Senzori de ploaie si lumini, Instalare pe Laguna 2 care nu a avut
![]() ![]() ![]() |
Senzori de ploaie si lumini, Instalare pe Laguna 2 care nu a avut
AdrianoBoy |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|||
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
daca ai rabdare sa te documentezi din manualul service o sa gasesti raspunsuri la toate intrebarile
![]() numai maneta de la stergator trebuie schimbata, adica pusa una fara temporizator. cablajul electric parca e tot facut standard. ptr lumini mai cauta pe aici pe forum. am scris si eu despre asta. |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
pay nu am manualul de service....il poti pune aici..??daca il ai..!!
26 Jan 2010, 01:05: stie cineva trebuie schimbat si parbrizul..??eu am cutie in jurul oglinzii interioare pt ca am dublu climatronic,in cazul asta ar mai trebui schimbat parbrizul..??cum este prinderea oglinzii electrocrom si unde ar avea loc senzorii de ploaie si lumina.??? This post has been edited by AdrianoBoy: 26 Jan 2010, 00:05 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
pai daca ai da si tu un search!!!!!!!!!
vezi ca sunt postate toate, de la electrica la surubul de la roata. maine cauta la topicul DDT numai pt laguna2 ca o sa le repostez acolo daca nu se supara "cei de sus" |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
ok astept manualul de service si inca alte pareri
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
neffy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 January 10 From: Dr.Tr.Severin ![]() |
AMADI,observ ca esti din MH si stii f.multe,lasa un nr de tel sa ne intalnim pt.a vb mai multe despre lagune.sunt din SEVERIN si nu stiu atatea.ms.
|
--------------------
renault
laguna 2
2004 expresion
|
|
buggsy_ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 July 07 ![]() |
Amadi decat sa ii dai tot sfaturi lui adrianoboy mai bine ai pune mana si l-ai ajuta decat sa te mai obosesti sa scrii in topic ce are de facut si unde sa dea search.
Bafta! This post has been edited by buggsy_ro: 27 Jan 2010, 00:57 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2001/1.9 dci
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
chiar am nevoie de ajutor...macar cu explicatii clare la demontare oglinzii existenta si montarea celei cu senzori...
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu senzorul de ploaie si lumina are nevoie de: senzor, oglinda, modul (este undeva in tavan) si maneta (cea existenta pe modelele fara nefiind ok). Am incercat si eu sa pun dar, teoretic am avut 2 probleme. Prima era legata de cablul din tavan pe care nu l-am gasit si a 2-a este legata de parbriz (cred ca ar trebui schimbat - din cate am inteles parbrizul di fabrica sau de schimbat este deja prevazut cu picior pentru oglinda). Eu aici am ajuns cu incercarea de a pune senzori pe masina. Daca cineva poate dezlega cele 2 dileme raman dator
This post has been edited by maxymax: 27 Jan 2010, 19:57 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
la cele cu senzor parbrizul vine cu senzorul pe el... pachet... asa ca e posibil sa trebuiasca schimbat si parbrizul...e doar o presupunere...
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu numai laguna 1 avea separat. Pentru 2 au pus-o in oglinda. oricum bibliografie ai ai pe PM
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
da multumesc,eram curios daca este cineva pe forum care a facut aceasta schimbare...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
Am avut eu curiozitatea asta morbida dar m-am blocat in cele 2 dileme+pretul unui parbriz nou (depasea bugetul)
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
am inteles,dar daca cumpar doar acel senzor fara oglinda suport etc,eu la oglinda mea am o cochilie unde se afla senzorul de temepartura,daca as trage fire,si as lipi acel senzor de parbriz cu poxipol sau ceva de genu ar funtiona..??!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
QUOTE(AdrianoBoy @ 29 Jan 2010, 11:42) am inteles,dar daca cumpar doar acel senzor fara oglinda suport etc,eu la oglinda mea am o cochilie unde se afla senzorul de temepartura,daca as trage fire,si as lipi acel senzor de parbriz cu poxipol sau ceva de genu ar funtiona..??!! ![]() Nu vad care ar fi problema (in afara celei legate de estetica) dar poate ma insel. |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
am inteles..intai o sa verific daca am cablurile prin plafon...si ce mai trebuie..
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
QUOTE(AdrianoBoy @ 31 Jan 2010, 12:59) Uite si cablul de care ziceam 1342 INTERNAL REARVIEW MIRROR 1124 RAIN SENSOR COMPUTER 418 PASSENGER COMPARTMENT TEMPERATURE SENSOR FAN In rest senzor, calculator si maneta. O sa incerc sa vad unde ajunge cablul. Sper sa nu existe ceva si legat de UCH, de activat ceva 31 Jan 2010, 20:01: QUOTE(maxymax @ 31 Jan 2010, 19:57) Uite si cablul de care ziceam 1342 INTERNAL REARVIEW MIRROR 1124 RAIN SENSOR COMPUTER 418 PASSENGER COMPARTMENT TEMPERATURE SENSOR FAN In rest senzor, calculator si maneta. O sa incerc sa vad unde ajunge cablul. Sper sa nu existe ceva si legat de UCH, de activat ceva uite si restul. This post has been edited by maxymax: 31 Jan 2010, 20:01 Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
multumesc mult pentru pdf-uri...o sa le studiez,si dupa sa vad ce cabluri am pe la plafoniera...
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
luckycretzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 March 08 From: Arad ![]() |
sa ne anunti daca reusesti ceva si ceva poze cand demontezi daca se poate spor la lucru
chiar sunt curios |
--------------------
renault
laguna 2 1.6 16v
2002 Authentique
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
astept sa se faca mai bine afara sa nu-mi ighete mainile prin tapiterie...ma documentez sa nu fac vreo prostie dupaia...
![]() 3 Feb 2010, 18:27: azi ca am avut timp am zis sa vad daca am fire ceva trase pe la oglinda,asa ca am desfacut capacul care imbraca oglinda si am decoperit ca am e mufe....una dintre ele se duce la senzorul de temperatura din intrior,dar nu stiu 100% daca cele 2 mufe ramase sunt pentru ceea ce doresc sa montez.....asa ca am facut niste poze,poate imi spuneti voi ce clar si sigur....astept pareri.. 3 Feb 2010, 18:29: si daca imi puteti spune daca acele mufe ar fi pentru senzorii de ploaiei si lumini cum i-as putea monta ca sa nu fiu nevoit sa schimb parbrizul...in zona neagra a oglinzii nu are nicio zona in care as putea sa montezi senzorii pentru a avea contact cu lumina...poate vreo improvizatie....astept pareri This post has been edited by AdrianoBoy: 3 Feb 2010, 17:29 Attached thumbnail(s) Imag041.jpg ( Size: 218.93k ) Number of downloads: 3206 Imag040.jpg ( Size: 210.37k ) Number of downloads: 3461 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
Pai eu zic ca desa 50% ai (eu spre exemplu nu am cablul sau nu l-am gasit). Daca ai cumparat deja restul de piese o sa gasesti si mufa care se potriveste. Ai cumva poze si cu restul de piese?
This post has been edited by maxymax: 3 Feb 2010, 20:18 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
rero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 20 May 07 From: Calarasi ![]() |
Asta este mufa senzorului.
DSC_0789.JPG ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 3490 Una din mufe trebuia sa mearga. |
--------------------
Renault
Captur II
2022/Intens
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
da...aia ar trebui sa fie...cu 6 pini..dar problema este ca daca o sa montez senzorii cum naiba iau ei contact cu lumina de afara daca el intra in carcasa oglinzii si cum eu nu am avut senzori din fabrica nu am nici gaurelele alea pe parbriz in zona oglinzii...
![]() <span class='edit'>3 Feb 2010, 23:47:</span> rero ai cumparat senzorii aia sau ii vinzi..?sau este o poza random?? <span class='edit'>3 Feb 2010, 23:51:</span> deci...50% am pana acum din toata afacerea asta cum spunea si maxymax....senzorii, astept confirmarea lor ...acum ramane maneta de la stergator(care trebuie sa fie fara temporizator ....) si programarea uch-ului...Daca gresesc va rog sa ma corectati This post has been edited by AdrianoBoy: 3 Feb 2010, 22:53 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
QUOTE(AdrianoBoy @ 3 Feb 2010, 22:47) da...aia ar trebui sa fie...cu 6 pini..dar problema este ca daca o sa montez senzorii cum naiba iau ei contact cu lumina de afara daca el intra in carcasa oglinzii si cum eu nu am avut senzori din fabrica nu am nici gaurelele alea pe parbriz in zona oglinzii... ![]() <span class='edit'>3 Feb 2010, 23:47:</span> rero ai cumparat senzorii aia sau ii vinzi..?sau este o poza random?? <span class='edit'>3 Feb 2010, 23:51:</span> deci...50% am pana acum din toata afacerea asta cum spunea si maxymax....senzorii, astept confirmarea lor ...acum ramane maneta de la stergator(care trebuie sa fie fara temporizator ....) si programarea uch-ului...Daca gresesc va rog sa ma corectati NU poti sa cureti cumva chestia aia de pe parbriz in asa fel incat sa creezi gaurelele alea ? PS Stie cineva care este diferenta cu acesta? This post has been edited by maxymax: 3 Feb 2010, 23:56 Attached thumbnail(s) _BeY_j9Q_Wk___KGrHqIOKkQEr_WFjiJfBK9DFRe_cw___12.jpg ( Size: 13.55k ) Number of downloads: 3411 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
maymax ce reprezinta poza aia..???
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
rero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 20 May 07 From: Calarasi ![]() |
Senzorul l-am cumparat de la bursa, si vreau sa il montez.
|
--------------------
Renault
Captur II
2022/Intens
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
ti-ai schimbat parbrizul..??te rog si eu ce a daca vrei....sa postezi si tu poze daca poti cu montarea senzorilor....un fel de tutorial daca poti....sau cateva poze......astept cu nerabdare....nu vreau sa ma arunc la cheltuieli inutile in cazul in care nu vor functiona senzorii fara a cumpara alt parbriz.....
This post has been edited by AdrianoBoy: 4 Feb 2010, 12:59 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
maxymax |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9dCi Autentique
2002
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
pay senzorul de ploaie si lumina arata ca cel postat de rero....sigur...100% pt ca l-am mai vazut odata...
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 15:16 |