Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa de prima inmatriculare, Ce mai stiti despre ea?

dolphintm74
post 9 Feb 2009, 16:16
Post #1

Membru

Group: Members
From: Timisoara

Cu siguranta, sunt foarte multi forumisti care inca nu si-au inmatriculat masina, asteptand o noua varianta a taxei de prima inmatriculare, de mediu sau cum s-o numi... Observ ca Guvernul a cam lasat problema in ceatza, de cateva saptamani nu a mai pomenit nimic despre ea. Mai stiti careva ceva despre taxa?

9 Feb 2009, 22:03:
Chiar nu stie nimeni nimic despre problema taxei? Sau poate ca aveti cu totii masinile gata inmatriculate mad.gif

This post has been edited by dolphintm74: 9 Feb 2009, 20:03

--------------------
Renault Laguna 1 2001, 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 9 Feb 2009, 22:36
Post #2

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Eu sunt prea putin curios de ea. Am platit-o in 2008, am dat Finantele in judecata, am castigat in prima instanta, au facut recurs, iar acum am o ultima infatisare la Curte ade Apel. Daca voi castiga din nou, merg cu executorul judecatoresc si le execut un cont, imi iau banii (aprox. 4.700 ron) si-mi vad de treaba, nu stau sa ma lamentez ca altii.
Mai exista o varianta. Sa mergi la Serv. de inmatriculari cu tot dosarul de inmatriculare, mai putin chitanta cu taxa de prima inmatriculare. Daca nu vor sa-ti inscrie masina, le soliciti negatie motivata in scris, cu antet, stampila si semnatura.
Cu aceasta dai in judecata Serv. de inmatriculari, motivand ca taxa e ilegala si discriminatorie, iar in prima sedinta de instanta soliciti ordonanta presedentiala prin care sa oblige Serv. de inmatriculari sa-ti inmatriculeze pe loc masina, iar taxa sa o platesti sau nu in functie de sentinta definitiva, care o fi aceea. Exista deja un precedent la Tg. Mures.
In acest fel nu ai bani blocati, cum am eu de un an. Si circuli legal cu masina.

This post has been edited by Dodone: 9 Feb 2009, 22:37

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
yonutz86
post 9 Feb 2009, 22:42
Post #3

Membru incepator

dodone pai sa ma pun sa platesc avocatul si sa ma duc prin tribunale mai bine ii mai pun numarul "rosu" o data si astept poate se va intampla ceva cu taxa asta regulamentul.gif

--------------------
renault laguna II 2003 1.9dci 105cp Expression
+
ricochet2
post 9 Feb 2009, 23:39
Post #4

Membru autentic

Nu e mai scump onorariul avocatului si taxele de judecata, plus intinderea intregului proces de 4700 lei ?

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
cosminphotog
post 11 Feb 2009, 08:54
Post #5

Membru autentic

From: Galați-Tg.Mureș

Salut, referitor la subiect: Au dat ieri la stiri ca se va rezolva definitiv problema in sedinta de Guvern de saptamana aceasta, miercuri parca. L-am auzit eu cu urechile mele pe Boc cand a declarat ca vor transa problema sapt asta. A zis ceva de genul ca vor avea in vedere masinile introduse in tara inainte de 15 decembrie 2008 pe de o parte, pe de alta parte vor avea grija si de productia interna auto sa nu fie afectata. Nu stiu ce sa zic, dar probabil ca vor scuti masinile introduse inainte de 15 dec de taxa tripla, dar o vor mentine pt masinile introduse ulterior. asta am citit eu printre randuri, dar vom trai si vom vedea. Daca mai auziti si voi ceva, postati in threadul asta va rog...

--------------------
Dacia/ ex Renault Sandero/ex Laguna 1&2 2008 Laureate 1.6 - MS-36-GIN
Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
+
Dodone
post 11 Feb 2009, 09:45
Post #6

In suma de mai sus e si onorariul avocatului, 514 lei. Iar la sfarsit, cand trag linie, constat ca nu am platit nici o taxa de prima inmatriculare.
Deci, gratis e mai ieftin decat orice taxa. wink.gif
Taxa asta e pe prostie sau pe domnie (a se citi comoditate). Sau pe amandoua, de la caz la caz...

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
ricochet2
post 11 Feb 2009, 13:13
Post #7

Membru autentic

Nu stiu ce avocat ai gasit tu cu 514 lei. Din cat am gasit eu, un avocat pleaca de la 5000 lei in sus.

--------------------
+
strumfuadi
post 11 Feb 2009, 13:20
Post #8

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

pai probabil pe la 514lei vine, iar de plecat pleaca de la 5000 in sus.. laugh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
cridaia
post 11 Feb 2009, 14:58
Post #9

Membru autentic

From: Sannicolau Mare, Timis

@Dodone....fa-ma sa inteleg...........din 4700 cat ai platit, dupa ce tragi linie, cu cat mai ramai ?............cred ca nu cu mare lucru ( sau nimic, poate mai duci de acasa )

--------------------
Volkswagen Passat - Break 2009 - BlueMotion - TM 98 BUZ
+
dolphintm74
post 11 Feb 2009, 16:22
Post #10

Membru

Sal all. Se pare ca azi Guvernul va prezenta cuantumul taxei, care va intra in vigoare de miercurea viitoare...

--------------------
Renault Laguna 1 2001, 1.6 16V
+
Dodone
post 11 Feb 2009, 19:49
Post #11

Pt. masina din semnatura am platit 3.838 ron, echivalentul a 1.143 euro, in februarie 2008. Am solicitat si dobanda pentru suma in lei. Mi s-a acceptat dobanda intre data platii la Finante (inceputul lui februarie) si data intrarii pe rol a actiunii in instanta (sfarsitul lui aprilie). S-a ajuns la suma de aprox. 4.150 ron.
Am platit onorariul avocatului si o taxa de 10% din valoarea solicitata de mine (n-am inteles de ce acest procent, pt.ca e o actiune in contencios administrativ, care e scutita de taxa de timbru).Deci, in total am platit la avocat 514 lei.
Sumele care le vehiculati voi drept onorariu sunt ori folclor ori sume cerute de avocati verosi.
N-am platit nici macar consilierea juridica inainte de a ma decide daca voi lucra cu acel avocat (nici macar nu il cunosteam dinainte, dar mi-a fost recomandat de un prieten). Pentru ca sunt clientul lui, acum am oricand si ori de cate ori vreau (in limita bunului simt blush.gif ) consiliere juridica gratuita, in orice speta.
In final 4.150+ 514=4.664~ 4.700 ron, suma pe care trebuie sa mi-o plateasca Finantele.
Ouod erat demonstrandum.

--------------------
+
ricochet2
post 11 Feb 2009, 21:53
Post #12

Membru autentic

Dodone, nu stiu ce inseamna verosi, dar un avocat obisnuit cere de la 5000 de lei in sus. Am avut eu odata nevoie. Avocatii aia cu nume (nu neaparat buni, dar cu nume, cu trecere la judecatori, naiba mai stie) pleaca de la 10000 de euro in sus. Asa ca 500 de lei e floare la ureche.

--------------------
+
william
post 11 Feb 2009, 22:00
Post #13

Laguna lover

From: A r a d

Ricochet cati avocati iei de 5000 ron ? Cred ca exagerezi un pic ...Referitor la taxa ...Statul nu da statul ia ... tongue.gif slabe sperante sa avem o taxa de inmatriculare ca-n tarile de pe unde am adus noi masinile

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
B60CMB
post 11 Feb 2009, 22:45
Post #14

Membru incepator

Personal nu cred ca o sa scoata taxa sau sa o reduca substantial in viitorul apropiat. Se incearca stimularea vanzarilor masinilor noi.

--------------------
renault laguna II 2004 - b-60-bmc
B-60-BMC Laguna II 2.0 16V
B-60-CMB Laguna II 1.9 DCI
+
Mertzanul
post 12 Feb 2009, 00:26
Post #15

Membru incepator

Despre taxa a spus ministru mediului ca saptamana viitoare o sa dea ordonanta de urgenta si o sa micsoreze taxa si pe cei care au avut masinile pana pe 15 decembrie o sa ii "pasuiasca" crad ca cu taxa veche .....deci .......e bine .....dar asa ceva eu unul nu cred in hoti astea !

--------------------
Renault Laguna 1 1995 - BC 89 PPM
+
ricochet2
post 12 Feb 2009, 03:25
Post #16

Membru autentic

QUOTE(william @ 11 Feb 2009, 23:00)
Ricochet cati avocati iei de 5000 ron ? Cred ca exagerezi un pic ...

Ma rog, daca tu stii mai bine... Eu am cautat si atat cer. Nici nu se deranjeaza la 514 lei. Doar stagiari.

--------------------
+
william
post 12 Feb 2009, 10:36
Post #17

Laguna lover

From: A r a d

Am un var avocat smile.gif nu ia onorariul 500 ron dar e foarte foarte departe de 5000 ron nu ca nu si-ar dori tongue.gif

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
Mar|Us
post 12 Feb 2009, 11:31
Post #18

Membru autentic

ricochet2: 5000 RON mi se pare o ABERATIE mare cat casa.

Pentru constituirea unei firme un avocat cu 10 ani experienta a cerut onorariu de 700 RON ( aici fiind incluse absolut tot ceea ce tine de acte, umblatura, avize, aprobari, etc ).

--------------------
Renault Laguna 2 2003 / 2.2 dCi
+
ricochet2
post 12 Feb 2009, 11:59
Post #19

Membru autentic

Vin la voi cand o sa mai am nevoie smile.gif Nu ca nu mi-as dori sa fie mai ieftin. Dar am vazut cat cer aici.

--------------------
+
Dodone
post 12 Feb 2009, 16:32
Post #20

ricochet2
hai sa nu mai vorbim discutii . Uite dovezile:
PB020132.JPG ( Size: 1021.18k ) Number of downloads: 1717
PB020134.JPG ( Size: 1019.96k ) Number of downloads: 1717

Asociatul principal e un avocat ce profeseaza de vreo 10-12 ani, care a castigat procese pentru firme mari si pentru institutii publice. Si e tot din Timisoara, nu trebuie sa mergi in alte orase.
Onorariile uriase de care vorbiti voi sunt fabule, folclor, din gura in gura. Sau e inclus si procentul din vreo suma uriasa (sute de mii sau milioane de euro ),pe care a reusit vreun avocat s-o obtina in instante, pentru un client. Sau luate de la fraieri. Prost nu-i cine cere ci cel care da...
Sper ca postarea chitantelor sa nu fie considerata ca reclama comerciala, nu am nici cea mai mica intentie in acest sens.
Asa ca, din nou, quod erat demonstrandum.

This post has been edited by Dodone: 12 Feb 2009, 16:37

--------------------
+
ricochet2
post 12 Feb 2009, 17:43
Post #21

Membru autentic

Dodone, nu e din folclor. M-am dus eu si am intrebat. Daca iau un avocat ieftin, il mananca de viu la proces. Si odata cu el si pe client. Aici e mafie. Si cum legea e interpretabila si sucibila, se invarte dupa relatiile avocatului. Dar sa terminam cu offtopicul.

--------------------
+
Dodone
post 12 Feb 2009, 17:54
Post #22

Asa l-au mancat pe al meu, ca a castigat procesul. End off topic. smile.gif

--------------------
+
CJ-27-BGM
post 18 Feb 2009, 22:15
Post #23

Membru autentic

From: Klausenburg

Noutati despre taxa de poluare. Astazi am vazut la stiri ca se reduce cu o treime, urmand ca de la vara sa intre la impozit pentru toate masinile inclusiv cele inmatriculate deja. De la vara se va calcula si plati impozitul in functie de euro si de gradul de poluare. Adica sa mai platim aceeasi taxa inca o data, de data aceasta anual. Ce prostie...

--------------------
Renault Laguna 1999 1.6 16V - CJ 27 BGM
+
ricochet2
post 18 Feb 2009, 22:18
Post #24

Membru autentic

Ia sa-i vad pe cei cu Dacii de 20 ani cat vor plati taxa de poluare. Sau aia cu fum negru, de-l tai cu cutitul.

--------------------
+
CJ-27-BGM
post 18 Feb 2009, 22:33
Post #25

Membru autentic

From: Klausenburg

Va fi greu pentru cei cu non euro, asta e clar.

--------------------
Renault Laguna 1999 1.6 16V - CJ 27 BGM
+
jevelson
post 19 Feb 2009, 10:51
Post #26

Membru incepator

Va fi valabil si pentru firme aceasta taxa anuala? Caci daca da....nu ii vad prea bine pe cei ce au parc auto mare si in special camioane ce lasa 2-3m de fum in spate cool.gif

--------------------
Renault Laguna I 1,6 16V 2000
+
ricochet2
post 19 Feb 2009, 12:27
Post #27

Membru autentic

Nu stiu, dar ceva imi spune ca, in purul spirit romanesc, cei cu camioane de innegresc strada la o talpa, vor fi scutiti, pe principiul "si ce sa faca dom'le acum cu camionul daca il are, vrei sa-i moare copii de foame ?"

--------------------
+
Dodone
post 20 Feb 2009, 17:54
Post #28

Nu va fi scutit nimeni. Si in tarile vestice, in general, coercitia in acest domeniu nu se face prin interzicere ci prin constrangere. Adica cei care au masini non euro platesc impozite f. mari, care pot fi triple fata de o masina cu cilindree identica, dar euro 4.
Asa vor face si la noi. Si nu mai discriminezi, nu mai obligi sau interzici. Constrangi. Veti vedea ca toti posesorii de masini vechi noneuro vor renunta singuri la ele. Se poate ajunge ca un posesor de Dacie 1300 sa plateasca impozit (taxa de poluare) dubla fata de un posesor de masina cu cilindree de peste 3.000 cmc, dar care ete euro 4.
Totusi, in ultimul timp vesticii au ajuns si sa interzica accesul masinilor cu euro 2 sau mai putin, in zonele centrale ale marilor orase europene. Exemplu: Berlin. In zona centrala, considerata "verde", mai intri cu masini sub euro 3 doar daca locuiesti in zona (dar taxat suplimentar) sau ai masina adaptata handicapului. Si nu-ti convine sa sti ca nu ai acces intr-o zona importanta, unde ai treaba, iar pe deasupra, sa trebuiasca s-o mai si ocolesti.
Daca incalci regula amenzile sunt de ordinul miilor de euro.

--------------------
+
ricochet2
post 20 Feb 2009, 22:33
Post #29

Membru autentic

Interesant ce spui si nu e rau. Dar ceva tot imi spune ca romanul tot va fi greu induplecat, o sa se vaite, o sa protesteze, o sa urle, o sa incalce legea, o sa dea mita, o sa mearga pe relatii, etc.

21 Feb 2009, 02:50:
Dublu post, scuze, dar e o idee noua si importanta pentru mine.

Am vazut anunturi cu masini neinmatriculate, cu numere straine, in care proprietarul spune "taxa veche, inaitne de decembrie", sau "adusa inainte de decembrie 08", etc. Am gasit o asemenea Laguna, arata fain, e dotata cu ce imi trebuie mie, merge bine. Problema e: cum e cu aceasta taxa ? Nu ma pricep ? E mai mare acum ? La ce capcana trebuie sa fiu atent ? Ce trebuie sa verific ? Merci.

This post has been edited by ricochet2: 21 Feb 2009, 01:50

--------------------
+
maxinino
post 21 Feb 2009, 19:23
Post #30

Membru incepator

From: TIMISOARA

in legatura cu taxa de poluare.daca masina a fost cumparata sau adusa in tara inainte de 15 decembrie 2008 atunci taxa se plateste la valoarea celei din iulie 2008.nu conteaza cine a adus masina.si daca cumperi o m,asina acum de la cineva care are dovada ca a adus masina inainte de 15 decembrie , platesti taxa veche.cea din iulie 2008.

--------------------
renault laguna 1 2000 1,6 16 v
+
6 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 16:02
Dacia