Sunet la franare
![]() ![]() ![]() |
Sunet la franare
kriprii |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 30 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|||
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
De unde provine acest "piuit"? De la roti sau din bord...? Da mai multe detalii te rog!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
kriprii |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 30 October 06 From: Bucuresti ![]() |
de la roti
|
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Daca se aude pe toata durata franarii este posibil sa fie de la placute. Daca zgomotul este fin si nu este deranjant, nu cred ca este nici o problema. Oricum verifica in ce stadiu sunt placutele de frana!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
kriprii |
![]()
|
Nu se aude pe toata durata franarii si nu de fiecare data...o sa verific la urmatoarea revizie (mai am cam 5000km). thx pt raspuns
|
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
Duyu |
![]()
|
Si la mine au avut un moment din asta in care se auzea un sunet atunci cand franam fin. Placutele sunt in stare buna, asa ca nu mi-am facut probleme. Cred ca este ceva normal (mai ales ca nu fac asa la fiecare franare).
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
kriprii |
![]()
|
si la mine tot asa se intampla....tot cand franez fin...
|
--------------------
Renault
Kadjar
2016/ ZEN Energy
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
placutele de frana sunt ecologice (nu mai contin azbest) si scartaie din cand in cand, in urma franarii placuta se toceste si se produce acel praf negru iar cand ajunge in exces se produce acel tiuit
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Sequention |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 24 September 07 From: Timisoara ![]() |
da si la mine se aude dar este de 2 feluri scartait sunet inalt
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2006 confort dynamic 1.6
|
|
TresPasser |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 24 March 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Deja de o luna si la mine se aude acel sunet inalt. Am tot asteptat, dar nu dispare. Daca nu am muzica data tare, me enerveaza de mor. Placutele nu cred ca sunt duse din moment ce masina n-are nici 5000 Km. Mai astept, poate in timp dispare. Oricum, la multe masini face asa. Nu as indrazni sa dau vina pe masinuta
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2007 Exception 1.6 16V
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
E de la placute, nu aveti de ce sa va faceti probleme. In urma tocirii rezulta acest sunet. Probabil calitatea nu este la cele mai inalte standarde asa ca, la revizia unde o sa le schimbati, puteti alege niste placute de calitate superioara. Cu cat sunt placutele mai bune, cu atat scartaie mai putin. Dar chiar daca scartaie, asta nu inseamna ca sunt prea tocite sau ca nu franeaza eficient...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Pearl Jam |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Măi să fie...Sunt date naibii plăcuțele astea ecologice...Dar de ce doar la Clio 3, ca să nu generalizez pentru toată gama Renault...De ce trebuie sa mă simt ca un idiot când mașina mea relativ nouă scârțâie la stop ca autobuzul 335?
Același lucru mi-au spus și mie la toate cele trei revizii, că cică ar fi acel praf negru...The force be with you, but beware of the dark side, Luke Skywalker ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 4 Intense
2020 1.4 TCE
|
|
valpred |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 27 November 07 From: Galati ![]() |
Pai e "normal" avand in vedere ca astia de la Renault merg pe principiul "SAVE 1 EURO" cand e vorba de materiale ........
|
--------------------
Renault
Clio III
Dynamique / 2007 / 1.4 16V 100cP
- GL-07-...
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pearl Jam: intra si tu pe forumurile de la wv, mercedes, bmw, peugeot, toyota, honda ... si pe care mai vrei tu si da o cautare dupa "scartaie placutele" si o sa te luminezi: se intampla la toti.
Placutele ecologice, obligatorii in UE, nu contin azbest. Pentru ca ceva trebuie sa si franeze, in placute se pune pilitura de fier, obtinuta evident din reciclari. Cand "la rand" vine vreo bucatica mai mare sau dintr-un metal mai dur, pana se toceste scartaie. Existenta piliturii de fier se poate verifica si vizual, atat pe placute, cat si in modul neuniform in care se tocesc discurile. Cumpara tu placute ecologice de la ce producator vrei si tot or sa scartaie, mai mult sau mai putin, dupa cum ti-e norocul, dar de scartait... or sa scartaie sigur. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
valpred |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 27 November 07 From: Galati ![]() |
Ce sa-ti zic, la mine inca nu sunt probleme ... e drept am doar 4000 km >>>>
Editat de Moderator: Nu mai cita inutil ultimul post. Se subintelege ca lui ii raspunzi. This post has been edited by Tudor: 19 Mar 2008, 11:56 |
--------------------
Renault
Clio III
Dynamique / 2007 / 1.4 16V 100cP
- GL-07-...
|
|
Pearl Jam |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Thanks Mr. Tudor.
Daca ar fi cum spui ar trebui sa surzim toti din cauza zgomotului infernal de la placutele agreate de UE, dar probabil nu mi am dat eu seama pt ca ascult muzica in masina...Glumesc... Sunt convins ca ai dreptate. Probabil cei carora nu le scartie au placute de calitate superioara. Data viitoare mi le voi cumpara singur. Multumesc pentru explicatii. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 4 Intense
2020 1.4 TCE
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Salutare!
La ultima vizita in service am cerut o verificare a placutelor de frana. Mi s-a spus ca sunt ok dar ca ar trebui schimbate discurile pt ca s-au uzat, adica sunt mai subtiri cu 3 mm (daca imi aduc bine aminte...poate a zis mai mult sau mai putin...). Masina are aproximativ 28 000 km iar discurile ar trebui schimbate odata cu placutele, adica pe la vreo 31-32 000 km. Asa repede se uzeaza aceste discuri de frana...? ![]() Va multumesc pentru lamuriri! |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
MMVI |
![]()
|
mi se pare un pic ca aiurea sa schimbi discurile odata cu placutele, vezi poate intra pe garantie (daca mai ai)
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Mi s-a spus ca discurile ar trebui schimbate odata cu placutele in ideea ca, la urmatoarea schimbare de placute, ar trebui schimbate si discurile, dar pot sa merg le schimb si inainte sau dupa inlocuirea placutelor.
Placutele mai tin aproximativ 4000 km, desi au fost schimbate acum 1 luna la revizie...la alt service (normal tot Renault) ![]() Masina iese din garantie pe 7 decembrie 2008... (spectacoool) This post has been edited by Fabu: 9 Oct 2008, 10:25 |
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
MMVI |
![]()
|
pai e simplu te duci cu factura de inlocuire a placutelor care te-au tinut 1 luna, placute evident defecte care ti-au distrus si discurile (asta daca nu ai facut 40.000 km in luna respectiva)
![]() |
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Fabu |
![]()
|
E o poveste mai lunga...Placutele au fost schimbate dupa cum am spus la alt service, le-am vazut ca sunt noi, le-am vazut si pe cele vechi, am stat langa ei cand le-au schimbat, dar...surpriza, pe factura nu au aparut...
![]() Cred ca am facut vreo 500 de km, in cele aproape 2 saptamani (se fac maine) pt ca in rest masina a fost si inca este in service...alte certuri cu mecanicii pacii... This post has been edited by Fabu: 9 Oct 2008, 10:52 |
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
MMVI |
![]()
|
pai multa bafta
![]() |
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
Fabu |
![]()
|
Multumesc! Sa fie!
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
Vlad B |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 28 January 08 From: Ploiesti/Bucuresti ![]() |
Si la mine scartaie, iar masina are cam 8.500 km. Saptamana asta ma duc la prima revizie; pot sa le cer sa le schimbe? Sunt acoperite de garantie sau sunt "consumabile" si cat m-ar costa in ultimul caz?
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 // 1.4 Dynamique
- PH 86 BAD Monopost Renault 2007 // F1 Team R27
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt consumabile. Costul ? Daca dadeai un SEARCH gaseai; de ex.:
http://www.reno.ro/Preturi-revizii-Clio-3-...ml#entry1843334 (post #46) |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Vlad B |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 28 January 08 From: Ploiesti/Bucuresti ![]() |
Multumesc! Nu-mi permit revizie cu 60% mai scumpa, deci raman cu actualele placute... Daca-mi rezolva greierii de la geamurile din fata (trepidatii + scartait la inchidere), ma declar satisfacut
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 // 1.4 Dynamique
- PH 86 BAD Monopost Renault 2007 // F1 Team R27
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
poi greierasii sunt o problema genetica se transmite din generatie in generatie nu cred ca exista clio 2 fara greierasi asa ca fratiorul clio 3 de ce sa nu se bucure si el de cativa!
|
--------------------
renault
clio
2002 expression,1.5 dci
- MM88LTI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 00:51 |