Vopsire senzori de parcare, Tutorial Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Vopsire senzori de parcare, Tutorial Megane 2
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Bravo dom'le! Au iesit super tare... referitor la punctul D, alineatul 4: se poate face proba si daca nu avem o alta persoana care sa ne ajute... se pune contactul, se introduce maneta de viteze in pozitia marsarier si cu o coala de hartie A4 in mana se poate testa eficienta fiecarui senzor in parte prin apropierea/departarea colii de hartie de fiecare senzor in parte...
P.S.: foarte bun tutorialul... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Multumesc si eu pt indicatii
![]() Pai si asa ai nevoie de 2 persoane, una sa tina ambreiajul calcat si maneta in marsarier si una sa se joace cu foile. This post has been edited by skorpio_bog: 3 May 2011, 13:01 |
--------------------
Renault
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Cu placere!
![]() This post has been edited by solidconvert: 3 May 2011, 13:02 |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
skorpio_bog |
![]()
|
A, scuze
![]() 3 May 2011, 14:03: Cred ca si la mine ar merge, ca din cate stiu, senzorii ii am montati pe firul de la becul de marsarier de pe stanga, care se aprinde cand e contactul pus. This post has been edited by skorpio_bog: 3 May 2011, 13:03 |
--------------------
Renault
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Bun tutorialul, felicitati.
Vreau sa mai adaug ca tu beneficiezi de senzori parcare marca DIRECTED - Viper care au mufa la 10 cm de ei si in caz ca se loveste unu il poti inlocui separat, nu tre sa cumperi tot setul cum e la cei chinezesti. Eu am acceasi marca pe masina mea, si chiar vand acesti senzori si doresc sa mentionez ca ei se pot vopsi cu un strat de vopsea si unu de lac fara probleme , CHIAR SI IN ACEL CANAL. Eu ii am vopsiti de 1,5 ani si merg fara probleme indica de la 2-1,8 m pana la 0,3m nu le-a scazut din acuratete. Senzorul vopsit: 7.jpg ( Size: 13.01k ) Number of downloads: 1418 In ce situatii ei functioneaza fara probleme : DSC08640__1_.jpg ( Size: 16.38k ) Number of downloads: 1058 |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Da, exact. Sunt viper si pana acum au functionat ireprosabil. Nu mi-au dat eroare niciodata.
|
--------------------
Renault
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Interesanta ideea izolarii cu noroi
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Putin off:
A pus cineva alimentarea unitatii senzorilor de parcare printr-un releu la 12V? De ce intreb... fiindca desi sunt constient ca montajul nu consuma mult... in timp sa nu afecteze sonda de marche-arriere... am citit pe undeva de chestia asta ca s-a defectat sonda de marche-arriere. Daca nu e o problema, o sa alimentez unitatea fara releu ci direct din mufa de alimentare stop spate. Daca da e o problema, aveti idee de unde i-au un 12V dupa contact, din portbagaj ![]() ON: am vopsit si eu senzorii conform tutorialului ![]() This post has been edited by dan22y: 5 Aug 2011, 08:25 |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu ce te supara daca dezizolezi firul de marsarier din stopul dreapta spate si iei alimentarea de acolo?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V
- B 82 KVA Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Sonda de marsarier este o porcarioara, mai ales la Logan, unde se strica si cu si fara senzori de parcare. Sa nu mai zic de celebrele probleme cu masa slaba ale stopului, care conduc la functionarea haotica a semnalelor si becurilor de pozitie si frana.
Nu bai ca am vazut pana acum destule Megane cu probleme la stopuri. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V
- B 82 KVA Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Eu zic ca iti merg si asa, fara releu. Eu ii am pusi direct pe firul de la becul de marsarier stanga si merg perfect de 4 ani, la fel si sonda de pe cutie.
Nu trebuie dezizolat nici un fir, se ataseaza firul de la senzori pe pinul din mufa stopului care se scoate foarte usor sau cu un conector rapid de legatura. Eu unul asa as face, pentru ca nu sunt adeptul dezizolarii, taierii sau modificarii instalatiei masinii. |
--------------------
Renault
|
bgd819 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 15 October 11 From: Toscana, Italy ![]() |
salut,
vreeam sa vopsesc si eu senzorii de parcare . degresarea se face cu alcool medicinal,spune-mi te rog pentru ce serve diluantul, doar pentru a sterge eventualel pete de vopsea nedorite sau se foloseste pentru prepararea senzorilor inainte de vopsire? mersi mult! |
--------------------
renault
megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege
megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
|
|
bgd819 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 15 October 11 From: Toscana, Italy ![]() |
o sa atasez cateva poze cu senzorii de parcare vopsiti de catre mine grazie lui skorpio_bog, am urmat intocmai instructiunile lui. cei care doresc sa vopseasca senzorii procedati la fel si garantat acestia functioneaza!!!
Attached thumbnail(s) DSC_0856.jpg ( Size: 2.88mb ) Number of downloads: 860 modificata_2.JPG ( Size: 70.01k ) Number of downloads: 606 |
--------------------
renault
megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege
megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
felicitari pentru rezultat, arata ca din fabrica. Scuze pentru raspunsul intarziat, insa nu prea am mai intrat pe forum in ultima vreme. Diluantul se foloseste pentru spalarea suprafetei senzorilor de impuritati si degresare, iar spirtul se foloseste doar pentru degresare. Diluantul il mai poti folosi pentru a sterge vopseaua de pe un senzor daca a iesit aiurea, adica daca a facut cute, bule sau daca s-a scurs.
|
--------------------
Renault
|
sebycopilu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 24 November 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da foarte tare faza cu pamantul ...am tot stat pe ganduri cum sa vopsesc fara ca sa intre vopseaua in acele canale...eu am dat peste tot senzorul si intradevar a dat eroare dar acum datorita spumei active de la spalatorii sa dus vopseaua si vad bine acum...oricum la primavara o sa le vopsesc si o sa urmez indicatiile. Stima
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2007. Sedan
- B-60 HMC
|
|
liman64br |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 10 November 10 ![]() |
Salut skorpio_bog , foarte bun tutorialul , as vrea sa stiu si eu de unde ai cumparat tubul cu vopsea si daca ar merita sa imi vopsesc bandourile fata prin metoda descrisa de tine , in sensul sa nu fie prea mare suprafata , Mersi!
|
--------------------
renault
laguna III
2014
|
|
solidconvert |
![]()
|
Daca esti din Bucuresti te duci la Lizeanu in intersectie si vezi ca este un centru care iti prepara vopseaua pe loc... doar ii spui denumirea si codul si ceri sa fie ambalata in spray... apoi poti sa vopsesti ce vrei tu!... eu am vopsit un bandou spate intreg la megane 2 cu tot cu senzori si n.am consumat decat jumatate din spray.
P.S.: atenti ca suprafata trebuie matuita/pregatita bine si trebuie sa dai vreo doua maini de primer pentru plastic inainte de vopsea... ![]() |
--------------------
.
.
|
maryanucu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 20 October 13 ![]() |
Readuc in discutie acest subiect si as avea o intrebare. Exista vreo posibilitate sa vopsesc bandoul intreg dupa procedeul explicat mai sus fara a demonta senzorii de parcare? Nu m-as baga sa ii demontez in primul rand pt. ca nu am experienta in asa ceva si in al 2 lea rand, pentru ca e o treaba migaloasa si nu stiu daca as fi in stare sa o fac cum trebuie.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2006
- BT06WWM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 18:45 |