e bun uleiul sunoco 5w30 pentru laguna 1?
![]() ![]() ![]() |
e bun uleiul sunoco 5w30 pentru laguna 1?
zeusrazvy |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 7 June 07 From: Cluj,Baia Mare ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
Laguna
- MM 06 JKL
1998 1.6 16V
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Reno a zis elf, pune elf!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
zeusrazvy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 7 June 07 From: Cluj,Baia Mare ![]() |
ca am primit ulei deala.. si nush dak se merita sa il pun sau nu kre va pricepeti zicetimi...
|
--------------------
Laguna
Laguna
- MM 06 JKL
1998 1.6 16V
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pune mai bine Bunica...este mai bun...
![]() ![]() ![]() Sunt cateva topicuri cu discutii despre uleiuri...asa ca search... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ideea e ca Sunoco nu e o firma mica sa proasta, e doar necunoscuta la noi, DAR daca reno a zis logoelf.gif, pune logoelf.gif
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
NU!
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
zeusrazvy |
![]()
|
deci nu e bun ptr motoru meu... ms
|
--------------------
Laguna
Laguna
- MM 06 JKL
1998 1.6 16V
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
razvy.. conform regulamentului.. nu prea ar trebui sa scrii cu "sh" , "tz" , "k" .. si tot asa
si cum nu e bine sa nu il respecti.. te-as ruga sa fii mai atent pe viitor cu uleiul.. vezi ce scrie in cartea masinii.. ce ulei se recomanda pentru motorul tau.. ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Uleiul corespunde dpdv al vascozitatii pentru K4M. Daca are si API SL, e chiar bine. Si SJ e acceptabil.Dar pe viitor mai bine cumpara Elf
![]() Daca uleiul e sigilat si nu e contrafacut, poti linistit sa-l folosesti pentru 10-15k km. Nu e un ulei prost |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
Bas|cX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 490 Joined: 18 April 07 ![]() |
in Metro are Elf 10w 40...scrie turbo diesel pe el ...m-am tot uitat la un tip anume da' nu scrie nimic ....stiti ceva ???
|
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
ELf 10W40 turbodiesel este OK, eu folosesc din asta de 2 ani si este ok.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
dar elf 5w40 e bun pentru masina din semnatura? ca din ce am vazut prin forum, tot nu m-am lamurit care cifra ce anume inseamna.
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
hittch |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 17 September 08 From: Petrosani ![]() |
fostul proprietar a pus Mobil1 5W40, are ceva daca eu pun Elf?
|
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Daca folosesti acelasi tip de ulei nu-i nicio problema ,schimbi doar marca .
|
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
Eu am Esso si nu am simtit nici o diferenta, pana la urma tine de obisnuinta. De ex, ce recomanda Volvo pentru motoarele facute in parteneriat cu Renault? Stie cineva?
|
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ce sa recomande?
ELF, evident... in alta ordine de idei, iar incepem o discutie interminabila despre uleiuri? iar ne dam mai destepti decat prostul de producator... ![]() biiiineeee.... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Ca tot veni vorba. Mi-am luat azi din Selgros ulei Elf, 15W50 pentru Laguna mea. Asa scrie in carte (ma rog, PDF, pentru ca nu am carte
![]() ![]() Ce iar ma surprinde e ca bidoanele, desi identice, aveau 2 capac cu caneluri pe margine si 3 nu. Eu zic ca ar fi trebuit sa fie toate la fel, ca Elf nu o fi o gospodina care pune gem si pune gemul in borcane de care are. Asta mi-a cam lasat un gust amar si un semn de intrebare. L-am cumparat de la Selgros, nu de prin vreo hartoapa. Sper sa nu fie contrafacut. De gasit e pe toate drumurile, supermarketurile si benzinariile. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cj98czh |
![]()
|
Cred ca un 10W40 era mult mai potrivit...mai ales ca vine iarna...15W este prea vascos.. pt. frig...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
coco bm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 7 October 08 ![]() |
Ca tot veni vorba de ulei,impotriva recomandarilor mecanicilor si a unor prieteni de la magazine de piese auto,am pus elf 5w30 deoarece pe partea interioara a capotei masinii sunt o gramada de biletele cu acest ulei(la68k km,la 85k km,la 98k km)(acum am 130k km)si l-am achizitionat si eu ~30 ron/l.Acum dupa ce rasfoiesc prin forumuri am inteles ca voi avea probleme vara la temp.de peste 30 grade si imi vine sa-l schimb de pe acum(cu toate ca vine iarna),plus ca e prea"subtire"pt.motorul meu.oare chiar sa am probleme?
|
--------------------
renault
Captur
2018 1.2 Tce
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ce bei la McDonald's ? Coca Cola.
Ce bei la KFC ? PEPSI. Cere invers, sa vezi daca ti se va da. Asa si cu Renault si ELF. Asta nu inseamna ca daca mananci Cheesburger si bei PEPSI, faci diaree. ![]() Acum s-o luam teoretic. Pistoanele, segmentii si cilindrii din Renault sunt facuti de aceeasi firma care face si pentru BMW, VW...etc. Mahle. Turbinele sunt facute la fel, de aceleasi firme care produc si pentru celelalte marci. Renault nu fabrica nicio piesa. Doar asambleaza. Piesele sunt luate in mare parte de unde iau si ceilalalti producatori de auto. De ce niste pistoane produse de Mahle si o turbina produsa de Garret, ar avea nevoie de ulei ELF cand sunt pe Renault, iar cand sunt pe VW de Aral ? Sau doar ca sunt niste strategii de marketing. Domnilor, abtibildurile cu ELF sunt doar pentru marketing. Si dupa cum vedeti, isi fac efectul. Cred ca 90% dintre proprietarii de Renault folosesc ELF, la fel si cei de VW cu Aral, la fel si cei cu BMW si Castrol... |
--------------------
-
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pai din ce spui tu acolo atunci toate motoarele au acelasi material...hai sa fim seriosi.... fiecare producator isi construieste motorul dupa anumite specificatii proprii... se poate ca Mhale sa zicem sa zicem ca le fabrica (eu nu cred)....dar le fabrica dupa cerintele producatorului respectiv.... si aici ma refer la folosirea unor aliaje de diferite duritati, o anumita rezistenta la frictiune.... daca toate ar fi la fel pai atunci am avea un motor de 1.9 diesel la toti....asta ca exemplu.... eu nu cred ca este strategie de marketing.... dar fiecare pune in motor ce vrea.... eu ascult ce spune productoril...de ce?? pt. ca dupa 4 Renault-uri in care am folosit numai ELF nu am avut probleme chiar si la km multi.... R25 avea 404.000 km cand l-am dat...folosit numai ELF de nou...acum are peste 470.000....si merge fara consum de ulei...asa ca de ce sa schimb pe altceva?????
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunoco 5W30 e ulei pentru motoare americane. Care motoare functioneaza in alte conditii si cu alti parametri decat alea europene. Eu unul zic sa pui un 10W40 de la un producator cu fabrici in europa (nu e musai elf dar ai de unde alege intre Valvoline, Mobil, Castrol, aral, Agip, Selenia, Motul, etc). Si nu e asa de scump.
De preferat sa nu schimbi maerca uleiului pe parcursul vietii masinii, sau daca nu ai de ales, sa nu o schimbi de fiecare data cand schimbi uleiul, caci te poti trezi cu depuneri. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Mi-a explicat astazi un fost mecanic cu multa experienta ca s-a facut un test pe un motor marca dacia (nu stiu exact tipul), si s-a introdus in acel motor mai multe tipuri de uleiuri cunoscute ,dar de acelasi fel(ex: 10w40) Au luat un bloc motor, apoi au luat piese "sa-l umple" pistoane, arbore, si restul de componente, apoi au introdus primul ulei si au lasat motorul sa functioneze, pe stand, echivalentul a 10000 km, apoi au scos uleiul, l-au dus la laborator si au verificat cantitatea depunerile de metale(spanurile) I-au verificat si vascozitatea cu o bila pe care au lasat-o sa cada intr-un pahar plin cu acel ulei masurand timpul in care bila a ajuns la fund. A urmat alt ulei la testat, dar nu inainte sa curete blocul si sa schimbe absolut toate componentele pe care le-am mentionat mai sus(toate piesele in miscare), s-au luat iarasi probe apoi testul s-a repetat cu alt ulei si asa mai departe. Concluzia a fost ca toate uleiurile au scos cam acelasi rezultat, diferentele fiind foarte minore.Din ce imi spunea el ,Elf a obtinut un scor mai bun(cateva procente,foarte putin) la depunerile de span, dar doar la un anume aliaj.Uleiurile au fost: mobil1, elf ,castrol si inca cateva tot cunoscute. Concluzia este ca toti producatorii sunt verificati si nu prea au cum sa apara diferente de calitate mari intre acelasi produs. Si faza cu Renault recomanda Elf este doar o politica a afacerilor, normal ca din moment ce toate renaulturile care ies pe poarta uzinei au ELF (probabil au facut cel mai mare discount, ca doar o sa aiba un client important si o sa vanda tone de ulei cu un flux constant) Cam asta am inteles eu din discutia pe care am avut-o cu acel mecanic care imi este coleg de serviciu. Eu l-am intrebat doar care ulei este mai bun, ELF sau Mobil 1, si el m-a tinut de povesti aproape 30 min explicandu-mi ca nu este nici o diferenta intre producatori. Eu cred ca omul nu avea niciun motiv sa ma abureasca cu toata teoria asta a uleiurilor, si in final este logic ca nici un producator nu o sa dea gres vanzand un ulei de proasta calitate cand concurenta este foarte mare si poate zbura imediat de pe piata. Cred ca fiecare producator isi verifica atent produsul ca doar asa poate supravietuii pe piata.
|
--------------------
renault
laguna 1
- SB-02-DOR
1998 1.6i 16V
|
|
cj98czh |
![]()
|
mecanicul ala nu stiu ce spunea el...dar in mod sigur nu toate uleiurile au aceleasi compozitie si aceleasi caracteristici... astea sunt povesti de adormit copii...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pe mine m-a interesat 10w40 si am cautat pe net proprietatile mai multor marci de ulei 10w40
Toate aveau aceleasi caracteristici... Aral, BP, Elf, Castrol, Mobil... Uita-te pe siteurile lor ca au Data Sheet pentru fiecare ulei in parte. |
--------------------
-
-
-
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
cj98czh,
ce atata polemica domnule? e simplu ca buna ziua Elf este optimizat pentru comportamentul termic al motoarelor lui Renault. de cate ori sa o mai spun? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
andu911 |
![]()
|
Indicele de vascozitate(SAE) depinde de comportamentul termic al motorului, nu marca uleiului. Cand vorbesti despre comportament termic, te intereseaza vascozitatea cinematica la diferite temperaturi.
Noi nu vorbim aici de vascozitate, vorbim de marca, de diferentele dintre marci. johnny scuza-ma, dar iar le stii tu pe toate, fara sa aibe vreo logica ceea ce spui, sau vreo baza stiintifica ? nu-ti cere nimeni parerile personale, iar daca ai vreun argument scrie-l, daca nu, lasa-ne si citeste ceea ce te intereseaza, ca nu e forumul tau sa discutam despre ce vrea domnia ta; multumesc pentru intelegere. In poza am pus proprietatile a trei marci de ulei 5W30. Elf, Aral si Sunoco. Dupa cum vedeti toate 3 sunt aproape identice. Pentru initiatorul topicului, baga-l cu incredere in masina ca intruneste si conditiile ACEA si API (ca aia care au facut normele astea le-au facut de prosti, ca se plictiseau, nu ?) si are aceleasi proprietati ca si un ulei ELF 5W30. QUOTE(ciprian1982 @ 17 Nov 2008, 14:51) QUOTE(BlackHole @ 17 Nov 2008, 16:10) Pana si reprezentantele Renault baga si alte marci in afara de Elf... This post has been edited by andu911: 19 Nov 2008, 03:41 Attached thumbnail(s) xx.JPG ( Size: 92.53k ) Number of downloads: 2428 |
--------------------
-
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andu911 |
![]()
|
Numai elf nu baga aia... Poate in Franta, acolo da...
Oricum atat timp cat baga Texaco, inseamna ca Renault Franta permite acest lucru dealerilor. Pana si Renault nu interzice acest lucru, doar recomanda ELF. Stai linistit ca nu-si risca nimeni licenta pentru un amarat de ulei. Hai sa-ti dau un link interesant, de pe forumul Renault din UK. http://www.renaultforums.co.uk/showthread....&highlight=5w40 In 3 pagini niciunu nu pomeneste de ELF. Acum pe bune, de ce nu va cumparati toate piesele de la reprezentanta, si dati banii pe piese aftermarket... ca Renault zice sa cumparam numai piese de origine. Sau alea-s prea scumpe, si atunci e voie... In fine, lasati oamenii sa-si puna in motor ceea ce vor si au, atat timp cat respecta toate conditiile cerute de producator. This post has been edited by andu911: 19 Nov 2008, 11:43 |
--------------------
-
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 19 Nov 2008, 11:31) Am adus 6 Renault din Germania....Laguna, Megane si Clio.... si toate in cartile service aveau la ulei trecut numai ELF... 5W40 sau 10W40...indiferent de motorizare.... QUOTE(andu911 @ 19 Nov 2008, 11:31) Acum pe bune, de ce nu va cumparati toate piesele de la reprezentanta, si dati banii pe piese aftermarket... ca Renault zice sa cumparam numai piese de origine. Sau alea-s prea scumpe, si atunci e voie... Toate lucrarile importante le-am facut in reprezentanta....o lucrare importanta o consider un schimb de distributie....de exemplu... asa ca nu vb. daca nu sti... QUOTE(andu911 @ 19 Nov 2008, 11:31) In fine, lasati oamenii sa-si puna in motor ceea ce vor si au, atat timp cat respecta toate conditiile cerute de producator. Citeste posturile mele si vezi ca am spus de la inceput ca fiecare sa bage in motor ce crede de cuviinta.... eu nu am facut decat sa spun ce se recomanda.... si ce pun eu... daca tu ai inteles altceva....este problema ta.. This post has been edited by cj98czh: 19 Nov 2008, 13:10 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 22:47 |