Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Presiune anvelope

Razvi22
post 11 Jul 2016, 15:44
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 22
Joined: 21 April 16




Salut,
Dupa cum spune titlul topicului sunt nedumerit in alegerea presiunii corecte a anvelopelor pe Capturul meu.
Cand am primit masina cu 0km de la dealer mi se parea cam rigida masina, orice denivelare o simteam puternic asa ca m-am gandit sa verific presiunea anvelopelor, acestea erau umflate pe fata 3.2Bar iar pe spate 3.1 ceea ce mi se pare prea mult. M-am uitat pe usa soferului la presiunea recomandata pentru Captur, aceasta fiind de 2,3 pe fata iar pe spate 2,1. Dupa ce am redus presiunea la cea recomandata uitandu-ma la masina, rotile din spate par a fi ok dar cele din fata par putin dezumflate.
Voi ce presiune bagati in anvelope?
Anvelopele mele sunt pe 205/55 R17, poate influenteaza cu ceva si dimensiunea acestora.



Attached thumbnail(s)
IMG_20160711_134510.jpg ( Size: 2.83mb ) Number of downloads: 385


--------------------
Renault Captur 2016
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexandru_man
post 11 Jul 2016, 15:54
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 189
Joined: 16 September 14




Daca asa este reccomandat de producator nu mai este loc de interpretari

This post has been edited by alexandru_man: 11 Jul 2016, 15:55


--------------------
renault laguna 1 1999
Da cu Dacia-n perete pana pica un Renault din ea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
m3st_tce
post 11 Jul 2016, 17:01
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 417
Joined: 6 May 12




Razvi22,
Si eu am presiunea de la producator, situatie in care par a avea rotile usor desumflate la ambele masini. Deci la 4 tipuri de anvelope (iarna x producator). E o situatie normala.
Doar anvelopele XL (extra load) iti pot garanta un flanc mai tare.

This post has been edited by m3st_tce: 11 Jul 2016, 17:01


--------------------
Renault Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active *** 2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FlorianP
post 12 Jul 2016, 07:24
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 48
Joined: 29 June 15
From: Calarasi




Am patit acelasi lucru cu presiunea in pneuri cand am luat masina. Imediat am plecat la un drum mai lung prin tara si am avut aceeasi senzatie de rigiditate marita... pe fondul unei pene am ajuns la vulcanizare unde am constatat presiunea marita a rotilor si le-am reglat conform indicatiilor. Cred ca este presiunea optima cea indicata in carte/indicatorul de pe caroserie.


--------------------
Renault Captur - 0.9TCE 2015/Authentique Energy TCe 90
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AndreiMR
post 12 Jul 2016, 08:19
Post #5


Membru alfist


Group: Members
Posts: 2.508
Joined: 15 January 09
From: Pitesti




Toate masinile noi vin din fabrica cu presiune mult mai mare decat cea recomandata, e o practica intalnita pe la toate marcile. In mod normal, dealerul care iti preda masina trebuie sa ii faca o pregatire care sa includa si presiunea din anvelope facuta la valori normale. Dar la noi pregatirea sa rezuma de multe ori la dat jos foliile de protectie, montat numerele rosii, si cam atat dry.gif


--------------------
2008 Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Emozione
2008 Mazda 2 TE
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eagleking95
post 10 Oct 2016, 10:02
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 38
Joined: 10 August 15




Tot legat de presiune, dar nu mai deschid un nou topic. Mi se parea ca rotile fata sunt mai "dezumflate" decat de obicei si parca nici nu mai demara de pe loc asa de repede asa ca am facut presiunea si pe ambele roti fata aveam 2.0 in loc de 2.3.

Senzorii de presiune nimic... Stie cineva de la ce valoare te atentioneaza?

Masina mea are putin peste 1 an si nu am mai verificat nicioadata presiunea pana acum, e normal sa piarda sau e vreo problema?

Multumesc!

This post has been edited by eagleking95: 10 Oct 2016, 10:02


--------------------
Renault Captur 1.5dci 2015 Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 10 Oct 2016, 11:51
Post #7


torquemada


Group: Members
Posts: 647
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Pe lângă dimensiuni, anvelopele mai au și indice de încărcare și indice de viteză, astfel 185/65R15 88T, 88=560kg.

Evident o anvelopă cu indice de încărcare mai mic decât cel recomandat, va părea desumflată chiar și cu 5bari.

Dacă mașina e fabricată înainte de 10/2015 ai TPMS direct via senzori pe jantă ce avertizează la o pierdere mai mare de 0,3bari.

Dacă mașina e fabricată după 10/2015 ai TPMS indirect via ABS

This post has been edited by torquemada: 10 Oct 2016, 11:51


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chelull
post 7 Nov 2016, 11:25
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 11 February 10




Va salut,

Imi cer scuze daca postez aiurea in acest topic, dar cred ca e cel mai potrivit si nu vreau sa deschid un altul.

Urmeaza sa imi cumpar un set de jante + un alt set de senzori de presiune pentru anvelopele de iarna pentru un Captur.
As dori sa stiu daca pentru aceasta operatie este nevoie sa scriu noii senzorii in calculatorul masinii (am impresia ca da) sau acestia vor fi recunoscuti direct?

Totodata as vrea sa stiu daca vechii senzori (cei de pe rotile de vara) vor ramane in memoria calculatorului? Sau la vara cand voi schimba din nou rotile va trebui sa rescriu din nou?

Practic vreau sa stiu daca masina poate memora 2 seturi de senzori (1 pentru roti vara si 1 pentru roti iarna).

Si daca este cineva pe forum care ma poate ajuta in Bucuresti cu aceasta operatie (contra cost bineinteles).

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
O zi buna tuturor si drumuri bune!


--------------------
Renault Captur 2016 / ZEN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Winy
post 8 Nov 2016, 10:55
Post #9


my Silver Bullet


Group: Members
Posts: 83
Joined: 17 October 05
From: Kronstadt




Eu am masina din 2016 E6 si nu are senzori pe janta,daca e la fel nu-ti mai trebuie senzori ptr alte tipuri de jante...


--------------------
Captur Life 90 Tce - 2016 - KAP
Doua lucruri sunt infinite, Spatiul si Prostia ~ Albert E.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 8 Nov 2016, 13:42
Post #10


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 35.076
Joined: 15 August 05




Daca a zis ca are senzori..inseamna ca are...exista si sistem mai primitiv cum ai tu fara senzori..si isi da deama din ABS daca ai pana.


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
koldun
post 9 Nov 2016, 06:47
Post #11


un om


Group: Members
Posts: 554
Joined: 1 November 07
From: CT




Masina e de o lună. Am luat alt set de jante, alt set de senzori și gume de iarnă și totul a fost frumos montat pe mașină. Presiunea identică cu cea din carte (așa cum era și setul de vară) și calculatorul nu a sesizat nici o diferență. Nu a dat eroare și nici nu a cerut să învețe noile presiuni.
Baftă.


--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dancuciureanu
post 11 Nov 2016, 10:07
Post #12


Membru


Group: Members
Posts: 170
Joined: 19 June 06
From: IASI




Legat de jante este indicat dar dupa buget evident noi ca sunt destule accesibile ca pret, otel sau aliaj, dimensiunea sa fie corecta.
Cauciucuri de iarna sunt garla pe piata, noi neaparat ca vechiturile sunt tari si bune de vara doar.
Senzori originali gasesti la 160lei bucatica, daca presiunea este corecta si cea dinainte la fel nu trebuie calibrare/invatare si bla bla. Mai bine iti cumperi sau imprumuti un manometru bun si rar utilizat decat sa ai baza in cele trantite si fara metrologie facuta.
Au astia de la vulcanizari sau service/reprezentante au habar de cuplu strangere prezon ? Vin niste copchii idioti cu chistolul si baga, strica si tu pe urma stai in drum ca prostul.

This post has been edited by dancuciureanu: 11 Nov 2016, 10:09


--------------------
opel daewoo renault agila tico meganeII 2001+1998+2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chelull
post 13 Nov 2016, 02:08
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 11 February 10




salut..
Revin cu informatii dupa montarea celui de al doilea set de jante+senzori (cele de iarna). Am montat senzorii noi pe jantele noi si le-am montat pe masina. Dupa 1km de rulaj am primit mesaj in bord " please check tire presure sensors" plus martorul de presiune rotii,plus martorul de service. Am mers catica km asa (este destul de deranjant cu cei 2 martori aprinsi), dupa care am dat o resetare la presiune " learning tyre presure" ( sa vad daca masina sesizeaza cumva noii senzori) . Dupa cele 5-10 secunde in care calculatorul analizeaza martorii si mesajul au disparut. Am mers circa 40 km fara sa mai apara ceva. Noii senzori inca nu au fost scrisii in calculator cu DDT 2000 sau CaClip, deci banuiesc ca masina ii invata singura fara a fi nevoie sa mai fie scrisi. Asta ramane sa confirm in urmatoarele zile , sa vad daca cumva mai reapare problema. Daca nu va mai reaparea, o sa desumflu putiin o roata sa vad daca va sesiza noii senzori pierderea de presiune. Daca acestia vor detecta e clar ca masina i-a recunoscut singura fara probleme.

PS: Toate reprezentantele Renault la care am apelat (5 la numar) mi-au spus ca scrierea senzorilor se face doar la reprezentanta foloaind DDT 2000 sau CanClip si ca masina nu atie sa recunoasca decat un singur set de senzori. Ceea ce ma face sa ma indoiesc daca chiar atiu despre ce vorbesc


--------------------
Renault Captur 2016 / ZEN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 13 Nov 2016, 09:36
Post #14


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 35.076
Joined: 15 August 05




Nu îți afișează presiunea pe fiecare toată în parte?


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chelull
post 13 Nov 2016, 16:34
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 275
Joined: 11 February 10




Nu afisaza preisunea. Doar avertizeaza daca una pierde presiune.


--------------------
Renault Captur 2016 / ZEN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 13 Nov 2016, 20:52
Post #16


Mesaj semiautomat


Group: Members
Posts: 35.076
Joined: 15 August 05




Cam rudimentar, in 2001 iti afisa presiunea pe fiecare roata in parte, pe langa avertizare, si puteai memora 8 roti, deci 2 seturi... dupa 15 ani vad ca tehnologia merge inapoi la Renault.

Totusi care e rolul senzorilor in acest caz pe captur, ca la unele varianta tot de captur nu exista senzori, si te avertizeaza din ABS daca o roata pierde presiune...

This post has been edited by argon: 13 Nov 2016, 20:54


--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 13 Nov 2016, 22:31
Post #17


meow ⚔ never


Group: Moderatori
Posts: 6.169
Joined: 22 January 04
From: Kitty-La ✨




Intreb si io ca vaca: Capturu' asta sigur n-are I-TPMS? Adica sigur-sigur?


--------------------
Laguna Coupé 2.0 dCi 175 GT (2011) & Twingo 1.2 16V 75 Trend (2011)
It's all right meow 🐱.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
torquemada
post 14 Nov 2016, 14:22
Post #18


torquemada


Group: Members
Posts: 647
Joined: 17 January 05
From: Bucuresti




Captur ph1 = Clio4 ph1 = Logan II ph1

TPMS direct (uch)
-sistemul știe că ai senzori, pe bord îți arată ca ai pană, pe ddt sau clip îți arată și restul parametrilor(presiune, temperatură)
-sistemul știe de 2 seturi, maxim 3
-știe să învete singur senzorii noi dacă are bifă pe Autolearning, altfel reprezentantă

TPMS indirect (abs)
--sistemul știe că nu ai senzori, pe bord îți arată ca ai pană, pe ddt sau clip îți arată și restul parametrilor(presiune, temperatură)

Din VIN se poate vedea că mașina NU ARE(SDPRPN) sau ARE(DPRPN) TPMS nu și tipul sistemului.
La Logan II sistemul indirect a adus un abțibild suplimentar pe ușă

This post has been edited by torquemada: 14 Nov 2016, 14:24


--------------------
DACIA Logan II 2012 / 0.9 TCe Laureate - B-xxx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2017 - 17:33
Dacia Server hosting