Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Xenon pe clio 2, montaj, model, garantie

Fratzica
post 28 Sep 2009, 17:24
Post #132

Zen

Group: Moderatori

era cat pe ce sa luam si noi un set de faruri de clio rs de la autokarma. Pe site ziceau ca sunt produse de KLOKKERHOLM, la ei am vazut ca erau made in taiwan parca de nu stiu ce firma de "renume". La KLOKKERHOLM pe site nici nu sunt prezente farurile astea.
Oricum mie mi s-au parut foarte prost facute, cu parti cromate ciobite, garnitura incompleta si plastice de 2 lei.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BioHazarD
post 28 Sep 2009, 22:10
Post #133

Gold member

Group: Members

x_men_clio esti multumit cum lumineaza? banuiesc ca ai xenon pe ele...

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
espacern
post 11 Oct 2009, 21:29
Post #134

ART-ist

From: Mihalaya

Auto-levelingu este pe xenon de serie...cea ce avem si noi pe toate masinile(reglaju de faruri)Auto-levelingu nu face decat sa regleze farurile automat fara apasarea pe vreun buton ceea ce noi trebuie sa o facem cu ajutorul unui buton asa ca nu are absolut nici o treaba asta cu xenonu.Daca le ai reglate bine,cand incarci masina sa dai farurile mai jos si farul sa fie cat de cat curat nu deranjezi pe nimeni mai ales daca ai cumva niste faruri cu lupa care deja ajuta si mai mult impotriva orbiri participantilor la trafic.Deci putem sa ne punem pe orice masina xenon de maxim 6000k ca-sa faca o lumina cat de cat apropiata de cea de serie,daca avem niste faruri aftermarket e mai ok,iar daca avem farurile bine reglate si din cand in cand mai folosim reglaju de faruri este foarte ok.Daca desfaci un far de laguna 2...care nu are lupa...o sa gasesti un bec care este la fel ca un bec aftermarket si la aceasi putere(35w/d2r)deci daca pe aceasta masina vine din fabrica cu acest xenon foarte omologat...doar ca are auto-leveling si spalare faruri eu zic ca la fel este cu orice masina atata timp cat sunt reglate bine si din cand in cand spalate farurile.

This post has been edited by espacern: 11 Oct 2009, 21:32

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Fratzica
post 11 Oct 2009, 21:34
Post #135

Zen

autoleveling are treaba cu xenonul pentru ca un xenon care bate in sus aiurea e mult mai daunator decat halogenul. Nu poti sa pui xenon pe orice masina. Incerci sa te convingi singur aiurea. Laguna 2 cu xenon fara lupa are oglinda diferita fata de farurile fara xenon tocmai pentru a focaliza corect lumina xenonului.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
espacern
post 11 Oct 2009, 21:45
Post #136

ART-ist

un xenon care bate in sus e un xenon prost reglat...tocmai aia am spus ca daca sunt reglate bine si mai folosim cand e nevoie si reglaju de faruri este aproape la fel ca autoleveling...sincer te contrazic cu oglinda farului de laguna 2 ptr ca am 2 faruri si am avut ocazia sa le studiez foarte bine pe amandoua.singura diferenta care e este acea "ciuperca" care vine in fata becului pentru a nu orbi ceea ce nu exista la clio 2 de serie.am un clio 2 si vreau sa ii pun acele "ciuperci" de laguna 2 cu xenon ca-sa nu deranjeze.

--------------------
. . - . .
+
Fratzica
post 11 Oct 2009, 21:49
Post #137

Zen

ma refeream la faptul ca bat in sus din cauza incarcaturii, nu ca ar fi prost reglate. Te asigur ca ciuperca nu e singura diferenta.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
espacern
post 11 Oct 2009, 21:52
Post #138

ART-ist

pai si din reglaju de faruri care trebuie folosit se rezolva problema asta cu xenonu....intradevar...pe la noi nu toata lumea stie sa foloseasca toate "optiunile" masini......spor la lumini!!!

This post has been edited by espacern: 11 Oct 2009, 22:14

--------------------
. . - . .
+
marsel
post 12 Oct 2009, 03:01
Post #139

Membru

From: Cluj Napoca

QUOTE(espacern @ 11 Oct 2009, 21:45)
un xenon care bate in sus e un xenon prost reglat...tocmai aia am spus ca daca sunt reglate bine si mai folosim cand e nevoie si reglaju de faruri este aproape la fel ca autoleveling...sincer te contrazic cu oglinda farului de laguna 2 ptr ca am 2 faruri si am avut ocazia sa le studiez foarte bine pe amandoua.singura diferenta care e este acea "ciuperca" care vine in fata becului pentru a nu orbi ceea ce nu exista la clio 2 de serie.am un clio 2 si vreau sa ii pun acele "ciuperci" de laguna 2 cu  xenon ca-sa nu deranjeze.
*

La farurile fara lupa, si care vin din fabrica cu xenon, becurile au o protectie metalica, un fel de inel care face ca lumina sa nu se imprastie, ci sa o focalizeze in fata. Acele becuri au in denumire terminatia 'r'. Ex: D2r e pentru far cu oglinda, D2s e pentru far cu lupa. Odata aparute pe piata aceste kit-uri xenon after market, au aparut si becuri speciale pentru faruri cu oglinda, dar foarte putini cunosc acest aspect. Deci, daca nu aveti far cu lupa, cautati sa va luati becuri H7r, H1r, H3r....., ce anume se potriveste pe masina voastra!
Drumuri bune!

--------------------
Renault Megane 2.2 - CJ xx XXX 1,9 dci, Privilege, 2008, Tuning by TCM
+
vallixx
post 13 Oct 2009, 10:29
Post #140

Membru nesuferit

From: Bucuresti

@espacern: Farurile care au avut bec halogen initial, dupa care "un destept" le-a pus xenon, deranjeaza foarte tare pe cei care vin din fata, poti sa le ai reglate oricum. Si jos si sus si in stanga si in dreapta. Nu incerca sa te convingi singur, vorba lui Fratzica. Daca vrei sa-ti pui xenon pe farul original nu te impiedica nimeni ( poate mai putin RAR-ul sau Garcea ) , dar asuma-ti ca o sa deranjezi, o sa ti se umple frigiderul, dar daca tu asta vrei nu ne punem in calea fericirii tale.
Nu mai cauta explicatii pentru ca nu vei gasi. Poate doar pentru orgoliul tau.
Xenonul din fabrica se pune pe far cu lupa, are autoleveling si spalare.
In plus de regula are 4300K si nu 5000 sau 6000K cum au cele after.

Farurile care vin din fabrica cu xenon fara lupa au si altfel de bec si altfel de oglinzi. Chiar daca tu le pui una langa alta si ti se par la fel iti spun eu ca nu sunt.
Si nu te intrebi oare dintre toate marcile de masini din lumea asta, cele care au avut xenon pe far fara lupa, se numara pa degetele de la o mana?
Daca era atat de ok, oare de ce nu au pus mai toti producatorii?

Si sa fim sinceri, cati dintre toti cu xenon after, stiu macar de acel R in loc de S la bec??? Si din cei care stiu, cati il si folosesc?

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Mitran
post 15 Oct 2009, 23:11
Post #141

Membru incepator

imi zice si mie cineva daka toata treaba asta cu xenoanele e legala si nu se ia gaborii de tine ?

--------------------
Renault Clio 2005 1.4
+
Fratzica
post 16 Oct 2009, 01:09
Post #142

Zen

nu-i legala

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
SYL
post 21 Oct 2009, 16:45
Post #143

doc

From: IF, Balotesti

Daca nici faptul ca legea interzice montarea pe autovechicul a altor tipuri de lumini/becuri sau de alta putere decat cele cu care vine din fabrica autovehiculul nu este destul ce clar... mad.gif

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
fatal1ty
post 21 Oct 2009, 17:12
Post #144

Xenoane

From: Brasov[Kronstadt]

si care ar fii acele alte becuri sau lumini montate si care ar fii cealalta putere???sincer asta cu xenonu si cei care sunt total impotriva e un mare razboi care nu se va incheia niciodata.....toata lumea isi spune parerea si fiecare face cum vrea.....dar daca exista vreo lege ptr xenon deja erau date multe kituri jos si cand ma refer multe kituri ma refer 50% din masinile din trafic.....

--------------------
Renault Clio 2 Campus - N T T 2007
Merg... si imi place!!!
+
SYL
post 21 Oct 2009, 19:35
Post #145

doc

Daca intr-un topic despre xenoane aftermarket intrebi care sunt alte becuri, ori faci misto de 2 bani, ori nu are rost sa iti raspund ca oricum nu pricepi...Iar alte puteri, spre exemplu halogenele de 100W, care sunt ilegale pe drumurile publice, dar totusi mai exista care folosesc si asa ceva...

De ce sunt pline drumurile de xenoane aftermarket (bine sa nu exagerem in halul asta in care sa zicem ca 50% dintre masini au asa ceva, dar oricum procentul e din pacate f mare) ? Simplu, pt ca militia, pardon politia, nu isi face treaba in tara asta...Bine din pacate nici legea nu prea e de partea lor, si oricum e mult prea blanda... E plin traficul de soferi care trec pe rosu, nu acorda prioritate, depasesc coloana, depasesc limita de viteza, conduc bauti, etc, si nu patesc nimic....Asta e, din pacate in RO mor zilnic sau sunt raniti atatia oameni nevinovati pt ca politia nu isi face treaba, pt ca legea e mult prea blanda, etc

--------------------
+
fatal1ty
post 21 Oct 2009, 19:43
Post #146

Xenoane

From: Brasov[Kronstadt]

deci daca nu cumva stii ce ai postat mai sus...sa iti amintesc...ai scris asa"Daca nici faptul ca legea interzice montarea pe autovechicul a altor tipuri de lumini/becuri sau de alta putere decat cele cu care vine din fabrica autovehiculul nu este destul ce clar... " iar eu te-am intrebat care este acel altfel de bec care il pui pe masina??daca ai h7 tot h7 pui sa ziceam nu e nici un alt fel de bec....si lasa halogenele de 100w ca vorbeam de xenon aici......si din cate am citit eu intr-un alt post...este o lege care zice clar ca sa vinzi ceva care nu este omologat este o mare problema adica este total ilegal ....deci atata timp cat niste firme destul de mari de prin romania vand aceste xenoane nu cred ca acestea le vand ilegal....dar dupa cum am mai zis si mai sus......tot timpu va fii cate o vorba pro sau contra xenon.Sa va luminati!

--------------------
Renault Clio 2 Campus - N T T 2007
Merg... si imi place!!!
+
hellcat
post 21 Oct 2009, 20:04
Post #147

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Suntem pe o arie tehnica...nu mai continuati!

Din moment ce era legala vanzarea de detectoare, insa folosirea lor nu...No comment!!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
SYL
post 21 Oct 2009, 20:09
Post #148

doc

Daca masina vine din fabrica cu bec halogen, si ii pui bec xenon, nu ti-e clar ca e alt tip de bec ??
Povestea cu vandutul xenoanelor, e la fel cum era cu detectoarele radar, era legal sa le vinzi si ilegala folosirea lor...

--------------------
+
cmandrei
post 21 Oct 2009, 20:19
Post #149

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Pentru fiecare legea inseamna altceva. Asa cum a spus Hellcat, aici este arie tehnica. Orice continuare cu posturi pe teme "abstracte" nu va fi bine primita. Cu alte vorbe acelasi lucru. Spor,

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
x_men_clio
post 29 Oct 2009, 12:09
Post #150

Membru incepator

am revenit si cu poze cu farurile de rs cam tarziu dar scuze

Attached thumbnail(s)
IMG_2658.JPG ( Size: 180.58k ) Number of downloads: 720
IMG_2659.JPG ( Size: 169.13k ) Number of downloads: 662
IMG_2661.JPG ( Size: 145.1k ) Number of downloads: 671
IMG_2663.JPG ( Size: 147.65k ) Number of downloads: 633
IMG_2665.JPG ( Size: 158.57k ) Number of downloads: 622

--------------------
Renault Clio 2005--1,4-8v
x_men_stefan
+
vallixx
post 31 Oct 2009, 23:21
Post #151

Membru nesuferit

Andrei si hellcat, aveti dreptate, este o arie tehnica, dar pe de alta parte aceasta arie tehnica ar trebui sa vina in ajutorul cuiva care nu se pricepe si care cauta sfaturi aici. Deci la intrebarea: "se poate pune xenon aftermarket pe Clio si este legal?", raspunsul e clar si simplu. DA, se poate dar este ilegal !!!
Legea nu se refera in mod expres la xenon, ci interzice orice modificare adusa instalatiei originale de iluminat. Prin montarea unei instaltii xenon aftermarket, se modifica cea a masinii si prin asta se incalca legea.

Ca circula multe masini cu xenon after e adevarat, dar nu o fac legal.
Fiecare e liber sa-si monteze ce vrea, dar pe barba lui.
Politia mai inchide ochii la xenoane, asa cum mai inchide ochii si la folie si la leduri..etc, dar faptul ca inchide ochii nu inseamna ca xenonul e legal sau ca nu ar avea cum sa se lege de posesori. Va asigur ca au cum, daca vor.

Iar referitor la omologare, este exact similar cu ce zicea hellcat de radar.
Ai voie sa le vinzi, dar nu sa le pui pe masina.
Omologarea se refera la faptul ca instalatiile care se vand sunt produse de firme care au omologarea (certificarea ) de a produce acele instalatii si ca nu au fost facute de mine + tata, in balcon, pe genunchi. Nicidecum nu se refera la montarea instalatiei pe masina.

This post has been edited by vallixx: 31 Oct 2009, 23:24

--------------------
+
andreitudose
post 2 Dec 2009, 18:54
Post #152

Membru incepator

Eu mi-am pus o instalatie de Xenon de 6000k, care a costat 200 de lei si s-a montat in 30 de minute (garantie 1 an). Rezultatele sunt, dupa cum spuneau si altii, peste masura asteptarilor mele. Am dat reglajul la 1, ca sa bata putin mai jos si asta-i treaba. Am facut acest pas pentru ca nu ma multumea faza scurta a masinii si trebuia sa umblu noaptea cu proiectoarele aprinse. Diferenta este foarte mare. Merita fiecare banut.

--------------------
Renault Symbol Fidjy 1.5dCI 80 CP - IS-61-TDR 2006
+
vallixx
post 2 Dec 2009, 21:36
Post #153

Membru nesuferit

Personal cred ca proiectoarele nu ajuta prea mult. Oricum bat aproape, mult sub ce bate faza scurta. Poate sa ajute daca esti obisniut sa te uiti in botul masinii, insa daca te uiti in lungul drumului sunt total de prisos. Si sa zic ca poate ajuta un pic cu lumina de pe lateralele masinii, lumineaza in plus marginile drumului.

Si eu eram nemultumit de lumina farurilor, desi la Clio chiar mi se par mult peste alte marci de masini, dar eu am rezolvat-o cu schimbatul becurilor cu unele mai performante.

--------------------
+
florin_sm89
post 3 Dec 2009, 00:37
Post #154

Membru

Deci parerea mea este:
Folosirea proiectoarelor se face pe timp de ceata, nu in alte privinte.. este si lege, eu consider ca e mai mult de fitze cei care circula cum se lasa noaptea, nu ca ar avea un sens...

Oricum acele proiectoare nu reflecta lumina mai tare decat faza scurta, asa ca nu le vad rostul si in plus ca este si deranjant pentru ceilalti conducatori care vin din sens opus

--------------------
- - -
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 10:38
Post #155

Membru incepator

Proiectoarele de ceata nu reflecta lumina ca faza scurta, insa lumineaza in proximitatea masinii. Pe mine ma intereseaza sa se vada si aproape de masina, in special in dreapta, pentru ca mai dau din cand in cand peste biciclisti care nu au reflectorizante si nu se vad decat in ultimul moment. Pentru asta sunt cele mai bune. Sa vezi ce e in proximitatea ta, umpland golul dintre masina si locul unde incepe sa se vada lumina de la faza scurta. Diferenta e mare oricum cu becurile astea HID, in primul rand ca lumina e mult mai alba. Diferenta se vede cel mai bine la montaj, cand ai numai un bec HID montat si pe celalalt far becul original. Acolo efectul e dramatic. Se vede ca si cum pe celalalt ai avea o lumanare. Am sa pun probabil si pe faza lunga la un moment dat, dar mai incolo, pentru ca inca nu mi-e util. wink.gif

--------------------
+
bardu
post 3 Dec 2009, 12:19
Post #156

Membru autentic

Cu xenon pe faza lunga s-ar putea sa ai parte de surprize neplacute deoarece trecerea de la faza scurta la cea lunga nu se face instant, chiar si flashurile o sa le dai cu "intarziere".

--------------------
Renault Symbol - MS-08-?MS Fidji
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 12:34
Post #157

Membru incepator

Da, stiu de aceasta problema, insa exista o un condensator care se pune in serie cu balastul si il mentine incarcat constant. Asta din cate am inteles si eu. Si prin urmare la flashuri se descarca condensatorul si se vede ca la blitz. Am sa vad, oricum asta e un proiect de viitor. Acum caut un manual de service pentru Renault Symbol 1.5 dCi 60kW model 2005 da nu gasesc pe nicaieri.

--------------------
+
hellcat
post 3 Dec 2009, 13:46
Post #158

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(andreitudose @ 3 Dec 2009, 11:38)
Proiectoarele de ceata
*

...se folosesc pe timp de ceata, pentru ca atunci sunt ele eficiente. Sunt eficiente deoarece pe ceata rulezi cu o viteza infinit mai mica si atentia este concentrata in zona apropiata masinii.
Exemplu cu biciclistul e pur si simplu fara sens, daca nu l-ai observat in faza scurta e cam grav...in proiectoare e inutil.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 13:50
Post #159

Membru autentic

E util ca nu-l omori de tot doar il bagi in spital smile.gif. Oricum eu nu intelg cu nu-l observi cu o lumina care bate la 30 m in fata si il observi cu o lumina care bate la maxim 10 m (cu indulgenta ca bat la 5 m estimez eu).

--------------------
. . .
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 13:56
Post #160

Membru incepator

Exemplul cu biciclistii este unu pur ilustrativ. Ce am vrut sa subliniez este ca desi proiectoarele nu au putere mare, combinate cu lumina de intalnire dau o lumina mai uniforma si prin asta acopera toata partea frontala a masinii. Pentru mine asta e o chestie de confort, sa vad mai bine. Tocmai de asta am ales sa folosesc un sistem HID pe masina, pentru a inlatura nevoia mea de a folosi proiectoarele pe timp de noapte chiar daca nu e ceata.

Asta vreau, sa se vada si la 30 de metri, dar sa am lumina si langa botul masinii. Cam asta e ideea. Oricum, dupa cum am spus si in alte posturi din acest topic, diferenta este peste asteptarile mele personale.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 13:58

--------------------
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 14:10
Post #161

Membru autentic

Confortul tau este perfect in schimb confortul altora nu prea sper ca ai inteles ce zic + combinat cu becuri xenon in faruri care au fost concepute pentru halogen ti-ai umplut repede frigiderul de carne.

Mai ramane sa-ti pui xenon in proiectoare si pe faza lunga si o sa ai un tir de carne la fiecare masina cu care te intalnesti pe drum

--------------------
. . .
+
9 Pages « < 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 14:55
Dacia