Demontare turbina, 1.9 dci
![]() ![]() ![]() |
Demontare turbina, 1.9 dci
tudor_ktx |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 16 December 08 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2002/ II
- CT 07 KTX
|
|||
tudor_ktx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 16 December 08 From: Constanta ![]() |
nu a demontat nimeni turbina de pe renault??? ....
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002/ II
- CT 07 KTX
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
deobicei se foloseste un set de chei, dar poti sa incerci si cu un ciocan.
acum sa fim seriosi, crezi ca noi cei cu Laguna stim exact cum se demonteaza la Megane. Principiul e acelasi, o desfaci de pe galerii si o dai jos, dar sa iti spunem ce suruburi ai de desfacut, pe unde sa o extragi, ce trebuie sa mai dai jos ca sa poti sa o scoti, numai unul cu Megane care a mai facut iti poate spune. Ai putea sa folosesti functia aia"Search" caci face minuni. |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
daca e ca la laguna:
prima data desfaci colierul de la furtunul de aer ce intra in galeria de admisie. il scoti. apoi dai jos supapa aceea de vacuum (TRS se cheama parca) are doua suruburi imbus de 6 parca... apoi dai jos EGR si galeria de admisie. EGR are 3 suruburi, galeria de admisie parca 5 sau 6... apoi trebuie urcata pe elevator ca nu ai aces numai pe dedesubt. dai jos catalizatorul. apoi pe sus dai jos galeria de evacuare si turbina ![]() e cam nasol, dureaza mult, e incomod. ca sa te convingi: Attached thumbnail(s) Image216.jpg ( Size: 173.76k ) Number of downloads: 2495 Image215.jpg ( Size: 255.62k ) Number of downloads: 2416 Image209.jpg ( Size: 225.38k ) Number of downloads: 2596 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
dan123 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 16 October 09 ![]() |
la laguna 2 nu trbuie sa dai galeria de evacuare jos.
1 desfaci colierul de la esapamen de sub turbo 2 desfaci catalizatorul 3 desfaci teava de ulei care alimenteaza turbina 4 scoti tuburile de aer care intra si ies din turbo 5 desfaci 3 piulite care fixeaza turbo de galeria de evacuare 6 scoti turbo pe partea stinga cum te uiti la motor simplu,2,5 ore |
--------------------
renault
laguna
2002 120 bhp hatchback
- 02 d6736
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
confirm cele spuse de dan123 asa am schimbat-o si eu (mecanicul meu)
|
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
iulyy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 20 May 07 ![]() |
QUOTE(dan123 @ 3 Jan 2010, 21:12) la laguna 2 nu trbuie sa dai galeria de evacuare jos. 1 desfaci colierul de la esapamen de sub turbo 2 desfaci catalizatorul 3 desfaci teava de ulei care alimenteaza turbina 4 scoti tuburile de aer care intra si ies din turbo 5 desfaci 3 piulite care fixeaza turbo de galeria de evacuare 6 scoti turbo pe partea stinga cum te uiti la motor simplu,2,5 ore Pentru demontarea turbinei e nevoie de elevetor sau canal sau merge demontata doar pe partea de sus? Si pe unde ati reconditionat turbine? Trebe sa o reconditionez si eu si nu stiu nici un atelier. |
--------------------
renault
laguna II
2001 1.9dci
- vl.12.ssp
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Salut,
Partea de evacuare care iese din turbina (acel "cot") are inclus si catalizatorul ? La mine cotul respectiv are sudura pe o portiune destul de mare ...asa am cumparat masina.....as vrea sa-l schimb si vreau sa stiu daca include si catalizatorul sau se poate schimba separat ? Un manual tehnic sau o poza cu partea de evacuare mi-ar fi util ! |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dan123 @ 3 Jan 2010, 21:12) la laguna 2 nu trbuie sa dai galeria de evacuare jos. 1 desfaci colierul de la esapamen de sub turbo 2 desfaci catalizatorul 3 desfaci teava de ulei care alimenteaza turbina 4 scoti tuburile de aer care intra si ies din turbo 5 desfaci 3 piulite care fixeaza turbo de galeria de evacuare 6 scoti turbo pe partea stinga cum te uiti la motor simplu,2,5 ore In completare, adaug urmatoarele sfaturi utile pentru cei care vor sa desfaca singuri turbina de pe masina: 1.Primul pas este sa eliberati cat mai mult zona pentru a avea acces cu cheile mai bine. In acest sens eu am dat jos TRS si dumperul.Nu am demontat ERG-ul.Deasemenea am scos cat mai multe din furtunasele si cablurile din partea stanga a galeriei de admisie, si bineinteles conductele dela admisie care intra in turbina(surubelnita dreapta scurta sau cheie tubulara cu cricket de 7) 2. Inainte de a va apuca dati cu sprei degripant pe suruburi, in special pe cele de la galeria de evacuare(toate 6)si lasati o ora-doua, timp in care oricum masina trebuie sa se raceasca, daca tocmai ati oprit-o. Nu va apucati de lucru fara urmatoarele chei: 13 fixa, inelara neaparat, 13 tubulara cu cricket si 10 tubulara de lungime medie- fara asta din urma nu se poate desface un surub de la conducta de ulei, cheie 19. 3. Pe deasupra se pot desface cele 6 suruburi de la galeria de evacuare - cheie 13. Conducta de ulei de deasupra(cheie 19) si cea de dedesubt (2 suruburi de 10) ies usor, cea de jos nu se poate desface daca nu aveti tubulara de 10, si asa fiind accesul foarte limitat. 4. Pe dedesubt, dupa ce dati scutul jos, aveti 2 optiuni: sa dati catalizatorul jos(colier daca nu ma insel) sau, cum am facut eu, sa il debransati de pe flansa(2 suruburi de 19). In acest fel turbina foate fi scoasa fara catalizator, prin compresia racordului flexibil de la evacuare. Turbina iese pe partea stanga a galeriei de admisie. Toata operatiunea, cu tigari si suc(bere) dureaza cam doua ore jumatate. Este recomandabil, in functie de starea turbinei, daca are pale rupte este obligatoriu chiar, sa curatati si tubulatura+ intercoolerul, pentru a il demonta pe acesta din urma fiind necesar a da jos traversa radiatoarelor. |
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Lucian_19 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 302 Joined: 21 October 08 ![]() |
pe mine ma omoara suruburile de la precatalizator,unde se imbina cu racordul flexibil.am incercat cu WD40 din plin si tot nu am putut sa le desfac,aproape ca le-am stricat hexagonul.la voi cum au plecat??
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.2 DCI 150 CP
2003/Dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 09:04 |