Ajutati-l pe Stefanut
![]() ![]() ![]() |
Ajutati-l pe Stefanut
Dacus_Malus |
![]()
|
||
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Off-topic necesar:
QUOTE(themircea @ 20 May 2008, 21:18) Liviu - Nu te supara, cred ca nu trebuia sa stergi posturile cu care nu esti / nu sunt / nu suntem de acord. Cred ca are de-a face cu libertatea de expresie. [...] Libertatea (si cea de expresie), asa cum o stim noi, capata noi definitii intr-o arie privata. Aici suntem pe o arie privata (forumul in sine) si daca noi, cei care avem grija de acest forum decidem ca anumite mesaje nu au ce cauta vizibile, nu vor fi vizibile. Avem acest drept si il utilizam. Deci, conform definitiilor generale, pe acest forum nu exista libertatea de expresie. Pentru orice nelamurire putem sta de vorba la sectiunea de probleme forum. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
silvius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 8 May 07 From: București ![]() |
Raul-Ștefan, ți-am trimis PM.
Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere să treceți cu bine peste această cumpănă. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp; Clio III
2003 1,5dCi 80CP; 2006 1,4 16V
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
azi plecam in ucraina!
sper sa fie cu noroc.. multumesc celor care ne-au ajutat, si orice ajutor e bine venit in continuare! doamne ajuta! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Multa bafta! Sa va intoarceti cu vesti bune!
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
asteptam vesti si daca mai e nevoie de vreun ajutor, pls let me know.
|
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
Lumynos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 22 June 07 From: BH ![]() |
Doamne ajuta!
|
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Salut.
m-am intors din Ucraina de cateva zile… rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare. Dar sa incep cu inceputul: In februarie2008 am inceput campania de strangere de fonduri ptr. Stefanut! La data respective, el nu putea merge, nu putea sta in picioare, nu putea ridica mana dreapta peste nivelul umarului, nu putea vorbi, nu putea merge in 4 labe si avea probleme cu statul in fundulet. In aceste 5 luni trecute am reusit sa strangem circa 8500 euro pe care i-am cheltuit astfel: -primul tratament in Ucraina ne-a costat circa 3300 euro, din care 1900 a fost tratamentul efectiv si restul au fost cheltuieli de cazare, masa, transport. etc. -al 2lea tratament ne-a costat ceva mai mult, adica 3500 euro, din care tratamentul efectiv a fost 2000 euro, restul fiind cheltuieli de cazare+masa(1200 euro) si transport. - circa 100 euro am cheltuit pe medicamentele si tratamentul copilului pe aceste 5 luni. -mai avem in conturile copilului circa 1600 euro. Rezultate: in aceste 4 luni+2 sesiuni de tratament, copilul nostru a facut progrese remarcabile: -poate ridica ambele manute deasupra capului -sta in fundulet fara probleme -merge in 4 labe foarte bine -a inceput sa se ridice in picioare singur -a inceput sa stea in picioare cu si fara suport -merge bine dus de manute. -merge bine dus de o singura manuta -a inceput sa faca primii pasi singur, ajungand sa mearga cate 15-20 pasi singur, fara ajutor. -spune cateva cuvinte cu sens: papa (referindu-se la mancare sau la mine,in loc de tata) baba (referindu-se la bunicile lui) -spune si alte cuvinte inventate de el, pe care nu le-am tradus inca. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au ajutat, persoane utilizatoare pe forumurile: Reno.ro , cartula.ro , fcsteaua.ro , dacia.ro . Multumesc tuturor acestor persoane si tuturor celorlalte persoane care au donat cate ceva in conturile copilului. Aici sunt cateva poze actuale: http://good-times.webshots.com/album/564186622nzsbui Doctorii ne-au spus ca sansele de recuperare fizica sunt mari. . Pentru asta copilul ar trebui sa faca gimnastica zilnic, sa mearga descult prin curte si sa mai mearga la cel putin 2 tratamente in aceasta clinica din Ucraina. Urmatorul tratament il avem programat pe 8oct.2008 , si ne costa 3200 euro tratament+cazare si inca ceva pentru transport. Pentru aceasta vom mai avea nevoie de bani, deci orice donatie este in continuare binevenita! Mi-am pus si apartamentul la vanzare, dar inca nu l-am vandut…. Conturile noastre sunt tot acestea: RO57BRDE080SV47570500800 – ron RO03BRDE080SV48897570800 – euro Conturile sunt la BRD – sucursala Rasnov Titularul conturilor: Radulescu Raul Stefan Aici gasiti diferite poze si filmulete cu stefanut! http://community.webshots.com/user/stefi1977 Iar aici sunt cele mai noi poze cu el: http://good-times.webshots.com/album/564186622nzsbui Va multumim inca odata, si va dorim o viata buna si sanatate multa! Fam.Radulescu This post has been edited by "BandiT": 22 Jul 2008, 07:53 Attached thumbnail(s) fact.oct.JPG ( Size: 190.24k ) Number of downloads: 998 verticalizare.jpg ( Size: 179.48k ) Number of downloads: 1082 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
ne bucuram enorm ca rezultatele sunt foarte bune si incurajatoare!
speram sa mai putem ajuta pe masura ce lucrurile avanseaza si va uram din tot sufletul sa aveti parte numai de vesti bune. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2006
- IS-07-MAN Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
Lumynos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 22 June 07 From: BH ![]() |
Bafta in continuare!
Dumnezeu sa va ajute! |
--------------------
renault
megane II 1.5 dci
2003
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
multumesc mult!
doamne ajuta! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Salut.
Am revenit din Ucraina. A fost cel mai greu tratament , cel mai costisitor, dar si cel mai bun d.p.d.v. al rezultatelor. Pe scurt: copilul merge singur. Merge bine , merge mult, merge fara ajutor, invata deja sa alerge . Ne-a costat aproape 4000 euro, dar a meritat fiecare cent. Multumim tuturor celor care ne-au ajutat…suntem bucurosi, copilul nostru merge singur! El, care in martie 2008 abia se putea misca, iata ca in noiembrie 2008 invata sa alerge. E adevarat, nu prea mai avem bani, dar cel putin ne-am vazut un vis implinit… Urmatorul vis este sa-l auzim vorbind, deoarece inca nu vorbeste. In martie 2009 vom incerca sa mergem din nou la tratament in Ucraina, speram sa fie ultimul tratament. Multumim inca odata pentru ajutorul primit si va dorim multa sanatate! Multe poze cu Stefanut pe linkul urmator: http://community.webshots.com/user/stefi1977 This post has been edited by "BandiT": 5 Nov 2008, 09:56 Attached thumbnail(s) 2.jpg ( Size: 16.92k ) Number of downloads: 961 6.jpg ( Size: 31.46k ) Number of downloads: 977 4.jpg ( Size: 16.88k ) Number of downloads: 995 3.jpg ( Size: 28.6k ) Number of downloads: 219 8.jpg ( Size: 16.58k ) Number of downloads: 235 7.jpg ( Size: 25k ) Number of downloads: 222 1.jpg ( Size: 32.4k ) Number of downloads: 248 5.jpg ( Size: 37.27k ) Number of downloads: 265 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
TheAlphonso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 11 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari pentru progresele facute si Sarbatori fericite!
Va urez sa va gasiti intotdeauna puterea pentru a-l insoti pe Stefanut mai departe ... pana la capat! |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi 88kW
2002 Privilege
- B-XX-LIF
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
in curand revin cu noutati.
rog adminul sa mai puna linkul cu rosu pe prima pagina a forumului. MULTUMESC! <span class='edit'>29 Jan 2009, 11:28:</span> Va salut! Revin cu noutati! Stefanut e din ce in ce mai bine, a inceput sa si vorbeasca, si zice si “mama”! Nevasta-mea e superincantata. Am inceput sa-l ducem la gradinita Heidi Kindergarten(www.centrulheidi.ro), unde sora mea este educatoare. Gradinita este particulara si are o taxa mare, dar conducerea l-a primit pe Stefanut gratis, ca un fel de sponsorizare. Gradinita este in limba germana, dar la grupa mica, unde e si Stefanut nu se face germana, copilasii abia stiind cateva cuvinte in lb. romana! Deocamdata il ducem de 2 ori pe saptamana, ca se se acomodeze. Dar face progrese vizibile, este sociabil cu ceilalti copii, se integreaza foarte bine in grupul de pici si este ascultator fata de educatoare! Tratamentul si recuperarea lui decurg bine, in paralel cu gradinita el continuand sa mearga la gimnastica, masaj si logopedie de cate 2 ori pe saptamana! Ne-am mai revenit si noi , ca eram cu psihicul la pamant! In aprilie trebuie sa mergem la inca un tratament in Ucraina , apoi in vara urmeaza o operatie la ochi deoarece are ceva probleme(strabism accentuat). Adica inca am mai avea nevoie de banuti, si de aceea orice donatie este binevenita! Contul in lei este acelasi, deschis la BRD. Nr. Cont : RO57BRDE080SV47570500800 – ron Titularul contului: Radulescu Raul Stefan La contul in euro am renuntat , deoarece nu aveam bani in el, si genera comisioane . Atasat se poate vedea si factura proforma din aprilie 2009. Multumesc de ajutorul de pana acum si va doresc tuturor: “sanatate maxima” This post has been edited by "BandiT": 29 Jan 2009, 11:29 Attached thumbnail(s) factura_aprilie_2009.jpg ( Size: 103.67k ) Number of downloads: 199 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
salut
nu am plecat in Ucraina acum, pentru ca nu am reusit sa strangem banii necesari! ne-am amanat tratamentul. salut si sanatate tuturor! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
L-am operat de strabism la ambii ochi (miercuri) si joi a implinit 3 anisori!
continuam sa strangem bani! http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitor...ment&s_id=75012 http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitor...tate&s_id=75065 http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitor...74648&a=citeste This post has been edited by "BandiT": 29 May 2009, 09:55 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
|
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
am deschis o campanie prin ROMTELECOM!
sper sa ne fie de ajutor! Il puteti ajuta pe Stefanut printr-un simplu apel telefonic: 0900 900 373 pentru 3 euro si 0900 900 376 pentru 6 euro, valabile DOAR in tara, in reteaua Romtelecom. This post has been edited by "BandiT": 19 Jun 2009, 19:32 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
In sfarsit avem blog:
http://helpstefanut.wordpress.com/ de asemenea reincepem o campanie de strangere de fonduri pentru a-l duce la tratament, de data asta in Ungaria, la clinica Peto. aici e mai ieftin decat in Ucraina, dar se face altceva, se insista mai mult pe recuperarea psihica. ne costa in jur de 75 euro/zi, un tratament fiind de cel putin 12 zile! deci daca mai puteti ajuta, suntem recunoscatori. 0900 900 373 pentru 3 euro si (valabil pana in 18 sept) 0900 900 376 pentru 6 euro, valabile DOAR in tara, in reteaua Romtelecom , valabil pana in 18 sept. sau in contul nostru BRD: RO BRDE 080SV47570500800, titular Radulescu Raul Stefan. Multumim si va dorim sanatate! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Campania "Europa FM"
http://www.europafm.ro/europa-fm/de-partea...45-euro-zi.html |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
va rog votati-o pe mama lu stefanut:
http://www.radiozu.ro/live/concurz pozitia 28... votati cu nota 10, evident! poate castigam si noi ceva! multumesc! 18 Sep 2009, 18:13: Multumim celor care au votat! si noutati despre Stefanut: trebuie sa-l ducem la tratament in Ungaria, la clinica Peto! dupa 4 tratamente la clinica din Ucraina, tratamente de recuperare fizica, a venit timpul sa ne ocupam de recuperarea psihica... deci, acum copilul e cam la 70..80% recuperat fizic, datorita tratamentelor din Ucraina..dintr-un baietel paralizat a ajuns sa mearga si chiar sa alerge... dar psihic, e ramas in urma, deci urmeaza recuperarea psihica! ne ducem la clinica Peto din Budapesta, unde 2 saptamani de tratament ne costa 1500 euro, la care se adauga drumul si mancarea .. din acesti bani, avem deja 1000 euro... si mai avem nevoie de minim 500 euro, pe care ne chinuim sa-i stringem, poate si cu ajutorul nvostru! contul e acelasi: RO BRDE 080SV47570500800, titular Radulescu Raul Stefan. va multumim si va dorim sanatate! This post has been edited by "BandiT": 18 Sep 2009, 18:13 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Buna ziua!
Revin cu noutati: in toata aceasta nebunie cu protestul impotriva becaliotului si caderea guvernului , noi ne-am vazut de ale noastre si am fost la tratament in Ungaria, la Peto Institute din Budapesta! Am stat in Budapesta 2 saptamani, timp in care am facut zilnic tratament (in afara weekendului) la aceasta clinica. Ca urmare, copilasul nostru a mai facut ceva progrese, si astfel, pe zi ce trece devenim mai increzatori ca Stefanut va deveni copil normal si sanatos, apt sa se descurce singur in viata! Pe blogul lui, cititi mai multe despre aceasta experienta: http://helpstefanut.wordpress.com/ Se pare ca va avea tratament medicamentos pe viata, dar asta e un prêt mic…. In viitor, avem nevoie de alte tratamente , pentru a nu pierde ceea ce am reusit pana acum. Anul viitor va trebui sa mergem macar o data in Budapesta si inca o data in Ucraina. Astea necesita bani, bani pe care nu-i avem inca. De aceea apelam si speram la ajutorul vostru, ajutor care ne-a prins bine pana acum, si ne va prinde si mai bine in viitor. Avem nevoie de circa 1600 euro ptr. un tratament in Ungaria si de 3500 euro pentru tratament in Ucraina… tinand cont ca vin sarbatorile de iarna, poate Mos Craciun ne va ajuta prin voi sa avem si noi o bucurie adevarata care sa ne dea sperante in continuare! Acelasi cont valabil: RO BRDE 080SV47570500800, titular Radulescu Raul Stefan. Doamne ajuta! This post has been edited by "BandiT": 21 Oct 2009, 07:47 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Tinand cont ca vin sarbatorile de iarna, familia Radulescu va doreste tuturor sanatate si la multi ani!
Va multumim pentru ajutoarele de pana acum, si va rugam sa tineti cont ca orice mica donatie ne va ajuta sa avem si noi sarbatori fericite! LA MULTI ANI! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
articol preluat din ziarul "Gandul":
http://www.gandul.info/reportaj/tehnica-de...t-3-ani-5593413 CAMPANIE Declarat sănătos la naștere, bolnav din prima zi de viață Tehnica de antrenament a cosmonauților, speranța de vindecare a lui Ștefănuț, 3 ani de Alina BĂDĂLAN TURCITU | 23 FEBRUARIE 2010 La cinci zile de la naștere a intrat în ghips și până la 3 ani a stat numai prin clinici. Micuțul Ștefănuț are vreo șase diagnostice: "apă la creier", mușchi flasc la mână și la picior, atrofierea unei părți din creier ș.a. Poartă ghetuțe ortopedice, orteze și proteze; nu vorbește, ci hârâie. Ca să-și poată continua tratamentul la clinica din Ucraina îi trebuie 3.700 de euro până în mai. Apoi, mai trebuie alți și alți bani, nimeni nu știe cât Tehnica de antrenament a cosmonauților, speranța de vindecare a lui Ștefănuț, 3 ani "I-a răsucit mâna și osul lui de bebeluș a pocnit scurt, parcă-l și aud... Ștefănuț abia se născuse, avea cinci zile când l-am dus la doctor să-i repare entorsa", povestește tatăl, Raul Rădulescu din Râșnov. Apoi, copilul a intrat în ghips - un picior și o mână, până la cinci luni. "Mai are și picior varus-equin, descoperit la naștere. Laba piciorului e întoarsă în interior și tendonul lui Ahile e foarte scurt. Entorsa aia de la mână n-a văzut-o nici un doctor, abia a doua zi de la naștere a descoperit-o o asistentă. Nu știau de ce a plâns copilul toată noaptea, prima din viața lui...", zice mama, Ionela. Peste câteva zile i-au mai găsit o boală: pareză la mâna dreaptă, sus. Laptele și-l bea cu noduri, că-l durea permanent mâna - nu putea s-o țină decât sucită la spate, îndoită de la cot. Stătea ca păpușa și se uita fix undeva, în sus, la bec, credeau părinții... nu râdea, nu se mișca. "Îl țineam două săptămâni în ghips, era vară, i se opărea pielea, îl îmbăiam cu pungă pe ghips. După două săptămâni, mergeam la doctor să-i scoată ghipsul și să-i facă masaj, o săptămână era liber, apoi iar ghips, tomografe, ecografe, vizite medicale. Și el plângea continuu. Săracu', îl durea că mai avea și alte boli, dar încă nu i le descoperiseră doctorii. După ce a scăpat de ghips, a râs și el, pentru prima oară în viața lui. Mi s-a părut așa amuzant, că dintr-odată i s-au ridicat obrăjorii ăia grăsuți și radia", spune Ionela. Nimeni nu știe de ce s-a născut Ștefănuț așa; unii doctori zic că i s-ar trage fiindcă s-a născut cu buricul înfășurat în jurul gâtului și s-a asfixiat. Dar chiar și așa, la naștere a primit Apgar 9. Fragil și inert ca o păpușă din sticlă Într-o zi, părinții au aflat de ce se uita bebele numai la bec și s-au înfiorat: mai avea și hidrocefalie. Popular îi zice "apă în creier" și, netratată, capul se umflă până plesnește. Dar la el nu e cazul, că ia pastile de la câteva luni, imediat cum s-a aflat. Și o să ia toată viața. Mai trebuie ferit de zgomote puternice, lovituri și febră. Una singură îi poate agrava mult boala. N-avea nici măcar un an când i-au mai descoperit încă trei boli: porțiuni din creierul lui slab dezvoltate (hipoplazie de corp calos), retard și parapareză flască la picioare. Cu totul, șase diagnostice. Era așa fragil, blond, cu ochii lui albaștri, ziceai că e din sticlă. Poartă de la patru luni niște ghetuțe ortopedice dure, iar noaptea - orteză. Când nu-i puneau orteza, îi fixau altă proteză între picioare, de-l ținea toată noaptea crăcănat. Asta era pentru șoldul lui stâng, nedezvoltat. Și mai avea și strabism, s-a operat de două ori și s-a recuperat. Acum, Ștefănuț a împlinit 3 ani și a stat numai prin clinici. Prima dată l-au dus la Târgu Mureș, la terapie Vojta. N-avea mai mult de jumătate de an. "I-au apăsat pe un punct de pe corp și dintr-odată copilul a început să dea din mână cinci minute, continuu, el care până atunci stătuse tot timpul inert. Apăsau în alt punct și scutura continuu și din mâini, și din picioare. Cică până atunci nu mișcase nu fiindcă nu putea, ci fiindcă creierul lui nu știa cum", zice Raul. După două luni de exercițiu zilnic, victorie mare: bebele a dus prima jucărie spre gură! Ba chiar a început să ridice puțin și un picior! Părinții au pus mâna pe telefon și au anunțat pe toată lumea, părinți și prieteni. Dar apoi a început alt război: statul în șezut. Părea imposibil, când încercau părinții să-l ridice, pruncul se lăsa moale ca o cârpă. La un an, l-au dus la Brașov, să facă terapie Bobath - copilul le îndura pe toate curajos, ca la armată. Și făcea zilnic kinetoterapie, masaj, răsuciri și gimnastică. Dar nu era suficient. S-au dus la Oradea, la altă clinică, pentru băi galvanice, împachetări în ceară de albine și terapie cu lumină roșie și albastră. Tot nu progresa destul. Nu scotea o vorbă, nu mergea de-a bușilea; numai se târa pe jos. Exerciții provenite din tehnica de antrenament a cosmonauților Salvarea a fost Ucraina, în Truskavets, la o clinică privată cu doctori ca-n filme. În numai două săptămâni de exerciții, Ștefănuț a reușit acolo ce n-a reușit în țară, luni la rând: mersul de-a bușilea. Părinții erau în extaz. Doctorii au zis că Ștefănuț s-ar "repara" de tot numai dacă ar continua să vină cam de patru ori pe an. Și într-adevăr, după a doua vizită în Ucraina, putea să stea copăcel, singur. "Foarte mult l-a ajutat terapia «Pânza de păianjen», provenită din tehnica de antrenament a cosmonauților. Ajută la învățarea echilibrului. Copilul stă în aer, pe burtă, să zicem, agățat în niște chingi și face exerciții în aer. Și mai este verticalizarea - îl învață statul în picioare. Ștefănuț stătea întins pe un balansoar și era adus, treptat, de la 45 de grade până în unghi drept. Abia atunci i s-au așezat și lui toate alea în cap și a înțeles ce e statul în picioare", ne explică Raul. Abia după a treia vizită în Ucraina, Ștefănuț a mers singur, la doi ani jumate. Ăsta a fost apogeul, scriau părinții pe blog. Dar în genunchi tot nu putea să stea, iar de vorbit, scotea doar niște sunete dezlânate, atât. După ultimul tratament în Truskavets, a reușit să urce singur scările, ținându-se numai de balustradă. Mama și tata nici nu visau că va putea face el asta, așa de repede. Acum, următorul tratament în Ucraina e programat pentru luna mai, dar părinții nu mai au o lețcaie. El - inginer, ea - informatician, câștigă 700 de euro împreună, dintre care 400 de euro se duc numai pe rata la casă. Pentru prima vizită în Ucraina au primit bani de la serviciu, pentru a doua din donații și, când a venit rândul celei de a patra, și-au vândut apartamentul, s-au mutat într-o casă, iar banii rămași s-au dus pe celelalte tratamente. Acum sunt lefteri. Ca să ajungă iar în Ucraina le trebuie cam 3.700 de euro, cu totul. Plus terapiile din anii ce urmează, nimeni nu mai știe cât de scumpe vor fi și alea. Au deschis conturi, dar nu au strâns decât 1.000 de euro pentru programarea din mai. "Nu știm de unde o să facem rost de banii ăștia. Și tare mi-e teamă că, dacă nu vom continua tratamentele, Ștefănuț va pierde mult din ce a învățat. Deja unii mușchi nu-l mai ajută, fiindcă, din iulie 2009 și până acum, nu am avut cu ce să ajungem la clinică", spune Ionela. "Are bronșită, că urlă, nu vorbește. Și când plânge, tot un hârâit se aude" Acolo poate învăța să și vorbească. Acum zice numai "mama", "tata" și "ou". De fapt, e mai mult un "uuuu" prelung. Vorbitul lui sunt niște hârâituri ciudate, pornite din stomac. "A făcut bronșită, că urlă, nu vorbește. Fiindcă a avut faringele mai scurt, și când plânge, tot un hârâit se aude. E suspect și de astm bronșic, mergem periodic la salină", spune mama. Ștefănuț s-a săturat să poarte ghetele ortopedice și prin casă. Și le scoate și le aruncă prin bucătărie, pe sub dulapuri. Are forță în brațe, dacă a mers mult târâș... Apoi, brusc, își împreunează mâinile, ca și cum s-ar ruga, tremură din tot corpul și dă drumul unui hârâit in crescendo. "Ah, dacă ai știi să vorbești, aș înțelege și eu ce vrei", oftează Ionela. Apoi tace, brusc. "Hm, suspect, ia să vedem noi, e cod galben sau maro?", întreabă tatăl, controlându-l la pampers. Nici una, nici alta. Numai că Ștefănuț ia poziția nemișcat când îi vin străini în casă. E rezervat și neîncrezător, spitalele l-au făcut așa. Ne cercetează mut din cap până-n picioare, nu-i scapă un amănunt. E ciudată privirea asta la un copil de trei ani, care se uită în sus ca un om mare, greu apăsat de griji. INFO PLUS: Conturi deschise pentru Ștefănuț • RO57BRDE080SV47570500800 - BRD sucursala RÂȘNOV, titular RĂDULESCU RAUL ȘTEFAN, Cod SWIFT: BRDEROBU, Adresa BRD Brașov: strada Mihail Kogălniceanu nr. 5 • RO07INGB0000999901716715 - ING BANK sucursala BRAȘOV, titular RĂDULESCU IONELA ȘTEFANIA, Cod SWIFT: INGBROBU, Adresa ING Central: Șoseaua Kiseleff nr. 11-13 București alina.badalan@gandul.info This post has been edited by "BandiT": 23 Feb 2010, 09:59 Attached thumbnail(s) 111img_1058_vt.jpg ( Size: 111.17k ) Number of downloads: 136 111img_1086_vt.jpg ( Size: 126.83k ) Number of downloads: 146 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
am reusit sa mergem la tratamentul din mai...
Stefanut e din ce in ce mai bine. a implinit si 4 anisori, si incepe sa se dezvolte normal. bineinteles ca mai are nevoie de atentie si tratamente medicale, dar noi suntem bucurosi ca-i merge bine. aici puteti afla ultimele ispravi ale lui Stefanut: http://helpstefanut.wordpress.com Noi continuam sa strangem bani si sa speram ca va deveni un baietel normal! bafta si sanatate tuturor! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
NU NE OPRIM AICI…
Am ajuns sa ne cunoasteti ca pe propriile voastre rude…rudele mai sarace, care au nevoie de ajutor. Ne-am luptat pentru copilul nostru, si voi ne-ati ajutat…. A fost greu, dar NU NE OPRIM AICI… si nici nu vom lasa timpul sa-l faca pe Stefanut sa “uite” ce a invatat la recuperare in Ucraina. De aceea ne punem iar pe treaba si va invitam rugandu-va sa va alaturati noua din nou. Acesta nu este un articol oarecare, nici o “poveste” povestita de noi pentru a va arata ce giumbuslucuri a mai facut Stefanut (nu ca nu ar mai fi facut destule in ultimul timp!). Acesta este, de fapt, un nou start pentru o noua serie de strangeri fonduri. Fiind iar an “de criza”, ne-am gandit ca e mai sigur sa anuntam din timp ca Stefanut mai are inca nevoie de voi, de ajutorul si sprijinul cu care l-ati inconjurat si pana acum si pentru care va multumim din suflet. Mai are nevoie de recuperare psiho-motorie, atat in Truskavets, Ucraina, cat si la Peto Budapest. “Ar trebui multa psihopedagogie acum”, a mai spus doamna dr. Mera. Insa trebuie sa gasim persoana care sa ne acorde atata timp (caci ar trebui sa vina acasa zilnic sa lucreze cu Stefanut programul PORTAGE). Avem psihoterapie la Micul Print, insa doar o ora pe saptamana, ceea ce e foarte putin. Mai facem (contra cost) doua sedinte pe saptamana cu un logoped foarte bun, insa la fel, este destul de putin. De aceea am fost sfatuiti si este necesara inca o terapie de “conductive education” la “Peto Institute” Budapesta. Poate chiar vom si reusi sa ajungem, macar doua saptamani (in iulie sau august), asa cum am mai fost si anul trecut. Ideal ar fi o luna, insa e mai scump. 2 saptamani de tratament la Peto costa 1500 euro (cazare inclusa). Pe de alta parte, programarea din octombrie la clinica din Ucraina deja o avem (6 octombrie), ar mai fi nevoie de banii pentru tratament, bineinteles. Pentru Truskavets ne trebuie 3500 euro… De aceea facem iar apel catre voi, cei ce aveti inima deschisa si vreti sa ne ajutati, cu bani (avem deschise acele doua conturi pentru Stefanut), cu promovare (mess, mass, mail, viu grai, etc), cat si cu sfaturi, idei, incurajari. Multumim din suflet! Pretul pentru o alta perioada benefica lui Stefanut, care, cu ajutorul lui Dzeu, l-ar face si mai bine si ne-ar aduce mai aproape de “visul” de a-i reda acea copilarie pe care multi alti copii o au, se bucura de ea si sunt fericiti, este de aprox 5000 euro. S-a mai strans si in primavara suma aceasta si a fost mai mult decat suficient ca Stefi sa progreseze si sa fie “baiatul mare si frumos” de care Dr Mera s-a mirat. Dar, “nu ne vom opri aici” si va rugam si pe dumneavoastra…. sa ne ajutati! Conturi deschise pentru Ștefanuț • RO57BRDE080SV47570500800 - BRD sucursala RÂȘNOV, titular RĂDULESCU RAUL ȘTEFAN, Cod SWIFT: BRDEROBU • RO07INGB0000999901716715 - ING BANK sucursala BRAȘOV, titular RĂDULESCU IONELA ȘTEFANIA, Cod SWIFT: INGBROBU mai multe detalii, poze, acte medicale, aici: http://helpstefanut.wordpress.com/ This post has been edited by "BandiT": 15 Jul 2010, 13:15 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
acum, pe blogul lui stefanut :
http://helpstefanut.wordpress.com/ avem si buton de donatie prin paypal, ceea ce usureaza "munca" celor ce vor sa doneze doar un dolar sau un euro (sau sume mici in general). va multumim! This post has been edited by "BandiT": 2 Aug 2010, 18:29 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
Marti, 16 noiembrie, vom pleca aproape sigur la cel de-al 6-lea tratament din ucraina.
banii s-au strans aproape toti, deci multumim tuturor celor care ne-au ajutat. avem sperante ca Stefanut se va face bine, beneficiind de ajutorul dvs, al tuturor celor care au avut timp si bunavointa sa se aplece asupra problemelor noastre si sa ne ajute! Multumim si Dumnezeu sa va ajute! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
ultimele noutati despre Stefanut:
http://helpstefanut.wordpress.com |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
Dacus_Malus |
![]()
|
inca o campanie de ajutorare ptr. Stefanut:
http://www.comunicatedepresa.ro/zibo-mall/...a-lui-stefanut/ speram sa fie cu noroc! multumim! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:50 |