Din nou despre taxa de prima inmatriculare, valoare, recuperare ...
![]() ![]() ![]() |
Din nou despre taxa de prima inmatriculare, valoare, recuperare ...
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
In toata legislatia europeana de mediu ( si in cea romaneasca ) exista mentionat clar principiul "poluatorul plateste". Colegul Dodone are dreptate, cea mai buna cale de atac este pe discriminare.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Principiul "poluatorul plateste" nu inseamna ca toti poluatorii platesc. Inseamna ca poluatorul, si nu clientul lui, plateste vreo taxa de mediu.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Cu toate ca am fost asistat de avocat (atunci incepusem master-ul, dar am pregatit singur intampinarea, avocatul nu mai avusese nicio actiune in domeniu, era in feb. 2008) am solicitat sa iau cuvantul si am specificat completului de judecata ca sunt constient ca sunt poluator, dar sunt discriminat pt.ca legsilatia romana in domeniu este departe de a fi revizuita conf. cu aquis-ul comunitar. Practic, nu sunt articole de lege sau taxe care sa stipuleze ca unii poluatori platesc (vezi radiatiile electromag., de exemplu). In consecinta, RO nici macar nu are intentia reala de a obliga toti poluatorii sa plateasca. Drept urmare, m-am considerat discriminat. Iar instanta a fost de acord cu mine.
This post has been edited by Dodone: 19 Feb 2011, 22:09 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
klaus |
![]()
|
Reamintesc ca taxa de acum nu mai are continutul taxei de acum 2-3 ani, cand se castiga. Atunci da, era o discriminare, ca unii nu plateau.
Si in continuare eu am indoieli grele ca nu poti pune o taxa de poluare pe un anumit poluator pentru ca nu ai pus si altui TIP de poluator |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Pai, unde a disparut discriminarea ? A aparut legislatia de care vorbeam eu ? Poti pierde oricand pe vicii de procedura sau pe o intampinare incorect alcatuita, cu dreptatea in mana. Pt. primul motiv am ales sa fiu asistat si voi alege in continuare, pt. ca eu nu am practica la bara, nu profesez ca jurist in instante. Or, tocmai pe vicii de procedura au scapat f. multi infractori dovediti.
This post has been edited by Dodone: 19 Feb 2011, 22:40 |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
noua taxa, si pentru masinile inmatriculate ro inainte de 2007
http://0-100.hotnews.ro/2011/05/30/coaliti...nainte-de-2007/ |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
Sa inteleg ca daca-mi vand Loganul, luat in 2006, noul proprietar v-a plati taxa de prima inmatriculare (sau ma rog de poluare)?
L.E aprox 1500eur ![]() This post has been edited by danutsb: 30 May 2011, 12:45 |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
cosmin_cosmin_1 |
![]()
|
nu stiu Group: Members Posts: 309 Joined: 30 June 04 From: Valcea ![]() |
scazi tu din pretul masinii taxa cat trebuie sa o plateasca
![]() |
--------------------
Opel
Tigra si corsa
anii 90
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Auch..
![]() ![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si imi evalueaza masina dupa criteriile actuale? Pai o sa se umple tara de masini vechi din vest.
Daca tot esti obligat sa platesti taxa, cei mai multi o sa se duca sa-si ia masina care a ciculat pe drumuri mai bune decat ale noastre. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
care masina o sa fie oricum mai buna ca cea rulata pe la noi...
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
O sa pice piata la Dacii si alte alea non euro, ups tre sa-mi dau un Espero care e non euro pana si daca o sa intre taxa in forma asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
romeodr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 18 March 07 From: brasov ![]() |
interesanta chestia cu prima vanzare!!...si daca se vinde o masina si nu se face transcrierea..?
adica vand masina si respectivul circula cu numerele mele..talon...iifac o procura.. ..mare tampenie.. ..de ce nu pun idiotii o taxa de POLUARE,in functie de nivelul euro non,1,2,3,4,sau 5 ceva gen 100euro=euro5,200 euro =euro4,300 euro =euro3..samdp...pe an..ar fi ceva suportabil si relativ logic..!! |
--------------------
LAGUNA 1ph2
NEVADA GRANDTOURS CONCORDE
- BV 77 EME
..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!!
|
|
Ky_Cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 21 July 09 From: Ploiesti ![]() |
Gandeste-te la cei cu Dacii. Nimeni nu isi ia dacie de bogat ce e.
|
--------------------
Renault
Megane II
2006, K4M "Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
|
|
danutsb |
![]()
|
Din cate stiu eu, legea nu se poate aplica retroactiv, pentru ca, de ex. daca stiam ca intrun viitor s-ar da o lege (OUG, etc) prin care m-i s-ar aduce prejudicii (pret) la revanzarea unei masini, nu o mai cumparam. Totusi, foarte posibil sa ma insel...
|
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(danutsb @ 30 May 2011, 12:41) Sa inteleg ca daca-mi vand Loganul, luat in 2006, noul proprietar v-a plati taxa de prima inmatriculare (sau ma rog de poluare)? L.E aprox 1500eur ![]() La revanzare(masina inmatriculata RO) legea asta nu e valabila pentru logan(asta l-ai cumparat nou din tara asta)sau pentru oricare alta masina cumparata de noua din Romania, e valabila doar pentru masinile aduse din afara dinainte de ianuarie 2007 This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 20:14 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
danutsb |
![]()
|
De acord, am inteles.
Totusi inca ma intreb (pentru o revanzare dupa ce intra in vigoare legea): daca as fi cumparat un Logan second in 2006, inmatriculat, se aplica legea la fel ca atunci cand as fi cumparat un X auto, tot second, inmatriculat la aceeasi data, dar adus din alta tara membra UE? Sau este cum zici tu, taxa se va aplica doar la masinile importate din alta tara (ceea ce e discriminare). Om vedea, pana atunci doar speculam... |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Sa exemplificam ca sa fie total inteles, nu stiu cat de corecta e masura(daca e sau nu discriminare).Eu vreau sa-mi cumpar o masina am de ales intre loganul tau din 2006 si un golf 4 adus in 2006 din Germania si inmatriculat in Romania tot atunci.La loganul tau fiind cumparat din Romania nu voi platii taxa de inmatriculare,la golf platesc pentru ca e adus din afara.Nu stiu daca se va concretiza, dar ce am explicat eu,au zis ei la stiri azi ( http://admin.incont.ro/taxa-auto/liderii-c...lor-vechi.html).Deci razboiul e tot cu masinile aduse din afara.
This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 20:18 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
danutsb |
![]()
|
Bun, e clar, am inteles perfect.
Ce ramane in discutie e tocmai ceea ce se dorea sa se evite, discriminarea ![]() |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
ai inteles gresit, la ambele se vor plati taxa de inmatriculare, orice masina mai veche de 2007, taxa se va plati la revanzare nu cei care o au deja acum, oricum nu este problema ta ci a celui care o va cumpara
motivul taxarii si a masinilor inmatriculate ro inainte de 2007 este tocmai eliminarea acestei discriminari de care vorbea ue |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
danutsb |
![]()
|
Deci sunt in ceata iar...
![]() Om mai vedea ce zic astia la stiri... |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
mario_vladys |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 13 February 05 From: Buzau ![]() |
Deci pentru masinile cu an de fabricatie peste 2007 NU se mai plateste taxa de inmatriculare? Tare frate..
Propun mai multe derogari cum ar fi sa nu se mai plateasca taxa la masinile care au in denumire X sau Q. Sau sa nu se mai plateasca la masinile in al caror nume se regasesc literele ENAULT samd. Inlocuim o discriminare cu alta iar de poluare... ce sa mai vorbim! Oricum nepotii nostri nu au drept de vot... inca! |
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE 1.4
- BUZAU Uneori vulturii pot zbura mai jos decat gainile.....
Dar gainile nu se pot inalta niciodata pana la nori.... |
|
Dodone |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
un fleac...ne-au ciuruit...din nou!
sunt in aceiasi dilema ca si colegul de mai sus: am o dacie din 2004,sunt al3lea proprietar la ea (primul firma de leasing,al2lea firma la care lucrez) ,in acte din 2010....al4lea proprietar (potentialul cumparator in cazul vanzarii) tre sa plateasca aceasta taxa? |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
klaus |
![]()
|
Eu as astepta sa vad exact ce iese din ordonanta aia, ca ar fi prea cretinoid din partea guvernului sa faca asa cum spune acum.
Macar sa vad forma supusa analizei discutiilor prealabile, ca acum e doar o vorba "de tatonare" in opinia mea |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
Poky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 8 January 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(akileon @ 30 May 2011, 20:34) ai inteles gresit, la ambele se vor plati taxa de inmatriculare, orice masina mai veche de 2007, taxa se va plati la revanzare nu cei care o au deja acum, oricum nu este problema ta ci a celui care o va cumpara Daca o va mai cumpara ![]() Ar fi dur sa dai 15 milioane pe o berlina si 30 pe taxa ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
|
|
vallyyy |
![]()
|
QUOTE(akileon @ 30 May 2011, 20:34) ai inteles gresit, la ambele se vor plati taxa de inmatriculare, orice masina mai veche de 2007, taxa se va plati la revanzare nu cei care o au deja acum, oricum nu este problema ta ci a celui care o va cumpara motivul taxarii si a masinilor inmatriculate ro inainte de 2007 este tocmai eliminarea acestei discriminari de care vorbea ue Eu nu zic ca e bine si nici nu stiu daca va ramane dar daca ne luam dupa declaratii cred ca ramane valabila strict pentru cele aduse din afara tarii : "La finalul sedintei de guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv in urmatoarea sedinta. Mai mult a adaugat ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20-30%. Reducerea taxei va fi aplicata pentru toate masinile, astfel incat sa fie evitata o noua discriminare, a aratat ministrul." Adica din ce am pus in "bold"asta deduc ca taxa asta e valabila(in cazul revanzarii) doar pentru cei ce au masini aduse din afara dinainte de 2007 si inmatriculate RO tot atunci si acum le vand.Cu cele cumparate de noi de la dealerul din Romania nu vad legatura la taxa asta.Ma repet, nu zic ca e corect,doar ca asta se intelege din cele declarate presei. This post has been edited by vallyyy: 30 May 2011, 22:56 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
mai acuma lazlo asta...poate ca vorbeste bine romaneste,dar poate nu gindeste tot asa...poate una gindeste si cu totul altceva iese pe gura...daca nu se vor lua masuri ( de catre noi,fraierii cate toata ziua muncim,la stat sau la privat ca sa avem cu ce sa platim impozitele si taxele actuale,si nu ne mai arde sa iesim in strada sa le ardem una peste bot),aceasta faza de "tatonare" se va transforma in faza "permanenta"..."bishtosh"..adica sigur
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
Si uite asa nu o sa mai inscriem numai masinile din afara in Bulgaria, ci si cele din Romania:))))) Vai de steaua noastra.....
|
--------------------
Volskwagen
Corrado
- CT 29 VRG
1995 VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 03:27 |