Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nevoie de ajutor! M-au furat la testul de noxe!, vor spaga si nu mi se pare corect!

b28rdw
post 4 Aug 2007, 12:40
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 4 December 05
From: Bucuresti
Am fost azi de dimineata la un centru de ITP. Imi expirase inspectia ieri. Am un Clio Symbol Fidji 1,5 dCI 80CP. Am zis ca nu voi avea probleme, masina fiind luata in august 2005. Am 38.300km. Mi-au facut toate testele, dar mi-au zis ca am picat la testul de noxe. Sa revin marti dimineata (cu o atentie, evident). Mi-au dat sfaturi: sa curat filtrul de aer, sa schimb motorina (numai OMV Premium pun), sa merg mai turat (ii dau si 4000 macar o data pe saptamana) si "vom vedea noi".

Acum, ce m-a pus rau pe ganduri:

-unul din cei de acolo i-a spus celui de la volan "4000" (probabil turatia maxima la care sa o testeze). a zis ok dar nici nu s-a uitat la turometrul digital al lor, el se uita la indicatorul de noxe (care era in alta parte; probabil sa iasa rau de tot). i-a dat 4900, 4850, 4850. (clar nu avea cum sa fie ok cand vrei niste valori la 4000 si tu o testezi la aproape 5000)

-inca ceva: pe bon, jos de tot, e rubrica "Control Zero" unde e trecut 1,78m$. n-ar trebui sa fie valoarea 0? sau macar apropiat de zero?

Am rugamintea, pentru cei cu 1,5 dCi 80cp care au trecut testul de noxe, sa va uitati pe bonul acesta (daca il mai aveti) si sa-mi spuneti la Control Zero ce valoare aveti?

N-am avut liniste, si am caut pe forum sa vad cazuri similare. Am gasit " REGLEMENTARI din 2 iulie 1998
privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere, inmatriculate, in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica - R.N.T.R.-1
Emitent : MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Publicate in : MONITORUL OFICIAL nr. 285 bis din 3 august 1998
...
...

Cu aceasta ocazie se verifica prin masurarea turatiei daca motorul respectiv respecta valorile precizate de constructor pentru turatia de putere maxima (indicata in certificatul de inmatriculare)...
..."

La mine in Cartea de Identiate a Vehiculului scrie "Putere max. (kW) / Turatie (min-1)......60 / 4000". Deci asta inseamna ca "turatia de putere maxima" la care se testeaza noxele conform MINISTERUL TRANSPORTURILOR este 4000rpm si nicidecum aproape 5000!. Am rationat corect?

Va multumesc mult! Si va rog, inca o data ,sa-mi spuneti ce valoare aveati la Control Zero acela (daca mai aveti bonul).

A, si ca sa fie totul complet, cat e ITP expirat, nu actioneaza CASCO (ce tocmai l-am incheiat la BT Asigurari).

Ii mananc pe aia. Inteleg sa dai o spaga pentru noxe daca ai o masina mai veche, dar care nu face fum nici 10% din cat face un autobuz vechi sau maxi-taxi-urile, care cand pleaca nu mai vezi nimic. Dar la o masina de 2 ani, care s-a mers normal cu ea (nu liniute si nici subturat....). Multumesc inca o data.Attached thumbnail(s)
test_noxe.JPG ( Size: 25.07k ) Number of downloads: 3873


--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 4 Aug 2007, 13:26
Post #2


_______________________


Group: Members
Posts: 5.669
Joined: 12 September 06
Si la service renault daca iti faci Itp-ul iti tureaza masina pana la 4800 (in cazul tau diesel)..nu stiu daca e ok sau nu..pana la urma este limitata..Stiu cum te simti cand vezi pe strada toate junghiurile care au luat Itp pe spaga..asta este...inca nu am ajuns la nivelul in care sa se faca o selectie corecta..


--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ninjacul
post 4 Aug 2007, 13:44
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 54
Joined: 16 October 06
From: Bucuresti
Daca poti du-te la alt service unde se face ITP!


--------------------
RENAULT CLIO 2 2002 1.5 Dci - B-54-CHU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 4 Aug 2007, 13:54
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora
Da, buna idee, incearca la altii.
La diesel se tureaza motorul pana in limitare, nu 4000 sau alte valori.
Si mie imi vine randul in septembrie cand implineste masina 2 ani. E imposibil ca asa o masina sa pice itp-ul.

This post has been edited by diesel_power: 4 Aug 2007, 13:55


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b28rdw
post 4 Aug 2007, 14:22
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 4 December 05
From: Bucuresti
A facut crize al meu tata si s-a dus peste astia, cu masina, si au dat-o la intors. A zis ca el are legea de mai sus in mana si sa ii arate aia unde au scris sa testeze altfel. Au raspuns ei ca au niste norme de la RAR, s-au apucat sa le caute, dar nu le-au gasit. I-au zis tot felul de motive (o fi filtrul de aer, sau mersul subturat, motorina aiurea, neincalzita suficient etc) dar le-a dat al meu parinte (eu n-am fost cu el) peste nas la orice. Pana la urma au zis ca le pare rau ca asa o masina, si curata, si intretinuta, sa nu ia ITP-ul... "Sa vina marti fiul cu ea si trece, ca acum s-a inchis calculatorul central de la RAR si nu se mai poate baga o data". Cand au vazut ca n-au cum sa o intoarca......bulangii.

Faza e ca aveam bonul dat de dimineata, care, in adevar, e dovada clara ca au facut o ilegalitate: sa te respinga cand ei nu au respectat procedura scrisa in lege!!

Dar inainte de astia, tatal a nimerit intr-un al service. S-a luat cu aia la cearta pana s-au uitat aia in acte si au zis ca astea "nu sunt de la noi. Sunt de la urmatorul service" smile.gif Dar cand i-a intrebat de turatie, au zis si astia repede, "turatia maxima, dom'le". Deci asta e magaria pe care mizeaza toti ITP-istii fomisti. Ca omul de rand nu sta sa caute prin legi cum e corect... sad.gif

Acum, marti ma duc sa imi puna ITP-ul.

SFAT: NU VA LASATI INTIMIDATI. Legea zice CLAR la diesel: TURATIA LA CARE MOTORUL ARE PUTEREA MAXIMA!!!! Nu TURATIA MAXIMA A MOTORULUI!!!. iar la mine la 1,5 dCI 80CP scrie CLAR 4000 ture!

asa ca platesc revenirea 15 ron. taxa initala a fost de 65 ron. ar trebui sa plateasca fomistii aia cei 15 ron si sa mai dea si o bere pentru drum in plus si timp pierdut smile.gif

This post has been edited by b28rdw: 4 Aug 2007, 14:33


--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 4 Aug 2007, 15:37
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora
QUOTE
Masurile noi ( ce s-au modificat)mai importante, ce au intrat in vigoare de la 10 martie 2005 sant urmatoarele:
- la partea de dotare; de acum fiecare autovehicul trebuie sa aiba un stingator de incendiu avizat, certificat ( termenul de valabilitate este de 12 luni ). La trusa sanitara termenul de valabilitate este de 18 luni.

- La partea norme de poluare: procedura de verificare

Autovehicule echipate cu motor cu aprindere prin scanteie (benzina)

A) Atunci cand emisiile nu sunt limitate de un sistem de reglare perfectionat, cum ar fi un catalizator tricomponent gestionat de sonda lambda:
1. inspectia vizuala a sistemului de evacuare, pentru a se verifica daca acesta este complet si intr-o stare satisfacatoare si daca nu exista neetanseitati;
2. inspectia vizuala a oricarui echipament de reglare a emisiilor instalat de catre constructor, pentru a se verifica daca acesta este complet si intr-o stare satisfacatoare si daca nu exista neetanseitati.
Dupa aducerea motorului la parametrii normali de functionare, tinand cont de recomandarile constructorului, se masoara concentratia emisiilor de monoxid de carbon (CO), cu motorul la mers in gol incet, cu ambreiajul decuplat.
Continutul maxim admisibil de CO din gazele de evacuare nu trebuie sa depaseasca urmatoarele valori:
- pentru autovehiculele fabricate pana in anul 1986 inclusiv: COcor: 4,5% in vol.;
- pentru autovehiculele fabricate incepand cu anul 1987: COcor: 3,5% in vol.

Atunci cand emisiile sunt controlate de un sistem de reglare perfectionat, cum ar fi un catalizator tricomponent gestionat de sonda lambda:
1. inspectia vizuala a sistemului de evacuare, pentru a se verifica daca acesta este complet si intr-o stare satisfacatoare si daca nu exista neetanseitati;
2. inspectia vizuala a oricarui echipament de reglare a emisiilor instalat de catre constructor, pentru a se verifica daca el este complet si intr-o stare satisfacatoare si daca nu exista neetanseitati;
3. determinarea eficacitatii sistemului de reglare a emisiilor prin masurarea valorii lambda si a continutului de CO din gazele de evacuare, conform dispozitiilor pct. 4 sau procedurilor propuse de constructor si agreate la omologarea de tip. Pentru fiecare dintre teste, motorul este adus la parametrii normali de functionare, conform recomandarilor constructorului vehiculului; 4. emisii la iesirea din teava de evacuare - valori limita;
Continutul maxim admisibil de CO din gazele de evacuare nu trebuie sa depaseasca urmatoarele valori:
- masurari efectuate la turatia de mers in gol incet, cu ambreiajul decuplat: continutul maxim admisibil de CO din gazele de evacuare nu trebuie sa depaseasca valoarea COcor: 0,5% in vol. ( EURO 1 sau EURO 2) ssau nu trebuie sa depaseasca valoarea COcor: 0,3% in vol. pentru autovehiculele -autoturisme sau autovehicule comerciale usoare- omologate(EURO 3 sau EURO 4);
- masurari efectuate cu motorul la turatia de cel putin 2.000 min-1, cu ambreiajul decuplat: continutul maxim admisibil de CO din gazele de evacuare nu trebuie sa depaseasca valoarea COcor: 0,3% in vol.( pentru EURO 1 sau EURO 2) sau el nu trebuie sa depaseasca valoarea COcor: 0,2% in vol. pentru autovehiculele - autoturisme sau autovehicule comerciale uasoare- omologate EURO 3 sau EURO 4;
- Lambda: 1±0,03 sau conform specificatiilor constructorului;


Autovehicule echipate cu motor cu aprindere prin comprimare (Diesel)

a) masurarea opacitatii fumului în accelerare libera, de la turatia de mers în gol încet la turatia de întrerupere a alimentarii, cu ambreiajul decuplat si comanda cutiei de viteze la punctul mort;
cool.gif aducerea motorului la parametrii normali de functionare a autovehiculului:
1. autovehiculele pot fi controlate cu respectarea, din motive de securitate, cel putin a conditiei ca motorul sa fie cald si într-o stare mecanica satisfacatoare;
2. sub rezerva dispozitiilor de la lit. d) 3, nici un autovehicul nu poate fi respins fara a fi fost respectate urmatoarele conditii:
- motorul trebuie sa fie cald: altfel spus, noutate ! temperatura uleiului motorului masurata de o sonda în tubul jojei trebuie sa fie de cel putin 80°C ( pana acum temperatura uleiului era numai de 60°C ) sau sa corespunda temperaturii de functionare normale, daca aceasta este inferioara, sau temperatura blocului motor, masurata dupa nivelul radiatiei în infrarosu, trebuie sa atinga o valoare echivalenta. Daca, din cauza configuratiei vehiculului, nu este posibil sa se procedeze în acest mod, temperatura normal de functionare a motorului va putea fi stabilita altfel, de exemplu pe baza functionarii ventilatorului de racire;
- Noutate ! sistemul de evacuare trebuie curatat prin 3 accelerari libere sau printr-un mijloc echivalent.
c) Procedura de încercare
1. inspectia vizuala a oricarui echipament de reglare a emisiilor instalat de constructor, pentru a se verifica daca este complet si într-o stare satisfcatoare si daca nu exista neetanseitati;
2. motorul, si, daca este cazul, turbocompresorul trebuie sa functioneze la turatia de mers în gol încet înainte de începerea fiecarui ciclu de accelerare libera.
3. la începerea fiecarui ciclu de accelerare libera pedala de accelerare trebuie apasata rapid si progresiv (în mai putin de o secunda),dar nu brutal, astfel încât sa se obtina debitul maxim al pompei de injectie si sa se atinga turatia de întrerupere a alimentarii, respectându-se valoarea specificata a timpului de baza;
4. la fiecare ciclu de accelerare libera motorul trebuie ca, înainte sa fie eliberata comanda, sa atinga turatia de întrerupere a alimentarii sau, în cazul automobilelor cu transmisie automata, turatia indicata de constructor ori, daca aceasta nu este cunoscuta, doua treimi din turatia de întrerupere a alimentarii.
Aceasta se poate asigura, de exemplu, prin supravegherea regimului motorului sau lasând sa treaca un timp suficient între momentul de actionare si cel de eliberare a pedalei de acceleratie, adica cel putin 2 s pentru autovehiculele destinate transportului de persoane, care au, în afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, si pentru autovehiculele destinate transportului de marfuri având o masa maxima tehnic admisibila mai mare de 3.500 kg.
5. Vor fi efectuate 3 probe de curatire, nu una singura ca pana acum, montandu-se traductorul de turatie si sonda pentru masurarea temperaturii;
6. Cu ocazia efectuarii probelor de curatare se va verifica daca turatia de regulator este corespunzatoare ( adica turatia de mers in gol respectiv turatia max.) Daca este corespunzatoare, se va incepe testul, in caz contrar se respinge autovehiculul pentru nerespectarea conditiilor de verificare impuse;
d) Valori limita
1. nivelul opacitatii nu trebuie sa depaseasca valorile limita ale indicelui de opacitate (coeficientului de absorbtie), care sunt urmatoarele:
Indice de opacitate (coeficient de absorbtie) maxim pentru:
- motoare Diesel cu aspiratie naturala: 2,5 m-1;
- motoare Diesel cu turbocompresor: 3 m-1;
- Noutate !! o limita de 1,5 m-1 se aplica urmatoarelor vehicule omologate ��autoturisme si autovehicule comerciale usoare cu motor Diesel EURO 4;
2. autovehiculele nu trebuie respinse decât daca media aritmetica a valorilor masurate în cel putin ultimele 3 cicluri de accelerare libera depaseste valoarea limita, cu conditia sa nu se înregistreze diferente semnificative ( se accepta pana la aprox. 10% ) între turatiile minime masurate la ciclurile de accelerare sau între turatiile maxime masurate la ciclurile de accelerare. Aceasta medie poate fi calculata ignorând valorile observate care se îndeparteaza cu mult fata de media masurata sau poate fi obtinuta printr-un alt mod de calcul statistic care tine cont de dispersia valorilor masurate;
3. Noutate ! pentru a evita efectuarea de încercari inutile, prin derogare de la dispozitiile lit. d) pct 2, sunt admise autovehiculele pentru care valorile masurate în mai putin de 3 cicluri de accelerare libera ori dupa ciclurile de curatare vizate la lit. c) 5. (sau aplicarea unui procedeu echivalent) sunt mai mici cu 0,5 m-1 fata de valorile limita precizate la lit. d) 1.
4. Noutate ! daca valoarea opacitatii masurate in cadrul primului ciclu de accelerare libera nu este mai mica cu 0,5 m-1 fata de valoarea limita admisa de actualele reglementari pentru autovehiculul testat se continua cu celelalte cicluri de masurare conform softului opacimetrului. Pe listing indiferent de valoarea indicelui mediu de opacitate calculat si tiparit de opacimetru si de ciclurile validate de acesta , se va proceda astfel : se va incerca identificarea a 3 cicluri consecutive pentru care valorile turatiilor minime si maxime masurate nu inregistreaza diferente semnificative intre ele, iar media valorilor indicilor de opacitate masurati pentru ciclurile respective este mai mica decat valoarea maxima admisa de prezentele reglementari, indiferent daca valoarea indicelui de opacitate pentru unul din cicluri este mai mare fata de valoarea maxima admisa pentru respectivul autovehicul.
5. Daca nu pot fi identificate 3 cicluri consecutive care sa poata fi luate in considerare, autovehiculul va fi respins la capitolul poluare.


Cam asta e legea. Scuze pentru diacritice. Sursa vwforum.ro
Am bold-uit ceea ce era mai interesant.


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b28rdw
post 4 Aug 2007, 16:30
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 4 December 05
From: Bucuresti
pai, in cazul asta, limitez acasa acceleratia cumva sa nu treaca de 4000 de ture si asta e. wink.gif


--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brandy_tdi
post 4 Aug 2007, 23:19
Post #8


Aerial Member


Group: Members
Posts: 748
Joined: 22 October 05
From: Bucuresti
Daca nu-ti ia noxele.. de regula e de la carburant sigur sau toba sparta.

This post has been edited by brandy_tdi: 4 Aug 2007, 23:20


--------------------
Renault Megane 2
Skoda Octavia 5E vRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Eudela5
post 5 Aug 2007, 01:25
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 17 July 07
Vrei sa iti zic o treaba biggrin.gif dute la Serviceul de la MAPN daca esti din Bucuresti Se afla pe Ghencea NR 35 e ok serviceul si au acces si civilii la el

sarim peste mine si toate cele

Am fost am facut itp la ei si au turat masina in talpa dar nu am avut prob cu ea 2000 100k KM


--------------------
Renault Clio 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b28rdw
post 7 Aug 2007, 20:15
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 4 December 05
From: Bucuresti
am fost azi-dimineata. am stat vreo 40 de minute la rand cu motorul pornit si stergatoarel pe intermitent. mi-a facut semn ca urmez. nici n-a avut tupeul sa se uite la mine. mi-a zis "v-ati plans ca am turat-o!...". a testat-o din nou dar de data asta mult mai usor. probabil doar pana la cele 4000 de ture ce erau trecute in talon. treaba lor ce au scris in noul bon de noxe, m-am dus in fata sa platesc revenirea 15 ron. mi-a cerut talonul, l-a completat, mi-a lipit un abtibild doar pe numarul din fata, a facut poza, mi-a dat talonul si gata. nu s-a uitat deloc la mine. am scapat. in viata mea nu ma mai duc la astia de cartier. doar amg sau ipso.

numai bine


--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 7 Aug 2007, 21:48
Post #11


_______________________


Group: Members
Posts: 5.669
Joined: 12 September 06
Asa..si dupa ce te duci la amg si ipso sau meridian,serus...etc..sa-mi spui si mie pana la ce turatie o duce nenea de la Itp..o sa vezi pe foaie 4800....adica maxim...pana in limitare.. wink.gif (nu stiu daca cei de la amg fac si la diesel-anul trecut nu faceau...meridian face sigur)


--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CGB
post 8 Aug 2007, 08:37
Post #12


CGB


Group: Members
Posts: 2.265
Joined: 4 May 05
From: behind
am mai scris asta. dar reiau.
cand am facut ITP-ul la dci (prin martie parca) am fost initial la service reno. mi-au zis ca trebuie sa mi-o tureze pana la 5000 ture. m-au luat la puricat cu trusa cu extinctoru', sa vada daca nu-s expirate...etc (oricum astea le aveam si erau si valabile). i-am bagat in pi**a masii cu tot cu serviceul lor. n-am mai facut la ei de mila masinii. cum sa-i dea 5000 ture animalele alea. asa ca m-am dus la o statie service de-a petromului, care face si ITP. la cineva cunoscut. i-am dat o mica atentie (inca o data pretul ITP-ului) si gata itp-ul. fara turatii d-astea de mii de ture, fara test de noxe. mi-a facut doar testul de frane. atat.

nu zic ca-i bine si corect ce-am facut, dar daca aia in serviceuri is jigodii...
fiecare se descurca. asta e romanica.


--------------------
renault symbol dci 4 roti & suzuki SV650S 2 roti
_______________
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 8 Aug 2007, 09:21
Post #13


FrontYard Motorsport


Group: Moderatori
Posts: 5.596
Joined: 25 April 04
From: Dieppe
Off topic: @cristib: Din 2 in 2 post-uri frazele tale sunt pline de termeni ca "animale", "jigodii", "masa", "tacsu"...te rog frumos...sunt discutii unde nu se impun...e doar un sfat, pentru moment, sa nu ma intelegi gresit.

On topic: Pana una alta, daca la dCi si diesel in general asta e procedura la ITP...asta e! Nu sunt inventate regulile de angajatii statiilor ITP...ei acorda o certificare si din acel moment raspund pentru ce-au semnat!


--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
skkip3r
post 8 Aug 2007, 09:34
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 43
Joined: 8 May 07
Nu mi se pare corecta faza cu "atentia". Daca o sa ai vreun incident rutier cat de mic ai sa spui... masina mea este sau era ok. Dar te minti singur.


--------------------
Renault Clio 1.5 dCI 2004 - cl 01 gic
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
saddie
post 8 Aug 2007, 15:06
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 53
Joined: 4 December 06
FYI

Cand sunteti nemultumiti de un rezultat al ITP puteti sa contestati rezultatul la RAR. Masina este retestata acolo si vi se da rezultatul.

In plus calculatorul de la RAR nu se "inchide". Toate datele de la toate statiile ITP se transmit o data pe zi, la sfarsitul zilei de lucru catre serverul RAR, unde intra in baza de date.


--------------------
Renault Clio Symbol 1,5 dci, 80 CP, Dynamique, 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b28rdw
post 10 Aug 2007, 02:00
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 46
Joined: 4 December 05
From: Bucuresti
asta cu atentia pentru turatul motorului o inteleg. ii dau dreptate lui cristib. atat timp cu nu folosesc dCi-ul pe post de V12 6000cmc si 7000rpm in mod constant, nu vad de ce sa mi-o calce altii. si nu se produce nici un accident daca am noxe 3,xx in loc de 3 max sau mai stiu eu ce. curios sunt ce indica aparatul la rabele romanesti in panta, sau la autobuzele de 30 de ani. cred ca nu are digiti displayul aparatului pentru valoare biggrin.gif


--------------------
Renault Clio II Symbol LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 10 Aug 2007, 08:24
Post #17


Membru autentic si conservator


Group: Moderatori
Posts: 4.436
Joined: 23 February 07
From: Arad
Interesante aprecieri.
Nu stiu care sunt normele si care este procedura corecta dar recent, cu ocazia primului ITP (dupa cel "de nou"), "mesterul" de acolo mi-a spus oarecum intelegator:
"- Are de 5 ori mai mare emisia de noxe ... ( mad.gif huh.gif blush.gif ohmy.gif unsure.gif ) ... dar conteaza cum mergeti, motorina si altele asa ca o s-o "lasam" de data asta."
asta inainte de a apuca sa-i dau ceva.
In final n-am inteles nimic, am intrebat daca este grav si a reintarit
"- Nu va faceti probleme, se intampla uneori din cauza motorinei!"
Am luat-o de buna si acum va intreb pe voi, considerand ca aveti mai multa experienta sau cunostinte: era o metoda blanda de a pretinde "atentia" sau era depasit nivelul de noxe dar "merge si asa"?
Mi-a dat ITP-ul fara alte comentarii, dar fara recipise ori alte specificatii si n-am mai insistat.
De fapt, in toata "cariera" de sofer amator ... lunga ... nu mi-a fost respins nici un ITP, o singura data mi s-a cerut sa platesc "reverificare" sub pretextul ca "Nu va pot da asa ... direct ITP la o masina de 20 de ani!" desi masina era de 10 ori mai buna decat o dacie noua din aceeasi generatie.

LE
Poate este util sa specific, pentru intelegere, ca eu unul nu am vazut niciodata fum negru in spata, nici macar la rece, dimineata.
De schimbat, dupa ce m-am "lecuit" de economie, schimb pe la 3000. De simtit, simt mirosul de esapament, daca deschid portiera, dar nu vad nimic, de-asta nu prea inteleg cum putea fi de 5 ori mai mare.


This post has been edited by adi_ar: 10 Aug 2007, 09:53


--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 10 Aug 2007, 09:21
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.533
Joined: 17 May 05
From: Bucuresti, Romulania
Am o intrebare: De ce va e frica sa turati motorul la turatia de limitare? blink.gif

Doar pentru asta e limitarea, pana la turatia aia motorul poate functiona fara probleme.

Eu am fost cu 3 dieseluri la 3 service-uri ITP diferite si la toate m-au pus sa semnez cum ca sunt de acord sa mi-o tureze la limitare, am semnat, mi-au turat-o in limitare, mi-au facut noxele, au iesit ok si gata.
Nu m-a deranjat ca mi-o tureaza in limitare, si eu mai fac asa sa mai curat turbina, e sanatate pentru motor.

Si, va rog eu, turati-va corect dieselurile, nu mai schimbati vitezele la 2000 de ture, nu sunt dacii sa le omoare turatia mare, ba dimpotriva si ganditi-va ca eu stau in spatele vostru la semafor si la plecarea voastra de pe loc eu raman negru de la mersul vostru "economic".
Eu n-am condus multe dieseluri, doar vreo 2 tdi PD de la VW, un 1.7 DTI pe Astra si 1.5 dci pe Logan, dar la toate schimbam vitezele peste 2500 de ture (chiar si 3500) si n-au avut nici pe dracu, inca nu vedea nimeni fum la mine in spate.

Daca nu va ies noxele la ITP, luati masina, accelerati progresiv in gol pana la limitare, de cateva ori, pana nu mai iese fum negru pe esapament (daca mergeti subturat, o sa cam iasa), apoi iesiti la un drum intins unde conduceti mai sportiv, cu schimbat la 3500-4000 de ture, sau tinut motorul in turatie mare vreo cativa kilometri, apoi intoarceti-va la ITP si vedeti ce iese.


--------------------
Renault / Cube Megane 3 1.6 16V / Aim Disc 2009 / 2013
"Nu te simti niciodata aiurea daca te zgaiesti la sanii unei tipe care poarta un maieu cand ploua. Ploaia e de la Dumnezeu."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
leonardo
post 15 Aug 2007, 20:20
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 250
Joined: 22 May 05
From: Bistrita
Am trecut si eu ITP-ul,cu turarea motorului in 6 etape pina a primit OK de la aparat
S-a mirat de valoarea mica de 20 ,nu cunosc ce reprezinta,cica 18 este minima la un motor diesel.


--------------------
Ford C-Max Ghia 2008, 1,6 Ti-VCT 115 CP. - BN-22-ZZZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diesel_power
post 15 Aug 2007, 21:06
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.964
Joined: 18 February 05
From: diaspora
La diesel se masoara opacitatea gazelor, deci probabil era o unitate de masura a acesteia wink.gif


--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
history
post 15 Aug 2007, 22:39
Post #21


Membru incepator


Group: Members
Posts: 64
Joined: 30 April 06
From: Craiova
Pana la urma care este turatia maxima la care se face testarea gazelor la masinile diesel? In certificat este trecuta doar turatia la care se obtine puterea maxima.


--------------------
Citroen C4 2009 - DJ-26-DIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 20 Aug 2007, 12:37
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.533
Joined: 17 May 05
From: Bucuresti, Romulania
Turatia de limitare.


--------------------
Renault / Cube Megane 3 1.6 16V / Aim Disc 2009 / 2013
"Nu te simti niciodata aiurea daca te zgaiesti la sanii unei tipe care poarta un maieu cand ploua. Ploaia e de la Dumnezeu."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Flamingo
post 21 Aug 2007, 14:43
Post #23


Membru "SPARKY Team"


Group: Banned
Posts: 1.064
Joined: 20 February 06
From: Bucuresti
Oare sta cineva de la RAR pe acest forum ?


--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cbr-ica
post 22 Aug 2007, 09:29
Post #24


"Aut vincere aut mori"


Group: Members
Posts: 275
Joined: 13 April 05
Eu am facut la AMG. Mi-au spus ca tre sa semnez o hartie (tipizat) cum ca sunt de acord sa imi tureze 5000 ture si ca nu sunt ei responsabili daca crapa motorul. Am stat pe ganduri dar WTF, eram curios de un test d-asta de fiabilitate. Am semnat! Au turat-o un pic fara sonda, sa curete traseul de evacuare. Si apoi i-au dat talpa cu sonda-n coor. A iesit bine dar mi-era mila de ea. Cel mai mila! Oricum le-am dat o mica atentie pentru ca n-aveam stingator si trusa si triunghi (am uitat sa le imprumut de la un prieten care e mai catolic decat papa si le-am si zis ca daca nu ma lasa, ma intorc in 5 minute cu ele)
Next time o fac la un service unde eu hotarasc ce verifica wink.gif ... adica tot mai putin faza cu motorul turat. Vrea sa stiu ca masina e ok la frane & stuff dar ture asa multe nu ii mai dau. Si daca ii dau, ii dau in sarcina.
Apropos la 190km/h are un pic peste 4000 de ture (la 180 fix 4000) asa ca n-ar trebui lasati sa faca cascadorii d-astea la 5000 ture.


--------------------
2008, Jaguar X-Type 2.2d, 155CP, 400NM
2005, Honda CBR600RR, 117CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 22 Aug 2007, 15:47
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.533
Joined: 17 May 05
From: Bucuresti, Romulania
De ce credeti voi ca se strica ceva daca motorul este turat in limitare cateva secunde?
Si, daca s-ar strica, n-ar intra cumva in garantie?

This post has been edited by Laurentziu83: 22 Aug 2007, 15:48


--------------------
Renault / Cube Megane 3 1.6 16V / Aim Disc 2009 / 2013
"Nu te simti niciodata aiurea daca te zgaiesti la sanii unei tipe care poarta un maieu cand ploua. Ploaia e de la Dumnezeu."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 22 Aug 2007, 16:34
Post #26


FrontYard Motorsport


Group: Moderatori
Posts: 5.596
Joined: 25 April 04
From: Dieppe
QUOTE(cbr-ica @ 22 Aug 2007, 09:29)
Apropos la 190km/h are un pic peste 4000 de ture (la 180 fix 4000) asa ca n-ar trebui lasati sa faca cascadorii d-astea la 5000 ture.
*


Nu-s cascadorii...ne place noua sa ne lamentam... biggrin.gif , daca masina la 180 km/h are 4000 rpm (in treapta a V-a, binenteles)...oare ce viteza ai in treapta a III-a la 5000 rpm??? wink.gif


--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 22 Aug 2007, 18:19
Post #27


_______________________


Group: Members
Posts: 5.669
Joined: 12 September 06
QUOTE(Laurentziu83 @ 22 Aug 2007, 16:47)
De ce credeti voi ca se strica ceva daca motorul este turat in limitare cateva secunde?
Si, daca s-ar strica, n-ar intra cumva in garantie?
*
Iar daca nu mai ai garantie si crapa turbina cand o tureaza ei la 4800 ture ce faci?...la un diesel mai vechi si cu multi km nu cred ca i face bine treaba asta...


--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 22 Aug 2007, 18:37
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.533
Joined: 17 May 05
From: Bucuresti, Romulania
Ma indoiesc ca ar crapa din atata lucru. Daca ar fi sa crape, m-as felicita ca a crapat acolo, la ITP, si nu in mijlocul campului, cateva zile mai tarziu.


--------------------
Renault / Cube Megane 3 1.6 16V / Aim Disc 2009 / 2013
"Nu te simti niciodata aiurea daca te zgaiesti la sanii unei tipe care poarta un maieu cand ploua. Ploaia e de la Dumnezeu."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionutmar
post 23 Aug 2007, 09:09
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 511
Joined: 9 July 06
da ce chestie si cu legislatia asta, te pune sa semnezi ca esti de acord (iti asumi raspunderea) sa o tureze la 5000, pentru ce? adica daca pica nu e vine lor ci a ta ca ai semnat.


--------------------
Renault Clio IV 2014 Expression 0,9 Tce
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Flamingo
post 23 Aug 2007, 13:36
Post #30


Membru "SPARKY Team"


Group: Banned
Posts: 1.064
Joined: 20 February 06
From: Bucuresti
Total de acord... Este o mare porcarie ce se intampla. Bine ca nu te pune sa semnezi ca esti de acord sa-ti testeze parbrizul la un impact cu... ciocanul... dry.gif


--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th October 2020 - 07:00
Dacia Server hosting