Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

172 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Din nou despre taxa de prima inmatriculare, valoare, recuperare ...

klaus
post 19 Feb 2011, 21:52
Post #481

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Pe mine nu ma intereseaza daca unii punctual platesc (asta se intampla si la noi, inclusiv taxa-subiect a topicului), ma intereseaza daca TOTI platesc taxe de mediu.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pcs
post 19 Feb 2011, 21:54
Post #482

Membru autentic

Group: Members
From: Bethoncourt, FR

In toata legislatia europeana de mediu ( si in cea romaneasca ) exista mentionat clar principiul "poluatorul plateste". Colegul Dodone are dreptate, cea mai buna cale de atac este pe discriminare.

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
klaus
post 19 Feb 2011, 22:00
Post #483

步步

Principiul "poluatorul plateste" nu inseamna ca toti poluatorii platesc. Inseamna ca poluatorul, si nu clientul lui, plateste vreo taxa de mediu.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Dodone
post 19 Feb 2011, 22:08
Post #484

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Cu toate ca am fost asistat de avocat (atunci incepusem master-ul, dar am pregatit singur intampinarea, avocatul nu mai avusese nicio actiune in domeniu, era in feb. 2008) am solicitat sa iau cuvantul si am specificat completului de judecata ca sunt constient ca sunt poluator, dar sunt discriminat pt.ca legsilatia romana in domeniu este departe de a fi revizuita conf. cu aquis-ul comunitar. Practic, nu sunt articole de lege sau taxe care sa stipuleze ca unii poluatori platesc (vezi radiatiile electromag., de exemplu). In consecinta, RO nici macar nu are intentia reala de a obliga toti poluatorii sa plateasca. Drept urmare, m-am considerat discriminat. Iar instanta a fost de acord cu mine.

This post has been edited by Dodone: 19 Feb 2011, 22:09

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
klaus
post 19 Feb 2011, 22:29
Post #485

步步

Reamintesc ca taxa de acum nu mai are continutul taxei de acum 2-3 ani, cand se castiga. Atunci da, era o discriminare, ca unii nu plateau.
Si in continuare eu am indoieli grele ca nu poti pune o taxa de poluare pe un anumit poluator pentru ca nu ai pus si altui TIP de poluator

--------------------
+
Dodone
post 19 Feb 2011, 22:40
Post #486

Pai, unde a disparut discriminarea ? A aparut legislatia de care vorbeam eu ? Poti pierde oricand pe vicii de procedura sau pe o intampinare incorect alcatuita, cu dreptatea in mana. Pt. primul motiv am ales sa fiu asistat si voi alege in continuare, pt. ca eu nu am practica la bara, nu profesez ca jurist in instante. Or, tocmai pe vicii de procedura au scapat f. multi infractori dovediti.

This post has been edited by Dodone: 19 Feb 2011, 22:40

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
akileon
post 30 May 2011, 12:12
Post #487

Membru autentic

From: Finland

noua taxa, si pentru masinile inmatriculate ro inainte de 2007

http://0-100.hotnews.ro/2011/05/30/coaliti...nainte-de-2007/

--------------------
Honda Accord 2009 2.0 i-vtec 156 cai
+
danutsb
post 30 May 2011, 12:41
Post #488

Membru autentic

Sa inteleg ca daca-mi vand Loganul, luat in 2006, noul proprietar v-a plati taxa de prima inmatriculare (sau ma rog de poluare)?

L.E aprox 1500eur huh.gif

This post has been edited by danutsb: 30 May 2011, 12:45

--------------------
Wir leben Autos
+
cosmin_cosmin_1
post 30 May 2011, 12:55
Post #489

nu stiu

From: Valcea

scazi tu din pretul masinii taxa cat trebuie sa o plateasca smile.gif glumeam. daca asa ar fi, cred ca o sa se blocheze piata pentru un timp si vor scadea preturile la sh-uri

--------------------
Opel Tigra si corsa anii 90
+
Executron
post 30 May 2011, 15:00
Post #490

Membru fan UAP

Auch.. sad.gif O sa platesc si cand imi iau Dacia 1300 sad.gif

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
St
post 30 May 2011, 16:14
Post #491

Membru

Si imi evalueaza masina dupa criteriile actuale? Pai o sa se umple tara de masini vechi din vest.
Daca tot esti obligat sa platesti taxa, cei mai multi o sa se duca sa-si ia masina care a ciculat pe drumuri mai bune decat ale noastre.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
kxz
post 30 May 2011, 16:54
Post #492

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

care masina o sa fie oricum mai buna ca cea rulata pe la noi...

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
argon
post 30 May 2011, 16:56
Post #493

Mesaj semiautomat

O sa pice piata la Dacii si alte alea non euro, ups tre sa-mi dau un Espero care e non euro pana si daca o sa intre taxa in forma asta.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
romeodr
post 30 May 2011, 18:17
Post #494

Membru autentic

From: brasov

interesanta chestia cu prima vanzare!!...si daca se vinde o masina si nu se face transcrierea..?
adica vand masina si respectivul circula cu numerele mele..talon...iifac o procura..
..mare tampenie..
..de ce nu pun idiotii o taxa de POLUARE,in functie de nivelul euro non,1,2,3,4,sau 5
ceva gen 100euro=euro5,200 euro =euro4,300 euro =euro3..samdp...pe an..ar fi ceva suportabil si relativ logic..!!

--------------------
LAGUNA 1ph2 NEVADA GRANDTOURS CONCORDE - BV 77 EME ..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!!
+
Ky_Cristian
post 30 May 2011, 18:37
Post #495

Membru autentic

From: Ploiesti

Gandeste-te la cei cu Dacii. Nimeni nu isi ia dacie de bogat ce e.

--------------------
Renault Megane II 2006, K4M
"Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
+
danutsb
post 30 May 2011, 18:45
Post #496

Membru autentic

Din cate stiu eu, legea nu se poate aplica retroactiv, pentru ca, de ex. daca stiam ca intrun viitor s-ar da o lege (OUG, etc) prin care m-i s-ar aduce prejudicii (pret) la revanzarea unei masini, nu o mai cumparam. Totusi, foarte posibil sa ma insel...

--------------------
Wir leben Autos
+
vallyyy
post 30 May 2011, 19:54
Post #497

Dacia Clubber

From: Pitesti

QUOTE(danutsb @ 30 May 2011, 12:41)
Sa inteleg ca daca-mi vand Loganul, luat in 2006, noul proprietar v-a plati taxa de prima inmatriculare (sau ma rog de poluare)?

L.E aprox 1500eur  huh.gif
*

La revanzare(masina inmatriculata RO) legea asta nu e valabila pentru logan(asta l-ai cumparat nou din tara asta)sau pentru oricare alta masina cumparata de noua din Romania, e valabila doar pentru masinile aduse din afara dinainte de ianuarie 2007

This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 20:14

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
danutsb
post 30 May 2011, 20:14
Post #498

Membru autentic

De acord, am inteles.
Totusi inca ma intreb (pentru o revanzare dupa ce intra in vigoare legea): daca as fi cumparat un Logan second in 2006, inmatriculat, se aplica legea la fel ca atunci cand as fi cumparat un X auto, tot second, inmatriculat la aceeasi data, dar adus din alta tara membra UE?
Sau este cum zici tu, taxa se va aplica doar la masinile importate din alta tara (ceea ce e discriminare).
Om vedea, pana atunci doar speculam...

--------------------
Wir leben Autos
+
vallyyy
post 30 May 2011, 20:17
Post #499

Dacia Clubber

Sa exemplificam ca sa fie total inteles, nu stiu cat de corecta e masura(daca e sau nu discriminare).Eu vreau sa-mi cumpar o masina am de ales intre loganul tau din 2006 si un golf 4 adus in 2006 din Germania si inmatriculat in Romania tot atunci.La loganul tau fiind cumparat din Romania nu voi platii taxa de inmatriculare,la golf platesc pentru ca e adus din afara.Nu stiu daca se va concretiza, dar ce am explicat eu,au zis ei la stiri azi ( http://admin.incont.ro/taxa-auto/liderii-c...lor-vechi.html).Deci razboiul e tot cu masinile aduse din afara.

This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 20:18

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
danutsb
post 30 May 2011, 20:32
Post #500

Membru autentic

Bun, e clar, am inteles perfect.
Ce ramane in discutie e tocmai ceea ce se dorea sa se evite, discriminarea smile.gif

--------------------
Wir leben Autos
+
akileon
post 30 May 2011, 20:34
Post #501

Membru autentic

From: Finland

ai inteles gresit, la ambele se vor plati taxa de inmatriculare, orice masina mai veche de 2007, taxa se va plati la revanzare nu cei care o au deja acum, oricum nu este problema ta ci a celui care o va cumpara

motivul taxarii si a masinilor inmatriculate ro inainte de 2007 este tocmai eliminarea acestei discriminari de care vorbea ue

--------------------
Honda Accord 2009 2.0 i-vtec 156 cai
+
danutsb
post 30 May 2011, 20:37
Post #502

Membru autentic

Deci sunt in ceata iar...smile.gif
Om mai vedea ce zic astia la stiri...

--------------------
Wir leben Autos
+
mario_vladys
post 30 May 2011, 21:00
Post #503

Membru autentic

From: Buzau

Deci pentru masinile cu an de fabricatie peste 2007 NU se mai plateste taxa de inmatriculare? Tare frate..
Propun mai multe derogari cum ar fi sa nu se mai plateasca taxa la masinile care au in denumire X sau Q.
Sau sa nu se mai plateasca la masinile in al caror nume se regasesc literele ENAULT samd.
Inlocuim o discriminare cu alta iar de poluare... ce sa mai vorbim! Oricum nepotii nostri nu au drept de vot... inca!

--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1.4 - BUZAU
Uneori vulturii pot zbura mai jos decat gainile.....
Dar gainile nu se pot inalta niciodata pana la nori....
+
Dodone
post 30 May 2011, 21:01
Post #504

--------------------
+
Adi R5
post 30 May 2011, 21:13
Post #505

Membru autentic

From: A R A D

un fleac...ne-au ciuruit...din nou!

sunt in aceiasi dilema ca si colegul de mai sus: am o dacie din 2004,sunt al3lea proprietar la ea (primul firma de leasing,al2lea firma la care lucrez) ,in acte din 2010....al4lea proprietar (potentialul cumparator in cazul vanzarii) tre sa plateasca aceasta taxa?

--------------------
Renault Espace 2007
+
klaus
post 30 May 2011, 21:48
Post #506

步步

Eu as astepta sa vad exact ce iese din ordonanta aia, ca ar fi prea cretinoid din partea guvernului sa faca asa cum spune acum.
Macar sa vad forma supusa analizei discutiilor prealabile, ca acum e doar o vorba "de tatonare" in opinia mea

--------------------
+
Poky
post 30 May 2011, 22:45
Post #507

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(akileon @ 30 May 2011, 20:34)
ai inteles gresit, la ambele se vor plati taxa de inmatriculare, orice masina mai veche de 2007, taxa se va plati la revanzare nu cei care o au deja acum, oricum nu este problema ta ci a celui care o va cumpara
*

Daca o va mai cumpara smile.gif
Ar fi dur sa dai 15 milioane pe o berlina si 30 pe taxa icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia solenza 2003 scala
+
vallyyy
post 30 May 2011, 22:50
Post #508

Dacia Clubber

QUOTE(akileon @ 30 May 2011, 20:34)
motivul taxarii si a masinilor inmatriculate ro inainte de 2007 este tocmai eliminarea acestei discriminari de care vorbea ue
*

Eu nu zic ca e bine si nici nu stiu daca va ramane dar daca ne luam dupa declaratii cred ca ramane valabila strict pentru cele aduse din afara tarii :

"La finalul sedintei de guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv in urmatoarea sedinta. Mai mult a adaugat ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20-30%.

Reducerea taxei va fi aplicata pentru toate masinile, astfel incat sa fie evitata o noua discriminare, a aratat ministrul."

Adica din ce am pus in "bold"asta deduc ca taxa asta e valabila(in cazul revanzarii) doar pentru cei ce au masini aduse din afara dinainte de 2007 si inmatriculate RO tot atunci si acum le vand.Cu cele cumparate de noi de la dealerul din Romania nu vad legatura la taxa asta.Ma repet, nu zic ca e corect,doar ca asta se intelege din cele declarate presei.

This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 22:56

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
Adi R5
post 31 May 2011, 00:21
Post #509

Membru autentic

From: A R A D

mai acuma lazlo asta...poate ca vorbeste bine romaneste,dar poate nu gindeste tot asa...poate una gindeste si cu totul altceva iese pe gura...daca nu se vor lua masuri ( de catre noi,fraierii cate toata ziua muncim,la stat sau la privat ca sa avem cu ce sa platim impozitele si taxele actuale,si nu ne mai arde sa iesim in strada sa le ardem una peste bot),aceasta faza de "tatonare" se va transforma in faza "permanenta"..."bishtosh"..adica sigur

--------------------
Renault Espace 2007
+
clau lcf
post 31 May 2011, 01:19
Post #510

Membru autentic

From: Constanta

Si uite asa nu o sa mai inscriem numai masinile din afara in Bulgaria, ci si cele din Romania:))))) Vai de steaua noastra.....

--------------------
Volskwagen Corrado - CT 29 VRG 1995
VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
+
172 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 03:27
Dacia