Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dauna RCA Allianz la limita dauna totala

Aleks
post 14 Oct 2007, 20:40
Post #1


membru corespondent


Group: Members
Posts: 283
Joined: 7 July 06
From: Iasi
smile.gif M-a bușit un dobitoc... mă rog... împrejurările nu-s semnificative în contextul discuției... Oricum, asemănătoare cu Meganul bușit de Pejo la București... am citit pe forum mai înainte...

Individul are RCA la Allianz (de altfel, și eu, da' n-are contează).

Tipul de la Allianz (pare "de treabă") a venit la o primă constatare, mi-a evaluat mașina la 10.000 euro inițiali, a scăzut 85% uzura (an fabricație + kilometri parcurși + starea mașinii), au rezultat cam 5.000 ron valoare, la care a aplicat un 75% zice el cota maximă pentru daună totală... Mă rog, au ieșit 3.800 ron plafon total pe care Allianz se angajează să-i plătească pentru piese + reparație. El zice că dacă suma e mai mare, atunci o declară daună totală, îmi bagă banii-n cont și pot repara mașina unde vrea mușchii mei.

E vorba de aripă stânga, pasaj roată stânga, faruri stânga, ochelari faruri stânga, spoiler față, semnalizare stânga față, grilă, radiator, capotă, lonjeron stânga, panou cald stânga. Chemat la reconstatare, s-au mai trecut pe listă și aripa dreapta, cadru motor, bobină inducție și coloană de direcție. Mă rog, n-are importanță, prețuri mari, ca la Reno... 500 ron capota, 550 ron radiatorul, 160 ron per far etc.

Bon. Acuma, dacă toată povestea depășește 3.800 ron, mie ce-mi mai rămâne de făcut? Ratații de la service n-au de gând să facă devizul estimativ cerut de Allianz, dar s-au apucat de reparat. Dacă vor depăși suma asta, Allianz n-are de gînd să plătească. Ăla zicea, ironic, că el a scris pe constatare "rog deviz estimativ", așa că treaba ălora din service... Da' partea "proastă" e că nici eu n-am de gînd să plătesc.

Să dau în judecată Allianzul? Tipul zicea că dacă suma e mai mare, diferența o plătește "clientul". I-am atras atenția că aș fi "client" dacă m-aș duce în service să-mi schimb amortizoarele, că așa mi-a pălit mie mintea. În cazul ăsta, "clientul" este evident firma de asigurări. A cam dat nervu-n el când l-am luat așa. Nu se aștepta să-i plasez în poziția de "client". Am avut sau nu dreptate?

Dar mașina cum mi-o scot din service până se termină cu judecățile? Îmi poți da un sfat? Îs cam dărîmat acuma și nu prea coerent. Fă-ți milă cu mine, te rog.

This post has been edited by Tudor: 23 Oct 2007, 15:09


--------------------
Renault 11 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 - 126.000 km
Am întrebat, n-am dat cu parul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 15 Oct 2007, 08:56
Post #2


Moderator


Group: Members
Posts: 2.029
Joined: 10 May 05
From: Bucuresti
Toate raspunsurile sunt deja pe forum, cred ca ar trebui sa le fi cautat.
Ceea ce ti-a spus inspectorul e oarecum ok.
Hai sa detaliez:
- el a cerut deviz estimativ pentru a putea stabili daca e dauna totala sau partiala; fara acest deviz nu vei obtine nici o solutie de la el, singura varianta care iti ramane va fi sa platesti singur toata reparatia si sa incerci apoi sa recuperezi cat mai mult de la asigurator; faptul ca service-ul refuza sa iti faca devizul nu il obliga cu ceva pe asigurator si nici nu te scapa pe tine de belea.
- el trebuia sa iti dea valoarea maxima ce se poate desbagubi sub forma de calculatie
- el nu ti-a dat o hartie prin care sa iti spuna ca este de acord cu valoarea estimata a reparatiei si ca poti incepe (nu tu, service-ul evident) reparatia
- daca service-ul a inceput reparatia (fie ca le-ai dat tu sau nu voie) se cheama ca tu ti-ai asumat raspunderea platii; daca nu se plateste reparatia cel mai probabil nu vei fi lasat sa iti ridici masina din service
- daca valoarea despagubirii propuse nu acopera reparatia si tu nu vrei sa platesti diferenta trebuie sa refuzi suma propusa de asigurator si sa il actionezi in instanta pe vinovat (asiguratorul va veni parte in proces); altfel, ca sa primesti despagubirea propusa, trebuie sa semnezi o hartie prin care declari ca nu mai ai nici o pretentie de la asigurator si/sau vinovat, asa ca nu vei mai putea recupera nimic in instanta.
Nu e placut, dar asa sunt facute legile.
Tu ai gresit ca ai lasat service-ul sa nu iti faca deviz estimativ si sa inceapa reparatia fara sa lamuresti cine si cat va plati. S-ar putea sa ai surpriza ca banii ce va trebui sa ii bagi in masina sa depaseasca valoarea ei de piata dinainte de accident. Nu stiu despre ce service vorbim, dar eu unul nu as lucra cu ei.


--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Aleks
post 15 Oct 2007, 11:40
Post #3


membru corespondent


Group: Members
Posts: 283
Joined: 7 July 06
From: Iasi
Mersi pentru răspuns.

1. A zis că-i trebuie deviz estimativ numai dacă reparația va depăși 3800 ron

2. A dat valoarea maximă, în "josul" foii de constatare: 3800 ron

3. Pe foaia aia de constatare scrie în colțul de jos că "Allianz se obligă să plătească" bla-bla-bla ... în dreptul sumei de 3800 ron - ar fi cam greu să conteste chestia aia, mai ales că a și semnat în dreptul ei !

4. E cam greu și pentru service să spună că mi-am asumat răspunderea plății. La o adică, am lăsat certificatul la ei, pentru că așa zice legea, dar asta nu înseamnă că eu voi plăti reparația. Voi vedea. Aici e într-adevăr greșeala mea.

5. Bine, acuma e simplu de zis că "nu aș lucra cu ei...". Nu te acuz, înțeleg perfect replica. Mai ales că sînt jurat din '90 să încerc să trăiesc civilizat. Ce-i aia douj' de ani ai lui Brucan? Nici după 100 de ani n-o să începem să fim civilizați. Nici mie nu-mi place să am de-a face cu ei. Dar sînt pe lista asiguratorilor și au manopera (cea mai) mică... Ce să fac? Să mă duc la Open Service, Tester etc. - sigur că acolo s-ar proceda (probabil ! nu e sigur) corect, dar mă scot ăia la 100 de milioane cu tarifele de manoperă (și nu numai) pe care le practică... Asta e, "norocul" meu.

Mersi înc-o dată.


--------------------
Renault 11 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 - 126.000 km
Am întrebat, n-am dat cu parul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th April 2018 - 10:47
Dacia Server hosting