostat? L-ai scos de acolo? L-ai lasat scos? Pe teava, sub presostat, exista o supapa. Daca ai umblat la el, cel mai probabil supapa nu mai merge tocmai bine.
Daca nu ai umblat, etansarea presostatului pe teava este proasta. Parca exista un o-ring acolo, s-o cere altul, probabil.


--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihaitaa
post 26 Aug 2018, 13:28
Post #575


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 5 July 15




Nu am umblat la presostat. Am umblat doar la mufa senzororului.
Asa m-am gandit si eu, stand pe loc, turatie mare si probabil decupleaza compresorul.
Am.uitat sa va spus, cand facea prolemea ac-ul am tot umblat la senzor...imi parea ca mergea aerul bine dupa ce umblam la el, miscam de el. Din pacate la un moment dat am oprit masina si am.umblat asa de bine la el, incat a iesit cu totul teava din radiator si am pierdut tot freonul din instalatie. S-a smuls surubul cu o parte din filet din radiator. Am fost la service am pus un surub mai mare, am verificat etanseitatea si dupa am facut plinul cu freon.Totul ok. Inainte de aceasta operatie, nu am mai gasit niciodta ulei pe teava.
Ma gandesc sa nu fie cumva ulei de la compresor, dar ar trebui sa pierd presiune in instalatie. Deasupra senzorului am compresorul si alternatorul. Deci nu vad de unde apare uleiul foarte curat.
O sa incerc sa o ridic masina pe ceva si sa ma uit mai atent de unde apare uleiul.


--------------------
Renault Symbol 2007 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marinizo
post 14 Oct 2018, 01:55
Post #576


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 2 March 10




QUOTE(verde @ 17 Jun 2016, 20:03)
Pentru ca v-am bruiat cu AC-ul , azi caldura m-a determinat sa rezolv problema. Am scos mufa de la senzor captor presiune freon si am taiat firul de masa . Capatul dinspre senzor l-am legat la masa caroserie si AC-ul merge fara ezitare.Capatul dinspre UCH a ramas in aer. Cupla compresorul cand voia muschiu UCHului sau daca miscam de firele de la cupla UCHului.Pe DDT zicea captor presiune freon defect-presiune mare freon permanent si dadea valoarea de 30 bari !!!! normal la 28 trebue sa decupleze compresorul.Am schimbat senzorul absolut degeaba.La cupla senzorului masuram 5v conform desen , dar cand nu cupla compresorul , pe firul de masa era un +3v ceea ce m-a determinat sai fortez legatura in masa caroseriei. Concluzia mea a fost ca UCHul nu da masa corect la senzor.
In desen e conectorul cum se vede cand e scos din senzor (vazut dinspre senzor). Ambele situatii prezentate in desen sunt cu ACul cuplat. Am adus firul de la conectorul senzorului pana la surubul din poza.
*



ciudat un lucru, am si eu problema asta cu a/c-ul poreste cand este racoare afara si nu porneste cand este cald , am cumparat 2 sonde , una din dezmembrari , care mi-a confirmat ca ac-ul merge pe ea si una noua pentru ca pe prima nu a functionat am decis sa cumpar si una noua , simptoma era aceasi pe toate trei sonde , cele cumparate nu erau originale dupa cod si aveau alta forma dar se potriveau pe mufa iar cea din dezmembrari venea dupa un clio 2 , am demontat si verificat toate firele de la butonul de pornire pana in UCH, am crezut ca unul este intrerupt ,nu am gasit nici o problema , singurul lucru care nu l-am incercat a fost sa misc mufa din UCH , pentru ca nu am rezolvat problema pana acum , m-am decis sa tai 2 sonde sa vad ce gasesc in ele , in cea originala am gasit un integrat 7 condensatori nepolarizati si 3 rezistente ,toate legate la un senzor de presiune ceramic cu 3 pini ,IC-ul se numeste mlx12106f, imposibil sa-i gasesc datasheet pe internet dar acel fir pe care spui tu ca l-ai taiat si l-ai dat direct la masa nu sunt sigur ca trebuie sa fie chiar masa din UCH pentru ca circuitul din sonda pe care sunt montate piesele are acel pin dat la masa sondei deci practic sonda isi ia +5v din UCH si masa si-o ia prin corpul ei dupa radiatorul masini , intre firul care vine din UCH ( cel care il numesti masa de la UCH) si masa dupa corpul sondei este montat un condensator nepolarizat , lucru care il stiu este ca un condensator nu isi are rostul sa fie montat intre - si - el trebuie sa fie montat intre + si minus mereu deci clar acolo trebuie sa vina cei 3v din UCH ,in alta ordine de idei, nu stiu ca un contact imperfect sa furnizeze o tensiune fixa de fiecare data, eu am luat sonda demontata am cuplat-o la masina si am masurat, firul cu +5v este asa firul de minus am 4,20v pe el intre el si minus baterie iar firul de semnal la fel 4,20 am legat un fir la - baterie pe minusul circuitului din sonda am masurat, se intampla acelasi lucru , am luat o rezistenta de 10k un picior legat cu minusul circuitului iar unul pus pe minusul care vine din UCH "defapt cel care zici tu 3v" si compresorul a pornit , in momentul ala am masurat curentul pe cei 2 pini de date si minus , si pe amindoi aveam 3,2v in loc de 4,20 dar sonda practic era la mine in mana nu mai masura nici o presiune , pe una din cele 3 intrari care le are IC-ul de la senzorul din ceramica am legat un semireglabil de 10k intre ea si masa caroserie iar cand micsorez rezistenta scade voltajul pe cei 2 pini si ac-ul porneste si cand maresc rezistenta creste voltajul pana la 4,20 v si ac-ul se opreste , eu am facut un montaj sa pacalesc sonda pentru ca nu stiam pana acum ca merge sa-i dai un minus pe acel fir si se rezolva dar rezolvarea cu masa pe acel fir este tot o pacaleala a ECU-lui , chiar am sa incerc si sunt aproape sigur ca, cu mins pe acel fir ac-ul va functiona cu sonda scoasa din presiune , in cea ce il priveste pe noul senzor ac de logan cica la 80 de lei cel cilindric care se potriveste la mufa cu clio , in interiorul lui exista un ic mai mic niste condensatori si rezistente iar in loc de senzor de presiune exista o bobina intr-un inel de ferita ce masoara o rezistenta de 68k toate astea sunt bagate in carcasa cu scopul de a prostii ECU ca totul este in regula cu presiunea AC, pentru ca in sonda asta practic nu are cum sa ajunga presiune la ceva , filetul sondei care se infileteaza in conducta ac este pe posst de suport pentru sonda ,este facut dintr-un metal de 3 4mm grosime iar peste el este aplicata bobina practic este un capac pentru conducta de ac nici 20 de bari nu ar putea sa umfle putin tabla aia de 4 mm grosime

This post has been edited by marinizo: 14 Oct 2018, 02:06


--------------------
dacia 1300 break 2001 - b22jss
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 14 Oct 2018, 08:19
Post #577


Tech


Group: Members
Posts: 1.916
Joined: 25 March 14




Umm...sonda aia trebuie sa masoare presiunea, nu are cum sa nu. In cazul tau de proba cu rezistenta variabila ai reusit sa pornesti compresorul, dar garantat iti va merge in continuu se va forma gheata pe instalatia de ac si intr-un final pocneste.
Cand creste presiunea in instalatie preostatul da comanda de orpire la compresor prin ecu. Teoretic ar trebui sa faca la fel cand presiunea in instalatie este prea mica, numai ca in acest caz ar trebui sa nu dea comanda de pornire pe motiv ca instalatia nu mai contine freon.
La clio meu instalatia ac este complet descarcata, in schimb compresorul porneste cand apas pe buton. Si atunci cand avea ceva freon functiona cum trebuie, tinea compresorul cuplat ceva timp dupa care decupla si tot asa. Nu imi pot explica fenomenul, de ce fara freon tot cupleaza.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 14 Oct 2018, 14:13
Post #578


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.099
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Nu stiu ce ai facut acolo . In documentatie scrie ca firul ala e masa (minus) si minus i-am dat. Dar , am sectionat firul de masa care merge catre ECM .Functioneaza si asta ma interesa. Legat de senzorul nou de Logan , ...bobina cu inel ferita ...miroase a cuplaj electromagnetic , cred ca mai e CEVA pe teava in care vine infipt acel senzor . Oricum nu e conceput ptr Clio deci iese din discutie. Laudabil ca ai cautat sa gasesti o rezolvare . Nu trebue sa cedam la sfatul meseriasilor care zic sa pastram brelocu si sa luam alte masini.
Hai ca mai citii ce scrii. Intre firul ala de masa din UCH si minusul bateriei , in UCH exista probabil un tranzistor care atunci cand e comandat de UCH se deschide si da masa (-5v) la sonda , deci acel condensator NEPOLARIZAT va fi scurtcircuitat sa zic asa de tranzistor si probabil are ceva rol in procesul de comutatie al tranzistorului.
Nu sunt electronist (electronica mea sa terminat la tranzistoru bipolar) dar asa miros eu ca ar fi , nu bag mana-n foc. Si probabil foarte curand va trebui sa deschid cumva UCH ul ca face si alte prostii mai nou deci voi reveni cu poze.

14 Oct 2018, 16:37:
cei 3 volti au fost masurati cu senzorul in circuit, practic senzoru primea legatura la masa prin voltmetru , +5v avind din UCH. Deci cei 3 v nu veneau din UCH.

This post has been edited by verde: 14 Oct 2018, 15:37


--------------------
symbol ph4 /clio 4 ....dci 65/1,2aspirat ....2006 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marinizo
post 19 Oct 2018, 23:14
Post #579


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 2 March 10




RazvanF, crezi ca la 35 de grade afara cand il folosesti are timp clio sa faca gheata pe radiator ? crezi ca, clio are senzor de gheata pe radiatorul intern? pentru ca pe radiatorul extern nu are nici un senzor iar radiatorul extern nu face gheata nici o data, el se incinge foarte tare daca nu este racit de electroventilator si atunci face bum cu tot cu sonda minune care masoara presiunea canci , am patito dupa ce am schimbat ambreaj au uitat sa imi stranga o masa pe caroserie ,imi acul vitezometrului si isi revenea din senin , acelasi lucru se intampla si cu electroventilatorul , care in timp ce asteptam sa se uite mecanici sa vada de ce imi cade acul , cu ac-ul pornit dupa vre-o 10 minute s-a auzit o fasaiala puternica urmata de o explozie si un nor de freon , deci senzorul in loc sa opreasca compresorul cand a simtit presiune ,a mers continu , de acea la tine porneste A/C-ul si fara freon in instalatie , ce cred eu este ca sonda asta are rolul de a tura motorul in functie de presiunea care o simte in instalatie doar pentr ca atunci cand imi functiona bine ac-ul o data pornit la mine nu se oprea decat cand il opream eu .

verde , bine ar fii sa vedem un calculator de clio si pe interior , varianta mea functiona la fel ca a ta dar era putin mai complicata cu alte montaje pe sub capota ,daca nu gaseam solutia ta mai simpla ,era convenabil si asa , am procedat la fel , minus pe firul care spui tu ca uch da minus in sonda , functioneaza dar nu sunt lamurit cu niste aspecte , can il porneam cu varianta mea , motorul se tura undeva la 800 de ture cand il pornes cu minus pe acel fir motorul nu ia mai mult de 50/100 de ture, alt aspect ar fii ca imediat dupa ce apesi butonul dureaza in jur de 10 sec pana culeaza compresorul iar dupaia daca te joci la buton cupleaza si decupleaza instant , momentan il las asa , astept sa vina vara sa vad cum se comporta exact am sa mai verific si acel fir care iese din uch daca este minus permanent ori nu pentru ca ceva nu e logic , daca ar fii minus curat de ce ar mai avea sonda nevoie de minus dupa corpul ei si daca este minus curat de ce exista in sonda condesator nepolarizat fix inte minusul dupa corpul ei si pinul care vine din uch cu minus , alta dilema , in toata mufa aia , cum dracu doar firul de minus care vine spre sonda ne face contact imperfect la toti si restul pinilor nu au nici o problema , cu sonda de logan nu te contrazic dintr-un singur motiv , tot dopul ala gros de metal care se infileta pe conducta ,mai avea un varf mic de plastic in interior care apasa pe ventil , l-am aruncat cu totul dar probabil sub acel varf se afla un magnet care era impins in sus de presiune , cand mai prind una bag dremel-u in ea si am sa ma conving wub.gif ideea e ca atunci cand pornea si cu cea de logan functiona la fel ca cea originala , deci partea aia cu e facuta pentru logan sau speciala pentru clio , nu prea sunt de acord cu ea , daca erau speciale macar aveau conectorul schimbat ori filetul sa nu se potriveasca, dar ma rog , pana la urma se gasesc si biciclete special barbatesti si special pentru dame dar poti merge cu oricare blink.gif


--------------------
dacia 1300 break 2001 - b22jss
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 21 Oct 2018, 18:46
Post #580


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.099
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Cred ca problema evolueaza in timp. Nu e doar firul ala cu probleme. La mine acum am probleme cu pornirea total aiurea( baga o eroare la regulatorul de presiune) si azi cu 12 litri de motorina in rezervor mi-a aprins pompa ca la limita de 4-5 litri. Am bagat 17 l si dupa asta indica corect 29 l . Asa ca sunt hotarat sa pun flexu pe el.


--------------------
symbol ph4 /clio 4 ....dci 65/1,2aspirat ....2006 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Panfy
post 14 Jun 2019, 09:03
Post #581


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 14 June 19




Ce cantitate freon trebuie sa fie la un Renault symbol 2010 1.2 16 v?
Mi au băgat 550 și abia baga rece....sa fie altceva de vina ms de raspuns


--------------------
Renault Symbol 2010 1.2 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IuLy68
post 14 Jun 2019, 16:25
Post #582


Membru incepator


Group: Members
Posts: 11
Joined: 27 December 16




Ziua buna, am si eu o intrebare. Acum ca a venit caldura, este cam necesar a/c-ul. Am tot cautat prin acest topic un raspuns dar nu am gasit. Daca ar putea sa ma ajute cineva cu o parere? Pornesc a/c-ul baga aer rece in habitaclu, la mine in oras cum drumurile sunt cam aglomerate si cu mai mult de 20 km/h nu poti merge, se incalzeste motorul ajunge pe undeva la 90 de grade, se simte in turatia motorului cand se cupleaza compresorul, merg ce merg si apoi porneste electroventilatorul pe treapta a 2-a de viteza, si incepe sa baraie toata masina. Are cineva vreo idee ce ar putea fi? Eu ma gandeam ca un posibil rulment de la paletii electroventilatorului sa fie de vina si la turatie mare sa ii determine acel zgomot si tremur.


--------------------
Renault Symbol 2007 1.4 8V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 14 Jun 2019, 22:28
Post #583


Membru autentic


Group: Members
Posts: 385
Joined: 12 June 16
From: Bv




Spala bine fagurii de la radiatoare si mai ales intre radiaorul de a/c si cel de antigel.Este locul ideal unde coclesc insectele strecurate prin fagurii de la radiatorul de clima.
Verifica cureaua de accesorii si intinzatorul.
La drumuri scurte seteaza sistemul cu doar ~5 grade mai jos fata de temperatura exterioara.
Daca ai de ales parcheaza la umbra .
Orcine , orice intrebuintat la capacitate maxima , la un moment dat , da semne de oboseala si/sau se manifesta mai zgomotos . Bine ca-si face treaba !

This post has been edited by ProfiBv: 14 Jun 2019, 22:29


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dalaras
post 15 Jun 2019, 18:26
Post #584


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 9 May 08




Buna ziua tuturor, am rugămintea de a ma ajuta într-o problema cei mai pricepuți, am un clio 1,2 benzină 75 cp din 2017, are aer condiționat manual, este al soției, atunci când pornește ventilația (treapta 1,2,3 sau 4) cuplează automat și compresorul de la aerul condiționat. Menționez ca nu este pus pe dezaburire.


--------------------
renault megane 2014/1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 16 Jun 2019, 12:22
Post #585


Tech


Group: Members
Posts: 1.916
Joined: 25 March 14




Se aprinde ledul care arata precum ca este cuplat ac ul? Daca da poti banui butonul de pornit oprit ac ul. Posibil blocat pe inchis.


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dalaras
post 17 Jun 2019, 10:56
Post #586


Membru incepator


Group: Members
Posts: 55
Joined: 9 May 08




"Se aprinde ledul care arata precum ca este cuplat ac ul? Daca da poti banui butonul de pornit oprit ac ul. Posibil blocat pe inchis. "



Nu, nu se aprinde ledul de la aerul condiționat, doar cuplează compresorul si începe sa bage aer rece. Daca apăs pe butonul de aer condiționat se aprinde acel led.

This post has been edited by dalaras: 17 Jun 2019, 10:58


--------------------
renault megane 2014/1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Costinf93
post 4 Jul 2019, 19:54
Post #587


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 24 July 15




va rog daca stie cineva ac nu functioneaza pe treapta 3 pe treapta 1,2 si 4 functioneaza normal ce pot face daca sant rezistentele unde le gasesc am un symbol 1,5 din 2007 va multumesc

4 Jul 2019, 19:57:
va rog daca stie cineva ac nu functioneaza pe treapta 3 pe treapta 1,2 si 4 functioneaza normal ce pot face daca sant rezistentele unde le gasesc am un symbol 1,5 din 2007 va multumesc

This post has been edited by Costinf93: 4 Jul 2019, 19:57


--------------------
Renault Symbol 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


20 Pages « < 18 19 20
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2019 - 22:15
Dacia Server hosting