Scartait spate..., cum ma lasa nervii...
![]() ![]() ![]() |
Scartait spate..., cum ma lasa nervii...
andrei1302 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|||
talkdiurpaneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 12 August 06 From: Oradea ![]() |
Am o mare nedumerire, de fapt am doua
![]() |
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
- bh05hak Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2003
|
|
reno-soso |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 26 July 05 From: Ploiesti ![]() |
Multumesc mult pentru pont talkdiurpaneus, ai dreptate bucsa LH este diferita de cea RH astazi am dus inapoi una de dreapta si astempt sa-mi aduca una pe stanga ca sa am o pereche.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dCi - 173CP
2006 Initiale
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
sfat de la un vecin ce are o laguna2 la fel ca a mea care am observat ca a dat rezultate : daca numai scartaitul se aude urcati-o undeva pe o rampa,un elevator,bagati wd-40 din belsug.Asa nu va va mai deranja pana nu incepe sa bocane...La vecin vad de 2 luni ca a dat rezultate,eu pe ale mele le-am schimbat si erau aproape intregi...Cost : 200 ron fara sa dea puntea jos.Timpul : app o ora.
|
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
lexxx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 23 November 05 ![]() |
Ma alatur si eu grupului vostru cu cloncanituri pe sub masina.
De citeva zile incoace, in dreapta spate a inceput cu o bataie care se aude mai tare cind incetinesc. Sunetul este de clonc-clonc ,ca un pendul care loveste ceva metalic, fara sa scirtiie.Culmea este ca bate ritmic, pe masura ce incetinesc sau accelerez masina, si se intensifica evident, odata cu cresterea vitezei.M-am bagat sub masina, am miscat de toate cele pe acolo, dat nu se intimpla nimic, totul este aparent OK. Nu se aude intotdeauna si nu neaparat la denivelari. Daca sunt duse bucsele de la punte, bate ritmic odata cu cresterea/scaderea vitezei masinii ?? Poate fi problema si de la telescoape care sunt cam elastice la apasare ?? Ce credeti ?? |
--------------------
Tot Renault va fi.
Laguna 3
2008
|
|
reno-soso |
![]()
|
Pentru bucsile spate codurile sunt:
Renault - stanga 8200427868(7700415487) si dreapta 8200427869(7700415488) Swag - stanga 60923317 si dreapta 60923318 Febi - stanga 23317 si dreapta 23318 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dCi - 173CP
2006 Initiale
|
|
sd123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 September 06 ![]() |
In Bucuresti la Augsburg costa 280Ron(TVA inclus)
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2001 PRIVILLEGE
- B 63 VDA
|
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 12 August 06 From: Oradea ![]() |
Azi am schimbat bucsele pe spate. Am avut ceva emotii cu ele pentru ca nu aveau codurile pe care le-a postat reno-soso. Bucsele pe care le-am primit eu au codurile 8200597259 si 8200597258. Diferenta dintre ele si cele pe care le-am dat jos de pe masina esta ca cele noi au gaura aia din mijloc cu 2 mm mai mare. S-a rezolvat cu niste tabla pusa in jurul suruburilor. Probabil mai corect ar fi sa-mi fac niste suruburi mai groase cu 2 mm insa nici asa nu cred sa fie vreo problema. Dar ce este important si vroiam sa va comunic si voua este ca mi le-a schimbat FARA SA DEA JOS PUNTEA. Le-a scos pe cele vechi cu ciocanul si a folosit un dispozitiv pentru presarea in locas a celor noi. Pentru cei interesati si care sunt de prin zona (Bihor), mecanicul este din Poieni si tariful pentru manopera = 1.500.000 lei. Eu mi-am schimbat si bielete+capete de bara si acum as vrea sa fac un reglaj de directie. Oradeni, poate puteti sa-mi dati vreun sfat unde sa ma duc pentru un reglaj de directie (ieftin si bun). merci
|
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Pai la Reno (sic!) e 70 RON. Nu e mult zic eu, numai sa mergi dimineata la 8 fara un sfert sa te ia intre primii ca programarile n-au nici o valoare.
Edit: si omu din poieni nu e foarte eftin, cam atat e si la reno operatia din ce-mi ziceau aia. This post has been edited by bh07xyk: 30 Sep 2006, 16:55 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
Daca e tot atat atunci e mai convenabil sa te duci la Reno cu bucsele, eu am fost o singura data la ei si nu vreau sa mai ajung in graba pe acolo. Totdeauna am fost de parere ca cel mai potrivit service pentru o masina este reprezentanta. Asta pana mi-am luat Renault. O singura data am ajuns la ei si le-au trebuit 10 minute ca sa ma "convinga" de contrariu. In 10 minute mi-au facut un deviz de 22 milioane lei reprezentand urmatoarele: 2 capete de bara a 4,5 milioane lei bucata, o caseta de directie "praf, varza, pulbere... s.a.m.d." care mi-o "reconditionau" ei cu 8 milioane si restul manopera. Cu caseta noua ajungeam probabil la vreo 40 milioane lei. Am, mai fost la doi mecanici particulari care mi-au spus ca nu are nimic caseta, am aflat intre timp ca nici capetele de bara nu-s chiar 4,5 milioane lei bucata si uite-asa am ajuns sa-mi repar masina la Poieni (la 85 km de casa). Am avut 6 ani opel, ma duceam cu masina de doua ori pe an la reprezentanta Opel si nu mi s-a intamplat macar o singura data sa plec de acolo nemultumit sau cu indoieli. Asta e. Poate n-am nimerit eu la persoana potrivita.
|
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Ha-ha, sigur n-ai nimerit persoana potrivita. Dar stai linistit, la reno in Oradea toate persoanele sunt nepotrivite. E varza service-ul. La VRD poti merge liistit totusi, ala e ok si nu e scump, daca insisti pe altul, incearca la Carbenta sau pe centura intre Praktiker si CET2, parca Automond se numeste. Cred ca astea au banc VRD ambele. Poti merge chiar la Opel
![]() Ma asteptam doar ca omu din Poieni sa lucreze mai ieftin decat Reno, nu doar mai bine. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
SAVAGE |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 22 June 06 ![]() |
Si uite-asa ne reparam masinile dupa ureche...la reprezentanta AI garantie pe lucrare / plus piese de origine, daca facem totalul acolo m-a costat fix 800 lei toata lucrarea(inclusiv schimbul lichidului de frana) iar pe voi 720 lei(fara garantie si cu piese noname)ca sa nu m-ai pomenesc de folosirea universala a ciocanelului care rezolva toate belelele.Ce economie a-ti facut dumnezeu stie.....
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
INITIALE 2002 / PRIVILLEGE 1.5DCI 81KW 2009
- CT 81 LAG
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma, trebuie facut vreun reglaj la punte dupa montare/demontare?
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
bh07xyk |
![]()
|
@savage, bucse spate stanga 150 RON, dreapta 150 RON, manopera 150 RON.
Total 450 RON (720??). 2. Daca ai timp, da pe la reprezentata Reno prin oradea si numai dup-aia da-ti cu parerea. Ma c*c pe garantia lor. Edit: la fel piesele de origine reno care ni le vand in Ro la pret cel putin dublu decat celor din vest. Scuze de limbajul neortodox, dar nu ma pot abtine, astia chiar sunt de rahat pe aici. Daca tot ai facut operatia la reprezentanta, zi-ne si noua ce reglaje anume ti-au facut la punte in post-operator. @rmg: da, trebuie, doar ca nu stiu daca e un reglaj normal de geometrii sau e ceva mai special. This post has been edited by bh07xyk: 2 Oct 2006, 09:38 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
lexxx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 23 November 05 ![]() |
QUOTE(lexxx @ 25 Sep 2006, 15:37) Ma alatur si eu grupului vostru cu cloncanituri pe sub masina. De citeva zile incoace, in dreapta spate a inceput cu o bataie care se aude mai tare cind incetinesc. Sunetul este de clonc-clonc ,ca un pendul care loveste ceva metalic, fara sa scirtiie.Culmea este ca bate ritmic, pe masura ce incetinesc sau accelerez masina, si se intensifica evident, odata cu cresterea vitezei.M-am bagat sub masina, am miscat de toate cele pe acolo, dat nu se intimpla nimic, totul este aparent OK. Nu se aude intotdeauna si nu neaparat la denivelari. Daca sunt duse bucsele de la punte, bate ritmic odata cu cresterea/scaderea vitezei masinii ?? Poate fi problema si de la telescoape care sunt cam elastice la apasare ?? Ce credeti ?? S-a rezolvat. Aviz amatorilor : o roata din spate nu a fost strinsa ca lumea si a inceput sa aiba joc pe butuc.Deci, verificati prezoanele dupa ce la string meseriasii de pe la vulcanizari....Sau macar stati pe linga ei, cind la string!! In citeva zeci de km o pierdeam.... ![]() |
--------------------
Tot Renault va fi.
Laguna 3
2008
|
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
@SAVAGE, si pe mine m-a durut sufletul cand a inceput sa dea cu "ciocanelul" in bucse dar iti spun ce economie am facut:
deci, piesele=2capete de bara+2bielete+ 2 bucse=6.000.000 lei, manopera montaj =1.500.000 lei total=7.500.000 lei. Adica cu 1,500.000 MAI PUTIN decat cele 2 capete de bara (doar piesele) cat mi-au spus cei de la Renault Oradea ca ma costa. Nu mai vorbesc de caseta de directie care n-avea nimic si astia de la Renault Oradea vroiau sa mi-o "reconditioneze" la pretul modic de numai 8.000.000 lei. Probabil nici nu mi-ar fi dat-o jos (in cazul cel mai fericit) ca dupa ce-am mai auzit m-as fi putut trezi ca chiar mi-o schimba cu vreuna reconditionata. Iti dai seama ca dupa o astfel de experienta m-as fi putut astepta ca dupa ce-mi dau puntea jos sa ma mai incalte si cu vreo plasa de senzori, furtune, si alte prostii de pe-acolo "varza, praf, pulbere...s.a.m.d."? Am preferat "ciocanelul". A fost varianta cea mai putin proasta pe care am gasit-o pana acum. Onor acestui forum ca ne mai deschidem ochii unii altora si nu-i lasam pe toti smecherii sa-si bata joc de noi. |
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
|
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
Am mers azi la reglaj directie, (langa Constructorul), au zis ca regleaza si puntea spate insa dupa masuratori a iesit bine si n-au umblat la ea. Pret 350.000 lei. Ma gandesc ca reglajul se face pe partea aia cu bucsa cu gaura ovala (presupun da de aia e asa ca sa-ti permita reglajul).
|
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
|
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
Rectific: 400.000 lei reglajul. Initial au spus 350.000 dupa care pe factura au trecut 400.000. Scuze
|
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Manopera 150 RON pt tot nu e mult. Intelesesem doar schimbatul bucsilor. Asa e OK pretul.
Am vorbit/negociat azi la reno schimbatul de bucsi spate la 120 RON manopera, cu tot cu reglaj punte spate. Ma duc la ei si stau acolo sa vad ce fac tot timpul. Postez dup-aia ce e cu reglaju' asta faimos. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
reno-soso |
![]()
|
QUOTE(bh07xyk @ 3 Oct 2006, 17:24) Felicitari ai scos un pret bun, la mine s-au cam calicit baietii 3.000.000 manopera iar in factura au trecut ceva acolo... o verificare, dar cu siguranta nu mai calc pe la ei. Pretul pe corect este in jur de 3.700.000 asa ca mare reducere nu au facut si mai sunt si nesimtiti pe deasupra. (in bucuresti) PS acum e liniste pe spate :-) This post has been edited by reno-soso: 5 Oct 2006, 23:26 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dCi - 173CP
2006 Initiale
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Prin Bucuresti ce magazine stiti ca au(aduc) bucsile astea ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
delpiero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 24 October 06 ![]() |
Dintre cei care au schimbat bucsile.... pe unde se gasesc SWAG sau FEBI in Bucuresti?
Peste tot pe unde am intrebat au numai originale... |
--------------------
Renault
Laguna II
2007 Luxury 2.0 dCi Renault Laguna Expression 1.9 dCi - 2002
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
orice magazin de piese auto import au mai multi distribuitori si-ti pot aduce orice.Putina bunavointa din partea vanzatorului care daca vede ca intrebi de ceva mai ieftin se uita la tine in sictir si iti spune simplu ca nu are...Stiu sentimentul ca-s adeptul certurilor prin magazine si a destituirii unor vanzatori nesimtiti.
|
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
delpiero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 24 October 06 ![]() |
Fratilor, nu se mai gasesc bucse de astea FEBI sau SWAG in toata tara....
Dati-mi si mie un pont ceva, un importator, un nr de telefon ca deja cred ca mi-am facut varza amortizoarele de 15mii de cand merg cu ele fier pe fier... Merci, |
--------------------
Renault
Laguna II
2007 Luxury 2.0 dCi Renault Laguna Expression 1.9 dCi - 2002
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Revin si eu cu aceeasi rugaminte: unde se pot gasi bucsele de pe puntea spate, SWAG sau FEBI? Am intrebat la vreo 4 magazine in Bucuresti, inclusiv Augsburg unde de putine ori nu am gasit ce am vrut, si nu gasesc decat originale la 2,8-3mil/buc.
Daca aveti relatii despre un astfel de magazin, in Bucuresti sau in tara va rog sa postati informatia pe aici. La fel pt cei care au schimbat amortizoare fata/spate bagati ceva info pe aici, ce si cat. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
andu911 |
![]()
|
Am intrebat expres ieri la magazin cand am fost sa-mi iau filtre. Nu mai are pe stoc niciun importator.
Deci...incercati sa dati comanda, ca sa va fie aduse din Ungaria sau de unde naiba aduc ei piesele. |
--------------------
-
-
-
|
|
rmg |
![]()
|
Problema ar fi la producator, cica., nu la importatori. Sunt dispus sa astept sa vina bucsele, ideea e ca nu legasesc baietii la producator. Cel putin asa spun cei din magazinele prin care am umblat.
Ieri am fost de am facut o verificare la Augsburg pe stand pt suspensii, frane, amortizoare. Frane beeeton, bielete directie stanga dreapta ciufulite, bucse stanga dreapta zdrente, amortizoare 50% eficienta. In rest, giugiuc! Asa ca trebuie sa caut bielete neaparat. La ei am gasit la 1,1mil, FEBI. Exista mai ieftin? Bucsele 2,6 respectiv 2,9 bucata pe stanga/dreapta. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
andu911 |
![]()
|
Bieletele sunt bine la pret.
Si bucsele, mai ales daca sunt de reno. Eu am dat pe Febi 190 ron Daca vrei, da-mi pm si te trimit la un baiat care mi-a schimbat mie...e mai ieftin decat la Augsburg. This post has been edited by andu911: 4 May 2007, 13:26 |
--------------------
-
-
-
|
|
rmg |
![]()
|
@andu911: ai pm!
Bucsele sunt originale Renault. Baiatul ala de la Augsburg ma tot intreba daca masina are la puntea spate protectie sau nu! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:19 |