Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Directie Laguna, Directie ''grea'' si foarte directa

CJ12FOY
post 11 May 2013, 17:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor !
Tocmai am cumparat ( de 5 zile ) o Laguna 3 2.0 dCi 150 Initiale din 2009. Masina functioneaza f bine dar am impresia ca directia este f grea ( ma chinui sa virez cu o singura mana ) , este f ''directa'' ( in sensul ca orice denivelare si imperfectiune din asfalt este transmisa in volan ). Nu cunosc f multe despre sistemul de directie de pe noile Renault dar pe masina care am avut-o inainte ( Renault Scenic 1.5 dci 110 Dynamique TomTom) directia era f placuta (usoara la viteze mici si mai grea la viteze ridicate), fara sa transmita vibratii sau sa traga de volan pe anumite denivelari. Am impresia ca minunata (fara sa fiu ironic, chiar iubesc masina asta) mea masina nu mai are asistare ( sau daca are e f scazuta ). Daca aveti vreun sfat pentru mine care ar putea sa ma ajute sa rezolv problema v-as fi foarte recunoscator. Precizez ca am fost deja in service cu ea si mi-au spus ca e normal.Dar mecanicii de aici (Londra) sunt la fel de bine pregatiti ca si medici: un prea au habar ce vorbesc in general si abia asteapta sa scape de tine. Oricum multumesc anticipat pentru eventuale pareri sau sfaturi. O zi frumoasa si fara incidente va doresc.

This post has been edited by CJ12FOY: 12 May 2013, 00:30

--------------------
Renault Laguna 2009 Initiale - AY 09 ZFN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ariciul76
post 11 May 2013, 19:07
Post #2

Membru

Daca nu ma insel directia la vechea ta masina este complet diferita, adica electrica: are o pompa electrica care face presiunea. La aceste tipuri de servodirectie volanul se invirte aproape singur ( il poti invirti cu 1 deget) cand masina sta pe loc
Dezavantajul este ca este si cam " elastica" adica la viteza masina nu "simte" drumul. Unde mai pui fiabilitatea, aceste tip defectindu se cam des (eu am patit o fara exceptie la toate cele 4 masini de la servici). Au inceput sa pice de pe la 35.000(prima). Ultima a picat la cca 75.000

La noua masina servo este clasica asigurata de o pompa mecanica. Volanul se invirte mai greu (cam de 2 ori mai greu), avantajul fiind ca masina " simte" drumul, adica raspunde foarte prompt la orice schimbare de directie, plus fiabilitate.
Nu cred ca ai ceva defect, este chestie de obisnuinta.
Poti compara cu motorul oprit (invirtesti de volan), o sa vezi atunci ce inseamna sa nu ai servo.

--------------------
renault Laguna 2.0 dci CVA 2008
+
CJ12FOY
post 11 May 2013, 23:01
Post #3

Membru incepator

Multumesc foarte mult aricul pt raspuns. M-am mai linistit un pic. Probabil e si o chestie de obisnuinta intr-adevar, directia de pe Scenic fiind ridicol de usoara. Oricum multumesc pt raspunsul tau. Salutari !

--------------------
+
dili
post 12 May 2013, 06:44
Post #4

Membru autentic

From: Constanta

ariciul76 are dreptate.
La Laguna 3 servodirectia este electrohidraulica. Cand am trecut de pe Megane 2 (servodirectie total electica) pe Laguna 3 si eu am avut exact aceeasi impresie. Chiar am vrut sa ma duc peste ei in service.
Cu asistarea electrica zici ca e volan de joc de calculator. Dai un impuls si bracheaza complet.
Probabil ca la Scenic ai avut servodirectie electrica si de acolo e diferenta de perceptie.
Verifica si presiunea din pneuri! Daca e mai mica decat normal, e posibil sa merga si volanul mai greu.

This post has been edited by dili: 12 May 2013, 06:50

--------------------
Mercedes-Benz CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus, august 2016
VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
+
CJ12FOY
post 12 May 2013, 15:38
Post #5

Membru incepator

Merci dili smile.gif

--------------------
+
dili
post 12 May 2013, 18:53
Post #6

Membru autentic

From: Constanta

Cu placere.
Sau: my pleasure, cum se zice pe acolo pe unde esti acum!

--------------------
Mercedes-Benz CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus, august 2016
VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
+
CJ12FOY
post 12 May 2013, 22:02
Post #7

Membru incepator

smile.gif)))

--------------------
+
tinoki
post 26 Nov 2013, 20:35
Post #8

Membru incepator

...directa si grea nu este un lucru rau, reactioneaza imediat la cea mai mica miscare a volanului. Poate un volan mai gros era mai ok. Partea ciudata la aceasta directie - f. directa - este faptul ca la viteze mari, desi se intareste, este f usor sa tragi de volan mai mult decat este cazul ... asta mai ales daca nu ai mai experimentat o astfel de directie.

--------------------
laguna 3 - 1,5dci h 2007 - kun
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 19:11
Dacia