Demontare bord Laguna II
![]() ![]() ![]() |
Demontare bord Laguna II
dani26mog |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 9 October 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|||
barbu_marius12 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 6 August 07 ![]() |
Ca sa scoti grila centrala trebuie sa dai bordul jos.Iti dau adresa mea de mess barbu_marius12 si vb acolo.
|
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
dani26mog |
![]()
|
foarte bine domnu barbu si multumesc frumos
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
@barbu_marius12: inteleg ca te pricepi la demontat bordul? As dori sa imi spui si mie daca pentru problema mea de mai jos e nevoie sa dau bordul jos sau nu.
Vezi schita din atasament. E vorba de aeratorul din dreapta ce directioneaza jetul de aer din partea pasagerului. Mie mi-a cazut acel "mâner" cu ajutorul caruia se miscau palele aeratorului. E ca un buton plat situat in mijlocul grilei si prin manevrarea lui se miscau cele doua straturi de pale - si cele pt stanga-dreapta si cele pt sus-jos. Aeratorul nu e obturat sau vreo alta problema ci pur si simplu as dori sa il desfac pentru a remonta acel mâner. Cred ca am fost destul de explicit... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
dani26mog |
![]()
|
aceiasi problema o am si eu dar cu cea centrala si tare as dorii sa o rezolv
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
Bitza_nsc |
![]()
|
![]() Green Laguna Group: Members Posts: 102 Joined: 26 October 08 From: Timisoara ![]() |
salut si eu am probleme cu aeratorul central...nu mai pot sa directionez aerul cum vreau , deoarece acel mic maner de plastic, sa-i zic asa, a iesit de pe canalul lui. m-am cam chinuit eu sa-l pun la loc dar ,din pacate nu am reusit. Poate ne pune cineva un manual in care sa vedem cum sa procedam. multumesc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
An 05/2001 1.8 cmc 16V Dynamique
- HD 88 B T Z
|
|
naighba |
![]()
|
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
Pai sunt cativa cu aceasi problema ... s-au mai deschis ceva topicuri pe problema asta dar nimic. Si eu sunt interesat pentru ca am aceasi problema cu aeratorul central.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 GT 2.0T 4Control
2008 Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Asa arata pe programul de piese Renault bord-ul cu toate gurile de aerisire!Si mai atasez si o poza cu gura centrala de aerisire.Cele laterale sunt prinse cu niste surubele pe interior deci nu incercati sa trageti de ele in exterior ca AU se rup!
15 Oct 2009, 17:07: Si pozele promise poate va ajuta cu ceva!:D Se vad surubelele care tin pe spate aeratoarele centrale si la fel este si la cele laterale ![]() This post has been edited by espacern: 15 Oct 2009, 17:07 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
todd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 29 May 08 ![]() |
cat ai dat pe grila centrala de aer?
|
--------------------
Renault
Laguna2 1.9dci, LagunaIII 2.0dci
..........
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@todd=eu nu am dat eu incerc sa vand tot felul de piese printre care si aeratoarele cu insertiile alea cromate!Vezi aici:http://www.reno.ro/-VAND-piese-Laguna-1-8-16v-2002-t156518-s120-p2072946.html#entry2072946.Numai bine!
|
--------------------
.
.
.
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
![]() Bobby Group: Members Posts: 72 Joined: 23 March 08 ![]() |
salut! din cate stiu eu ca sa scoti grila aia centrala nu trebuie demontat bordul ci doar scos ornametntul ala orizontal de pe bord si apoi desfacut cu surubelnita grila. eu asa l-am dat jos
|
--------------------
Renault
Laguna III
2009 Privilege
- PH-19-KZC
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Cazacu_b Tu ai Laguna 2.2 (facelift), iar la Laguna II. 1 nu este ornamentul orizontal de care spui tu. Daca era asa usor nu intrebau cum se scoate. Si eu am avut probleme cu aeratorul central dar cu putin chin am reusit sa pun la loc plasticele alea. Am confectionat dintr-o sarma un fel de carlig cu care am tras lamelele pe piesa care de dirijeaza, aia din mijloc. Cred ca vreo ora m-am chinuit sa le montez la loc fara sa deomntez bordu. Cu putina rabdare se poate rezolva numai sa ai norocul sa nu pice vreo piesa pe canale.
|
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
dani26mog |
![]()
|
da domnii mei se pare ca problema mea persista ... deci totusi cum demontez grila centrala ptr. ca piesele acelea mici au cazut in interior si arata intr-un mare fel...roog mult ajutor ...aha si fiti "pasnici"
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
naighba |
![]()
|
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
Si la mine reglajul pe inaltime a plecat la plimbare prin conducte ... si de vreo juma` de an ma chinui si nu ii dau de capat. Poate ne ajuta vreun "maestru al dezmembrarilor" care a reusit sa scoata grila centrala de la phase 1 fara sa o rupa.
Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Laguna 3 GT 2.0T 4Control
2008 Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Daca a cazut in interior eu nu vad rezolvarea decat daca se demonteaza tot bordul Aveti aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=140119&hl=grila manualul cum se desface bordul. Este o treaba migaloasa si trebuie facuta de cineva care stie, ca apoi la montare nu va iesi la fel. Bafta!
Asta este manualul unde arata cum se deface bordul http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627484940 pacat ca este in franceza. This post has been edited by gruita2005: 16 Oct 2009, 12:17 |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
barbu_marius12 |
![]()
|
S-ar putea rezolva si altfel dar doar pt cel din mijloc grilele de pe aeratorul central ies si fara sa dai bordul jos.Sunt un pic mai dificil de scos dar ies cu un patent mai ascutit .Dar cele de pe lateral nu ai nici o sansa tre sa dai bordul jos .Am eu schema cu bordul cum se desface pe undeva prin calc o sa o caut si o sa o pun pe site,sau daca nu aveti id-u meu de mess si intrati acolo si vb.
18 Oct 2009, 11:16: Daca cineva e din pitesti sau aprope din pit si vrea sa dea bordul jos il ajut cu cea mai mare placere.Am mai dat la vreo 3 lagune pana acum deci nu e asa greu. This post has been edited by barbu_marius12: 18 Oct 2009, 11:16 |
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Cam cat dureaza toata operatiunea? Adica dat jos + pus la loc? Adica in cazul in care cineva se hotaraste sa te viziteze...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
barbu_marius12 |
![]()
|
Sa ma ia draq pai nu ii fac motoru.In 30 de min dat jos in 30 de min pus la loc.e simplu de dat jos daca ai mai dat pana acum ca sa sti toate pe unde vin.
|
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Mda...și eu am problema asta. M-a pus Aghiuță să încerc să-i pun un suport de mobil de-ăla care se prinde pe grilaj cu niște gheare, nu mi-a plăcut, iar când l-am scos l-am scos cu tot cu una din paletele alea
![]() |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
2008 Laureate 1.6
- MS-36-GIN Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
dani26mog |
![]()
|
zilele astea am sa incerc sa repar ce un suport de telefon si mana mea a stricat adic a grila centrala de aerisire cred ca ma dau pe cele ce se lprind cu ventuza de geam
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
salut. puteti descrie careva cum ati facut la demontat bordul ? ce suruburi sunt unde, cum si cat sa tragi,etc. multumesc.
|
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
chiar nu a demontat nimeni bordul ?
|
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
colegule marius barbu fii dragut si fa un post cu toata operatiunea de desfacere a bordului daca nu te superi.suntem cam multi care avem probleme si nu ajungem in zona dumneavoastra fiind mult prea departe
|
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
Tutorial Demontare Bord Laguna 2
1: Desfaceti parasolarele, in extremitati au un ,,dop,, care se scoate si dupaceea iese parasolarul 2: Stalpi laterali (cei dintre usa sofer si parbriz) , pe interior au plasticul acela de mascare, de jos pana sus, ei de acel plastic trebuie ridicat in sus, pentru a-l scoate afara, ( repet, se ridica in sus, spre plafon de plasticul acela, vreo 2 cm, apoi va iesi el) procedura pentru amandoua partile ( daca nu desfacem parasolarele, nu putem scoate acele plastice, si fara sa scoatem plasticele nu putem scoate bordul) 3: Trecem la bord, desfaceti prima oara ceasurile de bord, modulul cu butoane esp, sintetizator, pilot , mai jos, difuzorul pt sinteza cu reglarea farurilor si intensitatea lumioasa in bord, scoateti cititor cartela, climatronic, cd-player! Mai sunt si twwiterele , baga-ti ceva ascutit (lama cuter) pentru a scoate protectia care acopera twwiterele, si scoate-ti twwiterele pentru a nu le smulge cand scoateti bordul) Ar mai fi senzorul de la climatronic, si mufa de la airbag lateral dreapta ( ca sa decuplati mufa de la airbag, trebuie sa scoateti capitonajul torpedoului ( e prins intr-un surub daca imi aduc aminte bine, si 2 cleme sus , 2 jos ( se ridica cu o surubelnita dreapta de acele cleme) Mufa de la airbag, se scoate din mufa, nu din airbag ( mufa are un cablu aprox de vreo 20-30 cm, de acolo se scoate mufa, de la 20-30 cm ( nu fortati cum am facut eu, de am stricat un airbag, am fortat in airbag, ca am crz ca acolo e ...dar ghinion, nu era in airbag mufa, ci la 20-30 cm! 4: In spate la pasageri, in lateralul consolei centrale, ce vine din fata, avem 2 suruburi ( jos lateral - spate) si acelea trebuie desfacute pentru a trage consola unpic in spate 5: Ne apucam de desfacut suruburi 5.1 - 2 suruburi avel lateral stanga (scoatem plasticul acela care mascheaza lateralul bordului, unde sunt sigurantele, si in dreapta de unde oprim airbag-ul... Deci, 2 in stanga lateral si 2 in dreapta lateral 5.2 - 1 surub in spatele ceasurilor de bord 5.3 - 2 suruburi care fac legatura cu consola centrala (la imbinarea cu consola centrala ) 5.4 - parca mai era un surub in spate la climatronic sau la casetofon, nu mai retin bine 5.5 - Un surub in spate la capitonajul torpedou! Cam asta e ... Se mai verifica vizual, poate am omis vre-un surub, sau ceva! Bordul e fixat bine, trebuie tras unpic de el, smucit unpic pana iese din locase Eu am demontat cu brio pana acum 4 borduri, si unul l-am montat la loc! Scuzati eventualele greseli de gramatica, sau lipsa profesionalismului in povestiri, dar nu sunt un narator talentat! Succes! This post has been edited by Radocanu: 2 Feb 2011, 21:36 |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
multumim.la remontare au fost ceva probleme?a venit totul cum trebuie sau s-a cunoscut ca a fost desfacut?
|
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
La remontare, trebuie fixat pe pozitie, pentru ca el are 4 ,,gheare,, ( lungi de 2 cm parca si late de vreo 2 cm), care trebuie sa intre chiar sub parbriz ( in partea din spate a bordului)
Alea trebuie bagate chiar sub parbriz in niste gauri ( bordul trebuie tinut unpic ridicat de jos , inclinat, pana bagam in gaurile alea, si dupaia lasat Daca reusesti sa il bagi in gaurile alea, cum trebuie, va veni chiar la locul lui, daca nu reusesti sa il bagi, iti vei da seama, si nu vei putea prinde suruburile pe lateralae, te vei mai chinui pana reusesti sa bagi in gaurile alea |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
RLaguna |
![]()
|
![]() Dezmembrari Laguna 2 0767445572 Group: Members Posts: 1.794 Joined: 14 May 10 From: Braila ![]() |
Nota 10 pentru explicatiile oferite de Radocanu! esti de mare folos.
Am atasat cateva poze in care prezint sistemul de prindere al bordului. Attached thumbnail(s) DSCF0800.JPG ( Size: 637.58k ) Number of downloads: 2843 DSCF0801.JPG ( Size: 405.43k ) Number of downloads: 2760 |
--------------------
Renault
Laguna - 2.0 T / 1.9 dci
2001
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
O singura chestie ar fi... de care mie mi-a fost frica sa ma ating pana acum: demontarea volanului. Singura varianta care imi trece prin cap, e sa desfaci cochilia din spate + bloc manete etc. si apoi 'capacul' volanului...
DAR, cum e prins capacul pe volan? si de unde il tragi? imi e aiurea sa nu smulg un fir sau ceva... This post has been edited by bold.cristian: 2 Dec 2011, 18:04 |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
espacern |
![]()
|
ATENTIE!
Orice interventia asupra sistemului Air-Bag se face doar dupa debransarea bateriei. In spatele volanului este o gaura prin care introduci o tija. Tija impinsa ajuta la deblocarea unei protectii si apoi se ridica/culiseaza de capac in sus. Vezi in poze cum arata. Nu uita sa scoti mufele.... @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
@espacern
danke schoen ![]() |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 00:38 |