Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzor volanta, Senzorul de volanta trebuie curatat foarte des!

costinac
post 19 Dec 2011, 12:07
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 17 June 11




Buna ziua. Am un megane1 din 96, benzinar si in ultima perioada imi face figuri senzorul de volanta. Cand dau sa il pornesc teapa... nu se aude cand baga benzina. Inarmata cu cheie de 10 dau jos senzorul de volanta il curat si il pun din nou... si porneste... problema e ca se intampla tot mai des problema si o data am patit sa se opreasca in mers. Stie cineva de ce se murdareste asa des acel senzor?... am si rezerva alt senzor volanta si cu acela imi face figuri la cateva sute km trebuie curatat. Este necesar sa schimb volanta sau alta solutie nu este decat sa curat mereu si mereu senzorul?... Multumesc pentru sfaturi. O zi buna!

This post has been edited by costinac: 20 Dec 2011, 11:49


--------------------
renault megane 1996/megane1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 19 Dec 2011, 19:04
Post #2


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.386
Joined: 14 August 09
From: Mihalaya




Senzorul tau poate este bun si mufa sau cablajul este intrerupt.
Sau senzorul este defect....si poti sa-l cureti de nenumarate ori ca tot defect este.
Incearca si cu alt senzor nou sau bun si vezi daca se rezolva problema.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
wantedsvm
post 20 Dec 2011, 09:22
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 27
Joined: 27 July 11




am avut si eu probleme la un megane din 2000 dti cu sesnzorul de la volanta, avea momente cand nu mai pornea.

ce mi se parea mie ciudat este ca masina ta s-a oprit in mers, din cate stiu eu daca ai probleme cu senzorul de la volnata, si apuci sa pornesti masina nu ar mai trebui sa se opreasca. ceea ce ma face sa cred ca poate problema ta nu este din acel senzor, mai ales ca ai spus ca ai incercat si cu acel senzor de rezerva.

ai incercat s-o pui pe tester?

This post has been edited by wantedsvm: 20 Dec 2011, 09:23


--------------------
renault megane 2000 1.9 dTi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costinac
post 20 Dec 2011, 12:40
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 17 June 11




Buna ziua. Multumesc pentru interesul acordat. Espacern am verificat mufele sunt ok nu sunt intrerupte cablurile nu sunt oxidate. Senzorul de rezerva e teoretic nou, nu are sens sa cumpar altul... Wantedsvm inca nu am dus masina la tester astept sa treaca sarbatorile. Azi dimineata cand am vrut sa pornesc masina surpriza nu pornea (nu invarte, pompa se auzea, pe bord nu era nici un martor suspect) si dupa cateva incercari mi-a luat-o dar greu. Bateria e noua, bujiile schimbate in iulie. Am mers la un electrician si mi-a confirmat ca am incarcarea buna. Multumesc si o zi buna.

This post has been edited by costinac: 20 Dec 2011, 12:44


--------------------
renault megane 1996/megane1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dante_x
post 20 Dec 2011, 19:10
Post #5


Membru


Group: Members
Posts: 107
Joined: 13 February 10
From: Timisoara




daca nu invarte deloc atunci poate fi de la electromotor - am avut si eu o dilema cand nu invartea deloc si s-a dovedit a fi un papuc de la electromotor oxidat....dar pare ca-i mai complexa dilema ta....trebe sa restrangi cercul suspectilor....la mine a mai fost o problema la ECU de motor , mi se oprea in mers caci aveam un pin foarte oxidat care intr-un final s-a corodat de tot(alimentarea ecu-ului) ... cand torni lichid de parbriz e risc sa bagi si in conectorul ecu-ului (si eu am schimbat senzorul volanta si a mers pana la jumatea drumului spre casa- a fost doar o intamplare ca a pornit , senzorul era bun) .... bafta
mai verifica si cutia de relee de la motor - pompa de benzina parca are ceva releu acolo - daca are joc in soclu sau ai oxizi pe pini poate fi aleatoare aparitia problemelor cateodata se rup oxizii si se face un minim contact si pleaca - la punerea contactului tre sa se auda pompa de benzina intotdeauna indiferent daca senzorii merga sau nu....

This post has been edited by dante_x: 20 Dec 2011, 19:14


--------------------
Renault Megane 1(R.I.P) / Stepway 1996 / Bicorp 16e ,8v; 2014 / 0.9 TCE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costinac
post 21 Dec 2011, 11:48
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 17 June 11




Multumesc. Voi merge la un electrician sa imi verifice electromotorul. Cum am mai zis ultima vizita la el a fost pt verificare incarcare a zis ca e ok... sper sa nu fie ceva grav revin cu detalii cand rezolv. O zi buna


--------------------
renault megane 1996/megane1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costinac
post 28 Dec 2011, 19:54
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 17
Joined: 17 June 11




Buna seara. In urma sfatului unui vanzator de la un magazin cu piese auto am luat un spray de contact antidegresant si am curatat volanta (am dat jos senzorul de volanta, am pus contact si am dat la automat iar un amic a dat cu spreiul pe volanta) si senzorul de volanta si acum mi-o ia la sfert de cheie si nu mi-a mai facut figuri. Multumesc si LA MULTI ANI!


--------------------
renault megane 1996/megane1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maxy25
post 28 Dec 2011, 21:20
Post #8


Membru


Group: Members
Posts: 184
Joined: 26 March 11




Problemele legate de senzorul de volanta se manifestau , in cazul meu , doar la pornire in sensul ca invartea la greu si nu pornea. Dupa ce l-am schimbat cu altul o lua la sfert de cheie (mai ales la benzinar) .
Daca la tine nu invarte clar ca nu e doar senzorul de volanta , verifica electromotorul ca ar putea sa te lase cand ti-e lumea mai draga . De obicei asa se intampla .
LA MULTI ANI! la toti forumistii Renault !! .


--------------------
renault megane 1,6 16v classic 2001 - bv79bcm
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 4 Jul 2012, 18:58
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




Reactivez eu topicul asta. Mi s-a intamplat, in trecut, ca in unele momente mosuletul meu sa nu porneasca din prima, ci la a doua sau a treia cheie. Fenomenul se manifesta destul de rar, o data la cateva saptamani. Pe urma, cateva luni n-am avut probleme, insa in ultima vreme porneste uneori foarte greu, la a opta sau a noua cheie, mai ales cand motorul este cald. Nu obosesc demarorul degeaba, daca nu o ia in primele 2-3 secunde inchid si dau iar. Intrebarea mea este unde se afla de fapt senzorul asta ? Nu l-am curatat niciodata. O poza m-ar lamuri deplin dar cred ca ma descurc si cu indicatii.


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radunre
post 5 Jul 2012, 09:53
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.527
Joined: 1 October 07
From: Tg Mures




Senzorul e localizat la imbinarea cutiei de viteze cu motorul, in partea superioara, prins pe blocul motor in apropierea volantei. In pdf este nr. 149. arata ca un fluture prins in 2 suruburi cu cap hexagonal de 10.
Attached File  TDC_sensor.pdf ( 138.13k ) Number of downloads: 4707
TDC_sensor.jpg ( Size: 14.65k ) Number of downloads: 6160


--------------------
MB E250 2011 - MS
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 5 Jul 2012, 15:08
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




Multam fine.


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cv02gen
post 12 Feb 2015, 17:31
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 82
Joined: 1 February 14
From: Sibiu




stie cineva la megane 1.9 dti din 2002 unde este acest senzor de turatie? am probleme grave cu acceleratia, am curatat senzoru de la pedala de acceleratie si as vrea sa il verific si pe asta de turatie...o poza sau niste indicatii sunt bine venite! mersi


--------------------
renault megane I 1.9 dti 2002 - cv02gen
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 12 Feb 2015, 17:34
Post #13


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.386
Joined: 14 August 09
From: Mihalaya




QUOTE(radunre @ 5 Jul 2012, 09:53)
Senzorul e localizat la imbinarea cutiei de viteze cu motorul, in partea superioara, prins pe cutia de viteza in apropierea volantei. In pdf este nr. 149. arata ca un fluture prins in 2 suruburi cu cap hexagonal de 10.

Ai verificat in zona descrisa (am modificat un pic) de radu mai sus si nu l-ai gasit......sau?


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cv02gen
post 12 Feb 2015, 17:43
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 82
Joined: 1 February 14
From: Sibiu




Mersi mult! nu vazusem


--------------------
renault megane I 1.9 dti 2002 - cv02gen
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai079
post 14 Mar 2016, 17:24
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 78
Joined: 16 October 15




Pentru o laguna 2 1.9 dci imi poate spune cineva une gasesc acest senzor?multumesc


--------------------
RENAULT LAGUNA 2 Dynamique 1.9 2001 - IS 10 NFC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radunre
post 14 Mar 2016, 18:48
Post #16


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.527
Joined: 1 October 07
From: Tg Mures




Pt. Laguna 2 as cauta in aria dedicata: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=209712&hl=volanta


--------------------
MB E250 2011 - MS
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan1009
post 13 Apr 2016, 06:56
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 3
Joined: 22 September 15
From: bucuresti




Buna ziua ,
Am avut probleme cu acest senzor la masina Renault Megane Scenic 1.6e din 03.1999 . Pornea bine , mergea bine , dupa ce opream nu mai pornea nici in ruptul capului decat dupa ce se racea motorul . Am dat senzorul jos , l-am curatat , nimic.
Am cumparat unul nou 120lei (v46-72-0043-1) . Acum merge foarte bine .
Va multumesc pentru ajutor si pentru informatii .


Attached File(s)
Attached File  senzor.htm ( 188.41k ) Number of downloads: 860


--------------------
renault megane scenic 1999 1.6e - CJ-60-ABC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dbx
post 20 Jul 2016, 15:08
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 98
Joined: 2 June 08
From: Bucuresti




Salut , pentru M1 1,9dci aveti vr'o imagine cu locatia senzorului ? Multam.

This post has been edited by dbx: 20 Jul 2016, 15:08


--------------------
Renault Megane I 2003 - B-60
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 20 Jul 2016, 16:32
Post #19


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.386
Joined: 14 August 09
From: Mihalaya




Cauta-l tot pe acolo unde este indicat in planul de la #10.


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CILCIL
post 25 Aug 2017, 13:03
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 19 August 17




Salut,

Am Megane 2 1.6 16 v

Se ajunge usor la senzoru asta sa il curat si eu ? Adica pot eu sau trebuie sa ajung in vreun service? Am vazut pdf ul dar nu prea imi dau seama in ce parte e . Partea stanga sau dreapta a motorului?



--------------------
Renault Megane 2 2004 1.6 16V - B900CIL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gastorro
post 6 Sep 2017, 22:44
Post #21


Membru


Group: Members
Posts: 184
Joined: 27 September 15




Experienta mea cu acest senzor..
La motoarele K4J, K4M, K7M etc, ca sa ajungi la el tre' sa scoti rezonatorul apoi "scufunzi" mana printre
furtune si cu o tubulara de 10mm (cu prelungitor), ii scoti cele doua suruburi (nu-i greu daca stii unde s-o bagi)
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

Mufa o scoti dupa ce l-ai tras afara si atarna p'acolo (are o clema care trebuie ridicata cu unghia)
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

Conectorul este asimetric deci n-ai cum sa-l pui gresit (si oricum n-ar conta..)
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

Acest senzor este de fapt o bobina cu un miez de fier magnetizat (din fabrica) si care ca orice magnet,
in timp isi pierde puterea (cam 50% in 8 ani).
Deci din cauza ca varful ala metalic (care este unul din capele miezului bobinei) este magnetic, in timp
atrage pilitura de fier pe el (raschetata de electromotor de pe volanta), pilitura care deformeaza
geometria liniilor de camp prin intrefier (adica in spatiul dintre dintii inductori de pe volanta si varf/miez)
Trebuie sa cureti acest varf cu o perie de plastic sau o carpa (adica nu-i nevoie de W40)
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

D'aia au foarte multi probleme cu acest senzor.. pentru ca in 8 ani, miezul lui se demagnetizeaza
O sa intrebati probabil dar de ce si alea noi fac tot asa ? Simplu, pentru ca desi "sunt noi", au stat
pe tejghea cam mult ; Nu va alarmati caci am gasit o solutie..
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

Cand il pui la loc nu prea vezi ce faci acolo, dar nu-ti fa griji caci suruburile nu-ti permit sa-l aliniezi gresit
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

varful senzorului tre' sa pice in jos, pe mijlocul dintilor aia mai scunzi si lati (nu aia ptr demaror..)
crankshaft_flywheel_position_induction_sensor_8200647554.jpg

Eu am vrut sa vad/simt cat de magnetizat este varful asta si l-am atins cu o surubelnita (care este si ea
magnetizata un pic). Ei bine, varful/magnetul mi s-a parut foarte, foarte lesinat ca magnet..
Mi-am zis ca poate asa trebuie sa fie, lesinat.. si apoi l-am montat la loc si cand am
incercat sa pornesc masina nu mai mergea ! Mentionez ca inainte de a-l scoate ca sa-l curat, pornea la sfert.
Mi-am zis ca poate nu face contact in mufa, am masurat, am facut poze.. totul parea ok.
Apoi mi-am adus aminte ca l-am atins cu surubelnita (adica un alt magnet) si am presupus ca poate
d'aia nu mai merge, ca i-am "consumat"/modificat si ultima farama de magnetism din miez..
Din fericire am avut in casa un magnet (cu Neodymium) si am putut sa-mi testez teoria.
Dupa cum vedeti arata ca o moneda; o fata este Nordul magnetic iar cealalta este Sudul magnetic.
Nu stiu care e N sau S insa prima data cand l-am pus peste senzor, exact ca in imagine, motorul
tot nu a pornit. Dar dupa ce l-am intors pe partea cealalta, motorul a pornit ca de obicei la sfert, ba
chiar mi se pare ca si relantiul a devenit mai rotund.
uhMXak489J.jpg

This post has been edited by gastorro: 6 Sep 2017, 23:35


--------------------
Renault Megane2 facelift 1.4 16v K4J740 2006.12 - CYO-274
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MariusVSK
post 15 Sep 2017, 11:46
Post #22


Membru autentic


Group: Members
Posts: 290
Joined: 19 July 08




Salutare tututror,
Anul trecut am schimbat si eu senzorul de pe volanta. Atunci nu imi pornea deloc, cand motorul era cald. De vreo 2 luni, a inceput sa imi faca probleme la pornire (indifferent daca motorul e cald sau rece), in sensul ca se tureaza pana peste 3000 rot/min, si uneori porneste, alteori doar de la a doua cheie. Am pus un tester pe masina, si rezultatul a fost ca problema este de la senzorul de pe volanta. Am inlocuit astazi senzorul, dar problema a ramas.
Am vazut intr-un post anterios, ca cineva a curatat volanta, cu un spray de contacte. A mai incercat cineva aceasta varianta?
Multumesc frumos,


--------------------
Renault Megane 1 2000/1.9 DTI - HD-12-KVS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Sep 2017, 12:01
Post #23


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 19.003
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Verifica cablajul care ajunge la acel senzor ..


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MariusVSK
post 15 Sep 2017, 12:50
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 290
Joined: 19 July 08




Ok. Sa il verific din punct de vedere optic, daca mufa sau cablajul sunt ok, sau este vreo varianta, cu aparatul de masura? Primul sensor schimbat, era clar ca era defect. Dupa ce l-am demontat, l-am masurat, si cand era rece, arata o valoare de 760 Ohmi, daca imi amintesc bine. Apoi l-am incalzit cu un feon, iar valoarea indicata era 0.


--------------------
Renault Megane 1 2000/1.9 DTI - HD-12-KVS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Sep 2017, 12:53
Post #25


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 19.003
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Din puct de vedere al continuitatii firelor .... ca ce folos ca optic este ok daca el este intrerupt pe undeva ... gasesti pana unde merge si verifici firele cu aparat ..


--------------------
Citroen C5 Tourer, Exclusive, 2.0 HDi, 2010 / Renault Clio Intense, 0.9 tCe 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MariusVSK
post 15 Sep 2017, 13:03
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 290
Joined: 19 July 08




Ok, multumesc.


--------------------
Renault Megane 1 2000/1.9 DTI - HD-12-KVS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristian.dinu
post 16 Sep 2017, 06:38
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 10
Joined: 13 October 16




megane 1, 1.9 dti an 2001 se aude un clantanit(in zona pompei de injectie) cand pun tul atunci porneste ,cand nu se aude nu porneste.Ce se intampla ? O idee , nu sfat ceva ?

This post has been edited by cristian.dinu: 16 Sep 2017, 13:49

Attached thumbnail(s)
IMG_20170912_125050.jpg ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 1609
IMG_20170912_125122.jpg ( Size: 1.65mb ) Number of downloads: 1532


--------------------
renault megane clasic 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aid
post 27 May 2018, 10:05
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 73
Joined: 14 April 12




Daca masina intampina dificultati la pornire din cauza ca captorul de volanta nu functioneaza corespunzator,
Atunci este obligatoriu sa apara la diagnoza cod eroare captor volanta??

Idem captor arbore cu came.


--------------------
Renault Renault Megane 1.5 CDI 100cp 2004 Renault Megane 1.4 16v 100cp 2008 - AG06ZEN, AS855GS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lupo_1.7sdi
post 31 May 2018, 20:32
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 323
Joined: 22 August 09
From: BRASOV




Nu, doar dacă este întrerupt sau în scurt.


--------------------
Renault Megane 1 Classic, 1.6 benzina, 8 valve 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crocodilul93
post 25 Sep 2018, 17:10
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 20 September 18




Salutare
Am symbol 1.6 16v cod motor K4M-B7 2009 cu cutie automata si nu pot ajunge la senzor din cauza furtunelor deoarece vasul de expansiune este langa rezonator, nu este ca in poza in stanga . Exista vreo modalitate de al schimba in afara sa scot furtunele afara.
Multumesc


--------------------
renault symbol 2009 symbol - if09tnu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th November 2020 - 16:15
Dacia Server hosting