Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fluence problema radio

TheRazvan
post 14 Jun 2020, 18:10
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 3 June 20




Salutare,

Am tot cautat prin forum insa nu am gasit nimic asemanator problemei mele.

Am un Fluence 2015 Dynamique, la pornire apare pe ecranul central (ecranul media) sigla Renault. In mod normal sigla disparea la pornire si ramanea afisata doar temperatura si ceasul - si pornea radio.
Acum fara niciun motiv aparent ramane afisat tot timpul sigla Renault iar radio nu mai porneste (desi la apasarea butonului on de pe radio se aude un zgomot in el ca si cand incearca sa porneasca).

A patit cineva ceva asemanator? Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o recomandare de service bun pe electronica Renault?

Multumesc


--------------------
Renault Fluence 2015 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_alex20
post 15 Jun 2020, 12:02
Post #2


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 29 July 12




Din cate spui, pare ca ai r-link. Incearca cu un hard reset. Dupa pornire apasa de 5 ori pe butonul Home. Vezi daca se rezolva asa.


--------------------
Renault Fluence 2015, 1.6 CVT, Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheRazvan
post 15 Jun 2020, 12:54
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 3 June 20




Salut,
Multumesc mult pentru raspuns.
Nu am r-link am cd-player normal vezi attach.
Ideea este ca in momentul pornirii in mod normal pe ecran dispare scrisul "Renault" si apare doar ceasul si temperatura sau daca ai radioul pornit apare afisajul de radio.

La mine acum ramane blocat ecranul cu "renault" iar din unitatea radio de jos se tot aude un tzacait din cand in cand ca si cand vrea sa poneasca dar nu porneste.

Am incercat pe butonul de on prelung am incercat toate butoanele ....
Cred ca trebuie sa fie de la ceva gen inchidere centralizata....un contact imperfect ceva ce determina calculatorul sa ii spuna radio-ului ca ...am usa deschisa sau ceva de genul..

Orice ajutor este binevenit, multumesc!

Attached thumbnail(s)
WhatsApp_Image_2020_06_12_at_18.29.49.jpeg ( Size: 140.68k ) Number of downloads: 73


--------------------
Renault Fluence 2015 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_alex20
post 16 Jun 2020, 09:40
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 29 July 12




Poti sa incerci sa verifici sigurante si eventual sa dai jos unitatea si sa testezi daca primeste curent. Mai departe ai putea sa ajungi la un electrician.

Un reset ai mai putea sa ii dai prin scoaterea bornei - de la baterie si lasat asa cateva minute (doar sa ai codul radio-ului).

This post has been edited by lucian_alex20: 16 Jun 2020, 09:42


--------------------
Renault Fluence 2015, 1.6 CVT, Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheRazvan
post 16 Jun 2020, 10:42
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 3 June 20




Multumesc mult, din pacate am incercat cu resetul pe baterie si nimic.
Nu e nevoie de cod deoarece radio-ul vine pe VIN-ul masinii din fabrica.
Sigurantele sunt toate ok. Curent ma gandesc ca vine din moment ce se aud sunete in radio.

Poate fi de la unitatea radio - o schimb nu e o problema insa ma gandesc sa nu fie de la un calculator intern si eu sa schimb radio-ul...

O sa imi fac o programare la service si revin cu rezultatul.

Multumesc mult


--------------------
Renault Fluence 2015 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_alex20
post 17 Jun 2020, 12:02
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 50
Joined: 29 July 12




Stiu ca te gandesti la senzorul de la usa care inchide radio cand deschizi portiera dupa ce ai oprit masina. Totusi daca apesi din nou pe butonul de pornire radio el merge si asa deci nu m-as gandi din start la probleme in alte calculatoare din masina.


--------------------
Renault Fluence 2015, 1.6 CVT, Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheRazvan
post 17 Jun 2020, 17:58
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 3 June 20




Exact la ala m-am gandit insa e cum spui sad.gif
Maine am programare si vad care e problema.
Multumesc mult


--------------------
Renault Fluence 2015 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheRazvan
post 18 Jun 2020, 18:28
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 5
Joined: 3 June 20




Am revenit.
Toate semnalele sunt corecte pana in unitatea radio.
Unitatea radio moarta (probabil ceva dezlipit desfacut).
Am comandat una noua.

O sa pastrez totusi unitatea veche poate se poate repara la un electronist sau poate o sa am nevoie de piese de schimb in timp.



--------------------
Renault Fluence 2015 Dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st October 2020 - 04:10
Dacia Server hosting