antigel, trebuie un tip anume
![]() ![]() ![]() |
antigel, trebuie un tip anume
eeedi |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 10 December 08 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|||
Pia |
![]()
|
![]() Invatacel.. Group: Members Posts: 155 Joined: 30 December 08 From: CALAFAT - DOLJ ![]() |
DOAR CE AM SCHIMBAT EU DISTRIBUTIA ACUM LA LAGUNA MEA SI CEI DE LA SERVICE MI-AU PUS ANTIGEL DE CULOARE VERDE...ATAT POT SA-TI ZIC
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1,6 16v
1999/ combi/kW/HP: 79/107/1598/K4M 720/
- DJ-08-FWT
|
|
eeedi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 10 December 08 From: Brasov ![]() |
ciudat... ca antigel verde mi-am luat si eu, si mecanicu mi-a zis ca nu e bun... probabil nici el nu stie...
|
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
brandon23 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 24 July 08 ![]() |
eu am portocaliu, cica nu este 100% sintetic, cert e ca 1 L de din-ala verde e in jur de 10 ron iar eu am dat 23/L pe al meu
|
--------------------
Renault
Laguna
1997 Renaul Laguna 1997 2.2 dt mrrrrrr :)
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
Am schimbat antigelul acum 1 sapt,am luat 3 L de antigel GLACEOL.E intr`adevar verde,culmea e ca are sigla de Renault pe el si e facut pt Logan....se potriveste si la laguna fara nici o problema
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16v Concorde
- TM-97-CRS
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
yo cred ca nu are de-a face culoarea sau firma...:-??parerea mea
![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
- HY02FPP Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
Din cate m`am uitat prin cartea tehnica a masinii la antigel e specificat Glaceol...acum,putem intinde topicul ca si la schimbatul uleiului
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16v Concorde
- TM-97-CRS
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu am pus antigel Aral. E albastru. Mecanicii de la Renault mai intai au spus ca nu e bun, dar dupa ce s-au ciondanit putin intre ei, eu spus ca n-are ce sa strice in principiu. Doar e lichid care nu ingheata. Firma e buna. Doar ca Renault recomanda un anumit tip de antigel, la fel cum fac si cu uleiul si alte fluide.
This post has been edited by ricochet2: 30 Dec 2008, 18:52 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Antigelul ARAL compatibil cu antigelul tip D folosit la motoarele Renault este cel care are pe bidon o dunga galbena si scrie tot cu galben "Silikatfrei". Cel care are dunga alba nu este bun.
Culoarea nu este un criteriu de alegere al antigelului. Eu cand l-am luat era verde fosforescent, dupa care s-a transformat in portocaliu spre maroniu. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
eeedi |
![]()
|
da, am mai cautat pe internet si am ajuns la concluzia ca antigelurile de tip D sunt cele agreate de Renault. sunt cele care nu contin silicati. am inteles ca silicatii duc la corodarea prematura a componentelor de aluminiu, si daca nu ma insel radiatorul are parti de aluminiu ( nu stiu in ce masura blocul motor contine aluminiu...) culoarea nu conteaza intradevar, trebuie tinut cont insa de prezenta silicatilor...
multumesc la toti pt. sfaturi |
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Glacelf Auto Supra (e portocaliu), Glaceol RX Tip D (e verde), Aral Antifreeze Silikafrei, antigeluri compatibile mai trebuie sa fie si pe la Valvoline, Mobil, etc.
Exista un topic stufos pe aria Clio in legatura cu antigelul ... |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Apai Cristi, cred ca din ala din care nu trebuie (Aral cu dunga alba) am acum in motor.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Sunt la topicuri despre antigel la greu..si la megane 1 ,si la clio 3,si mai sunt... glaceol rx tip d se pune
|
--------------------
------
------
------
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Asta mi-a scapat. Am avut grija la toate fluidele, la filtre, la presiuni, etc. Dar asta cu antigelul mi-a scapat. Masina sta in garaj cand e parcata si niciodata temperatura nu coboara sub 0. Sint probleme si in conditiile in care temperatura nu coboara sub 0 ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
eeedi |
![]()
|
si am mai gasit cati litri de antigel intra la urmatoarele motorizari:
1,6 16V - 6,5 litri 1,8 16V - 7 litri 2,0 - 7 litri 2,0 16V - 7 litri 3,0 V6 24V - 7 litri 1,9 dTi - 7,5 litri 1,9 dCi - 8,2 litri |
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 30 Dec 2008, 23:21) Eu as fi de parere sa-l schimbi. QUOTE(ricochet2 @ 30 Dec 2008, 23:30) Asta mi-a scapat. Am avut grija la toate fluidele, la filtre, la presiuni, etc. Dar asta cu antigelul mi-a scapat. Masina sta in garaj cand e parcata si niciodata temperatura nu coboara sub 0. Sint probleme si in conditiile in care temperatura nu coboara sub 0 ? Nu este vorba de temperatura mediului exterior, ci de compozitia chimica a antigelului, care poate ataca anumite componente din motor. http://www.daciaclub.ro/Antigel-tipuri-si-...1-t3085-s0.html |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
VIPESUL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 30 August 08 From: m ![]() |
gm12 rosu la culoare anticoroziv
|
--------------------
m
m
m
|
|
brandon23 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
eeedi |
![]()
|
pentru motor 2,2 tip G8T - 9 litri
|
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
brandon23 |
![]()
|
eu zic ca intra 4L de apa si 4L de antigel
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu am pus 2 litri de antigel. Daca am pus din ala de care nu trebuie, macar nu am pus mult
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
MDD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 18 February 06 From: Otopeni ![]() |
Aveti grija sa nu patiti ca altii si ca subsemnatul , alt tip de antigel decat cel preconizat poate duce la perforarea radiatoarelor.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva
2012 Aprilia Scarabeo 500
|
|
LagunaMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 30 August 07 ![]() |
Eu in sistemul de racire am acum tipul gm 12 si vreau sa spun ca nu se amesteca sub nici o forma cu Glaceol . Amestecate devin un fel de gelatina mai moale total incompatibile cu sistemul de racire. Experienta proprie credeti-ma. Inainte de a adauga un alt tip de antigel este bine sa amestecati cele doua tipuri nediluate si sa vedet ce iese.Adica cel din motor cu cel nou cumparat.Intr-un vas micut.
![]() |
--------------------
renault
laguna 1
1996 rt
- P 2783 PM
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
deja ma doare mintea....
cand am pus topic-ul cu "vine iarna..." am fost luat la misto... Domnilor, Glacelf e recomandat de Renault si se gaseste ;la miun pret rezonabil pe toate drumurile patriei. daca nu, cereti antigel de Logan si tot aia e... atentie la cantitati... Si , pentru numele lui Dumnezeu mai folositi si functia aia de cautare. Daca problema nu apare in prima pagina asta nu inseamna ca nu s-a lovit nimeni de ea... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
M-ati speriat. O sa ma duc maine (daca lucreaza cineva pe 2 ian) sa schimb antigelul. O sa iau Glacelf sau cum i-o spune. Partea pacatoasa e cu curatarea circuitului. Adica eu pot sa le cer, dar nu stiu daca o sa si faca.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pai e simplu.
se deschide busonul inferior de la radiator si gata; curge totul jos... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Esti sigur ca pe acolo se scurge Johnny ? Altcineva mi-a spus ca nu s-ar scurge chiar tot, pentru ca mai ramane in radiator. Daca dau jos acel buson, nu ar trebui sa ramana, pentru ca e in punctul de minim, nu ? Apropo de asta, nu mai ramane prin partea de jos a motorului ? Si nu ma refer la cateva sute de ml, ci la 1 litru sau mai mult ?
Acel buson pe unde se afla la radiator ? Crezi ca as putea sa fac si eu sau trebuie sa merg la un service ? Nu banii sint o problema (nu poate costa mult), ci mi-e frica sa nu faca un job calumea. Se poate desface acel buson si sa se puna repede un lichean sub, pentru a nu face mizerie ? Sau cand incepi sa desurubezi, incepe sa improste pe langa filet si te uzi tot pana apuci sa scoti dopul de tot ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
LagunaMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 30 August 07 ![]() |
De exemplu eu nu am robinet de golire la radiator. Daca desfaci cel mai de jos furtun de la radiator, golesti doar o parte din antigel iar cca. 1 litru ramane in blocul motor si poate fi eliminata la schimbarea distributiei. Iar de stropit ,da te poti stropi dar nu este ceva de speriat.
|
--------------------
renault
laguna 1
1996 rt
- P 2783 PM
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu nu stiu daca am sau nu robinet de golire la radiator. Ar fi fost o idee sa fie prevazut chiar cu robinet, sa poata tot omul sa schimbe antigelul.
Daca ramane un litru in motor, sint curios cum au facut cei din service, cand am fost si am schimbat antigelul acum o luna. Am citit ca nu e bine sa amesteci antigelurile intre ele. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
B o g d a n |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 17 December 08 ![]() |
Daca crezi tot ce spun la service,atunci nu ai decit sa le faci cotizatii in continoare.
Sau daca nu vrei sa te murdaresti ![]() This post has been edited by B o g d a n: 5 Jan 2009, 20:50 |
--------------------
Renault
Laguna 2
1,9-2001-120 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:32 |