Poza motor Twingo
![]() ![]() ![]() |
Poza motor Twingo
danvespa |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 26 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|||
MSn |
![]()
|
![]() Membru autentic de elita Group: Members Posts: 177 Joined: 3 October 08 From: Timisoara ![]() |
Nu pot spune ca am vibratii la caroserie, poate putin, dupa ce am derapat intr-o curba, cu viteza (zapada cam de 1-2 cm pe carosabil) si apoi pe contra-sens, dupa care intr-un sant de cam 30 cm de pe marginea drumului, (dar am ramas cu roata stanga din spate la 1,5 m ridicata de sol) si atunci cred ca s-a rupt tamponul (o sa pun poze cu el dupa ce il inlocuiesc)
Am simtit insa bataie puternica in dreapta cand dau prin cate o groapa mai maricica la roata din dreapta, insa nu stiu daca e de la tampon sau de la flansa amortizoare, care avea joc mare cand era masina pe elevator. Am schimbat ieri si flansa amortizoare, dar nu am mai nimerit gropi, si nici nu prea circul cu masina (prefer bicicleta) pe traficul infernal de aici din oras. Doar la anumita turatie, imi vibreaza bordul, dar la decelerare sau turatii joase, nu. In poza e tamponul vechi rupt care il am si acum pe masina pana il primesc pe cel nou. Attached thumbnail(s) IM000043__1024_x_768_.jpg ( Size: 162.11k ) Number of downloads: 774 |
--------------------
Renault
Twingo
- TM-72-MSN
1999 8v D7F 700
|
|
MSn |
![]()
|
![]() Membru autentic de elita Group: Members Posts: 177 Joined: 3 October 08 From: Timisoara ![]() |
Azi am schimbat tamponul dreapta motor.
Va atasez poze cu cel nou si cu cel vechi rupt si cauciucul se vede clar ca e imbatranit. 433 de lei a costat, la reprezentanta Renault de pe Calea Sagului. Attached thumbnail(s) Coduri_tampon_motor_dreapta.jpg ( Size: 153.13k ) Number of downloads: 781 Tampon_motor_dreapta_nou_1.jpg ( Size: 165.75k ) Number of downloads: 783 Tampon_motor_dreapta_nou_2.jpg ( Size: 167.58k ) Number of downloads: 771 Tampon_motor_dreapta_nou_3.jpg ( Size: 147.03k ) Number of downloads: 722 Tampon_motor_dreapta_nou.jpg ( Size: 175.83k ) Number of downloads: 141 Tampon_motor_dreapta_nou_montat_1.jpg ( Size: 189.9k ) Number of downloads: 186 Tampon_motor_dreapta_nou_montat.jpg ( Size: 209.37k ) Number of downloads: 208 Tampon_motor_dreapta_vechi_1.jpg ( Size: 185.04k ) Number of downloads: 201 Tampon_motor_dreapta_vechi_2.jpg ( Size: 185.5k ) Number of downloads: 204 Tampon_motor_dreapta_vechi_3.jpg ( Size: 155.01k ) Number of downloads: 202 Tampon_motor_dreapta_vechi.jpg ( Size: 160.7k ) Number of downloads: 218 |
--------------------
Renault
Twingo
- TM-72-MSN
1999 8v D7F 700
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Ai dat bine pe el. La Unix era 355 ron insa pentru diferenta de 80 ron merita sa iei unul de origine (parerea mea).
Tamponul meu cand l-am verificat nu era rupt asa. Se si vede in poza ca are cauciucul ok si nu e crapat (semnele clasice de imbatranire ale cauciucului). In fine...eu nu o sa il schimb pe al meu pentru tablita aia.. Daca e neaparat sa o vad fixata, se poate rezolva foarte simplu. Unde erau niturile alea, dau 2 gaurele in aluminiu (5-7mm adancime maxima, pe diametrul original al niturilor), le trag frumos un filet cu o filera si fixez tablita aia cu 2 surubele. Si ca treaba sa fie "profi" facuta, dau un sanfren la gaurile alea 2 din tablita aia, in asa fel ca suruburile sa fie cu capul ingropat sa nu incurce la montaj. Job done! Treaba de maxim o ora (cu tot cu demontatul si remontatul). This post has been edited by bubu782001: 20 Mar 2010, 00:23 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Yorick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 840 Joined: 1 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare tuturor!
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns? Cum se numeste acest furtun,unde poate fi gasit si la ce pret. Ps. Am sa revin cu prezentarea masinii.Mai am cateva intrebari dar inca sap pe forum dupa raspunsuri. ![]() Attached thumbnail(s) motor_twingo.jpg ( Size: 114.97k ) Number of downloads: 297 |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ala este un furtun de admisie aer. Un tub chior, gol.
Si cu el si fara el, la fel merge motorul. El intra in carcasa filtrului. Ce ai cu el, de ce vrei sa il schimbi ? Daca cumva este rupt (se desfasoara) poate fi lipit foarte frumos cu prenadez, de zici ca nu a fost desfacut vreodata. Ce vad eu in poza aia...? Tu ai motorul de 1.0 16v - adica D4D (999cmc) ? E prima oara cand vad unul... ![]() This post has been edited by bubu782001: 1 Jul 2010, 19:12 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Yorick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 840 Joined: 1 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Ei bine tubul ala chior
![]() L-am gasit desfasurat si incarligat pe galeria de admisie.Cum a ajuns acolo....nu ma intrebati ![]() In ceea ce priveste motorul,poza am luat-o de aici de pe forum.Motorul meu e de 1,2 16 V. This post has been edited by Yorick: 1 Jul 2010, 19:20 |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Deci stutul ala de plastic care intra in carcasa filtrului inseamna ca il mai ai.
Te invat eu cum se face: Vezi un aspirator care vrea cineva sa arunce si ii iei tubul ala. ESTE THE BEST !!! Si arata si foarte bine (crede-ma). Eu chiar caut unul din ala - arata fain tare. Daca nu, cauta pe la Solenza / DSN sau Clio. Toate pe 1.4. Au toate tubul ala si este si mai lung (cam dublu). Il tai dupa cum vrei tu. Vezi aici la o DSN http://images04.olx.ro/ui/2/29/16/24302316_2.jpg |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Yorick |
![]()
|
La el ma gandisem si eu,doar ca as vrea sa arate a original.Ca sa nu mai vb ca nu a trecut mult timp de cand am aruncat aspiratorul cu totul.Dar....asa e....ai nevoie intotdeauna de ele cand nu le mai ai.Murphy asta....
![]() Totusi daca trece cineva pe la dezmembrari inainte sa ajung eu sa puna o intrebare si pt mine daca nu e cu deranj prea mare. Merci inca o data Bubu! |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Pentru putin.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Yorick |
![]()
|
Doamneee..inca mai rad...
Am sunat acum la un parc de dezmembrari.Stiti cat mi-au cerut pe furtunul ala "chior"(vb lui Bubu)??? 150 leiiii ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
Yorick |
![]()
|
Folos are.Incearca sa mergi fara el sa vezi cat de tare se incinge motorul.
Pana gasesc un furtun de aspirator am zis sa caut..si cum cine cauta..gaseste... ![]() Ps - daca ii pun furtun de aspirator asta inseamna ca twingo e aspirator de femei ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
ALO Yorick - racirea la motor NU este facuta prin aerul aspirat. In nici un caz.
Pur si simplu ti se pare ca se incinge mai tare daca nu are ala... Poti sa pui tuburi si furtune cate vrei - ca la Trabant, sa o faci soba ![]() Sa stii ca motorul asta LA RELANTI, se incinge FOARTE tare. Este logic pentru ca racirea este deficitara cand masina stationeaza. Numai in mers se raceste bine motorul. PS e valabil cam pentru toate motoarele asta. This post has been edited by bubu782001: 2 Jul 2010, 14:00 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Cu ajutorul acelui furtun se evita aspirarea aerului incalzit de langa motor .Aerul cald si foarte cald este mai sarac in oxigen si cum motorul are mare nevoie de oxigen pentru a da randamentul mult asteptat de noi, furtunul isi face corect treaba mai ales pe timpul verii .
|
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
Yorick |
![]()
|
Adevarat grait-ai @renotgo
![]() Ideea e ca am observat ca se incing foarte tare sinele de la scaune.Nu cred ca e normal. Are cineva vreo idee la ce ar trebui sa ma uit/verific?Se intampla si la noi la fel? |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Daca se incing tare alea inseamna ca ai dereglat traseul de la evacuare - sta prea sus. Sau ai probleme cu ecranele alea termice (vezi daca le mai ai).
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Yorick |
![]()
|
Prea sus?Adica prea lipite de masina?
Cat despre ecranele termice ma declar batut.Chiar nu stiu despre ce e vorba.Poate cineva sa puna o poza la traseul de evacuare si ecranele termice sa-mi dau si eu seama unde sunt? Cu multumiri, Yorick. |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Uite tabla aia argintie de aluminiu, este ecranul termic (sau scut termic ii se mai spune).
Si da la Twingo apare aceasta problema (prea sus sau prea jos evacuarea) din cauza faptului ca exact in acea zona (sub scaune) este suspendata iara acolo se afla o imbinare. Practic toata linia de evacuare este prinsa in 3 puncte. Unul este la racordul flexibil de la iesirea din saxofon, urmatorul se afla cam la jumatatea distantei dintre toba de detenta (toba mica) iar ultima se afla dupa toba mare. Toate segmentele (2 la numar) sunt aflate intre aceste 3 prinderi. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
MIHAELY |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 291 Joined: 26 January 09 From: BC. ![]() |
Poate te lamuresc pozele astea..:
(la un schimb de ulei m-am distrat putin cu telef....pe sub masina) ![]() Attached thumbnail(s) 140620101810.JPG ( Size: 350.94k ) Number of downloads: 375 140620101829.JPG ( Size: 478.12k ) Number of downloads: 324 |
--------------------
renault
twingo/megane II
nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
|
|
Yorick |
![]()
|
Acu m-am lamurit!
Multumesc mult baieti ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
SirRaffy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 21 February 15 ![]() |
salutari colegilor forumisti. am si eu o problema cu noua masina a sotiei(twingo 2003 1.2 16v 75cp - nush ce cod motor e): deci masina huruie, la 100 km/h te doare capul in masina si are si un mic tremurat la anumite turatii. la relanti nu tremura deloc si nu se aude pufait de la toba. din ce am vazut pe sub ea tobele arata destul de bine. se mai simte in mers, daca ti mana pe schimbator, la accelerari sau frane de motor se misca schimbatorul(deci si cutia) inainte si inapoi. m-am uitat la tamponul din dreapta care am vazut ca e mai problematic dar nu pare sa arate rau. probabil trebuie sa-l dau jos. poate vreun coleg sa imi puna niste poze cu tampoanele de la motor si cutie sa stiu unde sa ma uit? multumesc anticipat.
|
--------------------
renault
twingo
- RH MR 1509
2003/initiale paris
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru miscarile dezordonate ale schimbatorului verifica/schimba suportul nr.11....daca 7 si 1 sunt OK!
Attached thumbnail(s) suport.jpg ( Size: 93.95k ) Number of downloads: 40 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
SirRaffy |
![]()
|
poza asta e despre twingo cu suportii motor? ca nu prea seamana niciunul cu ce am eu pe masina..
|
--------------------
renault
twingo
- RH MR 1509
2003/initiale paris
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Din greseala (si lipsa serie VIN) am postat suporti de la naveta lunara Enterprise
![]() Vezi mai bine ce ai pe masina...poate rasare daca nu seamana. |
--------------------
.
.
- .
|
|
SirRaffy |
![]()
|
Uite cum arata suportul defect. Schitele alea sa le postezi pe site la nasa
L.E. nu s-a urcat poza ptr ca postez de pe mobil This post has been edited by SirRaffy: 1 Mar 2015, 11:28 Attached thumbnail(s) tmp_7912_20150228_1140101157894699.jpg ( Size: 2.49mb ) Number of downloads: 22 |
--------------------
renault
twingo
- RH MR 1509
2003/initiale paris
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(SirRaffy @ 28 Feb 2015, 18:56) Uite cum arata suportul defect. Superb....prin lipsa imagine! |
--------------------
.
.
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 22:42 |