Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema senzor kilometraj

alexmitzu
post 8 Dec 2010, 09:18
Post #61


Membru autentic


Group: Members
Posts: 203
Joined: 27 January 10
From: Popești-Leordeni




trage de el in sus, la mine tot asa greu iesea. dupa ce-l scoti sa ne zici ce cod are scris pe el, poate te ajut eu cu unul.


--------------------
Renault Scenic 3 1.9 dci 131 cp 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zerillos
post 8 Dec 2010, 10:55
Post #62


Membru autentic


Group: Members
Posts: 263
Joined: 24 September 05




L-am scos ... greu nene, greu .... am tras de am zis ca se rupe smile.gif) ... faza e asa.... am observat ca dupa ce l-am scos... in orificiul ramas e ceva mizerie... cum o scot sa nu cada in interior? ... sa o sterg cu o carpa ceva?....

Am notat seria dar e in masina smile.gif) ... ideea e ca seria e cea care se termina in 919 !!! ... are si cele 2 cleme in parti.... si are lamelele de contact 2 cu 1 ... in triunghi (am inteles ca celelalte au 3 in linie).

Ai zis ca ai unul ... e nou, e SH, e modelul meu? .... dar repede ca maine ma duc sa caut... e ultima zi cand e cald si sper sa-l schimb ....sper smile.gif)

9 Dec 2010, 16:47:
Azi am fost pe Mihai Bravu la magazinul Dacia si aveau captorul in cutie Renault cu 170 Lei. Nu am cumparat deoarece acelasi captor la 2 magazine de piese costa 120 respectiv 130 Lei. Identic cu cel din cutie dar fara ambalaj. Aceeasi firma, model, scris, etc. Asa ca am cumparat cu 120 Lei. L-am schimbat acum o ora. Nu am mers cu masina decat 300 metri si functioneaza. Cum si cel vechi functiona cand avea el chef voi urmari sa vad daca merge tot timpul.

This post has been edited by zerillos: 9 Dec 2010, 16:47


--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 8V 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zerillos
post 19 Dec 2010, 22:10
Post #63


Membru autentic


Group: Members
Posts: 263
Joined: 24 September 05




Merge brici ... de la asta era ... mersi de sfaturi ...


--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 8V 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fanebabanu
post 9 Mar 2011, 08:24
Post #64


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 23 March 09




Ne e o preblema legata de senzorul de kilometraj dar cred ca merge aici: nu am mai resetat kilometrajul partial de aproximativ doi ani și in prezent cand apas pe butonasul ala din geamul bordului nu se intampla nimic (nu se reseteaza). Butonul pare sa functioneze, adica se deplaseaza in interior, se roteste liber dar cam atat. mellow.gif

Am uitat sa mentionez ca masina nu are computer de bord.

This post has been edited by fanebabanu: 9 Mar 2011, 08:25


--------------------
Renault Clio 2003 1,4 8v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 17 Jul 2013, 09:30
Post #65


membru


Group: Members
Posts: 596
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Salutare.
Si mie imi face probleme senzorul de viteza, in sensul ca din ultimii 2500 km mi-a inregistrat doar pe jumatate. Pica acul vitezometrului din senin si tot asa isi si revine.
Ori e senzorul dus ori e vreun contact aiurea.
Aveti idee unde e localizat acest senzor? Masina e cu ABS, motor 1.4 16v, daca ajuta.


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.4 16V GPL - IS.....URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Jul 2013, 09:53
Post #66


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.228
Joined: 14 August 09




Semnalul de viteza este generat de centrala de ABS nu de senzorul din cutie.
Cauta mufa alba prin care trece semnalul ca acolo se mai produc coradarii la pini.
Vezi pe sectiunea Megane ca gasesti poze detaliate cu problema.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 17 Jul 2013, 09:57
Post #67


membru


Group: Members
Posts: 596
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Ok, si cand nu mai genereaza semnalul de viteza, nu mai inregistreaza nici kilometrii parcursi? Ti-am zis ca din 2500 pacursi mi-a inregistrat doar jumatate.


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.4 16V GPL - IS.....URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 17 Jul 2013, 10:03
Post #68


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.228
Joined: 14 August 09




Pai nu....evident!
Daca nu ai semnal de viteza nu ai nici distanta inregistrata.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 17 Jul 2013, 10:13
Post #69


membru


Group: Members
Posts: 596
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Multam de info.
Momentan sunt in concediu, dar poate gasesc pe undeva pe drum un mecanic si e bine de stiut la ce sa-i spun sa umble.


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.4 16V GPL - IS.....URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 17 Jul 2013, 10:43
Post #70


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.103
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Semnalul de viteza e folosit si la radio ptr reglare volum in functie de viteza masinii--deci o posibilitate de verificare.


--------------------
symbol ph4 /clio 4 ....dci 65/1,2aspirat ....2006 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 14 Aug 2013, 09:43
Post #71


membru


Group: Members
Posts: 596
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Am rezolvat problema schimband senzorul de viteza/kilometraj din cutie (cod - 7700418919).
Mergand la magazin cu codul din dialogys sa comand am gasit urmatoarele variante:
Original - 140 ron
Valeo - 115 ron
Era - 88 ron
No name - 28 ron.
Singurul pe stoc era ala la 28 ron. Mi s-a parut cam porcarie si l-am comandat pe ala Valeo, a venit in 2 zile, ca nu era in tara.
Si bine am facut ca am comandat Valeo, ca asta avea pinii exact ca ala de l-am dat jos de pe masina, cel la 28 ron avand pinii in linie, nu s-ar fi potrivit mufele. Cu toate ca pe cutia sa era trecut ca si referinta codul renault de mai sus blink.gif
In fine, bine ca s-a potrivit ala Valeo, am mai dat 20 ron la un service de cartier sa mi-l schimbe si asta a fost tot.

L.E. Am uitat sa precizez, codul Valeo e 255301

This post has been edited by andurs: 14 Aug 2013, 12:12


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.4 16V GPL - IS.....URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emil83
post 8 Mar 2015, 21:07
Post #72


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 22 December 13




Salut, am un Renault Clio 1.2 benzina - 1999 , am aceeasi problema la Vitezometru, imi poate explica cineva unde se afla acel senzor ?


--------------------
Renault Clio 1999
Renault Clio II - 1999 | 1.2 8V Benzina | 1,149 / 43 KW / 58 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 8 Mar 2015, 21:10
Post #73


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.228
Joined: 14 August 09




Este infipt in cutia de viteze....urmareste cablul in partea din spate.


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emil83
post 9 Mar 2015, 11:38
Post #74


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 22 December 13




Oare acesta sa fie [atasez poza] ?

Poza e facuta in spate, in partea stanga, dupa filtrul de aer.. banuiesc ca doar se sub masina il pot desface...
Poza 1

Poza 2

This post has been edited by emil83: 9 Mar 2015, 11:39


--------------------
Renault Clio 1999
Renault Clio II - 1999 | 1.2 8V Benzina | 1,149 / 43 KW / 58 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cata.cris.1
post 14 Mar 2015, 17:06
Post #75


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 29 November 14




Am schimbat azi senzorul (captor) viteza pe un Symbol 1,5 dci din 2008 62 KW acasa in curte. Cel mai indicat este sa faci operatia asta pe o rampa sau un elevator. Am urcat masina cu rotile din fata pe cate 2 dale de beton si de sub masina am reusit sa-l scot din cutia de viteze cu mana ( locul este foarte ingust am reusit sa bag doar o mana) dupa care l-am tras pe partea de deasupra din spatele motorului si cu o surubelnita am scos fisa. Pregatirea a durat 45de minute operatia in sine 15 minute. Atasez si niste poze cu senzorul de pe masina cel vechi si cutia cu cel nou. Pe piata am gasit 2 coduri unul 7700418919 cel pe care l-am inlocuit si are pinii in triunghi si mai este unul pe care momentan nu il mai gasesc ceva cu 8 in loc de 7 care are pinii in linie. El intra in cutie pana in dreptul garniturii albastre. Pe poze se vede ca a fost fortat cu surubelnita imediat deasupra garniturii albastre pentru ca acum 2 saptamani cand am schimbat uleiul la dat afara mecanicul ca sa stiu exact ce sa cumpar.
Marca Asam pret 28 RON de pe net.

Attached thumbnail(s)
IMG_20150314_162639.jpg ( Size: 190.2k ) Number of downloads: 784
IMG_20150314_162719.jpg ( Size: 128.07k ) Number of downloads: 805
IMG_20150314_162747.jpg ( Size: 151.95k ) Number of downloads: 802
IMG_20150314_162834.jpg ( Size: 161.45k ) Number of downloads: 788
IMG_20150314_162852.jpg ( Size: 169.32k ) Number of downloads: 773


--------------------
renault symbol 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ayden_CJ
post 14 Mar 2015, 18:53
Post #76


Membru autentic


Group: Members
Posts: 568
Joined: 28 February 07
From: Cluj




Salutare
La 16v se înlătură rezonatorul de dinainte de filtrul de aer, cum te uiți deasupra se vede senzorul acesta pe CV în stînga, e lîngă o tablă ca un u întors (aripile spre fața mașinii)-ceva protecție termică,scoateți mufa și apoi trageți de el, iese relativ ușor, mișcati un pic stînga, dreapta. Chinuiala e cu mufa, să nu rupeți firele.
Înainte de a arunca banii pe un senzor nou căutați pe youtube că este clipul cu reparația lui, e vorba de 2 sau 3 lipituri reci.în 10-15 minute se repară, cu puțină îndemînare. E foarte util un dremel/biax cu un disc de tăiat gros de 0,5 mm, cu cuțitul nu prea sunt șanse, cele 2 piese de plastic sunt sudate foarte bine și în plus sunt armate cu fibră de sticlă
Eu am luat un senzor făcut de o firmă din Arad, de la un magazin de piese de logan, (Bonmarc- pe Moților), din păcate, după montare, viteza fluctua ca naiba. Probabil jocuri prea mari între discul cu magnet și senzor Hall. N-a fost scump, în jur de 20-25 lei dar... ce folos. Menționez că nu au fost probleme să nu potrivească mufa
Mi-am luat inima în dinți și l-am reparat pe cel vechi care și acum își face treaba fără alte probleme.
Succes!

This post has been edited by Ayden_CJ: 14 Mar 2015, 21:25

Attached thumbnail(s)
IMG_5630.JPG ( Size: 2.68mb ) Number of downloads: 197
IMG_5631.JPG ( Size: 2.29mb ) Number of downloads: 148


--------------------
Renault Symbol 2006 EX1,4 16V - CJ-x5-DXM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emil83
post 17 Mar 2015, 21:58
Post #77


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 22 December 13




@Ayden_CJ , multumesc pentru raspuns si detalii, sper sa se potriveasca indicatiile si la Clio 1.2 8V , eu am luat senzorul nou de pe ebay, din bulgaria, am iesit cu el la 45 RON cu transport inclus.


--------------------
Renault Clio 1999
Renault Clio II - 1999 | 1.2 8V Benzina | 1,149 / 43 KW / 58 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexgeogabriel
post 18 Mar 2015, 09:03
Post #78


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.288
Joined: 24 September 11
From: Bucuresti




Daca e bun ala de la Asam, se gaseste la orice Nor auto:).


--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
emil83
post 21 Mar 2015, 17:39
Post #79


Membru incepator


Group: Members
Posts: 12
Joined: 22 December 13




Am reușit sa schimb senzorul cu cel cumpărat de pe ebay din Bulgaria, acum merge fără probleme, e localizat in spate jos sub filtru de aer, trebuie tras de el cu putere in sus.... (atenție sa nu trageți de mufa...) , cu putina forța, iese relativ ușor..

Atasez imagine, senzorul are ID - 250 in imagine.

Screenshot_2.png ( Size: 220.38k ) Number of downloads: 215


This post has been edited by emil83: 21 Mar 2015, 17:40


--------------------
Renault Clio 1999
Renault Clio II - 1999 | 1.2 8V Benzina | 1,149 / 43 KW / 58 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mojoo
post 29 Apr 2015, 10:12
Post #80


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 29 March 10




Salutare,

Se pare ca mi-a picat si mie senzorul de viteza la Symbol 2006 1.5dci (65cp)
Codul pentru motor este R841050.
Care din cei 2 senzori se potriveste?

This post has been edited by mojoo: 29 Apr 2015, 10:12


--------------------
Renault Megane II 1.6 16v 2003 bicorp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
spyd3r89
post 6 May 2015, 08:26
Post #81


Membru incepator


Group: Members
Posts: 4
Joined: 20 November 09




Eu tocmai ce mi l-am inlocuit cu cel Asam, l-am gasit la 33 de lei, 50 montatul, 10 minute. bucuresti.
renault symbol, 1.5dci, 2008.


--------------------
Renault Symbol 2008 1.5dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 6 May 2015, 18:49
Post #82


Tech


Group: Members
Posts: 2.056
Joined: 25 March 14




50 lei manopera?! ohmy.gif


--------------------
Renault Clio II Bicorp 2006 Autentique 1.5 dCi 68 cp
Dacia Logan MCV Stepway 2017 Prestige 1.5 dCi 90 cp X52
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexgeogabriel
post 6 May 2015, 19:14
Post #83


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.288
Joined: 24 September 11
From: Bucuresti




Pai au desfacut si vreo 2 roti ca sa ajunga la el smile.gif)


--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 7 May 2015, 09:18
Post #84


membru


Group: Members
Posts: 596
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Mie mi-au luat 20 de lei. Au dat doar scutul jos, dar le-am spus eu exact unde se afla.


--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 1.4 16V GPL - IS.....URS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Meister
post 19 May 2015, 06:00
Post #85


Membru incepator


Group: Members
Posts: 34
Joined: 17 September 09




A inceput si la mine problema acum o luna. Cam de 2-3 ori pe saptamana uita sa se miste acul de viteza pret de cateva sute de metri. Observ ca atunci cand nu merge, masina se sacadeaza un pic cand iau piciorul de pe acceleratie sau schimb vitezele. Momentan nu am bani si nici nu pot sa zic ca ma deranjeaza mult fenomenul dar n-as vrea sa se strice mai multe daca merg in ritmul asta.


--------------------
Renault Clio Symbol 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LucianMan
post 20 May 2015, 13:39
Post #86


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 19 January 15
From: Suceava




Stai liniștit. Nu se strica nimic mai mult de atât. Doar nu-ți sunt înregistrați kilometri...


--------------------
Renault Clio Symbol 2007 1.5Dci 50Kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian_vangu
post 20 Jul 2015, 14:11
Post #87


Membru incepator


Group: Members
Posts: 45
Joined: 19 July 05




Salutare,
Aceeasi problema .... am schimbat si eu captorul in acest weekend; mai greu a fost pana l-am localizat, asa ca poate va este util acest link:
https://www.youtube.com/watch?v=kyYwajNG51s

La mine mufa a iesit relativ usor; in schimb m-am chinuit putin pana am scos captorul (a trebuit sa ma ajut de o surubelnita sa-l fortez putin in sus cu toate ca avea un mic joc stanga-dreapta).


--------------------
Dacia Solenza - xxxxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LucianMan
post 20 Jul 2015, 14:44
Post #88


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 19 January 15
From: Suceava




Foarte bun linkul. Multam! !


--------------------
Renault Clio Symbol 2007 1.5Dci 50Kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dorindumitru
post 23 Jul 2015, 08:59
Post #89


sofer potolit in trafic


Group: Members
Posts: 106
Joined: 20 April 06




Eu am mers cu problema asta vreo 6 ani. A picat kilometrajul la nici 4 ani de la achizitia masinii.
Din cand in cand se mai trezea vitezometrul pe perioade scurte de 1-2 km si se incuiau usile, apoi nu mai mergea iar cu saptamanile.
Ca un efect secundar se aprindea la bord martorul pentru EGR (cred ca pentru asta este cel pentru "probleme la motor sau la emisii"). Initial m-am speriat, dar cand am vazut ca nu se intampla nimic l-am lasat asa. Am facut si 2x ITP-uri de-atunci, noxele au iesit 0K, deci eroarea era...eronata. Probabil calculatorul simtea ca are consum mare si km parcursi 0 si i se incurcau mintile.
Au trecut anii, drumuri multe si lungi de naveta Bucuresti, Oradea, Deva, Vaslui, etc. si prin decembrie 2014 am remediat in sfarsit marea problema cu senzorul pentru kilometraj.

Rezultat: Masina de 10ani+ , 120.000 km inregistrati pe bord, dupa calculele mele au sarit km reali de 300.000 cam acum un an. Dar i-am facut reviziile periodic si n-a murit nimeni (doar agentul de asigurari se minuna ca faceam doar cativa zeci de km pe an). Masina se simte si se conduce f. bine in prezent.


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2017 - 0.9TCe Easy-R
https://www.spritmonitor.de/en/detail/874482.html

Renault Clio Symbol 2005 - 1.4MPI
https://www.spritmonitor.de/en/detail/153371.html
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daniel194
post 1 Aug 2015, 22:28
Post #90


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 29 May 15




Buna seara.am o problena ce ma chinuie am martorul abs aprins am vrut sa indentific problema singur deoarece mi se pare cam mult pentru o diagnoza adica o hartie cu niste coduri care nu le inteleg trebuie sa caut pe net 60de lei.in prima faza am banuit senzori deoarece cablajul lam verificat este bun dar uitasem sa conectez un senzor si numi mai indica viteza.lam conectat inapoi si merge intrebarea e ce legatura are senzorul abs cu viteza de deplasare.tot din cauza acelui senzor ar putea sa nu mearga abs.pompa abs este buna deoarece cand sunt in mers pun contactul se aude motorasul si se simpte la pedala dar daca pornesc si franez brusc rotile se blocheaza ca la dacie.clio 2 2003 1,5 dci

This post has been edited by Daniel194: 1 Aug 2015, 22:29


--------------------
renault hatchback 2003 clio 2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th February 2020 - 10:10
Dacia Server hosting