Directie Laguna, Directie ''grea'' si foarte directa
![]() ![]() ![]() |
Directie Laguna, Directie ''grea'' si foarte directa
CJ12FOY |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 6 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2009 Initiale
- AY 09 ZFN
|
|||
ariciul76 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 4 April 09 ![]() |
Daca nu ma insel directia la vechea ta masina este complet diferita, adica electrica: are o pompa electrica care face presiunea. La aceste tipuri de servodirectie volanul se invirte aproape singur ( il poti invirti cu 1 deget) cand masina sta pe loc
Dezavantajul este ca este si cam " elastica" adica la viteza masina nu "simte" drumul. Unde mai pui fiabilitatea, aceste tip defectindu se cam des (eu am patit o fara exceptie la toate cele 4 masini de la servici). Au inceput sa pice de pe la 35.000(prima). Ultima a picat la cca 75.000 La noua masina servo este clasica asigurata de o pompa mecanica. Volanul se invirte mai greu (cam de 2 ori mai greu), avantajul fiind ca masina " simte" drumul, adica raspunde foarte prompt la orice schimbare de directie, plus fiabilitate. Nu cred ca ai ceva defect, este chestie de obisnuinta. Poti compara cu motorul oprit (invirtesti de volan), o sa vezi atunci ce inseamna sa nu ai servo. |
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
CJ12FOY |
![]()
|
Multumesc foarte mult aricul pt raspuns. M-am mai linistit un pic. Probabil e si o chestie de obisnuinta intr-adevar, directia de pe Scenic fiind ridicol de usoara. Oricum multumesc pt raspunsul tau. Salutari !
|
--------------------
Renault
Laguna
2009 Initiale
- AY 09 ZFN
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
ariciul76 are dreptate.
La Laguna 3 servodirectia este electrohidraulica. Cand am trecut de pe Megane 2 (servodirectie total electica) pe Laguna 3 si eu am avut exact aceeasi impresie. Chiar am vrut sa ma duc peste ei in service. Cu asistarea electrica zici ca e volan de joc de calculator. Dai un impuls si bracheaza complet. Probabil ca la Scenic ai avut servodirectie electrica si de acolo e diferenta de perceptie. Verifica si presiunea din pneuri! Daca e mai mica decat normal, e posibil sa merga si volanul mai greu. This post has been edited by dili: 12 May 2013, 06:50 |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
CJ12FOY |
![]()
|
Merci dili
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2009 Initiale
- AY 09 ZFN
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
Cu placere.
Sau: my pleasure, cum se zice pe acolo pe unde esti acum! |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
CJ12FOY |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2009 Initiale
- AY 09 ZFN
|
|
tinoki |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 26 November 13 ![]() |
...directa si grea nu este un lucru rau, reactioneaza imediat la cea mai mica miscare a volanului. Poate un volan mai gros era mai ok. Partea ciudata la aceasta directie - f. directa - este faptul ca la viteze mari, desi se intareste, este f usor sa tragi de volan mai mult decat este cazul ... asta mai ales daca nu ai mai experimentat o astfel de directie.
|
--------------------
laguna 3 - 1,5dci
h
2007
- kun
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 19:11 |