Un plan indraznet, Ce putem face cu CAN-ul masinii
![]() ![]() ![]() |
Un plan indraznet, Ce putem face cu CAN-ul masinii
nassus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Insignia Sport Tourer 163cp
2014
|
|||
nassus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 24 June 05 From: Bistrita ![]() |
Chiar nu stie nimeni nimic despre cum poti sa te conectezi la CAN-ul masinii si sa citesti de pe acolo chestii.??
|
--------------------
Opel
2014
|
|
nassus |
![]()
|
Mi-am facut o baza de date cu niste scheme gasite pe net si acum incep sa le triez si sa vad care poate fi canditata cea mai buna pt ca incepe lucrarea. Am gasit si DDT 2000 dar nu stiu inca ce poate, CLIP-ul inca nu l-am gasit dar mai astept.
Am sa ma mai sfatuiesc si cu oamenii de pe la Renault (service) sa vad ce se mai poate face si ce nu. Chiar daca nimeni nu e interesat, eu oricum am sa postez aici toate progresele facute. |
--------------------
Opel
2014
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Chiar te rog!!!! si mie mi-ar place sa fac mai multe cu electronica masinii, mai ales mai incolo cand incep sa ma plictisesc de ea
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Numai sa nu incepeti asta inainte de concediu!
S-ar putea ca sotiile sau prietenele sa nu aprecieze efectele actiunii! ![]() This post has been edited by adi_ar: 8 May 2007, 10:39 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
nassus |
![]()
|
foarte bine spus...char ma gandeam ce o sa zica "za wife" la vederea bordului in bucati..
o sa ii treaca...... |
--------------------
Opel
2014
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce e ala CAN?
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
<dan> |
![]()
|
![]() posesor_renault Group: Members Posts: 122 Joined: 18 June 06 ![]() |
CAN-bus este un protocol de comunicatie seriala intre componentele electronice importante ale masinii (ECU, CB, cititor card etc)
Acest standard de comunicatie a fost dezvoltat pentru a fi folosit in medii zgomotoase dpdv electric, transmisia se face pe doua conductoare rasucite intre ele. |
--------------------
megane ll 1.5dci
toyota auris D-4D
2003/2009
|
|
nassus |
![]()
|
sau pe scurt: Car Area Network
|
--------------------
Opel
2014
|
|
pegas78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 May 07 ![]() |
mai precis Controller Area Network, folosindu-se in multe alte aplicatii...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
- is-07-rcd
2001 1.4 16v Dinamyque
|
|
nassus |
![]()
|
exact.. Controler Area Network dar era mai frumos Car....
|
--------------------
Opel
2014
|
|
Alex99 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 9 June 07 ![]() |
reteaua can la orice masina renault este criptata si nu poate fi accesata decat cu anumite programe care au instalate anumite baze de date care sunt superconfidentiale la renault. eu am bazele de date de la modus, clio3, megane2, si twingo2 pentru ca am lucrat cu ele.
sfatul meu este sa va vedeti de treaba voastra si sa lasati masinile in pace asa cum au fost ele facute de fabricant modificarile sunt utile cand sti EXACT ce faci, nu cum faceti multi de aici, cautati pe internet informatii despre masini. Niciodata nu veti gasii pe internet informatii exacte si precise, numai daca le pune cineva din interiorul grupului renault, lucru care este putin probabil |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate 1.6MPI
|
|
nassus |
![]()
|
Mie mi se pare chiar plictisitor sa nu te apuci sa modifici (imbunatatesti) chestii facute de altii.
Sunt multe chestii care s-ar putea face fara sa pui in pericol siguranta ta sau a masinii. Eu m-am si apucat de cateva modificari dar mi-ar ajuta mult sa stiu si ce "povesti" sunt prin CAN. Pana una alta am sa continui cu modificari mai putin sofisticate. Vad ca nimeni nu e interesat de chestii de genul asta fara sa mentioneze sume mari de bani sau alte impedimente. Oricum... ce descopar eu o sa aflati si voi.. GRATIS. |
--------------------
Opel
2014
|
|
kataro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 June 07 ![]() |
![]() Pe CAN, "informatiile" nu sunt criptate ci programatorii le numesc "protocol". Informatiile nu sunt secrete ci doar "cu bani" iar de cumparat in general n-are rost daca ezitam pentru ca sunt folosite "tzinta" (pentru tipul de CAN pentru care se doreste a se dezvolta aplicatia ....etc.). Vremea "baietzilor" cu calculator si interfatza facuta pe genunki a cam trecut. Deci, daca am respecta firul logicii as concluziona: 1. Ma documentez 2. Achizitionez 3. Dezvolt 4. Finalizez .................. n. Emigrez Mai vorbim |
--------------------
Audi
A3
- B99130
2005
|
|
Alex99 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 9 June 07 ![]() |
pana la urma voi nu faceti decat sa ne faceti noua celor de la dacia un foarte mare bine: va modificati masinile care atrage dupa sine SCOATEREA din garantie si mai rau, vi le si stricati, lucru care este si mai interesant deoarece ne da de lucru pe banii vostrii, asa ca MULT SUCCES LA TUNAT!!!
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate 1.6MPI
|
|
nassus |
![]()
|
Daca toata lumea ar fi ca unii dintre voi nu ar mai fi aparut nimic nou.
E foarte usor sa stai in spatele monitorului si sa critici niste oameni care eu niste experienta in spate si care incearca sa se ridice un pic peste multimea UTILIZATORILOR de masini. Eu personal vreau sa invat cat mai mult posibil despre masina mea tocmai sa nu ajung sa dau banii pe la serviceurile de 2 lei (printre care intra si DACIA), unde daca apari cu un megane, le sclipesc ochii mecanicilor si incep sa umfle preturile chiar daca serviciile prestate sunt cele mai proaste de pe planeta. Eu nu ma refer la modificari aduse masinilor in garantie. Pacat ca nu e nimeni cu care sa port o discutie cat de cat, despre ideea topicului.. Bafta maxima. |
--------------------
Opel
2014
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@Alex99 ... De cele mai multe ori *voi nu vreti decat banii nostri, drept pentru care suntem de cele mai multe ori nevoiti sa facem treaba singuri ca sa nu revenim in service-uri din 2 in 2 saptamani.
Mult succes si voua ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
- B-XX-Z4T
2002 / Expression; 2002 / Privilege kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(Alex99 @ 19 Jun 2007, 07:43) pana la urma voi nu faceti decat sa ne faceti noua celor de la dacia un foarte mare bine: va modificati masinile care atrage dupa sine SCOATEREA din garantie si mai rau, vi le si stricati, lucru care este si mai interesant deoarece ne da de lucru pe banii vostrii, asa ca MULT SUCCES LA TUNAT!!! Da unde scrie aici ceva de tuning frate??? ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
kataro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 June 07 ![]() |
chiar ! Ce legatura are cu tuning-ul ? Parca era vorba de CAN.
@nassus - sa nu intelegi gresit dar nu incerc sa ironizez un subiect asa "stufos" dar si interesant in acelasi timp, lasand la o parte faptul ca odata ce intelegem protocolul se deschid noi orizonturi ... si nu in ultimul rand de ordin financiar. In zilele astea in proportie de 99% computeristii s-au transformat in utilizatori. Nu vreau sa dau sfaturi dar, daca chiar te pasioneaza si crezi ca ai suport (si nu numai documentatie) un start bun l-ai putea avea folosind una din interfetele confectionate cu traditionalul ELMxxx care are marele avantaj ca formateaza frame-urile pentru protocolul CAN 1.0 sau 2.0 sau ... al retelei pe care vrei sa te uiti. REDUCE RISCUL, nu-l elimina ! Pericolul nu este neaparat "ca-i sar ierbegurile" ci poti lansa instructiuni care pot scoate din uz complet un calculator, nu numai bloca. Dar ai dreptate: "Daca punem raul inainte ... ne cotropesc chinezii !" Mai vorbim ! claus edit: pe viitor te-as ruga sa citesti regulamentul forumului, si sa nu mai scrii cu "k", "sh", "tz" This post has been edited by claus: 23 Jun 2007, 22:58 |
--------------------
Audi
A3
- B99130
2005
|
|
mtode |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 25 May 03 From: Bucuresti ![]() |
observ ca ne abatem putin de la subiect intrand in polemici fara rost!!!!!
ca sa revenim: Din punctul meu de vedere e salutara ideea lui nassus, insa putin cam riscanta daca e testele se vor face pe o masina "in productie" ....altfel nu cred ca se poate din punct de vedere financiar! astept cu interes posturile urmatoare ! |
--------------------
Renault
Megane II.2 ESTATE
- B-??-???
nov 2006, Expression, 1.5dci 80CP
|
|
nassus |
![]()
|
Acum ca s-a terminat sesiunea m-am apucat de un mic dispozitiv care sa poata "asculta" ce se discuta pe CAN si sa afiseze chestiile intr-un format inteligibil. Sper sa pot sa identific macar vreo cateva dispozitive prin "ascultarea" retelei atunci cand se comanda dispozitivele respective (geamuri electrice, ecran consola centrala etc).
|
--------------------
Opel
2014
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
ia vezi poate te apuci de chip-tuning...
![]() chiar sunt curios ce se poate "vedea" pe acolo... |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
nassus |
![]()
|
pai ceva inteligibil mai mult ca sigur ca nu o sa fie, o sa trebuiasca facute multe teste
|
--------------------
Opel
2014
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
vezi sa nu "vorbeasca" turceste.... sua spaniola la tine, ca ai estate
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
maxi06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 September 06 ![]() |
nassus - O adresa buna nu strica niciodata ...
http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...fpage%3dcan_bus ... spor la treaba |
--------------------
renault
laguna
- BNxxCDN
2002 1.9dci
|
|
kirkus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 July 07 ![]() |
daca vreti va pot da eu un fisier citit de pe CAN (cu canalyzer) in care se vad toate informatiile date de acesta.
cineva interesat? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Urmaresc cu interes acest topic, si astept sa vad la ce rezultate se va ajunge.
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Tzache |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 212 Joined: 19 December 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alex99 @ 19 Jun 2007, 06:43) pana la urma voi nu faceti decat sa ne faceti noua celor de la dacia un foarte mare bine: va modificati masinile care atrage dupa sine SCOATEREA din garantie si mai rau, vi le si stricati, lucru care este si mai interesant deoarece ne da de lucru pe banii vostrii, asa ca MULT SUCCES LA TUNAT!!! Alex tu iti permiti sa zici ca NOI facem rau masiniilor ? Te-ai gandit de cate ori colegii tai au facut o treba de mantuiala ? Te-ai gandit cati dintre voi stiu ce e ala un tester (PC de diagnoza) si o cheie dinamometrica ? Si tu numesti ala lucru ? Toata reteaua de servisuri reno este de o incompetenta crasa, cu niste preturi de ... Deci te rog sa nu comentezi ca daca cineva umbla la masina lui umbla cu de 1000 de ori mai multa grija decat voi si in 90% din cazuri cu mai mult habar. Asa ca te rog frumos sa te abtii de la posturi dastea. P.S. Garantie ? Uitate la alte marci care isi cheama masiniile inapoi pt ca au descoperit o piesa defectuasa si gandeste-te au facut reno macar o data treaba asta ? (ma refer in RO) Or avea masini prea bune ei nu gresesc cu nimic. |
--------------------
Renault
25
- B 88 TZK
TXI '90
|
|
patrick |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 10 April 06 ![]() |
Total de acord cu Tzache.. Reno Romania este o bataie de joc de la service pana la preturi.. totul e pe japca.. Dar de, isi permit .. sunt masini ieftine care se strica.. vezi phoulie.. vezi directia.. etc..
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16 V Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Au fost cazuri si la Renault Romania in care oamenii au fost chemati in service pentru remedieri, in garantie.
Era la un moment dat un topic pe tema asta! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 22:59 |