Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema debitmetru 1.5dci

crystygye
post 29 Apr 2012, 15:29
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




In treapta a 5 de viteza nu sare de 120km/ora , iar turbina e noua.In primele 4 trepte de viteza trage turbina perfect (e avion).
Majoritatea cu problema (90-95% din cauzuri) asta, a fost din cauza debitmetrului si cand m-am dus sa vad unde e debitmetru la mine am avut o surpriza.
Din ce am vazut pe google , debitmetru este acesta din poza, asemanator, care face legatura intre cutia filtrului de aer si tubulatura de cauciuc care duce in turbina. Adica acesta:

Debitmetru aer Clio II diesel-500x500.jpg

La mine difera putin.Nu are mufa aceea, ci are o gaura in care pare a intra un senzor.

Am furtunul de la debitmetru dar senzorul care intra in debitmetru nu este.Noroc ca am fostul motor in balcon si am acel senzor in tubulatura montat.

A se tine cont ca detin si acel senzor cu furtunas care e prins lateral de cutia filtrului de aer (senzor aer admisie sau temperatura cum ii zice).
acesta:

auto-part-air-pressure-sensor-for-renault-0281002593.jpg

Problema mea este alta.Unde gasesc mufa calculatorului de bord care intra in debitmetru? Nu mai am mufa nefolosita in zona aia!



Asta este debitmetrul care il am acasa (de la motorul initial cu care a venit masina).
Senzorul incercuit cu rosu, e lipsa in momentul de fata pe masina mea.Este doar furtunul, cu gaura pentru senzor.

img3941hm.jpg

This post has been edited by crystygye: 29 Apr 2012, 15:38


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 29 Apr 2012, 16:45
Post #2


Membru Symbolist


Group: Members
Posts: 936
Joined: 27 February 10
From: Craiova/Bucuresti




Am impresia ca ambii senzori din zona aia, acela in forma de T, cel din linkul de aici, cat si cel de care zici acum sunt conectati prin firele care se vad tot in poza asta, in racordul ala de plastic. Sper sa nu ma insel. Nu m-am uitat mai departe unde duce racordul, insa cand cobor mai tarziu la masina o sa mai fac o poza ca sa te lamuresc.


--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 29 Apr 2012, 17:05
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




Mersi frumos de tot.astept poza.


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 29 Apr 2012, 18:21
Post #4


Membru Symbolist


Group: Members
Posts: 936
Joined: 27 February 10
From: Craiova/Bucuresti




Am facut mai multe.
In prima se vede cum vin impreuna cele 2 fire pentru cei 2 senzori. Apoi in poza _109 se vede cum se unesc cu mai multe fire, si in _110 pot sa presupun ca pleaca spre calculator. Mergeau in acele 3 "cutiute" din spatele bateriei, mai precis in cea din mijloc pareau ca intra, insa nu pot fi sigur de asta pentru ca erau destul de multe cabluri acolo. Sper ca te vor ajuta pozele, din pacate mai mult nu se vedea, poate o schema electrica ar fi mai buna.
29042012104.jpg ( Size: 843.57k ) Number of downloads: 2295
29042012105.jpg ( Size: 794.87k ) Number of downloads: 2510
29042012107.jpg ( Size: 815.38k ) Number of downloads: 2357
29042012109.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 2262
29042012110.jpg ( Size: 1.06mb ) Number of downloads: 2220


29 Apr 2012, 19:29:
Am gasit si ceva despre unde se conecteaza chestiile la calculator:

29 Apr 2012, 19:31:
Am gasit si niste poze despre cum se conecteaza astea la calculator:

This post has been edited by S4b1n: 29 Apr 2012, 18:31

Attached thumbnail(s)
RTA_Renault_Clio_2_Phase_2_Diesel.jpg ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 751
RTA_Renault_Clio_2_Phase_2_Diesel2.jpg ( Size: 1.3mb ) Number of downloads: 502


--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 29 Apr 2012, 18:31
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




Dupa cum vezi la mine senzorul de debitmetru difera.e mai simplu si micut fata de al tau.Eu am varianta de 82cp cu intercooler.
Am printat pozele si voi cobori la masina sa vad ce si cum.

Eu la mine am vazut doar 3 mufe: una ptr egr, una ptr senzorul ala de pe capacul filtrului de aer si un senzor la un furtun care mi se pare ca are legatura cu intercoolerul.

Sper sa rezolv ceva...


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabidrideanu
post 29 Apr 2012, 19:00
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 268
Joined: 18 April 10




crystygye debitmetrul din poza ta este pentru motorul de 65 cp (fara intercooler)... exact aceelasi model am eu pe masina mea


--------------------
Renault Clio 2002 1.5dCi - B-31-SIV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 29 Apr 2012, 19:31
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




Senzorul incercuit cu rosu nu este debitmetru este un senzor care masoara temperatura aerului in acea sectiune(este folosit pentru a calcula densitatea aerului astfel determinand si cantitatea de oxigen din el),cele care nu au acel debitmetru au un senzor map(masoara presiunea absoluta in colector) este cel dreptungiular care vine acel furtunas.Sant masini care folosesc debitmetru(Mass air flow,M.A.F) altele M.A.P(Mainfold absolute pressure) cat si amandoua in paralel.Bafta.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 29 Apr 2012, 21:17
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




E clar a mea nu foloseste ala.Am cautat de am inebunit.am dat tot jos si nu exista mufa ptr ala.
---
Atunci care sa fie problema cu limitarea asta de 120km/ora..inainte imi dadea testaru lipsa senzor ala de pe carcasa filtrului de aer, dar l-am cumparat si acuma testaru nu mai da erori.
Dar nu trec de 120km/ora.

Sa am vreun furtun fisurat si sa piarda aerul? Ca am auzit ca si asta ar fi o cauza.

Doar in treapta a 5 de viteza am problema asta.In primele 4 trepte trage de rupe pamantul, iar turbina se aude bine rau, adica nu exista nici o sansa ca turbina sa fie de vina. (mai ales ca e noua.am mers cu turbina noua max 300km)

This post has been edited by crystygye: 29 Apr 2012, 21:21


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 29 Apr 2012, 21:24
Post #9


Membru Symbolist


Group: Members
Posts: 936
Joined: 27 February 10
From: Craiova/Bucuresti




Dar cu a 4-a poti trece de 120? Adica nu inteleg de ce natura e limitarea asta... cu a 4-a la 120 ar trebui sa ai ~3700 ture si cu a 5-a ~ 2750. De la 100 la 120 km/h cum accelereaza?


--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 29 Apr 2012, 21:40
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




Daca ai ddt 2000 poti vedea in timp real presiune turbinei la motorul pe care il ai in semnatura trebuie sa fie in jur de 1.2 1.3 bar deci presiunea absoluta in galeria de admisie in jur de 2.2 2.3 bar.Acel senzor M.A.P taie injectia daca presiunea turbinei va fi mai mare de 1.5 bar atat fiind garantata ca rezistenta tubulatura aferenta.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 29 Apr 2012, 21:45
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




La 5 dimineata plec la Fundulea la peste.Ii dau pe autostrada cu a 4 sa vad si revin maine pe seara cu raspuns.

This post has been edited by crystygye: 29 Apr 2012, 22:52


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alex Z
post 30 Apr 2012, 09:57
Post #12


diesel flower power


Group: Validating
Posts: 178
Joined: 4 July 09
From: Ploiesti==>>>Brasov




Asa arata la dci ul meu de 85cp debitmetrul si cablajul motor aferent zonei admisie aer.
Cel de-al treilea cablaj cred ca merge la egr.
Normal in treapta a 4 poti ajunge pana la 150km/h, posibil ca problema ta sa fie legata de utilizarea pentru o perioada mai indelungata a turbinei la turatii/presiuni ridicate.
Apropo masina ta are CB?

This post has been edited by Alex Z: 30 Apr 2012, 10:03

Attached thumbnail(s)
IMG_0055.jpg ( Size: 694.41k ) Number of downloads: 749
IMG_0056.jpg ( Size: 612.9k ) Number of downloads: 690
IMG_0058.jpg ( Size: 599.23k ) Number of downloads: 617
IMG_0057.jpg ( Size: 530.23k ) Number of downloads: 588


--------------------
RENAULT Symbol 1.5dci 85cp 2009 - PH 85 ZAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 30 Apr 2012, 12:42
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




Eu am doar 3 mufe la motor: una ptr egr, una ptr senzorul care e prins pe cutia filtrului de aer si una care intra la un furtun ce duce la intercooler.Si toate sunt ocupate.

Astazi am dat 110 cu treapta a 4 pe a2 si am observat ca sunt limitat la 3500ture=110 km/ora parca.La primele trepte de viteza turele sunt mai mari de 3500 daca nu ma insel, dar in a 4 si 5 sigur nu trece de 3500.

Viteza maxima posibila care am putut sa o dau, a fost cu treapta a 5 si a fost de 130km in cap, masurat cu gps.Cand ajunge acolo, s-a oprit si nu mai urca.

This post has been edited by crystygye: 30 Apr 2012, 12:50


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 30 Apr 2012, 13:44
Post #14


Membru Symbolist


Group: Members
Posts: 936
Joined: 27 February 10
From: Craiova/Bucuresti




S-ar putea sa fie si de la egr, daca zici ca l-ai blocat pe inchis. Masina s-ar putea sa intre intr-un mod de avarie si de-asta sa te limiteze. Incearca sa cureti si egr-ul si sa-l lasi sa-si faca treaba, sau sa il dezactivezi cumva si din calculatorul masinii. Am impresia ca userul balanel zicea ca si l-a anulat, parca a postat in topicul de la tutoriale cu "curatare egr". Poate te ajuta.


--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luckas_itd
post 30 Apr 2012, 15:47
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 265
Joined: 21 April 08
From: Moreni




Posibil sa fie si de la egr<dar daca ai umblat cumva la tija de la turbocompresor wastegate aceea cu reglajul de 2 piulite?Este posibil sa faca prea multa presiune turbo si sa iti taie injectia dar din cate stiu cand taie injectia din cauza presiunii prea mare in admisie se aprind niste martori in bord.


--------------------
Renault Clio symbol 2004,1.5 dci 65 - db-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
S4b1n
post 30 Apr 2012, 18:07
Post #16


Membru Symbolist


Group: Members
Posts: 936
Joined: 27 February 10
From: Craiova/Bucuresti




Si ar trebui sa ramana si niste erori stocate zic eu. Verifica EGR-ul, si cum spuneai si tu, tubulatura de aer spre intercooler si inapoi.


--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 62 kW 2007 - ~ 155000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crystygye
post 30 Apr 2012, 19:07
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 392
Joined: 14 August 06
From: Bucuresti




Ok voi incepe sa scot egr,tevi, tubulaturi si sa le fac luna si sa le verific pe ele si colierele.
Voi revenii intr-o saptamana cu raspuns.


--------------------
Ford Fiesta 2007 facelift 1.3 benzina, 51kw, jh1
https://portalultautv.net
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mcrusu
post 5 Mar 2015, 14:24
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 637
Joined: 14 March 05
From: cluj-napoca




Cum s-a rezolvat problema?


--------------------
RENAULT/JEEP LAGUNA/GRAND CHEROKEE 1.9DCI/2.7CRD - CJ 85 LAM/ CJ 86 LAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cosmin&b
post 27 Jul 2015, 19:56
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 251
Joined: 20 January 14




Si eu sunt curios cum ai rezolvat-o
La mine se manifesta aproximativ la fel... in sensul ca tragea doar de la 3500 ture in sus(in oricare treapta). Pana sa ajunga la 3500 ture se intindeaaaaa.
O posibila problema ar putea fi contactele din interiorul EGR. Ale mele nu fac cursa completa, am eroare cu rosu la tester. Pana i-a dat electricianul de capat s-a scarpinat si ras-scarpinat.
Dupa ce am scos mufa de la EGR, trage liniar, cu putina intarziere daca apas mai hotarat pe acceleratie, si apare o mentiune cu verde la tester, de la EGR(nu stiu de ce???).
Ideea e ca acest EGR trebuie sa functioneze bine(cel putin electric). Adica, contactele care culiseaza in interiorul EGR sunt comandate de calculator(la apasarea pedalei de acceleratie), si culege informatiile in functie de cursa facuta. Daca sunt oxidate, indoite, rupte, sau ai depuneri mari pe supapa care deschide si inchide si nu fac cursa completa conform comenzii, apare eroarea cu rosu, CHIAR DACA PARTEA MECANICA ESTE CURATATA DE FUNINGINE SI DEPUNERI.
E vorba de partea electrica, la care nu ai acces. Pacatoasa rau aceasta vana EGR.
Sfatul meu e sa o blindati, dar numai dupa ce v-ati asigurat ca functioneaza impecabil d.p.d.v. electric


--------------------
THE EARTH ... is ... FLAT !!!
Megane II, 1.5 dCi, 86 bhp, 2006
Scenic II, 1.9 dCi, 131 bhp, 2006, FAP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 10 Jan 2020, 09:18
Post #20


Mr


Group: Members
Posts: 103
Joined: 29 May 10
From: Arges




Reinvii topicul cu problema mea cu debitmetrul.

Daca e conectat nu am vreo eroare in bord sau pe diagnoza. Daca il deconectez apar erori deci ar parea ca functioneaza. Nu am valorile corecte pe care ar trebui sa le raporteze un debitmetru in perfecta stare de functionare. Ma mai incurca si ca fluxul de aer e raportat in kg/h iar debitul de aer in mg/cursa cilindru daca inteleg eu corect.

Cautand pe internet informatii am incercat sa fac un calcul pentru a converti la kg/h :

- presupun ca motorul are 850 rotatii pe minut ( ralanti in cazul meu ) , prima poza
- motor 4 cilindri
- cilindrul se umple cu aer la fiecare 2 curse
- ecu imi citeste 378mg/cursa piston la ralanti
- presiunea turbinei nu exista 1039 mbar e nesemnificativ
- egr nu e deschis. Presupun ca nu se deschide tocmai din cauza debitmetrului

Avem 850/2*4=1700 umpleri cilindru pe minut. Pe ora vin 1700*60=102000
102000*0.000378= 38,55kg/h aer la ralanti iar eu vad 22kg/h airflow ( din pacate nu apare in poza nr 1 va trebui sa ma credeti). 38kg vs 22kg mi se pare o deviere serioasa daca e corect calculul.

Calculul 2 pe autostrada la 2050 rpm, rulare constanta, poza nr 3 :
2050/2*4=1700 umpleri x 60=102000 x0.000440=44.8kg/h
Cum iau in calcul presiunea turbinei in acest caz ? inmultesc cu 1,22 presiunea ?
Daca inmultesc obtin 44,8x1.22 =54.65kg/h mult mai putin decat 108,8kg/h. Interesant ca e dublu , nu ?

poza nr 2 : rulare constanta la 1980rpm observati cat cere ecu si cat primeste .
poza nr 3 : rulare constanta pe autostrada la 2050 rpm cat cere ecu si cat primeste
poza nr 3 : demaraj cu acceleratia calcata la podea pe autostrada incercand sa observ maximul airflow
pozele 4,5 : tot am incercat maximul
poza nr 6 : am surprins maxim airflow 375kg/h la un demaraj de pe loc cu scart turand spre 4000 rpm.

Ce gresesc ? ce-am amestecat si ce-a iesit ? E debitmetrul defect sau nu ?

This post has been edited by clau166: 10 Jan 2020, 12:10

Attached thumbnail(s)
screenshot.532.jpg ( Size: 400.22k ) Number of downloads: 16
screenshot.533.jpg ( Size: 402.28k ) Number of downloads: 15
screenshot.534.jpg ( Size: 409.41k ) Number of downloads: 10
screenshot.535.jpg ( Size: 411.04k ) Number of downloads: 8
screenshot.536.jpg ( Size: 410.26k ) Number of downloads: 6
screenshot.537.jpg ( Size: 409.83k ) Number of downloads: 9


--------------------
Renault 1.5 K9k 636 2012 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clau166
post 11 Jan 2020, 12:30
Post #21


Mr


Group: Members
Posts: 103
Joined: 29 May 10
From: Arges




Dupa ce am scos mufa debitmetru observ putere mai mica dupa 3000rpm.
Am introdus inapoi mufa si observ alte valori ale debitmetrului la ralanti, peste 30kg/h aer. Dupa testul acesta nu pare sa aibe nimic debitmetrul .


--------------------
Renault 1.5 K9k 636 2012 - AAAAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th February 2020 - 11:20
Dacia Server hosting